Halsizliğe Ne İyi Gelir? Halsizliği Anında Geçiren 7 Şifalı Bitki

Halsizliğe Ne İyi Gelir? Halsizliği Anında Geçiren 7 Şifalı Bitki Tarifi

Halsizliğe Birebir En Doğal Tavsiyeler!

Düşünün ki bir sabah uyandınız ve kolunuzu kıpırdatacak gücünüz yok. Gözünüzü açar açmaz böyle bir ruh hali ile uyanmak, sizi ne kadar motive edebilir ki? Kimi zaman hastalığın habercisi kimi zaman da depresyon belirtisi olan bu halsizliği önemsemeniz gerekecektir. Bir şeyler yedikten sonra geçer dediğiniz yorgunluk hali, ciddiye alınmadığı takdirde pek çok hastalığa davet çıkarabilir.

Toplumun %95’inde görülen halsizlik yorgunluk şikayetini ele aldığımız bu yazıda, halsizliğe neden olan faktörleri inceleyip çözüm bulacağız. Halsizliği bir an önce ortadan kaldırmak için gerekli besinleri ve tedavi yöntemlerini de uzman görüşlerinden faydalanarak yazımıza ekledik. Daha hareketli ve enerji dolu bir yaşam için ihtiyacınız olan sağlık sırları bu yazı ile karşınızda.

halsizliğe ne iyi gelir

Halsizliğe Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer?

Kendinizi halsiz ve bitkin hissettiğinizde yapmanız gerekenleri listeledik. Bu listede yer verdiğimiz çözüm önerileri ile güne daha mutlu ve enerjili başlayabilirsiniz.

  • Halsizliği ortadan kaldırmanın ilk yolu uyku düzenini almaktır. Düzenli bir uyku sonrasında güne daha iyi merhaba diyebilirsiniz. Ayrıca güneş ile uyanmak size D vitamini vereceğinden, güçlü bir bedenle gün içinde aktif olabilirsiniz. Bu nedenle her sabah uyandığınızda 10 dakika bile olsa balkonda veya açık bir havada egzersiz yapmak iyi bir başlangıç olabilir.
  • Tek yönlü beslenmeden kaçınmalısınız. Genellikle karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişilerde görülen halsizlik, sağlıklı beslenme ile ortadan kaldırılabilir.
  • Halsizlik çözümleri listesine temiz ve sağlıklı besinleri ekleyebilirsiniz. Meyve ve sebze içeren, etli yemeklerden oluşan öğünler ile beslenebilirsiniz.
  • Bol su için. Çay ve kahve alışkanlığınız fazla ise yarıya indirmeniz gerekir. Kafein fazla alındığında, kişide halsizliğe neden olur. Bunun yerine bol su ve meyve suyu tüketebilirsiniz.
  • Çok uzun süre televizyon izlemek halsizliği tetikler bu nedenle televizyonla aranıza biraz mesafe koymanız gerekecektir. Halsizliğin geçmesi için yürüyüşler ve etkinlikler size iyi gelecektir.
  • B12, demir ve D vitamini kaynakları açısından yüksek besinlerle beslenin. Halsizlik için vitamin almanız gereklidir. Gün içinde bir avuç kuru yemiş, meyveler ve baklagiller tüketerek enerjinizi yenileyebilirsiniz.
  • Şeker kullanan biriyseniz, şekere bir süre ara verip bırakmalısınız. Şeker bağımlılık etkisi oluşturan bir maddedir ve kısa süre sonra kan şekerini birden düşürür. Bu durum da halsiz kalmanıza nedenn olur. Şekersiz beslenerek daha dinamik olabilirsiniz.
  • Günlük vitamin ihtiyacınızı yeşil sebzelerden, meyvelerden, sağlıklı yağlardan karşılayabilirsiniz. Öğünlerinize salata ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz.
  • En önemli maddeye geldik. Sigara! Sigara ve alkol alışkanlığı bir süre sonra vücutta hücre içi enerji hücrelerine hasar verir. Bu durumun sonucunda da kendinizi yorgun hissedersiniz.

halsizlik için şifalı bitkiler

Halsizlik İçin Şifalı Bitkiler Listesi

1) Biberiye

Et marinelerinde tercih edilen biberiye, nefesi açan ve sindirim sistemini düzenleyen bir bitkidir. Dikkat eksikliğini de ortadan kaldırıcı etkisi vardır. Gün içinde enerji dolu olmak için biberiye eklenmiş suyu tüketebilirsiniz. Veya yemeklerinize bir tutam ilave edebilirsiniz.

biberiye

2) Aloe Vera

Doğal ilaçlardan kabul edilen aloe vera ile yorgunluğu geride bırakabilirsiniz. B vitaminleri ve protein açısından zengin olduğu için kaybolan enerjinizi yenileyecektir. Hareketli bir gün için bir fincan aloe vera çayı lütfen!

aloe vera

3) Guarana

Adı son günlerde sıkça dillerdedir bu bitkinin. Kahve ile aynı etkiye sahip guarana, hem bedenen hem de ruhen sizi toplayacak kadar etkilidir. Bir fincan olacak şekilde gün içinde guarana çayı sizi tüm gün ayakta tutabilir.

guarana

4) Ginseng ve Tarçın

Bu iki şifalı bitki, hem bağışıklık sisteminizi güçlendirecek hem de sizi bir maratona katılacak şekilde enerjili hale getirecektir. Beyne giden kan dolaşımını destekleyerek halsizliği ortadan kaldırır. İki bitkiyi bir fincan sıcak suda buluşturabilirsiniz.

tarçın

5) Yerba Mate

Kontrollü şekilde tüketilmesi gereken bitkilerden yerba mate, besin değeri yüksek bir bitkidir. C vitamini, kalsiyum, magnezyum ve daha pek çok vitamine sahip olduğundan dolayı enerjinizi yenileyecektir.

mate

6) Mısır Püskülü

Halsizlik için şifalı bitkiler arasında kan şekerini dengeleyerek vücudunuza enerji verecek bir bitki daha! Bir fincan sıcak su içinde bir tutam mısır püskülü demleyin ve etkisini yaşayarak görün.

mısır püskülü

7) Ekinezya

A, B ve E vitamini açısından zengin bir bitkidir ekinezya. Dinç kalmak için tercih edilen bitki çayları arasında yerini almıştır. Enerji dolu bir beden ve ruh için bir fincan ekinezya çayı ile güne başlayabilirsiniz.

ekinezya

Halsizlik Nedenleri Nelerdir?

Sizi yorgun ve bitkin düşüren nedenler, bazen bir başka hastalığın işaretçisi olabilir. Halsizliğe neden olan faktörleri incelediğimizde ruhsal ve biyolojik nedenleri görebiliriz. Halsizliğin nedenleri nedir? dediğinizde karşınıza çıkacak yanıtlar bu listede!

  • Yetersiz ve kalitesiz uyumak,
  • Sağlıksız ve fast food beslenmek,
  • Kan değerlerindeki düşüklük ve anemi,
  • Ruhsal sıkıntılar yaşamak ve depresyon,
  • Tiroid bezinin olması gerekenden az çalışması,
  • Uzun süredir kullanılan ilaçlar,
  • Aşırı şekilde kahve ve çay tüketimi,
  • Şeker, kalp ve böbrek hastalığı,
  • Vardiyalı iş düzeni halsizlik sebebi olarak bilinmektedir.

halsizlik belirtileri

Halsizlik Belirtileri Nelerdir?

Son zamanlarda listede yer alan durumları kendinizde gözlemlediyseniz, sizde de halsizlik rahatsızlığı oluşmaya başlamıştır diyebiliriz. Bu belirtiler ihmal edildiğinde, kronik bir hal alır ve çeşitli hastalıkların oluşması için meydan hazırlanır. Halsizliğin belirtileri:

  • Halsizlik mide bulantısı ile başlar. Devamında ishal ve bağırsak sorunları ile devam eder. Bu dönemlerde evde dinlenme yerine doktora gitmeniz iyi olacaktır. Farklı bir hastalığın oluştuğunu ifade eder.
  • Moral düşüklüğü halsizliğin en çok dikkat çeken belirtisidir. Herhangi bir aktivite için duyulan isteksizlik ve mod düşüklüğü, halsiz olduğunuzun bir işaretidir.
  • El gücünü kontrol edememe ve dikkat dağınıklığı da birer belirtidir.
  • Düzensiz uykulardan kaynaklanan halsizlik baş ağrısı ile kendini belli edecektir.
  • Çok yorgun olduğunu belirten kişilerde genellikle halsizlik eklem ağrısı üşüme ile meydana gelecektir. Eklem ağrılarının ve üşümenin nedeni de kan oranındaki düşüklük olmaktadır.
  • Stres, sinir ve görmede bulanıklık halsizliğin size de uğradığını haber veren belirtiler arasındadır.
  • Halsizlik ve ateş çoğu zaman enfeksiyon işaretidir. Vücudunuza mikrobun yayıldığını belli eder. Bu gibi durumlarda doktora gitmek en doğru karar olacaktır.

halsizlik tedavisi

Halsizlik İçin Hangi Doktora Gidilir?

Halsizliği vücudunuzdan atmak için çok geç kalmadan bir doktora görünmeniz gerekir. Doktorunuz aile hekimi de olabilir. Gerekli kan tahlillerini isteyen doktor, vücudunuzda hangi mineralin eksik olduğunu belirtir ve buna göre halsizlik tedavisi için gerekli ilaçları size sunar. Genellikle kansızlıktan kaynaklanan halsizlik durumları için kan ilaçları ve vitamin takviyeleri kullanmanızı belirtir. Halsizliğe neden olan başka faktörler varsa, biyolojik özelliğinize göre gerekli ilaç takviyelerini önerir.

Daha kapsamlı bir tedavi yapmak istiyorum dediğinizde şeker ve tiroid testi yaptırmanız gerekebilir. Bunun için bir dahiliye doktorunun kapısını çalmanız gerekir. Eklemlerinizde olan bir problemden kaynaklanan halsizliğiniz varsa ortopedi doktoruna danışmanız daha sağlıklı bir karar olacaktır.

Halsizliğiniz günlük yaşamınızı etkiliyorsa, kendinizi önceki günlerden daha bitkin hissediyorsanız geç kalmadan doktora görünmelisiniz. Genellikle “sadece yoruldum” dediğiniz günlerde vücudunuza başka bir hastalık yerleşiyor olabilir. Erken tedavi ile tüm sağlık sorunlarının önüne geçebilirsiniz.

Halsizlik Neden Oluşur? Nasıl Geçer?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
İshali Anında Geçiren Tarif Tarifi

İshali Anında Geçiren Tarif

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Şifalı Çay Tarifi

Şifalı Çay

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Şifalı Kurabiye Tarifi

Şifalı Kurabiye

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
7-8 Aylık Bebekler İçin Ana Yemek Tarifi

7-8 Aylık Bebekler İçin Ana Yemek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Şifalı Mercimek Tarifi

Şifalı Mercimek

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri