Hint Yağı Faydaları Nelerdir?

Hint Yağı Faydaları Nelerdir? Tarifi

Hint Yağı ve Kullanım Alanları

Asırlardır bitki tohumlarından, yapraklarından ya da köklerinden elde edilen bitkisel yağlar alternatif tıpta şifa verme amacıyla kullanılır. Özellikle antik çağlarda Mısır, Roma, Yunan, Hindistan ve Çin’de daha yoğun olarak kozmetik ve ilaç alanında kullanılan bitkisel yağlar, 20. yüzyılda modern bilimde de kullanılmaya başlandı. Bitkisel yağlar vücutta üç şekilde kullanılır. Birincisi masaj şeklinde cilde uygulanması, ikincisi koku yoluyla iyileşme sağlaması için buruna uygulanması, üçüncüsü ise nadir de olsa içilmesidir.

Genel olarak masaj şeklinde vücuda, saçlara, kaş ve kirpiklere sürülen bitkisel yağlar kan dolaşımının bu bölgelerde hızlanmasını sağlar. Böylece bu bölgelere daha fazla oksijen ve daha fazla besin gider. Kaslar gevşer, rahatlama hissi oluşur ve ağrılar azalır.

Koklama yoluyla koku molekülleri birtakım enzimleri harekete geçirerek sinirsel uyarı sağlar. Yağların içilmesi ise genel olarak mide ve bağırsak problemlerinin giderilmesini sağlar. Son yıllarda faydaları ile gündemde olan Hint yağı özellikle cilt ve saç üzerindeki etkileri ile adından söz ettirir.

Hindistan ve Afrika başta olmak üzere dünyanın pek çok bölgesinde yaygın olarak kullanılan Hint yağının geçmişi çok eskilere dayanır. Anti bakteriyel ve antiinflamatuar özellikleri nedeniyle dünya çapında en çok kullanılan yağlardan biri olan Hint yağı, Türkiye’de genellikle kozmetik ve güzellik üzerine etkisi nedeniyle kullanılır.

Hazmı zor olan Hint yağı yemeklik bir yağ olarak kullanılmaz. Yaygın olarak tıbbi ilaçların yapımında kullanılan Hint yağı zor ısınan bir yağdır. Bu özelliği nedeniyle motor yağı olarak da kullanılabilir. Sanayi alanında özellikle sabun ve boya imalatında sıklıkla başvurulan bir madde olan Hint yağ dericilik sektöründe ve mürekkep yapımında da kullanılır.

Hint yağı is bırakmadan yanar ve beyaz alev verir. Bu özelliğinden dolayı eski zamanlarda kandillerde kullanılmıştır. Bütün bunların yanı sıra alerjen olmayan yapısından ve cilde faydalarından dolayı bebeklerin pişik kremlerinde katkı maddesi olarak yer alır.

Hint Yağı

Hint Yağı Nedir?

Anavatanı Hindistan olan Hint yağı bitkisi, sütleğengiller familyasına ait bir bitkidir. Hint yağı bitkisi aynı zamanda kene otu, Hint baklası, kene çiçeği ve Hint yağı çiçeği adı ile de bilinir. Hint yağı ağacı sıcak ve güneşli ortamları sever. Hint yağı bitkisi tohumu ile üreyen bir bitkidir.

Sert bir kabuğa sahip olan bitki tohumları su ile yumuşatıldıktan sonra dikilir. Akdeniz ikliminin yaşandığı her yerde doğal olarak yetişebilen bitkinin tohumlarında bulunan risin maddesi zehirlidir. Risinoleik asit, sitrik asit, palmitik asit, linoleik asit, oleik asit gibi antioksidanlardan zengin olan Hint yağı içeriği ile dikkat çeker.

Hint yağı özellikleri arasında en dikkat çekici olanı ince bağırsaklar üzerindeki müshil etkisidir. Hint yağının 15-30 mililitrelik tüketimi bağırsaklar zerinde kuvvetli bir etki yaratır. Dikkatli kullanılması gerekir.

Hint Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Hint yağı cilde faydaları ile ön plana çıkan bitkisel bir yağdır. Antimikrobiyal özelliklere sahip olan Hint yağı cilt lekeleri üzerinde etkin bir rol oynar. İçeriğinde yer alan yüksek E vitamini ciltte oluşan lekelenme, yara ve sivilce izlerinin giderilmesini sağlar.
  • Hint yağı egzama görülen bölgelerde düzenli olarak kullanıldığında tedaviyi destekler.
  • Hint yağı siğil tedavisinde de vücudu destekler. Hint yağı vücuttaki siğilin üzerine sürüldüğünde, içeriğindeki asitler yardımıyla siğilin erimesine yardımcı
  • olur.
  • Vücutta meydana gelen eklem ağrıları için masaj ile birlikte ağrılı bölgeye Hint yağı uygulaması ağrıların geçmesine yardımcı olur.
  • Özellikle kronikleşen kabızlık probleminin tedavisini destekleyen Hint yağı kabızlık durumunda 1 tatlı kaşı şeklinde sabah akşam içilebilir.
  • Hint yağı faydaları arasında en çok dikkat çekenlerden birisi ise cildin kolajen üretimine sağladığı destektir. Cildin elastik yapısını korumaya yardımcı olan Hint yağının kırışıklık oluşumunu engelleyici ve oluşan kırışıklıkları azaltıcı etkisi vardır.

Hint Yağı Ne İşe Yarar?

İçeriğindeki antioksidan yağ bileşenleri, mineraller ve özellikle D vitamini Hint yağının saç ve cilt üzerindeki etkilerini arttırır.

Hint yağı ile ilgili en çok merak edilen sorular Hint yağı saç uzatır mı ve Hint yağı saç çıkarır mı sorularıdır. Hint yağı saç köklerinin beslenmesini sağlayarak güçlendirir. Böylece zayıflayan saç kökleri kısa sürede kendisine gelerek yeniden güçlenir ve uzamaya başlar.

Saçların sağlığını korumasının yanı sıra Hint yağı kaş dökülmesi sorunlarına da çaredir. Kaş dökülmesi problemi olanlar pamuklu bir çubuğu Hint yağına bulayarak kaşlarına sürüp yaklaşık yarım saat bekletebilir. Düzenli olarak kullanıldığında kaşlar eski sağlığına kavuşur.

Aynı şekilde Hint yağı kirpik içinde uygulanabilir. Özellikle erkeklerde görülen sakal dökülmesine de iyi gelen Hint yağı sakal dökülen bölgeye her gün düzenli olarak sürülmeli ve ılık su ile yıkanmalıdır. Ayrıca Hint yağı bıyık gürleşmesini de sağlamaktadır.

Hint Yağı Nasıl Kullanılır?

HİNT YAĞI cilt, saç, tırnaklar için harici olarak kullanılabilir. Peki, Hint yağı içilir mi? Kronik bağırsak problemi olanlar tarafından Hint yağı doktor kontrolünde içilebilir. Sağlıklı bir birey olunsa bile bitkisel yağları kullanmadan önce doktorunuza danışmakta fayda vardır.

Cildin nemsiz kaldığı durumlarda, kilo alıp vermelerde ve doğum gibi durumlarda ciltte çatlaklar oluşur. Bu bölgelere Hint yağı ile cilt bakımı yapıldığında oluşan çatlakların görünümünde azalma gözlenir. Ayrıca hamilelik döneminde karın bölgesine sürülen Hint yağı çatlak oluşumunu engeller.

Tırnakları çabuk kırılanlar Hint yağı kullanımı ile bu problemi ortadan kaldırabilir. Hint yağı tırnak üzerine uygulanarak uzama problemlerini ve çabuk kırılmaları engeller.

Cildinizi kuru hissettiğinizde Hint yağı maskesi kullanarak cildinizi besleyebilirsiniz. Hint yağını temizlediğiniz cildinize akşamları yarım saat sürebilir ve ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Hint Yağı Zararı Var Mıdır?

Faydaları ile gündemde olan Hint yağı yan etkileri de olan bir yağdır. Alerjik bir bünyeye sahip olanların özellikle Hint yağını oral yolla alıyorsa mutlaka doktoruna danışmalıdır. Aşırı Hint yağı içilmesi ishale neden olabilir. İçeriğinde yer alan risin maddesi aşırı tüketildiğinde kusmaya da neden olabilir. İlk kez kullanılmaya başlandığında oldukça az miktarda denenmeli ve daha sonra miktar arttırılmalıdır.

Cilt üzerinde aşırı kullanılması gözenekleri kapatabilir ve cildin nefes almasını engelleyerek fayda yerine zarar verebilir. Hint yağının yan etkileri ile ilgili olarak en sık sorulan soru ise Hint yağı yüzde tüylenme yapar mı sorusudur. Hint yağı yüz bölgesinde devamlı olarak aşırı miktarda kullanıldığında tüylenmeye neden olabilir.

Hint Yağı Nereden Alınır? Fiyatı Nedir?

Hint yağı hemen hemen tüm aktarlarda kolaylıkla bulunabilen bir bitkisel yağdır. Büyük alışveriş merkezlerinde, organik ürün satan dükkanlarda, internet üzerinden satış yapan firmalardan Hint yağı satın alınabilir.

Markasına, kalitesine göre Hint yağı fiyatları değişiklik gösterir. Bütün bitkisel yağlarda olduğu gibi Hint yağını da satın alırken bilinen bir markadan ya da güvendiğiniz bir aktardan satın almanızda fayda vardır. Direkt cilt üzerine sürüldüğü ya da ağız yoluyla tüketildiği için bu tarz ürünlerin güvenilirliği önemlidir. Hint yağı fiyatı 50 mililitrelik şişelerde 7 lira ile 25 lira arasında değişiklik göstermektedir.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Hint Jalebe Tarifi

Hint Jalebe

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Hint Pare Tarifi

Hint Pare

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Hint Pilavı Tarifi

Hint Pilavı

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Hint Cipsi Tarifi

Hint Cipsi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Hint Tatlısı Jalebi Tarifi

Hint Tatlısı Jalebi

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 15dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri