Kum Dökmeye Ne İyi Gelir? 9 Bitkisel Çözüm

Kum Dökmeye Ne İyi Gelir? 9 Bitkisel Çözüm Tarifi

Doğal Yöntemlerle Kum Nasıl Dökülür?

Toplumun pek çok kesiminde görülen kum dökme hastalığı, insanlara ağrı ve sancı yaşatan bir durumdur. Uzmanlar kum dökme hastalığına karşı tıbbi destek ve bazı bitkisel yöntemleri önermektedir. Doktor kontrolüne ek olarak evde bu tedavi sürecine destek olacak bazı yöntemler doktor onayı ile uygulanabilir.

Kum Dökmeye Ne İyi Gelir?

  • Kekik
  • Avokado Yaprağı
  • Ardıç Meyvesi
  • Kuşburnu
  • Limon Suyu
  • Turşu Suyu
  • Sarımsak
  • Yeşil Çay
  • Elma Sirkesi
kum dökme nasıl geçer

Kum dökmeye ne iyi gelir bitkisel olarak çözüm nedir diyorsanız doğru yerde cevabı arıyorsunuz. Kum dökme nedir? Kum dökmenin bitkisel tedavisi var mıdır? Kum dökenler hangi doktora gitmelidir? İşte tüm bu soruların yanıtını alacağınız faydalı satırlar sizlerle…

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için lütfen alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sağlıklı günler dileriz…

kum dökme nedir

Kum Dökme Nedir?

Vücuda giren bazı kimyasal bileşikler, vücut ısısında idrarda çözünemez. Bu bileşikler fosfat, sistin ve oksalat gibi kristallerdir. İdrarda çözünemeyen bu kimyasal maddeler uzun bir süre katı halde kalır. Eğer çok fazla miktarda vücuda girmişse ve hala vücuttan atılmamışsa, ağrı ve sancılı şekilde idrar yollarından çıkmaya çalışır.

Çeşitli belirtiler ile kendini gösteren kum dökme, kişiye sancı ve ağrı yaşatır. Yaşanan bu ağrı ve sancılar içinde hala kolay şekilde vücuttan atılmıyorsa minik parçalar halinde atılır. İnsanlarda oluşturduğu bu durum ise kum dökme hastalığı olarak bilinir.

Kum dökme hastalığı, böbrek fonksiyonlarının yeterli çalışmaması durumunda meydana gelir. İlaç desteği ve bitkisel destekler ile çözülebilir. Kum dökme problemi sık sık meydana gelen bir hastalıktır. Yapılan araştırmalara göre toplumda her 10 kişiden 1’i kum dökme şikayeti ile doktora başvurmuştur.

Kum Dökmeye Ne İyi Gelir? Evde 9 Bitkisel Çözüm

Uygulama öncesi doktor onayı alınız.

1) Kekik

Kum dökmeye iyi gelen bitkiler arasında yerini alan kekik, kum oluşumu önlediği gibi kum dökerken yaşanan ağrıyı da hafifletir. Kekik çayı hazırlayarak düzenli şekilde içerseniz; böbreklerin daha sağlıklı çalışmasını ve kumların daha kolay atılmasını sağlayabilirsiniz. Kum dökme bitkisel olarak kekik kullanıldığında daha rahat bir süreç olarak atlatılabilir.

İlginizi çekebilir: Kekik Faydaları Nelerdir?

kekik

2) Avokado Yaprağı

Kum dökmeye neler iyi gelir diyenler için bitki çayları önerileri de bulunmaktadır. Avokado yaprağı kum dökme konusunda oldukça etkilidir. 15 gün boyunca avokado yaprağından hazırladığınız bitki çayını tüketebilirsiniz. Avokado yaprağı idrar yolunda oluşan kristallerin çözülmesini kolaylaştırarak, kum dökme şikayetini ortadan kaldıracaktır.

İlginizi çekebilir: Avokado Yaprağının Bilmediğiniz 15 Faydası

avokado yaprağı

3) Ardıç Meyvesi

Kum dökme tedavisi yanında hastalığı önleyici nitelikteki kum dökme bitkisel tedavisi için önerilen ardıç meyvesi, idrar yollarını koruma görevini taşımaktadır. Ardıç meyvesini düzenli ve ölçülü tüketenlerin kum dökme hastalığına yakalanma riski çok düşük. Ayrıca kum dökme şikayeti olanlar düzenli olarak ardıç meyvesi tüketerek kristallerin temizlenmesine destek olabilir.

İlginizi çekebilir: Ardıç Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Ne İşe Yarar?

ardıç meyvesi

4) Kuşburnu

Şifalarıyla gündemden düşmeyen kuşburnu, bu defa kum dökme tedavisi için kendinden söz ettiriyor. Böbreklerden kum dökme esnasında en çok rahatsız edici şey oluşan ağrılardır. Kuşburnu ezmesi ya da çayı, kum dökme esnasında meydana gelen sancıları hafifletmektedir. Kuşburnunda yer alan antioksidan maddeler, vücutta çözünmesi zor olan kimyasal bileşikleri çözer ve idrar yoluyla atılmasını kolaylaştırır.

İlginizi çekebilir: Kuşburnunun Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

kuşburnu

5) Limon Suyu

Böbrek kumu dökmeye ne iyi gelir diyenler için en basit çözümlerden biri de limondur. Limon suyu sitrat açısından zengin bir besindir. Böbrek taşı ve kum dökme problemi için önerilen limon suyu, doğal içilmelidir. Her sabah kahvaltıdan önce ılık suyun içine yarım limon sıkınız ve 10 gün boyunca aç karnına içiniz. Limon suyu idrar yollarını temizleyerek kumların atılmasını hızlandıracaktır.

İlginizi çekebilir: Limonlu Suyun Faydaları Nelerdir?

limonlu su

6) Turşu Suyu

Sirke ile hazırlanan turşu suyunun kum dökme için etkisi oldukça büyüktür. Kum dökme sancısına ne iyi gelir diyenlerin gün içinde içeceği 1 bardak turşu suyu, kum dökmenin yaşattığı etkileri ortadan kaldıracaktır. Turşu suyu böbrekleri rahatlatan bir güce sahiptir.

Tarif için: Karışık Turşu Tarifi (Videolu)

İlginizi çekebilir: Turşu Suyu Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Karışık Turşu Tarifi (Videolu)

7) Sarımsak

Sarımsakta allisin maddesi yer alır. Bu faydalı madde böbreklerde oluşan taşların kolayca atılmasını sağlar. Antibiyotik etkili sarımsak, idrar yollarındaki enfeksiyonu da temizler ve kum dökme sürecini daha rahat atlatmanızı sağlar. Kum dökenler ne yemeli sorusuna cevaben yemeklere eklenecek sarımsakların etkili olabileceği söylenmektedir.

İlginizi çekebilir: Sarımsağın Faydaları Nelerdir? Sarımsak Yutmanın Faydaları

sarımsak

8) Yeşil Çay

Yeşil çay, kum dökmeye ne iyi gelir sorusunun en etkili yanıtlarından biridir. Düzenli yeşil çay tüketenlerin böbrek fonksiyonları sağlıklı şekilde işlediği için kum oluşumu da önlenir.

Şayet kum dökme sorunu ile yeni tanıştıysanız ve bu durumdan bitkisel yöntemlerle kurtulmak istiyorsanız gün içinde 2 fincan taze yeşil çay tüketebilirsiniz. Kum dökmek için sıcak bitki çayları arayışınız varsa yeşil çayı deneyebilirsiniz. Yeşil çay böbreklerin ve idrar yollarının temizlenmesini kolaylaştırmaktadır.

İlginizi çekebilir: Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilmeli?

yeşil çay

9) Elma Sirkesi

Kum dökmeye çözüm olarak keskin tadı ve kokusuyla savaşçı sirkeden de yararlanabilirsiniz. Elma sirkesinde bulunan faydalı asitler, kum dökme sorununu ortadan kaldırmaktadır. Elma sirkesi ile hazırlanan salata ve turşu gibi besinleri tüketerek, etkilerini görebilirsiniz. Kum dökmenin meydana getirdiği ağrı ve sancıdan kurtulmak için 2 litre suyun içine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ekleyerek gün içinde içebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

elma sirkesi

Kum Dökme Belirtileri Nelerdir?

Kum dökme rahatsızlığı olan kişilerde, listede yer alan belirtiler hissedilir. Yaşanan ağrının kum dökme ağrısı olduğunu tespit etmek için ultrason görüntüleri alınır ve testler sonucunda kum belirlenirse gerekli tedavi uygulanır. Sizde de bu belirtiler varsa; zaman kaybetmeden doktora görünmeyi unutmayın!

  • İdrarı tamamen boşaltamama
  • İdrar yaparken yanma
  • İdrarda kötü koku
  • Sürekli idrara çıkma isteği
  • Bulantı ve kusma hissi
  • Sindirim sisteminin bozulması, kabızlık ve ishal
  • Kasıklarda kramp ve ağrı
  • Enfeksiyon durumunda ateş ve titreme
  • İdrarda görülen kum benzeri küçük cisimler
kum dökme belirtileri

Kum Dökmek Neden Olur?

Sancılı bir durum içerisindeyseniz ve kum döktüğünüzden şüpheleniyorsanız öncelikle kum dökme nedir ve neden oluşur bilmelisiniz. Kum dökme rahatsızlığı pek çok nedenden kaynaklanmaktadır. Şimdi kum dökmenin neden olduğunu hatırlayalım:

  • Kum dökme genetik faktörlerden dolayı yaşanabilir. Ailede daha önce kum dökme öyküsü olan insanların bu hastalığa daha yatkın olduğu da bilinir.
  • Yetersiz sıvı alımı yaşayanların kum dökme sorunu yaşadığı ifade edilir. Vücudun ihtiyacı olan suyu çok az miktarda alanlar, ne yazık ki bu hastalığı yaşayabilir.
  • Yanlış beslenme düzeninden kaynaklı olabilir. Potasyum ve şeker ağırlıklı beslenenlerin kum dökme riski daha yüksektir.
  • Daha önce böbrek hastalığı yaşayanların bir süre sonra sağlığına dikkat etmediğinde, kum dökme problemi yaşadığı gözlemlenmiştir.
  • Sık sık yaşanan idrar yolu enfeksiyonu, kum dökme şikayetini meydana getirir.
  • Çok uzun süre D vitamini ve Kalsiyum takviyesi alan kişilerde de kum dökme sorunu görülebilir.
  • Gut, crohn hastalığı veya ülseratif kolit gibi sindirim sistemi rahatsızlıkları kum dökmenin başlıca nedenleri arasındadır.
kum dökme nedenleri

Kum Dökmek Kaç Gün Sürer?

Kum dökmenin net bir süresi yoktur. Böbrek fonksiyonlarına göre, kişiden kişiye iyileşme süresi değişmektedir. Bireysel farklılıklara ve oluşan kumun miktarına göre; kum dökme süresi uzayabilir.

Doktorlara gelen şikayetler doğrultusunda tedavi uygulanan kişiler bazen birkaç günde kumu dökerken bazı kişilerin daha uzun süre birkaç hafta içinde geçirdiği belirtilir. Çok uzun süredir ağrı ve sancı şikayeti olanlar için cerrahi işlemler önerilmektedir. Kum dökme nasıl geçer sorusunun cevabı da kişinin durumuna göre değişkenlik göstermektedir.

kum dökme neden olur

Kum Dökme Tedavisi Nasıl Yapılır? Hangi Bölüm Bakar?

Kum dökmenin tedavisi bir uzman kontrolünde yapılmalıdır. Yanlış bir tedavi daha tehlikeli sonuçlara neden olabilir. Kum dökmenin tedavisine başlamak için “Üroloji” doktoruna görünmeniz gerekir. Kum döken insan ne yapmalı sorusunun cevabı uzman kontrolünden sonra en sağlıklı şekilde verilebilir.

Böbrekten idrar yollarına kadar ilerlemiş olan kumların boyutu çok küçükse (5 mm ve daha küçük) ağrı kesici ilaçlar ile tedavi önerilir. Tedavilerin en büyük destekçisi bol sıvı alımıdır. Bu süre içinde bolca su tüketmeniz tavsiye edilir. Ciddi boyuttaki kum dökme şikayetleri için ses dalgaları ve lazerle yapılan tedaviler sunulur.

Kum dökmeye sıcak iyi gelir mi diye düşünenler, doktor tedavisine ek olarak vücudunu sıcak tutmalıdır. Vücut ısısı korundukça ağrının şiddeti de azalmaktadır. Ağrı kesici ve antispazmodik ilaçlar verilen hastaların kumu kendiliğinden birkaç gün içinde düşer.

Çok büyük boyuttaki kumlar için endoskopik ameliyat önerilir. Bu ameliyat ile bel bölgesinde 1 cm boyutunda bir kesi yapılır ve bu kesiden kum ve taşlar temizlenir.

Kum Dökmeyi Ne Kolaylaştırır?

Önerilen bilgiler doğrultusunda yaşamınızda değişiklikler yaparsanız kum dökme işlemi daha kolay gerçekleşebilir. Bu süreçte idrar sökücü besinleri tüketebilirsiniz. Ayrıca doktorunuz onaylamışsa; idrar sökücü ilaçları kullanarak kumun daha kolay dökülmesine yardım edebilirsiniz. Bu dönemde bol su içerek kumun hızlı ve ağrısız dökülmesini sağlayabilirsiniz.

Kum Dökme Kendiliğinden Geçer mi?

Eğer böbrekte idrar kanalına düşen kumun boyutu 5 mm’den küçükse idrar yoluyla düşebilir. Ancak garanti verilecek bir durum olmadığı için herkesin bu boyuttaki kumu kendiliğinden atabileceğini ifade edemeyiz. Genellikle 5 mm boyutundan daha ufak kumlar, idrar kanalından %80 oranında düşmektedir. Daha büyük kumlar için doktorunuza danışmanız, kendinizi daha iyi hissetmek için bitkisel destekleri uygulamanız tavsiye edilmektedir.

Kum Dökme Ağrısı Nasıl Geçer?

Bu rahatsızlık, kendini zaman zaman ağrılarla gösterecektir. Özellikle de idrar kanalına düşmek üzere olan kumlar, o esnada ağrı oluşturur. Bu ağrıyı evde hafifletmek adına bol ılık su içebilirsiniz. Suyun içinde limon, salatalık gibi diüretik destekler kullanabilirsiniz. Su içerek ve doktorun uygun gördüğü ağrı kesicileri kullanarak kum dökme ağrısını hafifletebilirsiniz.

kum dökme belirtileri

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için lütfen alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sağlıklı günler dileriz…

Kasık Ağrısı Nedenleri, Ne İyi Gelir? Nasıl Geçer? Evde Çözüm

Yoğurt Otu Faydaları Guatrdan Böbrek Hastalıklarına Binbir Şifa

Böbrek Ağrısına Ne İyi Gelir? Neden Olur? Belirtileri, Evde Tedavisi

Böbrek Taşı Belirtileri Nelerdir? Nasıl Düşer? İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Eşkina Balığı Taşı Faydaları Safra Kesesi ve Böbrek Taşına Kesin Çözüm

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Dökme Tarifi

Dökme Tarifi

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kum Pasta Tarifi

Kum Pasta

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kum Pasta Tarifi

Kum Pasta

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Kum Pasta Tarifi

Kum Pasta

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 1 saat Pişirme
Kum Pastası Tarifi

Kum Pastası

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kum Kurabiye Tarifi

Kum Kurabiye

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kahvaltılık Dökme Tarifi

Kahvaltılık Dökme

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kahvaltıya Dökme Tarifi

Kahvaltıya Dökme

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kıymalı Dökme Tarifi

Kıymalı Dökme

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri