Moda’nın En Popüler 8 Yemek Mekanı

Moda’nın En Popüler 8 Yemek Mekanı Tarifi

Gözde Semt Moda’da Nerede Ne Yenir?

Dikey mimariye direnen yapıları, insanda özgürlük hissi yaratan deniz kenarı, ağaçlarla dolu sokakları, kibar insanları, her mevsime uygun vakit geçirme alternatifleri ve yeme içme seçenekleri ile İstanbul’un en yaşanılası ve en çok misafir ağırlayan semtlerinden biri olan Moda, aynı zamanda tarihi dokularıyla da ön plana çıkar.

Moda Mekanları, Nerede Ne Yenir?

  • Kemalin Yeri
  • Moda Van Kahvaltı
  • Çikolata Dükkanı
  • B.O.B – Best Of Burger
  • Asuman
  • Samatyalı Rum Meyhanesi
  • Korkmaz Büfe
  • Muaf

Osmanlı İmparatorluğu döneminde oldukça şaşaalı bir görünüm sunan Moda, geçmişte oldukça önemli kişilere ev sahipliği yapmıştır; ünlü bilim insanları, sanatçılar ve devlet kademesindeki insanlar gibi önemli birçok şahsiyet Moda’da yaşamıştır. Belki havasına vurulmuşlar bu semtin, belki de denizine… Yaklaşık 50 yıl önceye gidildiğinde Moda’da eski Rum tipi evler bulunurmuş. Kilise gibi dini mabetlere de ev sahipliği yapan semtte günümüzde pek az tarihi yapı ayakta kalsa da en azından dikey bir mimariye boyun eğmemiş Moda.

Günümüzde de oldukça sık ziyaret edilen Moda, insanın içini pozitif bir duygu ile kaplatacak bir atmosfere sahip. İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan, Kadıköy’ün batı kısmında yer alan Moda’ya ulaşım da oldukça basit. Moda Kadıköy ilçesinden rahatlıkla ulaşılabilecek bir semt.

Birçok ulaşım alternatifi olmasına rağmen en çok tercih edilen ve aynı zamanda en çok keyif veren rota ise şu şekilde:

  • Kadıköy iskeleden aheste aheste yürünür.
  • 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından Bahariye Caddesi’ne varılır.
  • Bu noktadan nostaljik tramvaya binilir ve Moda’ya ulaşılır.

Moda’nın En Popüler 8 Yemek Mekanı

Deniz kenarındaki kusursuz konumu ve güler yüzlü, kibar insanları ile nam salmış Moda mekanlar açısından da oldukça ünlü. Semt, birçok kafe ve restorana da ev sahipliği yaparak her bir sokak misafirini ayrı bir sürpriz ile karşılar.

İstanbul’un karmaşasından bir nebze uzaklaşmak isteyenler için pek çok alternatif sunan semtte keyifli vakit geçirebileceğiniz 10 popüler adresi sizler için derledik!

1) Kemalin Yeri

Moda’nın ruhu hem rahat ortamlar arayan gençlere hem de huzur ve samimiyet arayanlara hitap edebilen özel bir etkiye sahip. Moda kahvaltı seçenekleri açısından oldukça zengin bir semt olsa da kahvaltı için en popüler yerlerden biri Kemal’in yeri. Denizin kıyısında, ağaçlar ile iç içe bir kahvaltı yapma imkânı veren Kemal’in Yeri, kahvaltının yanı sıra oturup birer çay içmek, biraz dinlenmek ve deniz havası almak için de oldukça uygun bir yer.

Adres: Caferağa Mah., Ferit Tek Sok. No: 34, 34710 Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 336 03 94

kemalin yeri moda

2) Moda Van Kahvaltı

Avrupa Yakası’nda Beşiktaş kahvaltı mekanları ünlüyken Anadolu Yakası’nda da Moda kahvaltı mekanları öne çıkıyor. Kahvaltısı ile meşhur olan Van’ın hem geleneksel hem de oldukça lezzetli olan kahvaltısını Moda’da sunan Moda Van Kahvaltı, zengin kahvaltı çeşitleri ile beğeni toplar. Serpme Van kahvaltısında beyaz peynir, kaşar peyniri, otlu peynir, köy peyniri, örgü peyniri gibi tür tür peynirin yanı sıra çok sayıda doğal lezzetler sunan mekan, Moda kahvaltı tabağı ve Van kahvaltı tabağı isminde iki farklı alternatif daha sunar.

Adres: Moda Cad. No: 163/A Kadıköy (Tarihi Moda İskelesi Yolu), İstanbul

İletişim: 0216 418 38 87

moda van kahvaltı

3) Çikolata Dükkanı

Moda kahve mekanları arasında kahvenin yanında en güzel giden çikolatalar ve tatlılarıyla öne çıkan Çikolata Dükkanı müdavimlerin ağzını tatlandırıyor. Neredeyse her Kadıköylü tarafından en az bir kez ziyaret edilen Moda Çikolata Dükkanı, adından da anlaşılacağı üzere çikolatalarıyla meşhur. Mualla, Asuman, Ferhunde ve Süreyya gibi özel tatlılarının yanı sıra renk renk çikolatalar da sunan mekan, herkesin ağzını tatlandırır. Çay ya da kahvenin yanında mükemmel kalitelerdeki çikolatalardan tatmak isteyenlere Çikolata Dükkanı’nı tavsiye ederiz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Yenifikir Sokak, No: 1/A, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 345 05 26

moda çikolata dükkanı

4) B.O.B – Best Of Burger

Kadıköy’ün salaş ruhuyla Moda’nın nezih atmosferinin harmanından doğan rahatlatıcı hava, Moda yemek mekanları ile de herkesi kucaklıyor. Moda’da son dönemlerde oldukça popüler hale gelen mekanların başında olan B.O.B. Best Of Burger, yalnızca dört masadan oluşan ufacık bir dükkân olmasına rağmen benzersiz lezzetiyle dikkat çeker. BOB XL, BOB Mex, BOB Kavurmalı gibi pek çok hamburger seçeneği sunan mekândan doymadan çıkmanız mümkün değil. B.O.B.’nin hamburgerleri o kadar bol malzeme içerir ki işletme sahipleri her hamburgeri bir eldiven ile birlikte servis eder.

Adres: Caferağa Mahallesi, Kağnı Sk. No: 2, 34710 Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 330 01 02

İstanbul Açık Büfe Kahvaltı Mekanları – Tıka Basa Doyacağınız 10 Yer

moda bob burger

5) Asuman

Her damak tadında alternatifler sunan Moda, çikolata konusunda da alternatiflerle dolu. Moda tatlı mekanları araştırması yaptığınızda ilk karşınıza çıkacak mekanlardan biri de Asuman. Bir başka Moda çikolatacısı olan Asuman, tatlı ve dondurmaları ile ünlü. Moda Asuman çikolatacısından içeri girdiğinizde gözünüz dönecek, hangi birini seçsem diye düşünürsünüz. Çilekler, antep fıstıkları, dondurmalar, renk renk çikolatalar, kremalar, profiteroller ve bunlara eşlik edecek kahve çeşitleri, Asuman’da sizleri bekler.

Adres: Caferağa Mahallesi, Şair Nefi Sokak, No: 9, Moda, İstanbul

İletişim: 0216 388 69 54

moda asuman

6) Samatyalı Rum Meyhanesi

Moda rakı mekanları ve meyhaneleriyle de sevilen bir semttir. Alkol konusunda da başarılı mekanlar sunan Moda’da Samatyalı Rum Meyhanesi; mezeleri, fasıl ekibi, nezih ortamı ve kaliteli hizmet anlayışı ile oldukça popüler. Özellikle paçanga böreği çok beğenilen Samatyalı Rum Meyhanesi, Esentepe ve Bağdat Caddesi’ndeki şubelerinin yanı sıra Moda’da da çok sık tercih edilir. Paçanga böreğinden farklı tatlar arayanlara ise Girit ezmesi, Ermeni karması, saray ezmesi ve topik de tavsiye edilebilir.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Cd. No: 82/B, 34710 Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 337 0258

samatyalı rum meyhanesi

7) Korkmaz Büfe

Moda lüks mekanlar yanında samimi ve sıcak esnaf sohbetinin olduğu büfeleriyle de ünlü bir semt. Şık tasarımlar, farklı atmosferler ve yeni nesil dizaynlar ile dikkat çeken kafelerin yanı sıra ayaküstü atıştırmalık yerleri ile de ön plana çıkan Moda’da Korkmaz Büfe, tost ve döner gibi fast food seçenekler sunar. Sandwich, tost seçenekleri, döner ve dürüm alternatifleri, köfte ekmek gibi klasikleşmiş sokak lezzetleri sunan Korkmaz Büfe’nin sıcacık ortamında mutlu olabilir, samimi atmosferde hızlı bir yemek yiyebilirsiniz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No: 120/8, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 337 52 10

Kadıköy’ün En İyi 12 Kahvaltı Mekanı

moda korkmaz büfe

8) Muaf

Moda’da keyifli bir akşam gezintisinden sonra ister karnınızı doyurabileceğiniz isterseniz de alkol alarak arkadaşlarınızla sohbet edebileceğiniz sıcak, samimi bir bar ortamı yaratan Muaf, bira ve şaraplarının yanı sıra lezzetli aperitif alternatifleriyle de beğenilir. Börek çeşitleri, mücver ve patates kızartmaları ya da çeşit çeşit salataları oldukça lezzetli olan Muaf, misafirlerine hoşça vakit sağlar. Moda bira mekanları araştırması yapıyorsanız en doğru seçeneklerden biri de Muaf’tır.

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Ferit Tek Sokak, No: 60/A, Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 345 94 94

moda muaf

Moda Gezilecek Yerler Listesi

Pastaneleri, meyhaneleri, barları ve kafeleri ile yeme içme konusunda misafirlerine oldukça zengin alternatifler yaratan Moda gezilecek yerler açısından da mutluluk verir. Semt, misafirlerine birçok aktivite imkânı sağlar. Yılın her mevsiminde, günün her saatinde canlı bir hayat vadeden Moda semti, misafirlerine her zaman sevgiyle kucak açar.

İşte, Moda’da mutlaka gezmeniz gereken yerler ve mutlaka yapmanız gereken aktiviteler!

  • Denizi seyretmek, maviliğin tadını çıkarmak,
  • Barış Manço’nun Evi’ni ziyaret etmek,
  • Moda Çay Bahçesi’nde çay içmek,
  • Ali Usta’da dondurma yemek,
  • All Saints Moda Kilisesi’ni görmek,
  • Moda İskelesi’nde güzel fotoğraflar çekmek,
  • Tramvay ile mini bir gezi yapmak,
  • Bahariye’de gezip alışveriş yapmak,
  • Merakınız varsa antikacıları dolaşmak,
  • Semtin arka sokaklarında keyifli bir tura çıkmak,
  • Cem Sokak’a gitmek, sokak sergisine göz atmak,
  • Sanatkarlar Sokağı ve Surp Levon Ermeni Katolik Kilisesi’ni görmek,
  • Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Süreyya Operası etkinliklerine katılmak,
  • Notre Dame d L’assomption’u (Fransız Katolik Kilisesi) ziyaret etmek,
  • Moda Deniz Kulübü’nü gezmek,
  • Barlar Sokağı’nda eğlenmek.

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

moda barış manço evi

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Bebek’te Nerede Ne Yenir? Çok Keyif Alacağınız 10 Popüler Mekan

Samatya Restoranları – Tarihin İzini Takip Edebileceğiniz 10 Mekan

Akaretler Mekanları – Kalitesiyle Size Keyif Verecek En Gözde 10 Adres

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

19. Gün İftar Menüsü

İftara ne yapsam diye düşünmek yok, Nefis Yemek Tarifleri her gün yanınızda! 19. günde harika sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Yayla çorbası ile nefis bir başlangıç yapıyoruz. Doyurucu ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek harika önerimiz var: Patates mantısı ve iştah ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri