Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Çay Ağacı Yağı Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar? Tarifi

Cilt Bakımında Mucizeler Yaratıyor!

Çay Ağacı Yağının Kullanım Alanları

Bitkisel tedavi denildiği zaman akıllara hemen şifalı bitkiler ve onlardan elde edilen yağlar gelmektedir. Doğanın sizlere sunduğu zahmetsiz ve ekonomik eczaneden, ihtiyacınıza göre olan şifaları rahatlıkla temin edebilirsiniz. Tek yapmanız gereken doğru ilacı, uygun ihtiyaç için uygulamak.

Birçok bitkinin yaprakları, kök kısmı, çekirdekleri rahatsızlıkları gidermek için kullanılmaktadır. Bu yazımızla da sizlere çay ağacı yağı hakkında doğru kullanım bilgileri vereceğiz. Hangi durumlarda çay ağacı yağı kremi sizlere şifa olabilir bu yazıdan öğrenebilirsiniz.

Evinizde birkaç işlem ile uygulayacağınız çay ağacı yağı maskeleri ile cildinizin güzelliğine güzellik katabilirsiniz. Saç ve ayak bakımı konusunda da çay ağacı yağı sizlere yardımcı olacak. Çeşitli mantar şikayetlerinde, saç problemlerinde, cilt rahatsızlıklarında ve sizi rahatsız eden her durumda çare çay ağacı yağı olacak. İşte bütün çözümler, şimdi sizlerle.

sivilce

Çay Ağacı Yağı Sivilce İçin Nasıl Kullanılır?

Sivilceler hemen hemen her insanın yaşadığı problemler arasında yer alır. Sivilcelenme sağlıksız beslenmeden kaynaklandığı gibi, sürekli bulunulan ortamlardan da kaynaklanabilir. Eğer tozlu bir ortamda çalışıyorsanız ve cildiniz de mikrop kapmaya müsait ise, cildinizde sivilce oluşumu çok doğal bir durumdur. Sizi rahatsız eden sivilcelerden nasıl kurtulacağınızı düşünüyorsanız çaresi çay ağacı yağı sivilce izi gidermede. Var olan sivilcelerinizi yok ederken, önceki sivilcelerden kalan izler de çay ağacı yağı ile gidecektir. İşte yapmanız gerekenler:

İki tatlı kaşığı bal içine 5 damla çay ağacı yağı ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı, sivilceli bölgeye bir pamuk yardımı ile uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra uygulanan bölgeyi su ile temizleyin. Günde 1 defa uyguladığınızda düzenli kullanımda sivilcelerin gittiğini ve lekelerin kalmadığını göreceksiniz.

çay ağacı yağı

Cilt bakımında peelingin yeri oldukça önemlidir. Çay ağacı yağı ile peeling yapmak istediğinizde yarım ezilmiş avokadoya, 3 yemek kaşığı yulafa, 4 damla çay ağacı yağına, bir iki kaşık süte ve biraz limon suyuna ihtiyacınız olacak. Bu malzemeleri karıştırıp krem kıvamına getirin. Peeling için saçlarınızı bir bantla yüzünüze temas etmeyecek şekilde geriye alın. Yüzünüze bu karışımı uygulayın ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra ılık su ile cildinizi temizleyin. Bu sayede cildiniz parlaklık kazanacak ve ölü hücreler gidecektir. Peeling sonrasında yüzünüze nemlendirici uygulamayı unutmayın.

Çay ağacı yağı mantar tedavisinde de etkili bir çözüm olacaktır. Tırnak mantarı şikayetlerinizde mantarlı olan bölgeye çay ağacı yağını damlatın. Şikayetiniz geçene kadar damla uygulamasına, günde 1 defa olacak şekilde devam edin. Ayrıca el ve ayaklarda görülen mantarların tedavisinde ise ılık su dolu bir kap içine, 6 veya 7 damla çay ağacı yağı ekleyin. El veya ayağı bu su içinde 15 dakika boyunca bekletin. İşlemden sonra parmaklarınızı bir havlu yardımı ile kurulayın. Şikayetleriniz geçene kadar her akşam uygulamaya özen gösterin.

çay ağacı yağı saç

Çay Ağacı Yağı Saç Bakımında Nasıl Kullanılır?

Saçlarınız tıpkı cildiniz gibi bakım ve ilgi bekler. Üstelik her mevsimde ve her zaman. Peki, ihtiyacı olan bakımı sizler ne ile uyguluyorsunuz? Saçlarınız için sadece şampuan ve bakım kremi yeterli olmayacaktır. Her ay uygulayacağınız bakım maskeleri ile saçlarınız daha sağlıklı ve canlı olacaktır. Bu işin sırrı da çay ağacı yağında gizlidir.

Çeşitli alanlarda kullanılan çay ağacı yağı saç bakımı konusunda da sizlere destek olmak için geliyor. Saç derisinde oluşan problemleri gidermek ve saçlarınıza sağlık katmak için çay ağacı yağına başvurabilirsiniz. Kuru ve kepekli saç derisine birkaç damla çay ağacı yağı ile masaj yaparak uyursanız, sabah uyandığınız da duş alarak saç derinizi rahatlatabilirsiniz. Ayrıca şampuan içine çay ağacı yağı ekleyerek, saçlarınızın ihtiyacı olan vitaminleri karşılayabilirsiniz.

çay ağacı yağı kullanımı

Çay Ağacı Yağı Kremi Nasıl Kullanılır?

Çay ağacı yağının faydalarını almanız için üretici firmalar tarafından çay ağacı yağı kremi piyasaya sunulmuştur. Üretilen bu krem pek çok cilt sorunlarını çözmek için tercih edilmektedir. Cilt yanıklarında, çeşitli mantarları yok etmede, vücutta oluşan kaşıntıları gidermede kullanılmaktadır. Ayrıca genital bölgede oluşan sivilceler ve kaşıntılarda da çay ağacı yağından elde edilen kremler önerilmektedir.

Yaz sıcaklarının en büyük şikayeti olan sinek ısırmaları için çay ağacı yağından elde edilen kremi kullanabilirsiniz. Tıpkı yağın kendisi gibi kremi de kaşıntıyı ve kızarıklığı giderecektir. Sineğin ısırdığı ve kaşındırdığı bölgeye kremi sürün ve kısa bir süre içinde cildinizin rahatladığını hissedin.

Hücreleri yenileyen bileşenleri sayesinde, cilt problemlerini kısa zamanda gideren çay ağacı yağı kremi, rahatsız olunan bölgeye ufak bir miktar masaj yaparak uygulanır ve cildin kremi alması için beklenir. Çay ağacı yağı serumu da tıpkı krem gibi cilt sağlığı için tercih edilecek bir alternatif olabilir. Serumu bir pamuğa dökerek sorunlu bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Dilerseniz cilt bakımında dilerseniz tırnak bakımında kullanabilirsiniz.

çay ağacı yağı sabunu

Çay Ağacı Yağı Sabunu Nasıl Kullanılır?

Çay ağacı sabununu gerekli gördüğünüz bölgeye köpürterek uygulayabilirsiniz. Cildinize parlaklık vermesi için sabah uyandığınızda yüzünüzü çay ağacı yağından elde edilen sabun ile temizleyebilirsiniz. Yıkamadan sonra cildinize biraz gerginlik geleceği için uygulama sonrasında nemlendirici ile cildinizi yumuşatabilirsiniz. Düzenli kullanımda siyah noktaların ve sivilcelerin gittiğini fark edebilirsiniz.

Cilt bakımınız için sabun yerine çay ağacı yağı tonik de kullanmak iyi bir fikir olacak. Kozmetik mağazalarından temin edebileceğiniz bu tonikleri bir pamuk yardımı ile temiz cildinize uygulayarak hücrelerinizi yenileyebilirsiniz. Ayrıca gözeneklerinizi sıkılaştırdığı için cildinizde yağlanma ve siyah nokta oluşumu da önlenebilir. Çay ağacı yağı ile elde edilen kozmetik ürünleri ve doğal ürünler cildin pH seviyesini ideal dengeye getirmektedir. Özellikle de kurak ve soğuk iklimlerde bulunan kişiler için sıkça tercih edilen bir bakım yağıdır.

Saç bakımınız için çay ağacı yağı sabunu tercih edebilirsiniz. Duş esnasında saçlarınızı bir kere sabunla yıkadığınızda zamanla kepeklenme sorununun ortadan kalktığını görebilirsiniz. Bitkisel bir ürün olduğu için herhangi bir yan etkisi görülmemiştir. İlk defa kullananlarda alerji durumu yaşandıysa kullanımı durdurmaları tavsiye edilmektedir.

çay ağacı yağı kullanımı

Çay Ağacı Yağı Siğil Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Pek çok insanda görülen siğil önemli bir cilt problemidir. Siğiller derinin üst yüzeyinde oluşan ve mikroplar sebebiyle görülen bir cilt sorunudur. Çay ağacı yağı ile siğil problemlerinizi giderebilirsiniz. Siğil oluşan bölgedeki enfeksiyonu yok edip cildinizin eski sağlığını yerine getirebilirsiniz. Siğil ve diğer bakteri problemlerinde, şifanız çay ağacı yağı olacaktır.

Siğili yok etmek için birkaç damla çay ağacı yağı, zeytinyağı ve badem yağını karıştırın. Yeni elde ettiğiniz yağı siğil olan bölgeye sürün ve 3 saat bekleyin. Daha sonra sıcak su ile bölgeyi yıkayın. Tek uygulamada etkili olmayacağı için en az 15 gün boyunca günde 1 defa uygulamaya çalışın. Zaman içinde siğilin ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

Çay ağacı yağı siğilleri yok ettiği gibi egzama tedavisi için de doğal bir ilaç olacaktır. Çay ağacı yağı egzama şikayetlerini ortadan kaldırması için, 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı içine 4 veya 5 damla çay ağacı yağı ekleyin ve egzama olan deriye uygulayın. Uygulamanın süresi, diğer rahatsızlıklarda olduğu gibi şikayetiniz sona erene kadar olacaktır. Dilerseniz bu karışıma 4 damla da lavanta yağı ekleyebilirsiniz.

Çay Ağacı Yağı Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Brokoli Ağacı Tarifi

Brokoli Ağacı

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Yeşil Çay Nasıl Demlenir Tarifi

Yeşil Çay Nasıl Demlenir

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Peynir Ağaçları Tarifi

Peynir Ağaçları

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yeşil Çay Nasıl Demlenir Tarifi

Yeşil Çay Nasıl Demlenir

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Salça Nasıl Küflenmeden Uzun Süre Kullanılır Tarifi

Salça Nasıl Küflenmeden Uzun Süre Kullanılır

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Çam Ağacı Cupcake Tarifi

Çam Ağacı Cupcake

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Çikolata Ağacı Tarifi

Çikolata Ağacı

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Ağaç Kurabiye Tarifi

Ağaç Kurabiye

10-12 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri