Isırgan Otu Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı?

Isırgan Otu Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı?

 Hırçın ve Şifalı Isırgan Otu Çayı

Bitki çaylarını çok seven bir millet olarak, ne bulsak kurutup çay halinde içeriz. Muazzam evrenin şifalı yanlarını keşfetmek için dağ tepe dinlemeden elimizde poşet ve makas ile hem spor yaparız hem de bitki çayları için hazırlık. Mutfak dolaplarından biri rengarenk kupalarla, diğeri ise envaiçeşit bitki çaylarıyla doludur hepimizin. Evimize gelen misafirlerimize ilk öksürüğünde veya bir ağrı şikayetinde hemen mutfağa gider bir bitki çayı ikram ederiz. Böylesine eli ve gönlü bol bir milletiz.

Ilıman bir ülke olmamızın da etkisiyle, verimli topraklarımızda ısırgan otuna da yer açmış bulunmaktayız. Eh cennet vatanın her toprağı altın değerindedir. Doğanın şifalı ellerinden ısırgan otu çayı İbrahim Saraçoğlu tarafından da tavsiye edilen, üzerine nice makale yazılan bir bitkidir. Uzmanlar tarafından besleyici özelliği ile tanıtılan ve kitaplarda önemli bir yere sahip olan ısırgan otu hakkında bildiklerimize ötesini ekleyip şifalarından faydalanmak üzere, yazımıza davet ediyoruz sizleri. Malum havalar da bir sıcak bir soğukken, şifayı biz doğada aramaya devam edelim.

Tarif: Isırgan Otlu Detoks Çayı

Detoks Etkili Isırgan Otu Çayı Nasıl Yapılır?

Aktardan aldığınız veya kendi imkanlarınızda toplayıp kuruttuğunuz ısırgan otunu demlemek için sadece sıcak suya ihtiyacınız vardır. Yani ısırgan otu çayı nasıl demlenir endişesi aslında çok kolayca giderilir. Bir bardak ısırgan otu çayı tarifi için 1 çay kaşığı eklemeniz yeterli olacaktır. Yalnız dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var ki o da demlenme süresidir. Yaklaşık 10 dakika boyunca demlenen ısırgan otu çayını içmeniz daha sağlıklı olacaktır. Demini almayan çay; midenizde ağrı yaratırken dilinizde de acı bırakabilir. Bu sebepten dolayı demlerken biraz da sabretmeye ihtiyacınız vardır. Acı tat alırsanız biraz balla tadını hafifletebilirsiniz.

Isırgan Otu Çayı Faydaları Nelerdir?

  • İdrar yolu enfeksiyonunu yok etmek için kullanılan ısırgan otu çayı aynı zamanda idrar söktürücü özelliği ile de bilinir.
  • Sindirim dostudur. Midede oluşan şişliklere ve gaz sorunlarına yardım ederek daha rahat bir mideye kavuşmanızı sağlar.
  • Bazı alerjik reaksiyonların tedavisi için doktorlar tarafından tavsiye edilir.
  • İdrar söktürücü özelliğe sahip olduğundan tam bir metabolizma dostudur. Metabolizmanızı hızlandırıcı etkiye sahip olmasıyla, kilo verme sürecinde size yardım eder.
  • C vitamini açısından zengin bir ottur. Soğuk algınlığı dönemlerinizde hazırlayacağınız bitkisel kürlerin başında gelmelidir.
  • İyot açısından da zengindir. Böylece tiroid değerlerinizi ideal noktaya getirir.
  • Kalp ve damar sağlığı için tercih edilmesi gereken bir çaydır.
  • Kanamalara karşı güçlüdür. Mide kanamalarında etkisi görülmüştür.
  • Ergenlik dönemlerinin baş belası akneler için harika bir tercihtir. Isırgan çayını cildinize tonik şeklinde uyguladığınızda, kısa süre içinde aknelerin kaybolduğunu göreceksiniz.
  • Vücudunuzun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve magnezyum değerlerini dengeleyerek, stresli dönemlerinizde sizi sakinleştirici bir etkiye sahiptir.
  • Bol miktarda demir içerdiği için, demir eksikliği tedavisinde etkili bir rol üstlenir.
  • Ağız bakımı için de bitkisel bir çözümdür. Diş çürüklerinden kaynaklanan ağız kokularını giderici özelliğe sahiptir.
  • Doğal aspirindir. Kas ve eklem, hatta baş ağrılarına kadar etkilidir.
  • Ayrıca ısırgan otu çayı saça faydaları ile de bilinir. Saçların sağlıklı uzamasını sağlar ve parlaklık verir. Aynı zamanda ısırgan otu çayı saç dökülmesi sorunlarını da düzenli tüketimde ortadan kaldırabilir.

Isırgan Otu Çayı Zayıflatır Mı?

İdrar söktürücü özelliğini vurguladığımız ısırgan otu bağırsakları düzene sokar. Metabolizmayı hızlandırdığı için de kilo verme sürecinde size destek olur. Tek başına kullandığınızda kesinlikle kilo verdirir diyerek sizleri kandırmak istemeyiz. Sadece sizin de çabanızla, sağlıklı beslenme alışkanlığınıza yardım eder. Kilo verme sürecini kolaylaştırır. Spor yapıp sağlıklı beslenenlerin ısırgan otu çayı ile zayıflayanlar grubunda yer almasının bir sebebi vardır: Çaba gösterip bitkisel çaylarla metabolizmalarını hızlandırmalarıdır.

Isırgan Otu Çayı Göğüs Büyütür Mü?

Isırgan otu östrojen hormonunun salgılanmasında etkili olduğu için sosyal medyada yer alan ısırgan otu ve göğüs başlıklı maddelere bir açıklık getirmek isteriz. Halk arasında bir söylem almış başını gidiyor. Isırgan otunu cildinizle temas halinde kullanırsanız bu alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Temas ettiği yerde şişlik ve kızarıklık oluşturabilir. Anlık şişlikler ise göğüslerde kalıcı büyüme demek değildir.

Tek başına kullanımda ısırgan otu göğüslerinizi büyütmez. Belirtmek isteriz ki regl sonrası östrojen değerlerindeki düşüşü yeniden kazanmak için bu dönemlerde ısırgan otu çayı içmeniz faydalı olacaktır. Hormonların ideal dengede olabilmesi için sağlıklı beslenme gereklidir.

Isırgan Otu Çayı Süt Yapar Mı?

Emzirme dönemi, annelerin en hassas ve stresli dönemleri olarak bilinir. Stresin kaynağı da süt oranıdır. Nasıl ki beslenmeniz sizin sağlığınızı etkiliyorsa bebeğiniz için gerekli olan süt miktarını da etkilemektedir. İçerdiği C vitamini sayesinde faydalarından yararlanabilirsiniz. Hatta hep duymuşsunuzdur ısırgan otu çayı anne sütü miktarını artırır. Her ne kadar söylemler yer alsa da emzirme dönemlerinde içecekseniz bir doktora danışmanızda fayda var. Aksi halde bilinmeyen bir alerjiniz meydana çıkabilir ve olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Isırgan Otu Çayı Zararları Nelerdir?

Faydalarını belirttiğimiz ısırgan otu yanlış kullanımda ve aşırı tüketimde zararlı hale gelmektedir. Doğrudan temas halinde ciltte kızarıklık, tahriş ve şişlik meydana gelebilir. Bu sebepten dolayı eldivenle toplamak en iyi karar olacaktır. Tüketim miktarında aşırıya kaçmak mide rahatsızlığına davet çıkarabilir. Doktorlar günde 3 bardaktan fazlasının zararlı olacağını belirtir. Anne adaylarının da ilgisini çekecek bir bilgiyi de paylaşmak isteriz. Doktor tavsiye ettiği sürece ısırgan otu çayı emzirme döneminde kullanılmalıdır.

Isırgan Otu Çayı Nasıl Tüketilmeli?

Eğer ısırgan otu çayına alerjiniz yoksa günde 3 fincanı geçmeyecek şekilde tüketmenizde bir sakınca yoktur. Hamilelikte ve emzirme döneminde ise doktora danışıp içmenizi tavsiye ederiz. Kendinizi yorgun hissettiğinizde, bağırsak problemi yaşadığınız günlerde çayı tercih edebilirsiniz. Fakat ısırgan otu çayı aç karnına içilir mi diye düşünüyorsanız aç kalan mideye bitki çaylarının faydasından çok zararı olacağını da ifade etmek isteriz.

Tadını acı bulanlar için bal eklemek iyi bir yöntem olacaktır. Küçük çocukların tüketmesi çok tavsiye edilen bir durum değildir. Onlar için daha sağlıklı içecekleri tercih edebilirsiniz. Sürekli kullananlar için 10 günlük bir mola tavsiye edilir. Bir ay içinde 20 gün boyunca içiyorsanız, son 10 günü midenizi dinlendirmek için ısırgan otu çayından uzak kalarak geçirebilirsiniz. Böylece ısırgan otu çayı ne kadar içilmeli merakınızı da gidermiş olmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Isırgan Otu Çayı Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

Aktarlarda ve marketlerde kolayca bulabileceğiniz ısırgan otu çayı tane yaprak ve paket çay halinde satışa sunulmaktadır. Ortalama 20 gramlık yapraklı çay almak istediğinizde 6 TL gibi bir miktar ödemeniz gerekir. Çay firmaları ise işi daha da kolaylaştırmış, poşet çay halinde satışa sunmuştur. 20 adet içeren bir paket için de 4 TL gibi ödeme yapmanız gerekir. Poşet çayların hayatımızı kolaylaştıran ürünler olduğunu; fakat taze çaylar kadar da etkili olmadığını da hatırlatmak isteriz.

Isırgan Otunun Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Tarifler Geri
Videolar Geri