Bisiklet Sürmenin Faydaları, Kaç Kalori Yakar? Hangi Kasları Çalıştırır?

Bisiklet Sürmenin Faydaları, Kaç Kalori Yakar? Hangi Kasları Çalıştırır? Tarifi

Hemen Bisiklet Sürmeye Başlamak İçin

10 Geçerli Nedeniniz Var!

En eğlenceli sporlardan biri olan bisiklet sürmek, özellikle sıcak aylarda hem tek hem de toplu olarak yapılabilecek keyifli ve faydalı aktiviteler arasında yer alır. Günümüzde hobi olmaktan çıkan ve kişiye sağlık açısından son derece fayda sağlayan bu spor için sadece bir bisiklete ve güvenlik ekipmanlarına sahip olmanız yeterli.

Ülkemizde son zamanların en popüler sporlarından olan bisiklet sürmek sağlığınızı korurken aynı zamanda toplu taşıma araçlarınıza vereceğiniz ücreti minimuma indirerek bütçenizden tasarruf etmenize de yardımcı olabilir.

1 saat bisiklet sürmek kaç kalori, bisiklet sürmek hangi kasları çalıştırır, bisiklet sürmen faydaları nelerdir gibi sıkça merak edilen soruların cevabını yazının devamında inceleyebilirsiniz.

bisiklet sürmek faydaları

Bisiklet Sürmenin Faydaları Nelerdir?

Şüphesiz ki bisiklet sürmek kalori yakımında etkin rol oynayan aktiviteler arasında yer alır. Faydaları sayılmakla bitmeyen bu spor, hem kişi hem doğa hem de topluma yarar sağlaması sayesinde yetkililerce kullanımının arttırılması önerilir. Belediye, üniversite ve özel kuruluşlar kapsamında ücretsiz bisiklet sürme yarışmaları düzenlenirken bir diğer yandan çok az miktarlarda ücret alınarak bisiklet kiralanması teşvik kampanyaları arasında yer alır. Biz bisiklet sürmenin faydalarını sizler için listeledik; siz de bu spora destek olarak yaygınlaşmasını sağlayabilirsiniz.

İşte, bir an önce bisiklet sürme alışkanlığı edinmek için 10 geçerli neden!

1) Ruh Sağlığı: Açık havada bisiklet sürmek, olumsuz düşünceleri unutmakta ve zihni boşaltarak ferahlamakta etkin rol oynar. Ayrıca insanları stresten uzaklaştırarak kötü ruh halinden kurtulmalarına ve depresyondan korunmalarına yardımcı olur.
2) Zindelik: Kan basıncının azalmasını sağlayarak halsizlik, yorgunluk ve depresif ruh hallerini ortadan kaldırır.
3) Motivasyon: Özellikle spora yeni başlayan ve spor yapmayı sevmeyen kişileri motive ederek sağlıklı bir şekilde forma girmelerine, ideal kilolarına kavuşmalarına ve aynı zamanda keyif almalarına olanak sağlar.
4) Vücut Sıkılaştırır: Tüm vücudu çalıştırmanın anahtarı olan bisiklet; kol, karın, bacak, göğüs, kalça ve beli maksimum düzeyde çalıştırarak yüksek efor sarf edilmesinde etkin rol oynar.
5) Yağ Yakıcı: Bölgesel kilo vermede faydalı olan bisiklet sürmek, inatçı ve yerleşmiş yağları kolay bir şekilde ve kısa zamanda eritmeye destek olur.
6) Yüksek Enerji: Salgılanan adrenalin sayesinde gün boyunca enerjik ve dinamik olmayı sağlar.
7) Uykusuzluğa Çözüm: Uykusuzluk sorunu çeken kişiler için mükemmel bir seçenek olup, vücudu dengeli bir şekilde yorduğundan ve zihni boşaltmaya yardımcı olduğundan kısa sürede uykuya dalmaya yardımcı olur.
8) Yaygın Hastalıklara Karşı Kalkan: Yüksek tansiyon, şeker hastalığı, felç ve obezite gibi yaygın hastalıklara yakalanma riskini önemli ölçüde azaltır.
9) Hızlı Metabolizma: Metabolizmayı hızlandırıp bağışıklık sistemini güçlendirerek çeşitli hastalıkların en hafif şekilde atlatılmasına olanak sağlar.
10) Kalp Sağlığı: Günümüzde pek çok insanda çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelen kalp yetmezliği ve diğer kalp hastalıkları riski, bu spor dalı sayesinde en aza iner.

Bonus! Bisiklet Sürmenin Çevreye ve Topluma Faydaları: Sağlığa olan faydalarının yanı sıra hem çevreye hem de topluma son derece büyük faydaları olan bisiklet sporu, toplu taşıma araçları gibi benzin vb. maddeler ile çalışmadığından çevre kirliliğini önler. Arabaların çoğalması nedeni ile meydana gelen trafik yoğunluğunun azalmasını sağlar. Ayrıca tıka basa dolu olan toplu taşıma araçlarında ferahlamaya yardımcı olur. İşe, markete ve diğer bisiklet ile gidebileceğiniz yerlere ulaşmak için bu yolu tercih ederek hem doğaya hem de topluma faydalı olabilirsiniz.

bisiklet sürmek zayıflatır mı

Bisiklet Sürmek Kaç Kalori Yakar?

Zayıflamak ve forma girmek için mükemmel bir egzersiz olan bisiklet sürmek; kişinin kilosuna, kaç dakika ve ne hızda sürüldüğüne göre farklı kalori kaybettirir. Ortalama bir rakam verilecek olursa:

70 kg olan biri 60 dakikada orta hızda bisiklet sürerek ortalama 735 kalori yakabilir.

bisiklet sürmek kalori

Bisiklet Sürmek Zayıflatır mı?

Kilo vermenin en eğlenceli ve kolay yöntemlerinden biri olan bisiklet sürmek, uzmanlar tarafından sıkça önerilir. Yapılan araştırmalara göre bu spor; kilo vermeye, metabolizmayı hızlandırmaya, uzun süreli kullanımda kas kütlesini arttırmaya ve sırt ağrısı, metabolizma hastalıkları, yüksek tansiyon gibi riskleri en aza indirmeye olanak sağlar.

Bir tür aerobik egzersizi olan bisiklet sürme, aşırı kilo alımını önler, obezitenin oluşumunu engeller ve eklemleri ciddi oranda güçlendirir. Bu spor dalı, kalça, basen, bacak, göbek ve karın gibi bölgelerde oluşan yağları önlemenin en ideal yollarından olduğundan haftanın 3-4 günü en az 30 dakikalık antrenmanlar ile yapılması mükemmel fayda sağlar.

Bisiklet sürmenin yanı sıra zayıflamak isteyen kişilerin beslenmesine de önem vermesi gerekir. Sadece spor ya da diyet ile istenilen sonuçlar elde edilemediğinden hem sporun hem de beslenmenin dengeli bir şekilde yapılması büyük önem taşır.

bisiklet sürmek göbek eritir mi

Bisiklet Sürmek Hangi Kasları Çalıştırır?

Öncelikle kalça, bacak ve mide bölgesindeki kasların yoğunluğunu arttırmada etkin rol oynayan bisiklet sürme aktivitesi boyunca, üst vücut kasları çoğu zaman destek amaçlı kullanılsa da bu bölgeler için yine de mükemmel bir egzersiz sağlar.

Bisiklet sürerken hareketi bir rutine bindirmek ve dengeyi korumak için durmaksızın efor sarf etmek neredeyse vücuttaki bütün kaslar bu döngüye dahil oluyor ve etkin bir şekilde çalışmaya başlar. Sarf edilen eforun yoğunluğuna göre kasların çalışma sıklığı da farklılık gösterir.

Bisiklet sürerken aktif olan alt vücut kasları arasında; uyluk önü kasları, uyluk arkası kasları, baldır kasları, kalça fleksörleri, kalça kasları, ayak düzlemleri, ve ayağın bükülmesini sağlayan kaslar yer alırken üst vücut kasları arasında ise karın kasları (iç ve dış), kol kasları, göğüs kasları, omuz kasları, boyun kasları ve sırt kasları bulunur.

bisiklet sürmek kaç kalori yakar

Bisiklet Sürmek Göbek Eritir mi?

Özellikle doğumdan sonra annelerin pek çoğunda kalan göbek, mutsuz olmaya ve özgüven eksikliğine neden olur. Fakat bisiklet sürme gibi basit ve eğlenceli bir spor ile ortadan kaldırılan göbek için sadece dengeli beslenme ve düzenli spor yapmak gerekir.

Yapılan bilimsel çalışmalara göre göbek egzersizlerine nazaran, bisiklet sürmek daha hızlı ve ideal şekilde göbek eritmeye yardımcı olur. Haftanın en az 3 günü düzenli bir rutin halinde beslenmeye dikkat ederek bisiklet sürmek göbeğin eritilmesinde etkin rol oynar. Göbek yağlarının kalıcı olduğu yönündeki düşünceler ise tamamen asılsız olup düzenli yapılan spor ile göbek dahil tüm yağlar eritilebilir.

bisiklet sürmek bacak inceltir mi

Bisiklet Sürmek Bacak İnceltir mi?

Bisiklet sürmek basenleri genişletir düşüncesinin aksine, her pedalda istediğiniz forma bir adım daha yaklaşmanızı sağlayan bu spor, vücudun tüm bölgelerine mükemmel bir fayda sağlar. Bacakların kalınlaşmasına izin vermeyen bu spor ile çok daha ince, zarif ve güçlü bacaklara sahip olabilirsiniz.

Zayıflama kararı kış aylarına geldiği için bu spor türünden vazgeçmeyi düşünen kişiler, kendileri için ideal olan kondisyon bisikletini tercih ederek evde de zayıflamaya ve forma girmeye başlayabilir. Ayrıca evde sürmenin bir diğer avantajı da sevdiğiniz diziyi ya da filmi izlerken fark etmeden zayıflıyor olmanızdır.

Hem keyifli hem de 7’den 70’e herkesin kolaylıkla yapabileceği bir spor olan bisiklet sürmeyi, düzenli bir şekilde yaparak formunuza kavuşabilir ve öz güveninizi en üst seviyeye taşıyabilirsiniz.

bisiklet sürmenin faydaları

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

Yüzmek Kaç Kalori Yakar? Kilo Verdirir Mi? Düzenli Yüzmenin Faydaları

İp Atlamak Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Hangi Kasları Çalıştırır?

Merdiven Çıkmak Kaç Kalori Yakar? Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri