Ankara İftar Mekanları: 14 Farklı Lezzet Durağı

Ankara İftar Mekanları: 14 Farklı Lezzet Durağı Tarifi

Ankara’da Oruç Açabileceğiniz Restoranlar

Ramazan ayında yemeklere duyulan ilgi ve önem ekstra artıyor. Güzel ve leziz bir iftar yemeği için bu ayın bazı günlerinde dışarı çıkmak, iftarı daha keyifli hale getirmek ve tüm aile boyu toplanmak gelenekselleşmiş aktivitelerden biri. Hal böyle olunca, iftardan önce kısa bir araştırma yapıp ister ailenize ister de arkadaş çevrenize en çok uyabilecek mekanı bulmak gerekiyor. Biz bu yazımızda, Ankara iftar mekanları öneri listesi yaparak bu çorbada bir tuzumuz olsun istiyoruz!

Ankara En İyi İftar Mekanları

  • Boğaziçi Lokantası
  • Meşhur Özçelik Aspava
  • Papazın Bağı
  • Mersinli Ciğerci Apo
  • Çukur Ağa Sofrası
  • Hattena Hatay Sofrası
  • Düveroğlu
  • Masabaşı Kebapçısı
  • Tavacı Recep Usta
  • Kolcuoğlu Kebap
  • Çalgan Et Lokantası
  • Ankara Konağı Et Lokantası
  • Ziver Bey Kebap
  • 06 Sokak Lezzetleri

Günümüzde, eskiye nazaran sayısız yeme-içme işletmesi bulunuyor. Hatta sayıları her geçen gün giderek artıyor. Ankara iftar mekanı konusunda tıpkı az önce bahsettiğimiz gibi birçok işletmeyi barındıran şehirlerden biri. Peki bu denli geniş olan mekan yelpazesinden nasıl karar verebiliriz? İşte bu yazımızda, Ankara iftar yapılacak mekanlar araştırmamızı yaptık ve tam 14 öneriyi sizlere sunmak için hazırladık. Hem bütçenize, hem de damak zevkinize hitaben seçim yapmanızı kolaylaştırmayı amaçladık.

Ankara en iyi iftar mekanları kategorisi için seçim yaparken, özellikle de meşhurluğuyla kendini kanıtlamış olanları öne çıkardık. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin, iftar açarken en leziz alternatif olacağını düşünüyoruz. Eğer siz de bizimle aynı fikirdeyseniz önerilerimize geçmek için okumaya devam edin!

Güzel şehrimiz Ankara’da iftar açma şansını yakaladıysanız, aşağıdaki mekanlardan birini mutlaka ziyaret etmelisiniz:

Ankara İftar Mekanları: 14 Farklı Lezzet Durağı

1) Boğaziçi Lokantası

Çoğu Ankaralının gitmeniz için önereceği mekanlardan biri Boğaziçi Lokantası. Çünkü “Ankara tavası” ile ünlü bu mekan, ününün hakkını layığıyla da veriyor. Doyuruculuk konusunda sizi oldukça tatmin edecek bu mekan aslında tamamen eski usul lokanta anlayışını devam ettirenlerden. Eğer bu iftarda biraz nostalji yapmak istiyorsanız ve aynı zamanda da Ankara tavasının lezzetine doymak istiyorsanız tercih edebilirsiniz. Ankara iftar mekanları ve fiyatları incelendiğinde Boğaziçi Lokantası sunduğu leziz porsiyonlara karşılık ortalama bir aralıkta bulunuyor diyebiliriz.

Adres: Anafartalar Mahallesi, Denizciler Caddesi, No 1/A, Altındağ, Ankara

İletişim: 0312 311 88 32

İlginizi çekebilir: İftar Nedir? Anlamı, İftar ile İlgili Hadisler

2) Meşhur Özçelik Aspava

Ankara iftar yerleri denince şehirde doğup büyüyenlerin size önereceği yerler arasında olan Özçelik Aspava yıllardır misafirlerini ağırlayan, tecrübeli restoranlar arasında yer alıyor. Ankara’dan doğup tüm ülkeye namı yayılan bir kültür: Aspava. Dürümün başka bir halini sunan Aspavaların en meşhurlarından birisi: Özçelik Aspava. Sınırsız mezeleri ve ikramlarıyla doyurucu bir iftar yemeği garantisi veren mekan, hem Ankara’nın yerli halkının hem de şehre ziyarete gelenlerin mutlaka deneyimlemesi gereken bir yer.

Adres: Esat Caddesi No: 110/C Küçükesat/ANKARA

İletişim: 0312 437 80 88

3) Papazın Bağı

Sıradaki önerimiz, kendini yeşillikler arasında huzura boğmak isteyenler için birebir. Şehrin hareketli ve gürültülü yaşantısından uzak, sessiz sakin ve bol yeşillikli bir kafe olan Papazın Bağı, kuşkusuz iftar için tercih edilmesi gereken mekanlardan bir diğeri. Üstün kalitede lezzet arayışından çok, nezih bir mekanın peşindeyseniz denemenizi öneririz. Yemek sonrası yudumlayacağınız çaylarla birlikte dinlenmenizi de sağlayacak olan Papazın Bağı bu akşam iftar tercihiniz olabilir. Ankara tavsiye mekanlar arasında özellikle ağaçlar arasında iftarınızı açabileceğiniz samimi bir yer arıyorsanız Papazın Bağı’nı tercih edebilirsiniz.

Adres: Kazım Özalp Mahallesi, Kuleli Sokak, No 61, Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 437 95 01

4) Mersinli Ciğerci Apo

Ankara’da “ciğer” dediğinizde hemen ardından söz edilecek mekan Mersinli Ciğerci Apo oluyor. Şehirde en iyi ciğer lezzetine sahip olduğu söylenen mekanda çok çeşitli meze servisi ile hem gözlerin hem de midelerin doyduğu bir iftar kaçınılmaz olacaktır. Eğer halihazırda ciğeri çok seven biriyseniz ya da bu iftarda canınız ciğer çekiyorsa mutlaka gitmeniz gereken bir mekan. Ciğerin yanı sıra kebap ve ızgara yemekleri de başarıyla servis ediliyor. Ankara’da iftara nereye gidilir diye düşünüyor ve ciğer, yürek, tantunu, çöp şiş gibi yemeklerle sofranın donatılmasının hayalini kuruyorsanız rotanızı Mersinli Ciğerci Apo’ya çevirebilirsiniz.

Adres: Balgat Mahallesi, Ziyabey Caddesi, No 57, Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 284 14 44

İlginizi çekebilir: İftar Duası Türkçe ve Arapça Okunuşu, Anlamı

5) Çukurağa Sofrası

Hem bütçeye uygunluğu hem de ikramlarıyla sizi memnun etmesi olası bir mekan önerisi daha. Çukurağa Sofrası, Ankara’nın Emek Mahallesi’nde uzun yıllar boyu hizmetini sürdürmüş bir mekan. Tam iftar sofralarına uygun olacak şekilde, ağırlıklı olarak kebap türlerini ve ızgara yemeklerini müşterileriyle buluşturuyor.

Eğer iftarda bu tarz geleneksel yemeklerle ziyafetten hoşlanıyorsanız, bir alternatif de Çukurağa Sofrası. Restoranın kurucusu İrfan Tanrıverdi’nin “Lezzeti en güzel şekilde sunmak, en çok haz aldığım hobimdir.” Cümlesi işini ne kadar sevdiğinin bir kanıtı olsa gerek. Ankara’da akşam yemeği yenilecek mekanlar listenize Çukurağa Sofrası’nı da not düşebilirsiniz.

Adres: Emek Mahallesi, Bosna Hersek Caddesi, No 22/C, Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 223 09 63/64

6) Hattena Hatay Sofrası

Ramazan ayında, yöresel yemeklere ilgimiz bir hayli artıyor. İftar için daha geleneksel lezzetleri hayal ediyorsanız, ilk önerimiz bu yönde olacak. Hatay yöresine ait orijinal tatları mutfağında barındıran Hattena Hatay Sofrası, kebap konusunda tüm beklentilerinizi karşılayabilir. Eğer et yemekleri hayranıysanız ve Hatay mutfağının ilginizi çekebileceğini düşünüyorsanız bu restoran tam size göre. Hattena Hatay Sofrası’nın en meşhur yemeği ise Zırh Kebabı. Ardından sipariş edeceğiniz künefe ile mekanın en iyi iki lezzetini deneyimleyebilirsiniz.

Adres: Nasuh Akar, Süleyman Hacıabdullahoğlu Cd. 41/A, 06520 Çankaya/Ankara

İletişim: 0312 220 20 43

İlginizi çekebilir: İftar Mesajları: En Güzel İftar Sözleri

7) Düveroğlu

Ankara’nın birkaç yerinde şubesi bulunan bir mekan sıradaki. Düveroğlu, güzel et yemeği için aranılan adres oluyor. Şehre gelenlerin mutlaka bir kez gidip lezzetlerini denemesi gereken bu mekan, tam da bu nedenle iftar açmak için de çok iyi bir alternatif oluyor.

Yemek öncesi meze ikramları ise tatmin edici cinsten. Eski usül lokanta zarafetini devam ettiren Düveroğlu, iftar yemeği seçenekleriniz arasında mutlaka yer almalı. Özellikle Ankara Kızılay’da iftar mekanları araştırması çok yapıldığı için Düveroğlu’nun Anıttepe’nin yanında Kızılay’da da ve hatta Bilkent ve Ümitköy’de de şubeleri olduğunu belirtelim.

Anıttepe Şubesi Adres: Gençlik Cad. No:28 / B Anıttepe

İletişim: 0312 229 79 38

Kızılay Şubesi Adres: Kızılay, Selanik Cad. 18/A, 06430

İletişim: 0312 431 82 31

Ümitköy Şubesi Adres: Mutlukent Mahallesi, 2432. Cadde & 1924 Sk. 117-119-121 Ümitköy

İletişim: 0312 235 11 11

Bilkent Şubesi Adres: Üniversiteler, Bilkent Blv. No:19 D:B

İletişim: 0312 266 23 23

8) Masabaşı Kebapçısı

İftar için bütçemi bir miktar daha artırabilirim diyorsanız, sizlere diğer önerilerimizden bir tık daha maliyetli bir mekanı sunacağız. Daha modern bir iç tasarıma sahip Masabaşı Kebapçısı nispeten daha yeni olmasına rağmen, uzun yıllar boyu Ankara’da kebap konusunda liderlik eden rakipleriyle başa baş ilerliyor. Hem lezzet hem de servis konusunda memnun kalacağınız bu restoran, özellikle kaburgası ve semaverde servis edilen çayıyla meşhur. Leziz bir iftar sofrası ardından güzel bir çayla koyu sohbetlere dalmak için ideal mekanınız olabilir. Masabaşı Kebapçısı’nın Balgat, Tunalı ve Kızılay’da olmak üzere 3 şubesi bulunuyor.

Balgat Şubesi Adres: Ziyabey Cad. No:35 Balgat / Ankara

İletişim: 0312 285 47 42

Kızılay Şubesi Adres: Mithatpaşa Cad. No:62/A Kızılay / Ankara

İletişim: 0312 417 07 80

Tunalı Şubesi Adres: Tunalı Hilmi Bestekar Sok. 78/A

İletişim: 0312 430 26 26

9) Meşhur Tavacı Recep Usta

Ailenizle beraber geçireceğiniz iftar akşamı keyfinize eşlik edecek bir mekan: Meşhur Tavacı Recep Usta. Adından da anlaşılacağı gibi popülerliği uzun zamandır var olan, Türk mutfağının nadide yemekleri konusunda kendini ispatlamış bir işletme. Müşterileri tarafından sac tavası ve kaburga dolması şiddetle öneriliyor. Eğer bu tarz lezzetlere ve ev yemeklerine düşkünseniz iftar için tüm beklentilerinizi karşılayabilecek bir yer olabilir. Mekanın görsel güzelliği ise memnuniyetinizi destekleyecek bir diğer etmen. Ankara’nın lüks mekanları arasında sayılabilecek Meşhur Tavacı Recep Usta’da nezih bir akşam geçirebilirsiniz.

Park Vadi Şubesi Adres: Güzeltepe Mahallesi 747. Sokak, 669. Sk. No:9, 06690 Çankaya

Ümitköy Şubesi Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mh Alaca Atlı Cd Barlas City D J Blk No:1, Çankaya

İletişim: 444 4 978

10) Adanalı Hasan Kolcuoğlu Kebap Ciğer

Ankara iftar vakti yaklaşmadan önce iftarınızı nerede yapacağınıza karar verdiniz mi? Birbirinden lezzetli etlerin ve iftariyeliklerin masanızda yer aldığı Kolcuoğlu Kebap, sizi bu ramazanda da bekliyor. Kolcuoğlu Kebap sofrasında size sunulan doyurucu ve iştah açan menüler, ramazan sofralarına yakışır lezzette. Sıcacık pideler, önden sunulan çorbalar ve tatlılarla bu sene de ramazan günleriniz şenlenecek.

Adres: Çayyolu Dora Park Villaları No:2 Çankaya, Ankara

İletişim: 0312 241 36 01 – 0544 162 01 01 (+WhatsApp)

11) Çalgan Et Lokantası

Çalgan Et Lokantası’na geldiğinizde Ankara iftar saati yaklaşmadan masanızda gerekli olan her şey hazır oluyor. Eğer erkenden arayıp rezervasyon yaparsanız, ezanın okunmasıyla beraber suyunuzu içip iftariyeliklerinizi yemeye başlayabilirsiniz. Çalgan Et Lokantası, Çankaya’nın sevilen mekanlarından biri. Her sene olduğu gibi bu ramazan ayında da size kaliteli hizmet vermek için hazır.

Adres: Alacaatlı, Yenimahalle Ankara, Ümitköy – Alacaatlı Köyü Yolu No:1, Çankaya

İletişim: 0312 239 12 70

12) Ankara Konağı Et Lokantası

Ankara Konağı’nda geleneksel iftar akşamları başlıyor. Sıcak ve soğuk ikramlarınız, en lezzetli iftar yemeğinize eşlik ederken özel bir akşam geçirmenin tadını bu mekanda çıkarabilirsiniz. Yenimahalle içinde kaliteli ve güvenilir bir restoranda iftar programı yapıp ramazan günlerinize güzel bir hatıra bırakmak isterseniz; size bu konuda Ankara Konağı Et Lokantası rehber olacak. Zengin ve kaliteli menüsü sayesinde iftar sofranızdan bereket ve lezzet eksik olmayacak. Konforlu bir akşam geçirmek için rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

Adres: Çamlıca, 137. Sk. No: 2, 06200 Yenimahalle/Ankara

İletişim: (0312) 517 06 06

13) Ziver Bey Kebap

Pide, döner, sıcacık ve şifalı çorba seçenekleri, taze ve lezzetli salatalar ile çeşitlendireceğiniz iftar sofrasının mimarı Ziver Bey Kebap! Çankaya’nın tam merkezinde bulunan Ziver Bey Kebap, ramazan günlerinde de size hizmet vermek için kapılarını açıyor. Kişi sayısına göre rezervasyon yaptırdığınızda iftar saatini ve sonrasını keyifle geçirebilirsiniz. Anadolu mutfağının en lezzetli yemeklerini burada tadabilirsiniz!

Adres: Kızılırmak, Muhsin Yazıcıoğlu Cd. No:17 D:1, 06510 Çankaya/Ankara

İletişim: (0312) 284 24 93

14) 06 Sokak Lezzetleri

İftar akşamı için henüz bir mekana karar veremediyseniz; 06 Sokak Lezzetleri’ne gelip ev yemekleri ile donatılan iftar masasında sevdiklerinizle buluşabilirsiniz. Pilav çeşitleri, kuru fasulye, nohut yemeği, çeşitli et yemekleri ve ötesi en sıcak ve lezzetli haliyle bu ramazanda 06 Sokak Lezzetleri’nde sizi bekliyor olacak. Kendinizi evinizde hissedeceğiniz 06 Sokak Lezzetleri’nde tadacağınız yemekleri uzun süre unutamayacaksınız.

Adres: Bahçelievler, 54. Cadde, No: 9 D Çankaya – Ankara

ankara iftar mekanları

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Ankara’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Lezzet Durağı

Ankara Piknik Alanları: Doğayla İç İçe 11 Güzel Yer

Ankara Kahvaltı Mekanları, En Doyurucu 10 Leziz Adres

Ankara Kitap Kafe Tavsiyeleri, En İyi 10 Entelektüel Mekan

Aspava Keşfindeyiz! Ankara’nın İkramı En Bol 7 Kral Aspava Şubesi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Tarifler Geri
Videolar Geri