Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli?

Hamilelikte Beslenme: Hamileler Ne Yemeli, Ne Yememeli? Tarifi

Hamilelikte Sağlıklı Beslenme Listesi

Bebeğinizin hayatınıza girmesi, her şeyden önce onu ilk hissettiğiniz anda başlayacaktır. Hayatınıza artık bir kişi daha eklenecek ve dünyanız daha da güzelleşecektir. Atacağınız adımları atmadan önce düşünmeniz gereken bir kişi ile hayatınıza devam edeceksiniz. Çünkü annelik birken iki olmak, iki olduğunda ise yeryüzünde cennete kavuşmaktır.

Dünyanın en güzel duygusu anneliği, ilk defa yaşayacakların biraz endişeli olduğu hamilelikte beslenme nasıl olmalı acaba hamilelikte ne yemeli konusu, anne adayının aklını karıştıran en önemli konudur. Sıkça mide bulantıları yaşanılan dönemler olduğu gibi, bağırsakların tembelleştiği dönemler de olmaktadır hamilelik döneminde.

Anne adaylarımız için hazırlanan bu yazıda, hamilelikte beslenme önerileri ve kusan hamileler ne yemeli gibi sıkça merak edilen konular ele alınmakta. Sağlıklı ve sorunsuz bir gebelik dönemi geçirmek için vermiş olduğumuz bilgiler, size 9 aylık süreçte beslenme tavsiyeleri olacak nitelikte. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileği ile.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için mutlaka doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

hamilelikte beslenme

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?

9 aylık bir hamilelik sürecinde yapmanız gereken en önemli şey, doğru ve sağlıklı beslenme olacaktır. Bu süreçte bedeniniz, hormonlarla beraber değişecektir. Zevkleriniz ve düşünceleriniz de bu durumdan etkilenecektir.

Değişim döneminde sizinle beraber büyüyen bebeğiniz de bu değişimlere şahit olacaktır. Bu sebeple iyi beslenme, doğum felsefeniz olmalıdır. Bu kararı ise bebek düşünme döneminde almalısınız.

Bu süreçte çok çeşitli beslenmeye ağırlık verin. Beslenme günceleriniz tek çeşit yemeklerle geçmemelidir. Her yemekten ve her besinden faydalanmaya çalışın. Nişasta, meyve, sebze, proteinli yiyecekler tüketmeye özen göstermelisiniz. Kuru yemişten alacağınız doğal yağlar ve zeytinyağı ile de vücudunuzun ihtiyacı olan yağ grubunu karşılayabilirsiniz.

Demir, folik asit, protein, kalsiyum ve vitamin içeren besinleri tükettiğiniz takdirde gebelik döneminiz sorunsuz şekilde tamamlanacaktır. “Şekeri olan hamileler ne yemeli” sorusu en çok da diyabet hastası anne adaylarını ilgilendirmektedir. Diyabetli anne adayları için özel olarak hamilelikte beslenme programları doktorlar tarafından uygulanır. Posa alımının yüksek olduğu ve basit şekerlerin olmadığı gıdalar tavsiye edilir. Su tüketimi de unutulmamalıdır.

Hamilelik döneminin ilk 3 ayında yani kritik döneminde beslenmenize daha da özen göstermelisiniz. Hamileler ilk aylarda ne yemeli konusu hep akıl kurcalayan bir konudur.

Bu dönemde bebeğin sinir ve omurilik sistemi oluşmaya başladığından ne kadar sağlıklı beslenirseniz, bebeğiniz o kadar sağlıkla dünyaya gelecek ve size gülen gözleriyle gülümseyecektir.

Hamileler Ne Yemeli?

Hamileler nasıl beslenmeli, ne yemeli? Hangi gıdalara yönelmeli? Hamilelerin beslenme rutinlerine eklemesi önerilen gıda gruplarını aşağıda sizler için derledik. En doğru beslenme programı için gebeliğinizi takip eden kadın doğum doktorunuza ve beslenme uzmanınıza danışmalısınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz; genel bilgilendirme amaçlıdır.

1) Protein İçeren Gıdalar

Anne adaylarının gün içinde alması gereken protein miktarı, 71 gramdır. Bir bardak sütte 10 gram protein bulunmaktadır. Her sabah kahvaltıda yumurta tüketerek, gün içinde protein alımına başlayabilirsiniz.

Yağsız etler, balık, kuru fasulye, mercimek, doğal peynirler, fındık, fıstık gibi kuru yemişler tüketerek hamilelikte beslenme listesi için bu gıdaları dahil edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Yüksek Protein İçeren 13 Sağlıklı Besin

protein

2) Kalsiyum İçeren Gıdalar

Bebeğinizin kemik ve diş oluşumu için kalsiyum gereklidir. Hamilelik döneminde tüketeceğiniz kalsiyumlu besinler yeşil yapraklı sebzelerden, süt ve süt ürünlerinden, taze sıkılmış portakal suyundan karşılanmaktadır.

Fazla tuz ve kafein tüketmek, kalsiyum emilimini azaltacaktır. Aklınızda bulunmalı. Hamileler kahvaltıda ne yemeli diyerek endişe içinde olan anne adayları ve telaşlı babalar, kahvaltılarda peynir çeşitlerini çoğaltmalıdır.

İlginizi çekebilir: Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? Kalsiyum Oranı Yüksek 10 Besin

kalsiyum

3) Demir İçeren Gıdalar

Akciğere gelen oksijenin, tüm vücuda ulaşması için demire ihtiyacınız vardır. Anne adaylarının da demir eksikliği yaşamaması için özellikle et tüketimine önem vermeleri gerekmektedir. Balık, tavuk, kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, kuru meyveler tüketerek ihtiyacınız olan demiri alabilirsiniz. Hamilelik sürecinde günde 27 mg demir almanız gerektiğini de unutmamak gerekir.

İlginizi çekebilir: Demir Eksikliğine İyi Gelen En Etkili 11 Besin

demir içeren gıdalar

4) Meyve

Hamilelerin meyve tüketimine de önem vermesi gerektiğini vurgulamak isteriz. Markete gittiğinizde tek bir çeşit değil, her çeşit meyveden birer adet de olsa almanız sizin ve bebeğinizin gelişimi için etkili olacaktır.

Meyveden alacağınız vitaminler sayesinde, iki kişilik bedeniniz daha sağlıklı olacaktır. Mutlaka her gün C vitamini içeren meyveler yemeye dikkat edin. Portakal, mandalina, çilek, greyfurt, elma, karpuz, kivi, ananas meyve tercihiniz olabilir. Özellikle grip olan hamileler ne yemeli diye merak edenler, C vitamini konusunda oldukça hassas olmalılar.

İlginizi çekebilir: Meyve Diyeti ile 3 Günde 5 Kilo Zayıflayın!

meyve

5) Sebze

Anne adaylarının B6 vitamini ve folik asit alması gereken bu dönemde, sebze tüketimine önem vermeleri gerekmektedir. Sebzeler posa içerdiği için, bu dönemde sıkça yaşanan kabızlığa da çare olacaktır. Sebzeleri mevsiminde tüketerek, daha sağlıklı bir hamilelik süreci geçirebilirsiniz. Sarı, kırmızı ve turuncu sebzeler A vitamini açısından zengindir. A vitamini ise hücrelerin sağlıklı gelişmesini destekler.

sebze çeşitleri

6) Ekmek ve Tahıllar

Beslenmenin en önemli kaynağı ekmek tüketimi, bu dönemde de dikkat etmeniz gereken konular arasında olacaktır. Sağlıklı bir gebelik dönemi için tam tahılla yapılmış ekmekleri yemeniz daha doğru bir karar olacaktır. Tam buğday ekmekleri de öğünlerinizde yer alabilir. Rafine tahıllardan uzak durmalısınız. Ayrıca tam buğdaydan yapılmış makarna, bulgur ve baklagiller de öğünlerinizde yer alabilir.

ekmek çeşitleri

7) Omega 3 İçeren Gıdalar

Hamilelik süresince balık yiyen anne adaylarının bu süreci daha sağlıklı geçmekte. Haftada en az 2 defa balık tüketimi, bebeğin beyin gelişimi için oldukça etkili olmaktadır. Balık yiyemeyen anne adaylarını da unutmadık. Balık yerine tercih edeceğiniz omega-3 kaynakları, fındık, fıstık ve ceviz tüketebilirsiniz. Kuru yemiş tüketerek hamileler ara öğünde ne yemeli endişenizi giderebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Omega 3 Nelerde Var? 8 Süper Besin

kuru yemiş

8) Folik Asit Takviyesi

Bebeğinizin hücre oluşumu ve DNA sentezi gibi önemli biyolojik süreçlerinde yer alan ve kan oluşumunu sağlan folik asit, gebelik döneminde doktor tavsiyesi ile takviyelerle alınmaktadır. Özellikle 1 aylık hamileler ne yemeli diye düşünenlerin, kritik aylarda folik asit alımına dikkat etmesi gerekmektedir.

Muz, kuşkonmaz, avokado, brokoli, yumurta sarısı tüketerek folik asit alımını gerçekleştirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Folik Asit İçeriği En Yüksek 15 Besin

folik asit

9) Mide Bulantıları ve Kusmayı Önlemek İçin

İlk aylarda sıkça gözlenen bir durum olan mide bulantıları, hormonların değişmesinden kaynaklanmaktadır. Bu durumda endişe etmeyip mide bulantılarınızı önleyecek şekilde beslenmelisiniz. Hamileler kustuktan sonra ne yemeli diye düşündüğünüzde, ilk seçeneğiniz limonlu su olacaktır.

Mide bulantılarından sonra ılık bir limonlu su, mideyi kendine getirecektir. Portakal veya tatlı limon da kusma durumundan sonra mideyi canlandıracak seçeneklerdendir. Bulantısı olan hamileler ne yemeli diye soran anneler, her şeyden önce kendilerini aç bırakmamalıdır.

Sık sık ara öğün tüketerek bulantı riskini ortadan kaldırabilirler. Ara öğün ise gece gündüz fark etmeden yapılmalıdır. Doğal olarak hamileler gece acıkınca ne yemeli sorusu akıllara düşer. Kuru yemiş ile bir bardak su veya bir kase yoğurt sabah bulantılarını önleyecektir.

İlginizi çekebilir: Hamilelikte Mide Bulantısı Hakkında En Popüler 7 Soru ve Cevapları

limonlu su

10) Ölçülü Tuz Kullanımı

Tuz, hem anne adaylarında hem de tüketen herkeste ödem oluşturan bir maddedir. Hamilelik döneminde de tuz tüketimi gereğinden az olduğunda, sodyum eksikliği olacağından fetüsün sağlığına bir tehdit unsuru olabiliyor. Yemeklerde aşırıya kaçmamak üzere tuz tüketimi doktorlar tarafından da önerilmektedir.

tuz tüketimi

11) Su Tüketimi

Su ise her insan için olmazsa olmaz bir içecektir. Özellikle anne adaylarının hamilelik sürecinde su tüketimini ihmal etmemesi gerekmektedir. Su, hamilelikte beslenme programları için olmazsa olmaz bir unsurdur. Su tüketimi, erken doğum yaşama ihtimalini ortadan kaldırır.

su tüketimi

Hamileler Ne Yememeli?

1) Yağlı Gıdalar

Bu süreçte yağlı gıdalardan uzak durmak gereklidir. Protein almak istediğinizde, tükettiğiniz etlere yağ ilave etmemelisiniz. Tavuklu yemeklerinizde tavuğun derisini çıkarıp yemek hamilelikte beslenme önerileri arasında yer almalıdır. Yağlı gıdalar, gebelik döneminde mide yanmasını tetiklemektedir. Ayrıca kusmaların da artmasına neden olur.

Eğer kızartılmış ya da çok yağlı yemek tüketirseniz, uzun bir süre bu öğünün pişmanlığını vücudunuzda yaşayabilirsiniz. Özellikle de ilk üç aylık dönemde kusmaları çok fazla olan annelerimiz, yağlı gıdalardan uzak kalmaya dikkat etmeli.

yağlı gıdalar

2) Paketli ve İşlenmiş Gıdalar

İştahınızın açıldığı dönemlerde canınız her şeyi isteyebilir. Bu gibi durumlarda yanlış beslenmemek için hamileler ne yemeli ne içmeli konusunda biraz hassas davranılması gerekir. Abur cubur diye tabir edilen cips ve paketli ürünlere karşı tedbirli olunmalı.

Cips yemek istediğinizde, evde az yağ ile fırında cips yapabilirsiniz. İşlenmiş gıdalar da reyonlarda uzun süre beklediği için anne adaylarının sağlığına zararlı olabilir. Sadece anne adaylarının değil her insan için zararlı hale gelen işlenmiş gıdaları tüketirken iki kere düşünmekte fayda var.

Sosis, salam, sucuk tarzı gıdalar yerine ızgara köfte ve ızgara et tercih edilebilir. Az pişmiş ve çiğ besinler, hamilelik dönemini tehdit ettiği için çiğ köfte de hamilelikte beslenme listesi için yasaklı gıdalar arasındadır.

atıştırmalık

3) Yüksek Karbonhidrat İçeren Gıdalar

Hamileliğiniz boyunca karbonhidrat alımına dikkat etmelisiniz. Beyaz ekmek, makarna, beyaz un ile yapılmış kek ve kurabiye tarzı gıdalardan uzak durmalısınız.

Yüksek karbonhidrat gebelik sürecinde kabızlığa ve ödeme neden oluyor. Bu nedenle gebeliğin rahat geçmesi için karbonhidrat alımının ölçülü olması gerekir.

Tek bir öğünde ekmek, makarna, erişte, kek ve pasta gibi besinler bir arada tüketilmemelidir. Öğünün saatine göre yanına destekleyici besinler eklenmelidir. Kahvaltıda ekmek seçimi tam buğday olmalıdır.

Eğer hamur işi tüketilecekse ölçülü miktarda tercih edilmelidir. Makarna öğünlerinde ise mutlaka salata ya da yoğurt yer almalıdır.

karbonhidrat

4) Kafeinli, Asitli, Alkollü İçecekler

Suni tatlandırıcı içeren tüm içecekler bu dönemde yasaklı listenizde. Kafein alımı da sınırlandırılmalı. Kahve ve kafein içeren tüm içecekler bu süre boyunca ölçülü olmalıdır. Yüksek kafein, vücudunuzda kalsiyumun alınmasını önleyecektir. Tansiyon rahatsızlığınız varsa, soda ve maden suyu tüketirken dikkatli olmalısınız. Bitki çayları içmek istediğinizde doktorunuzdan onay almalısınız.

kahve

Hamilelikte Tüketmeniz Gereken Besinler ve Ölçüleri

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ 2 Su Bardağı süt veya 2 kase yoğurt veya 4 bardak ayran.
ET, YUMURTA, KURUBAKLAGİLLER 1 Yumurta, 1 porsiyon et, balık, tavuk, 1 porsiyon kurubaklagil yemeği.
TAZE SEBZE VE MEYVELER 2 Porsiyon pişmiş taze sebze, 3 porsiyon çiğ taze sebze, 4-5 adet orta boy meyve
TAHILLAR 6-8 İnce dilim ekmek, 1 porsiyon pilav veya makarna, 1 porsiyon çorba.
YAĞLAR 3-4 Silme yemek kaşığı sıvı yağ

Kaynak: www.nurtenboyraz.com

Hamilelik sürecinde olan okurlarımızın doktorlarına danışarak sağlıklı bir beslenme listesi oluşturmasının önemini vurgulamak isteriz. Sizlere sunmuş olduğumuz liste genel bilgileri içerir. Bu konuda kesin bilgiler için doktor tavsiyesi almalısınız.

Hamilelikte Aşerilen 8 İlginç Yiyecek

Hamilelikte Bel Ağrısı: 6 Popüler Soruda Tüm Merak Edilenler

Hamilelikte Mide Bulantısı Hakkında En Popüler 7 Soru ve Cevapları

Hamilelikte Karın Ağrısı Neden Olur? Ne Zaman Başlar? Nasıl Geçer?

Hamilelikte Baş Ağrısı Nasıl Geçer? Ne Zaman Başlar? Nedenleri, Tedavisi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye) Tarifi

Islak Sandviç Kurabiye (Ne Pasta Ne Kurabiye)

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Ne Bulduysam Keki Tarifi

Ne Bulduysam Keki

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Akıtma (Krepte Neymiş) Tarifi

Akıtma (Krepte Neymiş)

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri