Her Gün Çay İçmek Faydalı mı Zararlı mı?

Her Gün Çay İçmek Faydalı mı Zararlı mı? Tarifi

Çay: Dünyanın En Çok Tüketilen İçeceği

Bu topraklarda gün çay ile başlar, çayla devam eder. Ülke içindeki tarihselliği insanlık tarihi açısından çok uzun olmasa da, çay içmeyi Türkiye halkı kadar sahiplenen dünya üzerinde çok fazla kültür yoktur. Yaprak türünden, demleme tekniklerine ve içimi sırasında kullanılan bardakların modeline kadar başlı başına günlük hayatın içinde bir kültür olan çay vazgeçilmez bir noktada yer alır.

Çayın Faydaları

  • Kanser Hücrelerinde Etkili Olabilir
  • Konsantrasyonu Artırabilir
  • Kan Şekerini Dengeleyebilir
  • Kalp Sağlığına Faydalı Olabilir
  • İnme Riskini Önleyebilir
  • Bağırsak Sağlığına İyi Gelebilir
  • Yaz Aylarında Harareti Alabilir
çay faydaları

Birbirinden güzel çay semaverleri, ince belli bardakları, porselen demlikleri ile kendisini aşan üretimlere neden olan çayın her haline bakarken yanında sunabileceğiniz özel ikramların tariflerini de bulabilirsiniz.

Çay müptelası bir millet olunca tüketim şekilleri konusunda bile hassas davranışlar ortaya çıkmakta. Son dönemde üretimine bağlı olarak tüketimi de artan çay poşetleri, sallama çay ismiyle halk arası literatürde kendisine yer bulsa da, bu poşetler içinde satılan ve bilinen siyah çayın yaprakları dışındaki başka bitkilerden elde edilen tozların da bitki çayı ve benzeri isimleri var.

Bu anlamda en doğru şekilde çay hakkında bilgi vermek gerekirse, çay ismi esasen içeceğin kendisine değil, bitkiye ait bir isimdir. Ancak zamanla oluşan yoğun tüketim sonrası bugün, her türlü bitki yaprağından elde edilen sıcak içecekler de çay olarak isimlendirilmektedir.

çayın faydaları

Çay Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Köken olarak tarihi çok eski zamanlara dayanan ve kaynağı Çin olan çay bitkisi, ilk zamanlarda herkesin tükettiği bir içecek olarak değerlendirilmemiştir.

Bulunuşu ile ilgili ise milattan önce 3000 yıllarına dayanarak anlatılan bir Çin efsanesine göre; Çin İmparatoru ve bitki bilimcisi Shen Nung bir akşam vakti hizmetçisi su kaynatırken ve kendisi de ağacın altında otururken ağaçtan bazı yapraklar dökülerek suyun içine düşer sonrasında su, kahverengi bir renge bürünür, ortaya çıkan bu yeni sıvı imparatorun ilgisini çeker ve sıvıyı içer. Bu efsanenin bir benzeri de Hindistan’da anlatılır.

Hintlilere göre çayı içen ilk kişi Buda’dır. Buda uyku bastırdığında bir çay yaprağını çiğneyip yorgunluğunu giderir. İşte çay çiçeği olarak da adlandırılan bitkinin bugünlere gelen yolculuğunun başlangıç noktası böyle anlatılmaktadır. Yoğun tüketiminin yanı sıra çay özellikleri ile de her zaman farklı bir bitkidir. Çay içmenin faydaları da keşfedildikçe daha sağlıklı yaşamak adına da çay içen kişilerin sayısı da artmıştır.

çayın faydaları ve zararları

Çayın Faydaları Nelerdir?

Bizim kültürümüzde çayın faydaları denilince siyah çayın faydaları akla geliyor olsa da tüm çay türlerinin yararları birbirine yakındır. Doğanın bir mucizesi olan çay faydaları açısından birçok özelliğe sahiptir:

  • Sindirimi düzenler ve bağırsakların rahat çalışmasını sağlayabilir.
  • İçeriğinde yer alan tein maddesi ile zihni harekete geçirir; odaklanmayı artırabilir.
  • Sıcak olarak tüketildiği için damarları gevşeterek kan akışını yavaşlatan bir etkiye sahiptir.
  • Özellikle limonlu çayın faydaları arasında kanser riskini azaltma da olduğunu söyleyen araştırmalar mevcuttur.
  • Yavaşlayan kan akışı ile vücudun kendini soğutmasını sağlayarak çok sıcak yaz aylarında harareti alabilir.
  • Çayın beyne faydaları da vardır. Çalışma verimini ve odaklanma kapasitesini artırdığı söylenmektedir.
  • Sadece çayın değil çay buharının faydaları da bulunmaktadır. Çayın buharına gözlerinizi dikkatli şekilde 1-2 dakika tuttuğunuzda ya da ılık poşet çayla gözlerinize 1-2 dakika pansuman yaptığınızda göz yorgunluğu, çapaklanma gibi göz rahatsızlıklarını hafifletebilirsiniz.
  • Laboratuvar ortamında yapılan araştırmalara göre çayın içeriğinde yer alan epigallokateşin gallat adı verilen bileşiğin insülin direnci üzerine iyileştirici etkisi olduğu gözlemlenmiştir.
  • 10 yıldan uzun süren bir araştırmaya göre günde 4 fincandan fazla siyah çay içen kişilerin inme riskine karşı %32 oranında korundukları ortaya çıkmıştır.
  • Bir antioksidan grubu olan flavonoidler, düzenli tüketildiğinde yüksek tansiyon ve kolesterol etkilerini azaltır. Çay da antioksidan maddeler içerir.

Detaylı bilgi için: Siyah Çayın İlk Kez Duyacağınız 9 Faydası

Çayın Zararları Nelerdir?

İçim zevki ve faydalarının yanı sıra çayın zararları ise az sayıdadır. Çayın faydaları bilimsel olarak da biliniyor olsa da fazla tüketiminde ya da içindeki kafein gibi maddelere hassasiyeti olan kişilerde zararlı bir içeceğe de dönüşebilmektedir.

  • Sık tüketime bağlı dişlerde sararma yaratabilir.
  • Kan emilimini düşürebilir.
  • Demir eksikliğiniz bulunuyorsa dikkatli tüketmenizde fayda var.
  • Çayın bebeklere faydaları olup olamayacağı konusunda hassas olunmalıdır.
  • Demir emilimini düşürdüğü için çocukların içmemesi daha iyidir.
  • Aç karnına fazla içildiğinde mide rahatsızlığına sebep olabilir.

1) Gebeliği Zorlaştırabilir

Çayda kafein bulunmakta. Eğer çok fazla çay içen kadınların hamile kalma düşüncesi varsa; çay oranını azaltması önerilir. Çünkü yoğun kafein yumurtaların kalitesini düşürebilir. Aynı şekilde erkeklerin de sperm kalitesini azaltabilir.

2) Dişlerin Sararmasına Neden Olur

Çayın yapısında bulunan maddelerden dolayı, dişlerde renk değişimi gözlemlenmiştir. Dişlerin sararmasına önlem almak için çay tüketimi ölçülü olmalıdır. Çok fazla çay içiyorsanız günlük diş bakımı ihmal edilmemelidir. Ayrıca çay saatlerinden sonra bolca su içmeniz önerilir.

3) Cildi Kurutabilir

Çay tüketen kişiler, ne de olsa çay içiyorum diye düşünüp su tüketimine önem vermiyor. Bu alışkanlık sonucunda da vücutta su yetersiz kalıyor ve cilt kurumaya başlıyor. Cildin nem dengesinin korunması için çay tüketimi ölçülü olmalıdır. Çayla beraber su tüketimi de hatırlanmalıdır.

4) Ödemi Artırır

Fazla kafeinli içecek tüketenlerin ödem problemi daha fazla hissedilir. Özellikle de gün boyunca çay içen kişilerin ödem oranı daha yüksektir. Ödemle başınız dertteyse çaya sınırlama getirebilirsiniz. Ayrıca çay bardağının içinde ufak bir dilim limon atabilirsiniz. Ödemi önleme konusunda size yardım edebilir.

5) Böbrekleri Yorabilir

Çayda oksalat maddesi çok fazla bulunur. Oksalat ise böbreklerin yorulmasına ve işlevini gerçekleştirirken zorlanmasına neden olur. Çok sık çay tüketenlerin böbrek hastalıklarına daha çok yakalandığını unutmayınız.

6) Yemek Borusuna Hasar Verir

Çayı çok sıcak içen kişiler, yemek borusunun hasar görmesine neden olmakta. Zamanla hasar gören yemek borusu sağlığını kaybedeceği için gırtlak kanserine zemin hazırlayabilir. Bu nedenle çok sıcak çay içmeniz önerilmez.

7) Uyku Düzenini Etkiler

Çayda bulunan kafein, sizi uyarır ve uyku problemlerine davet çıkarır. Eğer uyku sorunları yaşıyorsanız siyah çay yerine rahatlatan bitki çaylarını tercih edebilirsiniz. Kafein oranı düşük çayları tüketmeniz daha iyi bir seçim olabilir.

8) Depresyon Riskini Artırır

Çayın içindeki kafein yine size zarar verecek özellikleri taşıyor. Bunlardan biri de depresyon hastalığı. Kafeinin fazla alınması kaygı ve strese neden olduğu için zihniniz depresyona hazır hale geliyor. Daha az çay daha çok mutluluk!

çayın faydaları ve zararları

Çay Çeşitleri Nelerdir?

Günümüz üretim teknolojisi sayesinde çok sayıda alternatif çay çeşitleri bulunur. Öncelikle iki temel çeşit olarak, çayın hasadının ardından geçirdiği işlemlere göre farklılık oluşturan yeşil çay ve siyah çaydan bahsedilebilir.

  • En çok tüketilen çay çeşidi olan siyah çay, içinde yoğun miktarda tein maddesi barındırırken yeşil çay, kahveden bile fazla oranda kafein içerir.
  • Hiçbir fermantasyon işlemine girmeden üretilen beyaz çay da, çay bitkisinden elde edilen diğer türdür.
  • Yeşil çayda bulunan daha çok otsu bir tada göre beyaz çay içildiğinde damakta kavunsu bir tat bırakır.
  • Beyaz çay demlendiğinde ise açık sarı bir renge sahip olur.
  • Pahalı bir çay türü olan beyaz çay dışında yine az fermente edilen ve yeşil çay ile siyah çay arasında kalan Oolong isminde de bir tür vardır.
  • Japonların daha çok tükettiği Oolong çayı gibi Uzak Doğu’da aromatik birçok farklı çay çeşidi bulunur. Çin’de kullanılan ve toprağımsı bir tada sahip olan Pu-Erh çayı isminde ayrı bir tür daha bulunmaktadır.
  • Esasen yeşil çayın bir türü olan Pu-Erh, işlenerek ve uzun süre bekletilerek elde edilen kırmızı yapraklarıyla, siyah çayın bir alt türü olarak da kategorize edilmektedir.
  • Kimi yerlerde Pu-Erh çayı, kırmızı çay olarak geçmektedir.
  • Çay bitkisi dışında rezene, nane gibi pek çok bitkinin de çayı, ayrı bir kategori içinde çay çeşitleri arasında yer alır.

Detaylı bilgi için: Dünyanın En Çok Tüketilen Çay Çeşitleri

çay faydaları

Çay Kalori ve Besin Değerleri

Ülkemizde başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz bölgesinde üretimi yapılan çay yaprağı, narin özellikleri sebebiyle her iklim ve toprakta yetişmez.

Türkiye’de ilk kez büyük çaplı kuru çay üretimine 1938 yılında Rize’de başlanırken ilk üretimin sağlanmasının ardından çay halka Rize’deki çay ocaklarında ücretsiz dağıtılarak tanıtılmaya başlanmıştır.

Devamında büyük bir alışkanlık haline gelen çay besin değeri yönünden bakıldığında, çinko, magnezyum, demir ve fosfor yönünden zengin bir içeriğe sahip olurken, 10 gramlık kuru çayın kalori değeri ise 27 kcal olarak ölçülmektedir.

Mineral yönünden zengin olan çay D vitamini gibi ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda ise yetersiz kalır, keza çay bitkisi analizinde maalesef vitamin yoktur.

Çay Lekesini Ne Çıkarır?

Keyifli ve koyu sohbetlerin aracısı olan çay, tam da bu esnada bir kaza ile dökülerek çıkarılması çok kolay olmayan lekeler yaratabilir. Bu tarz istenmeyen durumlarda çay lekesini ne çıkartır gibi sık sorulan sorulara karşı, çabuk hareket ederek, beyaz bir bez ya da kağıt havluyla çayın döküldüğü yerin ıslaklığını alarak, lekeyi çok dağıtmadan sabunla müdahale etmek yeterli bir yanıt olabilir. Eğer dökülen çayın lekesi kurursa, devamında çıkarmak çok zordur.

Detaylı bilgi için: Halıdan Çay Lekesi Nasıl Çıkar? 7 Pratik Adımda Lekeleri Yok Edin!

çay faydaları

İkramlık Çay Tarifleri

Günün her saati içmek için mutlaka bir sebebi olan çayın yanında yenilebilecek çay ikramları ya da özenerek demlediğiniz çayınızı misafirlerinize tattırırken yapacağınız çay sunumları için birbirinden lezzetli 10 tarif sizi bekliyor. Afiyet olsun.

1) Çayın Yanında Kek Olmazsa Olmaz

Bardağın içinden çıkan sıcak lezzet, video anlatımı ile sizlerle. Bardak Kek

Bardak Kek

2) Köstebek Pastanın Yepyeni Yorumu

Üzerindeki süslemesiyle adeta bir klasik olan köstebek pastanın detaylı tarifine göz atmaya ne dersiniz? Porsiyonluk Köstebek Pasta

Porsiyonluk Köstebek Pasta

3) Hem Tatlı Hem Tuzlu

Kurabiyenin çörek otuyla buluştuğu farklı bir tat, çayın yanında iyi gidecek. Çörekotlu Kurabiye

Çörekotlu Kurabiye

4) Sosis Keyfi Çayın Yanında

Küçük atıştırmalıklar ve güzel sohbetler için sosisli kurabiye tarifi. Sosisli Atıştırmalık Kurabiye

Sosisli Atıştırmalık Kurabiye

5) İçi Dopdolu Kurabiye

Atom kurabiye nasıl yapılır hiç duymadıysanız, videomuzu kaçırmayın. Atom Kurabiye

Atom Kurabiye

6) Evde Kraker Yapma Keyfi

Kendi susamlı krakerinizi kendiniz yapın. Susamlı Kraker

Susamlı Kraker

7) İki Renkli Enfes Bir Ev Pastası

İçindeki bisküvilerle tadına doyamayacağınız rulo pasta tarifi, videomuzda sizi bekliyor. Bisküvili Pişmeyen Rulo Pasta

Bisküvili Pişmeyen Rulo Pasta

8) Hem Gevrek Hem Ağızda Dağılan Poğaça

Simidi seversiniz, poğaçayı da öyle, peki ikisi bir arada nasıl olur, tarifimizde bulacaksınız. Simit Tadında Poğaça

9) Ev Poğaçasının En Güzeli

Dereotlu poğaça bir klasiktir, bu tarifte bilgilerinizi tazeleyeceksiniz. Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça

10) Bir Poğaça Geleneği: Karaköy Poğaçası

Meşhur Karaköy poğaçası lezzetini evinize taşıma fırsatı bu tarifte sizlerle. Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası

Çay Saati Menüleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

En Güzel Çay Nasıl Demlenir? Püf Noktaları, Lezzet Sırları

Form Çayı Ne Zaman İçilmeli? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilmeli?

Bitki Çayı Faydaları Hangi Çay Neye İyi Gelir? 9 Fincan Şifalı Çay!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Pırasalı Çörek (Çaylar Hazır Mı ?) Tarifi

Pırasalı Çörek (Çaylar Hazır Mı ?)

6-8 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Amerikan Salatası Mı? Rus Salatası Mı? Tarifi

Amerikan Salatası Mı? Rus Salatası Mı?

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Baklava Mı ? Börek Mi? Tarifi

Baklava Mı ? Börek Mi?

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ayva Reçeli Nasıl Mı Yapılır? Tarifi

Ayva Reçeli Nasıl Mı Yapılır?

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Patatesli Çıtır Mı Çıtır Börek Tarifi

Patatesli Çıtır Mı Çıtır Börek

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kolay Mı Kolay (Domates Çorbası) Tarifi

Kolay Mı Kolay (Domates Çorbası)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kolay Mı Kolay İçli Köfte Tarifi

Kolay Mı Kolay İçli Köfte

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Çıtır mı Çıtırrrr Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi

Çıtır mı Çıtırrrr Ispanaklı Peynirli Börek

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri