Alkali Su Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Zayıflatır Mı?

Alkali Su Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Zayıflatır Mı?

Suyun En Sağlıklı Hali: Alkali Su Hayattır

İnsanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için oksijenden sonra en önemli gereksinimi sudur. İnsan beyni ve kaslarının %75’i, kemiklerin %22’si ve damarlarda dolaşan kanın %83’ü sudan meydana gelir. Vücudun temel enerji kaynağı olan su hücrelerde elektriksel ve manyetik enerji üretimi sağlayarak bizlere yaşam gücü verir. Organik yaşama verilen önemin artması ile birlikte tükettiğimiz su ile ilgili de her geçen gün farklı iddialar ortaya atılmaktadır.

alkali su nasıl yapılır

Alkali Su Nedir?

Daha sağlıklı su tüketimi vücudun ana fonksiyonlarını çok daha kolay bir biçimde yerine getirmesini sağlar. İçme suyunun zararlı maddelerden arındırılması ve pH değerinin yükseltilmesi sonucu oluşturulan alkali su, suyun en sağlıklı halidir. pH bir sıvı ya da çözeltinin asit ya da baz olduğunu bildiren bir değerdir. 1 ile 14 arasında değere sahip olan pH değeri 7 de nötrdür. 7 ile 14 arası baz, 1 ile 7 arasında asit özellik olarak tanımlanır. Vücudumuzun kan pH düzeyi 7.35 ile 7.45 değerleri arasındadır. Bu değerler bazik özelliğe daha yakın olduğu için alınan gıdaların ve suyun bazik özellik taşıması sağlığa yararlıdır. Vücudun metabolik işlemlerini dengeli bir şekilde yerine getirebilmesi için tüketilen suyun pH düzeyi önem taşır.

pH seviyesi yükseltilerek içinde bulunan zararlı bileşenlerin arındırılması sonucu elde edilen, antioksidan özelliklere ve yüksek oksijen seviyesine sahip olan doğal su alkalinli sudur. Alkali su, vücutta oluşan serbest radikalleri ve biriken asit özellikli toksinleri nötralize eder. Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahip olan alkali su, yaşam kalitesini arttırır ve sağlıklı uzun bir ömrün anahtarıdır.

Düşük pH değerine sahip olan sular vücuda zararlı olan ağır metalleri çözme yeteneğine sahiptir ve bu özellikleri nedeniyle içilmemesi gerekir. Tüketilen gıdalarla birlikte vücudun asit oranı artar ve pH dengesi bozulur. Bu dengeyi sağlamak içinde pH değeri 7.5 in üzerindeki suların tüketilmesi önerilir. Suyun pH değeri artıkça yani alkali oldukça vücutta biriken asit artıklarını uzaklaştırma kapasitesi de artar.

alkali su nasıl yapılır

Alkali Su Faydaları Nelerdir?

  • Güçlü bir antioksidan olan alkali su serbest radikallere karşı vücudu korur. Yaşlanma etkilerini minimuma indirir ve hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Ayrıca kanser hücresi oluşumu engeller ve oluşan kanser hücrelerinin yayılmasını önler.
  • Kalın bağırsakta biriken toksin atıkların temizlenmesinde önemli görevi vardır. Bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı önler. Vücut sistemlerini düzenleyici etkisi ile soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltır.
  • Vücudun nem dengesini düzenler ve cildin susuz kalmasını önler.
  • Vücudun pH dengesini düzenleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Hazımsızlık, şişkinlik ve ödem gibi istenmeyen durumları ortadan kaldırır.
  • Kemik hastalıkları oluşumuna karşı koruyucu etki gösterir.
  • Diyabeti önler.
  • Ağrıları hafifletici etkiye sahiptir.
  • Vücudun genel sağlığını koruyarak kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.
  • Alkali su zayıflama diyetlerinin daha etkin olmasını destekler.
alkali su nasıl yapılır

Alkali Su Nasıl Yapılır?

Son dönemlerin popüler değerlerinden biri haline gelen alkali su nasıl olur? Evde alkali su hazırlama işlemi oldukça kolaydır. Çeşme suyu ile alkali su hazırlamak istiyorsanız suyunuzun pH değerini bilmeniz gerekir. Eczanelerde alabileceğiniz pH kitleri ile suyun pH değerini ölçebilirsiniz. Alkali su pH değeri 8 ile 9 arasında idealdir. Alkali suyu günlük hazırlamanız ve taze olarak tüketmeniz önemlidir.

Malzemeler:

Alkali su nasıl yapılır Ahmet Maranki tarafından da ele alınan bir konudur. Ahmet Maranki alkali su için taze su ve karbonat önermektedir.

Hazırlanışı:

Alkali su yapımı için 2 litre suyun içerisine 1 yemek kaşığı karbonat eklemeniz ve karbonat tamamen eriyinceye kadar karıştırmanız yeterlidir. Gün boyu hazırladığınız alkali suyu dilediğiniz zaman içebilirsiniz. Maranki bir diğer alkali su tarifinde ise 1 bardak suya 1 yemek kaşığı doğal elma sirkesi ya da yarım limon sıkılmasını önermektedir.

Aynı zamanda eczanelerden elde edebileceğiniz alkali su damlası kullanarak da alkali su hazırlayabilirsiniz. Damlayı kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli nokta ise önerilenden fazla miktarda kullanmamanız gerekliliğidir. Aşırı damlatılması suyun tadını bozabilir ve su içme isteğinizi yok edebilir.

Bunların dışında alkali su elde etmek için alkali su arıtma cihazı ve alkali su filtresi gibi alternatif seçenekler de kullanılabilir. Alkali su cihazı ile suyun kendi doğal florasında bulunan minerallerin etkinliği arttırılır ve iyon hareketi sağlanarak daha bazik bir hale getirilir.

alkali su faydaları

Alkali Su Zayıflatır Mı?

Alkali su ile zayıflama mümkün olabilir. Aşırı kilo alımının ana nedenlerinden biri vücutta biriken toksinlerin yağ dokularında depolanmasıdır. Vücut dokularında biriken toksin maddeler ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Alkali su kullananlar vücutlarında depolanan asidik artıkların vücutlarından atımını sağlayarak kilo alımına neden olan yağ depolanmasını önleyebilir.

Zayıflamak için alkali su nasıl kullanılır? Hazırladığınız alkali suyu günde en az 2 litre olacak şekilde tüketmelisiniz ve yemeklerinizi alkali su ile yapmanız diyetinizin başarısını arttırır. Ayrıca tüm içeceklerinizi de alkali su kullanarak hazırlamalısınız. Alkali suyun yanı sıra vücut pH’ını asidik hale getiren kızartmalar, gazlı içecekler, kafein, aşırı tuzlu yiyecekler, işlenmiş gıdalar ve hazır gıdalardan da uzak durmanız alkali su diyetinin ana kuralları arasında yer alır.

Alkali Su Zararları Nelerdir?

Alkali su karbonat içerdiği için dikkatli oranlarda tüketilmesi gerekir. Aşırı miktarda karbonat tüketimi kalp yetmezliği ve bulantı, kusma, el titremesi, konfüzyon, kas seğirmesi gibi metabolik alkaloz olarak tanımlanan ciddi problemlere yol açabilir. Karbonatta bulunan sodyum hipertansiyona, böbrek yetmezliğine ve ödeme yol açabilir. Uzun süre alkali su tüketimi bakterilerin, mantarın ve maya hücrelerinin artmasına neden olabilir. Gözlerde, deride ve mukoza salgılarında tahriş oluşumu gözlenebilir.

Ayrıca midenin asit salgılama ve düzenleme kabiliyeti bozularak sindirim rahatsızlıklarına yol açabilir. Alkali suyun zararları dendiğinde akla ilk gelen soru ise alkali su kimler içemez sorusudur. Kalp hastalığı, yüksek tansiyonu, böbrek yetmezliği, böbrek taşları olanlar ve hamile ile emzikli kadınların doktor kontrolü olmadan içmeleri önerilmemektedir.

Alkali Su Fiyatı Ne Kadar?

Evde hazırlanan alkali su oldukça ekonomiktir. Genellikle İngiliz karbonatı kullanılarak yapılan 2 litrelik alkali su için 20 gram karbonat yeterlidir. 100 gramlık İngiliz karbonatı fiyatları ise 3.5 lira ile 15 lira arasında değişiklik gösterir. Alkali damla kullanılarak hazırlanan alkali su fiyatları ise biraz daha pahalıdır. Eczanelerden, büyük marketlerden ya da internet üzerinden satın alınabilen 100 mililitrelik alkali damla fiyatları 25 lira ile 150 lira arasında farklılık gösterir.

Bonus: Sağlık İçin Alkali Su İçin – Alkali Su Tarifi

Alkali su tüketerek hayat kalitenizi ve yaşam sürenizi arttırın! Vücut fonksiyonlarının tam olarak yerine getirilmesinde önemli bir rol oynayan alkali su ile kendinizi daha sağlıklı ve enerjik hissedebilirsiniz. Metabolizma hızını arttıran tarçın, zencefil ve zerdeçal kullanılarak hazırlanan alkali su ile vücudunuzda oluşan ödemi atabilirsiniz. Yağ yakımını hızlandırıcı etkiye sahip olan alkali su bir yandan zayıflamanıza yardım ederken öte yandan kendinizi daha zinde ve canlı hissetmenizi de sağlar. Yağ Yakımına Yardımcı Alkali Su

Tarif: Yağ Yakımına Yardımcı Alkali Su

Su İçmenin Faydaları: Düzenli Su İçmek Bakın Nelere İyi Geliyor!

Su Kaç Kalori? Zayıflatan, Ödem Attıran Diyet Su Hazırlama

Japon Su Terapisi Güne Su İçerek Başlayın ve Farkı Hissedin

Ayakta Su İçmenin Zararları: Ayakta Su İçmemek İçin 3 Neden

Oksijenli Su Nedir? Saç Açma Dahil 9 Farklı Kullanım Alanı

Su Alerjisi Nedir? Belirtileri Nelerdir? Nasıl Geçer?

Su Zehirlenmesi Nedir? Belirtileri Nelerdir? Kaç Litrede Olur? Tedavisi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri