İstanbul’un En Ucuz İftar Mekanları

İstanbul’un En Ucuz İftar Mekanları Tarifi

İstanbul’da Uygun Fiyatlı İftar Mekanları

Ramazan ayı İslamiyet için oldukça değerli bir dönemdir. Bu ayda neredeyse herkes farklı bir havaya bürünür. Sabır, bekleyiş, nefse hakim olma ve açlık ile sınanma; bu ay içinde yaşanan zor fakat anlamlı durumlardır. Zorluklardan geçip açlığı anlamak, kişiye verilen büyük sınavlardan biridir. Uzun süre yemek yemeden beklemek ise nefsi kontrol altına alma konusunda kişiyi epey olgunlaştırır.

İstanbul’un Ucuz İftar Mekanları

  • İBB Sosyal Tesisleri
  • Gülhane Şark Sofrası
  • Meşhur Kuru Fasulyeci Erzincanlı Ali Baba
  • Ekspres İnegöl Köftecisi
  • Nelipide
  • Tarihi Sultanahmet Köftecisi
  • Çeltik Kebap
  • MMY Tantuni
  • Şelale Garden Restoran
  • Lazİstanbul
  • Nam Plus
  • Neda Restaurant

Ramazan ayının en neşeli ve keyifli anları olan iftar saatleri, açlığın son bulduğu ve sohbetlerin bol olduğu saatlerdir. Bu saatler genellikle aile üyeleri ile ev ortamlarında geçer. Bu ramazan aileniz ve sevdiklerinizle beraber biraz hava almanız ve kendinizi ödüllendirmeniz adına bir yazı hazırladık. Bu yazımız hem ekonomik hem de doyurucu iftar mekanları içermektedir. İstanbul’da iftarı dışarıda yapmak isteyenler fiyatların çok yüksek olduğunu düşünebilmektedir ama doğru araştırma yapılırsa İstanbul ucuz iftar mekanları da olan bir yerdir.

Uygun iftar mekanları Anadolu Yakası başta olmak üzere, hemen hemen her bölgede bulunmaktadır. Ucuz iftar mekanları Avrupa Yakası çevresinde de doyurucu menüleri ile sizleri bekliyor olacak. Kadıköy ucuz iftar mekanları ile iftar sonrasında, bir deniz havası almanız için iyi bir fikir olabilir.

İstanbul’da iftar mekanları seçenekleri arasından ekonomik ve nezih yerleri sizin için derledik. İşte cebinizi yormayan mekanlardan ucuz iftar menüleri İstanbul sakinleri için hazırlandı. Ekonomik ve doyurucu bir iftar akşamı için yazımız sizlerle!

İstanbul’da En Ucuz İftar Mekanları

1) İBB Sosyal Tesisleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 noktada faaliyet gösteren sosyal tesisler, ramazan ayı için harekete geçmiş durumda. Doyurucu ve zengin menüleri ile misafirlerini bekliyorlar. Ramazan akşamını keyifli ve ekonomik bir yerde geçirmek isteyenler için oldukça ideal bir mekan olan İBB Sosyal Tesisleri Arnavutköy, Avcılar, Beykoz, Çamlıca, Fethipaşa, Florya, Haliç, İstinye, Kasımpaşa, Topkapı olmak üzere diğer semtlerde de sizler için hizmete açık olacaktır. Belediye tesisleri İstanbul ucuz iftar mekanları olmalarının yanında temiz ve düzenli atmosferiyle de misafirleri memnun etmektedir.

İletişim: 444 10 34

İlginizi çekebilir: İstanbul İftar Vakti, Ramazan İmsakiyesi, İftar Saatleri

2) Gülhane Şark Sofrası

İstanbul’da hem cebini hem de damak tadını düşünenler için hizmet veren mekanlardan biri de Gülhane Şark Sofrası oluyor. Bu mekanda döner, et, kebap, güveç, çorba ve fırın lezzetlerini iftar sofranıza ekleyebilirsiniz. Doyurucu ve lezzetli menüsüyle ilgileri üzerine toplayan Gülhane Şark Sofrası, Fatih semtinde iftar programı yapmak isteyenler için kapılarını açıyor. Mezeleri, hizmeti, yemeklerdeki lezzeti uzun bir süre unutulmayacak mekanlar arasında!

Adres: Alemdar, Alayköşkü Cd. No:22, 34110 Fatih / İstanbul

İletişim: 0542 433 66 52

3) Meşhur Kuru Fasulyeci Erzincanlı Ali Baba

Ramazan akşamlarınıza farklılık katmak istediğinizde sizleri Süleymaniye’de görebiliriz. Klasik lezzetlerden vazgeçemeyenler için ideal bir yer olacak Meşhur Kuru Fasulyeci Erzincanlı Ali Baba, sizleri ramazanda da görmek istiyor. Doyurucu ve keyifli bir akşam geçirmek isterseniz çorba, pilav, kuru fasulye ve içecekten oluşan menüyü tadabilirsiniz. Ayrıca et ve tavuk yemeklerinden de tercih edebilirsiniz.

Süleymaniye’nin tarihi dokusuna ramazan akşamlarını da şahit ettiğinizde, bu kuru fasulyenin tadını unutmanız biraz zor olacak. İstanbul uygun fiyatlı mekanlar arasında olan Erzincanlı Ali Baba’nın yeri genelde kalabalık olduğu için biraz beklemeniz gerekebileceğini de aklınızda bulundurmanız iyi olur.

Adres: Süleymaniye Mahallesi, Profesör Sıddık Sami Onar Caddesi, No 7, Fatih

İletişim: 0212 514 58 78

4) Ekspres İnegöl Köftecisi

İstanbul’da iftar mekanları arasında tercih yapmaya çalışıyorsanız ve Kadıköy’de ya da Kadıköy’e yakın bir yerde oturuyorsanız Ekspres İnegöl Köftecisi sizin için uygun bir restorandır. Ekspres İnegöl Köftecisi Kadıköy ucuz iftar mekanları arasında tavsiye edebileceğimiz popüler bir mekan. Ramazana özel bir menüleri olmayan Ekspres İnegöl Köftecisi’ne gittiğinizde, ne yiyeceğinize kapıdan girdiğiniz an karar vermiş oluyorsunuz.

Köfte, piyaz, salata, tatlı, içecek ve çorbadan oluşan bir menüyü sipariş edebilirsiniz. Oldukça doyurucu ve lezzetli bir menü ile iftarınızı keyifle burada yapabilirsiniz. Kadıköy’de iftar saati için tavsiye edeceğimiz durağınız, Ekspres İnegöl Köftecisi olacaktır. İstanbul’da uygun iftar menüleri arayışındaysanız İnegöl Köftecisi’ne uğrayabilirsiniz ya da isterseniz internetten sipariş verme seçeneğini de değerlendirebilirsiniz.

Adres: Caferağa Mahallesi, Muvakkithane Caddesi, No 13/ A, Kadıköy

İletişim: 0216 336 15 20

İlginizi çekebilir: İstanbul Teknede İftar Yemeği Turları

5) Nelipide

İftar için İstanbul uygun fiyatlı mekanlar listesi içinde klasik bir pide deneyiminden çok daha fazlasını bulabileceğiniz ve bunun yanında bir pideci mekanından öte nezih bir ortamda yemek yiyebileceğiniz Nelipide’yi seveceğinizi düşünüyoruz. Pide, pizza, döner, dürüm, çorba, salata ve tatlı çeşitleriyle zengin bir menüsü olan Nelipide’de ortalama fiyatlara çorba, salata ve pideden oluşan doyurucu bir iftar menüsü oluşturabilirsiniz.

Adres: Göztepe, Bağdat Cd. 199/B, 34730 Kadıköy/İstanbul

İletişim: 0216 356 52 52

İlginizi çekebilir: İftar Nedir? Anlamı, İftar ile İlgili Hadisler

6) Tarihi Sultanahmet Köftecisi

İstanbul iftar için ucuz restoranlar araştırması yaptığınızda mutlaka Tarihi Sultanahmet Köftecisi de karşınıza çıkar. Tarihi Sultanahmet Köftecisi uzun yıllardır kalitesini korumaya devam ediyor. Dillerden düşmeyen lezzetli köfteleri, bu ramazan iftar sofranıza konuk olarak midenizi şenlendirebilir.

Fatih’e yolunuz düştüğünde iftar için ve diğer günler için, Tarihi Sultanahmet Köftecisi aklınızda bulunmalı. Ayrıca restoranın bulunduğu Sultanahmet’in dini açıdan da önemli bir yer olmasından dolayı iftar öncesi ve sonrasında muhitte vakit geçirmek de güzel olacaktır. İstanbul ucuz restoranları arasında gösterilebilecek Sultanahmet Köftecisi’nde köfte porsiyon olmakla birlikte yanına alacağınız çorba, salata ve patates kızartması gibi yan ürünler ekstraya girmektedir.

Adres: Alemdar Mahallesi, Divanyolu Caddesi, No 12, Fatih

İletişim: 0212 520 05 66

7) Çeltik Kebap

Ramazanda uzun süre sonra yenilen lezzetli etlerin tadı da bir başka olur. Kebap ve köfte seven kişiler için doğru bir adres olan Çeltik Kebap, ramazan boyunca sizlere hizmet vermekten mutlu olacak. Çorba, yemek ve tatlıdan oluşan iftar menüsü sizleri bekliyor. Bu doyurucu menü ile et lezzetinin doruklarına varabilirsiniz.

Adres: Bağlarbaşı Mahallesi, Bağdat Caddesi, No 370/ A, Maltepe

İletişim: 0216 352 61 26

8) MMY Tantuni

MMY Tantuni, 3 evladın isimlerinin baş harfinden oluşan bir tantuni markasıdır. İftar sofrasında tantuni tatmak isteyenler için doğru bir tercih olan MMY Tantuni, ramazan akşamlarında sizleri ağırlamak için tüm güleryüzlü personelleri ile sizi bekliyor. Ramazana özel bir menü hazırlamayan MMY Tantuni’de kendi seçiminizle bir menü hazırlayarak ortalama bir rakam ödeyebilirsiniz. Çorba, tantuni, tatlı ve içecekten oluşan bu menüler ile doyurucu ve keyifli bir iftar yaşayabilirsiniz.

Adres: Yenibosna Merkez Mahallesi İSTWEST, Bahçelievler / Yenibosna

İletişim: 0212 777 50 54

9) Şelale Garden Restoran

Tuzla’da yaşayanlar ve iftar için Tuzla’yı tercih edenlere, bir mekan önerisi ile karşınızdayız. Şelale Garden Restoran doyurucu ve ekonomik menüleri ile ramazanda Tuzla’daki durağınız olmaya aday. Çorba, iftariye tabağı, salata, meze, içecek, tatlı ve sıcak içecekten oluşan ramazan menüsü ile sizleri iftar için bekliyor. İstanbul’da uygun fiyatlı mekanlar arasında olan Şelale Garden’da yemeklerle karnınız doyarken, ferah bahçede gözünüz de yeşilliğe doyacaktır.

Adres: Camii Mahallesi, Şehitler Caddesi, Sahil Dolgu Alanı, Tuzla

İletişim: 0216 446 27 78

10) Lazİstanbul

İftar vaktinde Karadeniz esintili bir menü arayanlara, Lazİstanbul’u tavsiye edeceğiz. Karadeniz mutfağından lezzetli yemekleri sunan Lazİstanbul, ramazanda da sizlere hizmet vermek için açık olacak. Çorba, yemek, salata, tatlı ve içecekten oluşan iftar menüsü için ortalama bir rakam ödeyebilirsiniz. Fiyat menünüzde et olup olmayacağına göre değişkenlik gösterecektir. Kadıköy’deki sıcak ve samimi lezzet durağınız ramazan akşamlarında da Lazİstanbul olabilir.

Adres: Halitağa Caddesi, Vahap Bey Sokak, No 14/ A, Kadıköy

İletişim: 0216 348 34 53

11) Nam Plus

Ramazan akşamları için bir diğer önerimiz Başakşehir’deki Nam Plus olacaktır. İftar için oluşturulacak bir sofra için kişi başı ortalama bir rakam ödeyerek nezih bir ortamda orucunuzu açabilirsiniz. Ayrıca Nam Plus, sahur saatlerinde de sizler için açık olacak. Sahur menüleri ile de oldukça doyurucu bir menü hazırlayan şefleri, damak zevkinize göre seçenekleri de sunuyor. İstanbul mekan tavsiyeleri arasında olan Nam Plus Mall Of İstanbul içinde olduğu için iftara gelmişken alışveriş de yapmanıza olanak sağlar. Böylece bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

Adres: Mall Of İstanbul, Ziya Gökalp Mahallesi, Süleyman Demirel Caddesi, Mahmut Bey Bulvarı, Başakşehir

İletişim: 0212 801 06 94

12) Neda Restaurant

İstanbul’un kalabalığı arasında konumuyla kolayca bulunabilen Neda Restaurant, gelen misafirlerini lezzetli menüsüyle memnun etmekte. Fırın yemekleri, ızgara menüleri ve lezzetli sunumuyla beğenileri üzerine toplayan bu mekanda, cebinize ve damak zevkinize göre bir iftar yemeği yiyebilirsiniz. Fatih içinde sevdiklerinizle beraber iftar akşamlarında buluşmak için plan yaparken listenize Neda Restaurant’ı rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

Adres: Hoca Paşa, Hüdavendigar Cd. No : 5, 34110 Fatih / İstanbul

İletişim: 0212 514 98 28

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Boğaz’da Nezih İftar Mekanları

Anadolu Yakası İftar Mekanları

Sultanahmet En Meşhur İftar Mekanları

İstanbul İftar Mekanları: En İyi 8 Tavsiye

Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ucuz Baklava Tarifi

Ucuz Baklava

12-14 kişilik, 45dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Keyfi Tarifi

İstanbul Keyfi

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
İstanbul Salatası Tarifi

İstanbul Salatası

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 25dk Pişirme
İstanbul Simidi Tarifi

İstanbul Simidi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
İstanbul Tatlısı Tarifi

İstanbul Tatlısı

12-14 kişilik, 45dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Tarifler Geri
Videolar Geri