Karbonatlı Su Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Karbonatlı Su Mucizesi

Karbonatlı Su Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Karbonatlı Su Mucizesi Tarifi

Karbonatlı Suyu Alışkanlık Haline Getirince Bakın Neler Oluyor!

Fazla kiloları olanlar, kolay yöntemlerle kilo vermek için çeşitli formüller denemekten kendilerini alamazlar. Kilo vermek için yapılacak tek şeyin uygun bir diyet ve düzenli biçimde egzersiz yapmak olduğunu bildikleri halde, kolaylık tanıyan yöntemleri de denerler. Kilo verdirme programlarına yardımcı olan bazı uygulamalar da yok değildir.

Bitki çayları, yağ yakan yiyeceklerle beslenme biçimi gibi yöntemlerin yardımı olabilir. Son dönemlerde bu desteklerin içine karbonat ile hazırlanan su da dahil olmuş durumdadır. Bu yöntem, tek başına net bir sonuç veremese de takviye güç olarak faydalı olabilir.

Peki, nedir bu karbonatlı su ile zayıflama konusu? Öğrenmek istediğiniz tüm ayrıntıları bu yazıda bulabilirsiniz.

karbonatlı su

Karbonatlı Su Zayıflatır Mı?

Karbonatlı su ile zayıflama kilo sorunu olan kişilerin ilgisini çeken bir uygulamadır. Deneyenlerin bir kısmı memnun kalırken bir kısmı da olumlu sonuçlar alamadığını söyler. Bu uygulamayla kilo vermenin mümkün olduğunu iddia edenler, karbonatlı su içmenin vücudun asit seviyesini düşürdüğünü, ödem söktürücü olduğunu ve böylelikle kilo vermeye katkı sağladığını savunurlar. Et, kahve, şeker ve karbonhidrat ağırlıklı beslenenlerin vücudunda fazla miktarda asit birikir. Bu da kilo verme sürecini zora sokabilir.

Uzmanlar kilo verme programlarında en etkili yolun, metabolizmayı hızlandırmak ve asit baz dengesini alkali seviyesine yükseltmek olduğunu belirtir. Karbonatlı su içmek ise asit baz dengesini kolayca alkali seviyesine yükseltir. Böylece kilo vermek kolaylaşır. Karbonatlı su içmek vücudun PH seviyesini yükselterek metabolizma ve sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına olanak tanır. Alkali diyeti listesine ek olarak karbonatlı su da içen bazı uygulayıcılar, düzenli bir kullanımla 1 ay içerisinde 4 ile 6 kilo verdiklerini söylerler.

karbonatlı su zayıflatır mı

Karbonatlı Su Faydaları Nelerdir?

Karbonatlı su faydaları çok olan bir uygulamadır. Çok eski tarihlerden beri karbonatlı suyun hazımsızlığa, mide yanmasına iyi geldiği bilinir. Ayrıca ondan dişleri beyazlatmak ve ağızda oluşan kötü kokulardan kurtulmak için de yararlanılır. Karbonatlı su ağız kokusu sorununda oldukça etkilidir. Antiseptik özelliği nedeniyle boğazdaki hafif tahrişlerin giderilmesinde etkili olduğu da bilinen bir gerçektir.

Peki, karbonatlı su mucizesi nedir? Başka hangi faydaları vardır? Onlar da şöyle sıralanabilir:

  • Karbonatlı su cildin güzelleşmesine katkı sağlar. Bilinçli bir tüketimle ondan faydalanabilirsiniz. Karbonatlı su sivilce tedavisinde kullanılabilir.
  • Suyun alkali seviyesine gelmesini sağlayarak vücuda destek olur.
  • Karbonatlı su, güneş yanıkları ve hafif yanıkların üzerine sürülürse sızıları azaltır.
  • Karbonatlı su, dişlerin beyazlamasına yardımcı olur. Ağızda oluşan kokuları gidermek için onunla gargara yapabilirsiniz. Hafif boğaz ağrıları için de etkilidir. Ayrıca karbonatlı su ağız yaraları için de faydalıdır.
  • Çatlayan ve kuruyan ayaklara iyi gelir. Böyle bir sorununuz varsa sıcak suya karbonat ve sirke koyarak ayaklarınızı bu suda 20 dakika bekletebilirsiniz.
  • Karbonatlı su ayak kokuları için de faydalıdır. Kötü ayak kokusundan, ayaklarınızı bir süre karbonatlı suda bekleterek kurtulabilirsiniz.
  • Cilt sağlığı ve güzelliği için ondan yardım alabilirsiniz. Çünkü cilt hücrelerinin aktif hale gelmesine yardım eder.
  • Peeling etkisi yaratan karbonatlı su ile cildinize hafif bir masaj uygulayabilirsiniz. Cildin yumuşamasına yardımcı olur.
  • Kepekli saçlar için durulama suyu olarak kullandığınızda, kepeklerin azaldığını fark edebilirsiniz.
  • Çok iyi bir dezenfektandır. Kirli ve yağlı alanların temizlenmesinde karbonatlı su kullanılabilir.
  • Karbonatlı su, mide sorunlarının azalmasına ve hazımsızlığa karşı çok etkilidir.

karbonatlı su faydaları

Karbonatlı Su Ne İşe Yarar? Nasıl İçilir?

Yukarıda sayılan faydalarına ek olarak cildin nem oranını dengelemeye yardımcı olur. Cilt için nem çok önemlidir. Yeterli düzeyde nem olunca vücut da serinler. Ağız, burun ve gözler kuru kalmaktan kurtulur. Eklemler ve kaslar daha iyi çalışır, toksinler vücuttan atılır. Daha sağlıklı bir cilde ve bedene sahip olmaya katkı sağlar.

Cilt güzelliği için karbonatlı su maskesi uygulamalarından da destek alabilirsiniz. Karbonatlı su sindirim sistemi için çok yararlıdır. Hazımsızlık sorunlarının yanında kabızlık sorununa da iyi gelir. Kabızlık yaşayan insanlara karbonatlı su içmeleri önerilir. Sendromları azaltmada oldukça etkili bir uygulamadır. Kabızlık sorunu olan kişiler üzerinde yapılan bir araştırmada bağırsak hareketi sıklığı, musluk suyu içilen gruba oranla karbonatlı su içen grupta yaklaşık iki katına çıkmıştır.

Karbonatlı su içmenize engel olacak bir hastalığınız yoksa her gün düzenli olarak tüketebilirsiniz. Bu uygulamaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanızda fayda vardır. İçme suyunuzu alkali hale getirmek için 1 litre suya, 1 çay kaşığı silme karbonat ekleyip iyice karıştırın. Karbonat eridikten sonra tüketebilirsiniz. Bir bardak suyun içine karbonat karıştırmak isterseniz, çay kaşığının ucuyla karbonat atmanız yeterli olacaktır. Faydalarından daha iyi yararlanmak için karbonatlı suyu aç karnına içmeyi deneyebilirsiniz. Günde 2 – 3 litre karbonatlı su tüketebilirsiniz.

Öğünlerden yarım saat önce ve yemek yedikten bir saat sonra aynı oranda içmeniz, önerilen bir başka kullanım şeklidir. Yemek yedikten sonra şişkinlik sorunu yaşayanlar, maden suyu yerine karbonatlı su tüketebilirler. Sodyum bikarbonat, tansiyonu yükselten bir maddedir. Tansiyon hastalarının düzenli olarak kullanmaları sakıncalı olacaktır. Doktor önerisi olmadan kullanılmaması gerekir.

karbonatlı su mucizesi

Karbonatlı Su Zararlı Mı?

Her gıda maddesinde ya da içecekte olduğu gibi bu karbonatlı suyun da çok fazla miktarda tüketilmesi doğru değildir. Ciddi anlamda mide hastalığı olan kişilerin kullanması yanlış olabilir. Fazla içilmesi midede gaz ve ağrı oluşumuna yol açar.

Karbonatın içerisinde bulunan sodyum, tüketilen gıdaların içindeki kalsiyumu eritme özelliği gösterir. Yani kalsiyumun kana karışmasına engel olur. Bu durum ise sonraki dönemlerde kemik erimesine neden olabilir. Bu gibi sorunları düşünerek kullanmaya başlamadan önce bir doktor görüşü almanız çok önemlidir. Karbonatlı suyu düzenli olarak tüketebilecek yapıya sahip olup olmadığınızı doktorunuz size söyleyecektir. Hamilelerin ve emziren annelerin de karbonatlı su içmeleri önerilmez. Bu uygulamanın olası zararları şöyle özetlenebilir:

  • Bir sağlık sorununuz olmasa bile aşırı kullanmaktan kaçınmalısınız.
  • Kilo vermek için içilen karbonatlı (alkali su) suyun, kanıtlanmış bir etkisi yoktur.
  • Yüksek tansiyona ve kalpte çarpıntıya neden olabilir.
  • Kuru ciltlilerin kullanması önerilmez. Cildinizi daha çok kurutabilir.
  • Aşırı kullanımı, ülser hastalığının artmasına neden olabilir.

karbonatlı su

Burna Karbonatlı Su Çekmek Tıkanıklık Giderir Mi?

Evet, yardımcı olur. Eczanelerde serum fizyolojik veya deniz suyu adıyla satılan ürünler de bu uygulamanın çeşitleridir. Doğal yollarla burun açma uygulaması olduğu için güvenlidir. Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir burun damlasıdır.

Şu şekilde hazırlayabilirsiniz: Kaynamış ve dinlenmiş 1/2 (yarım) çay bardağı suyun içerisine, 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı tuz ve 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karbonat koyup karıştırın. Bu karışımı bir aparat (sprey) yardımıyla ya da avucunuzla burnunuza çekin. Tıkanmış burunların açılmasına oldukça iyi gelen bir uygulamadır.

karbonatlı su zararları

Karbonatlı Su Kanser Tedavisinde Nasıl Kullanılır?

Bazı uzmanlara göre vücudun PH değeri yükseltilip alkali duruma getirildiğinde kanser iyileşmeye başlar. Bu uygulamaya başlamadan önce doktorunuza danışmanız önemlidir. Yapmanızda bir sakınca yoksa hemen bir dijital PH ölçer satın alarak işe başlayabilirsiniz. Çünkü her sabah idrarınızın PH değerinizi ölçmeniz gerekir. Bu değer en az sekiz oluncaya kadar karbonatlı su içemeye devam etmelisiniz. Sekiz PH değerini, iki hafta boyunca koruyabilmelisiniz. Bunu sağlamak için günde 5- 6 çay kaşığı karbonat tüketmeniz yeterlidir. Bir çay kaşığı karbonatı bir su bardağı suya koyup karıştırarak içebilirsiniz.

karbonatlı su tarifi

Karbonatlı Su Tarifi: Nasıl Hazırlanır?

Karbonatlı su hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler içme suyu ve karbonattır. Bir litre içme suyunun içerisine bir çay kaşığı karbonat ekleyerek iyice karıştırın. Karbonatın eridiğinden emin olana kadar karıştırmaya devam edin. Erime işlemi tamamlanınca alkali suyunuz hazırlanmış olur.

Karbonatlı suyu gün içerisinde dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Tadını çok sevmezseniz bu suyu başka içeceklerinize karıştırarak da tüketebilirsiniz. Aşırıya kaçmadan ve doktor onayı aldıktan sonra kullanmanız tavsiye edilir.

Karbonat Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (4)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karbonatlı Poğaça Tarifi

Karbonatlı Poğaça

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Karbonatlı Poğaça Tarifi

Karbonatlı Poğaça

6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Karbonatlı Köfte Tarifi

Karbonatlı Köfte

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Karbonatlı Pişi Tarifi

Karbonatlı Pişi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Karbonatlı Kömeç Tarifi

Karbonatlı Kömeç

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Karbonatlı Kek Tarifi

Karbonatlı Kek

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Karbonatlı Pişi Tarifi

Karbonatlı Pişi

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Karbonatlı Sezbeli Köfte Tarifi

Karbonatlı Sezbeli Köfte

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Karbonatlı Nefis Köfte Tarifi

Karbonatlı Nefis Köfte

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri