Limon Yağı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Limon Yağı Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Limon Yağının Daha Önce Duymadığınız Mucizeler Yaratan Özellikleri

Doğa, insanlara mucizeleriyle yaşam veren büyüleyici bir yapı olarak var olduğumuz ilk günden beri karşımıza çıkar. İnsanoğlunu diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği de doğa ile kurduğu ilişkidir. Dünyamız hala keşfedilmemiş birçok mucizeye ev sahipliği yapsa da insanoğlu yüzyıllar boyunca kendisine sunulan mucizeleri keşfederek yaşamını kolaylaştırmayı başarmıştır.

Doğanın sunduğu ve insanlığın keşfedip geliştirdiği bu mucizelerden öne çıkanlardan birisi de limon yağıdır. Birçok farklı alanda sunduğu faydaları saymakla bitmeyen limon yağı, aynı isimli meyvenin kabuğundan elde edilir.

Limon, turunçgiller familyasının en bilinen üyelerinden biridir. Limon ağaçları aşırı sıcak ve soğuk hava koşullarında hayatta kalamayan narin bir yapıya sahiplerdir. Yıl boyunca yapraklarını dökmeyen ve gelişimlerini sürdüren limon ağaçlarını yetiştirmek için ülkemizde bulunan en uygun bölgeler Akdeniz ve Ege bölgeleridir. Bu bölgelerin sahip olduğu ılıman iklim koşulları, limon ağaçları için ideal yaşam alanlarını temin eder.

Verimli geçen bir dönem sonunda elde edilen limonlar, sahip oldukları yoğun mineral ve vitaminlerle tüm insanlara fayda sağlamak için çeşitli alanlarda kullanılır. Kişisel bakım ve hijyenden yaşam alanlarının temizliğine, eskimiş bakırlarınızı parlatmaktan, evinize şık bir koku katmaya birçok alanda kullanabileceğiniz limonun en mucizevi yanı ve faydalı kullanım alanı ise limon yağı yapımı ile gerçekleşir.

Peki, kişisel bakım ve sağlık alanında büyük faydalar sağlayan limon yağı nasıl yapılır?

Limon Yağı Nasıl Yapılır?

Limon yağı faydası saymakla bitmeyen özelliğe sahip bir doğa mucizesi olarak karşımıza çıkar. Limon kabuğu, içerdiği zengin vitamin ve minerallerle limon yağının ham maddesidir. Limon yağını evde kolaylıkla üretebilmek için işe bir su bardağı kadar sızma zeytinyağını kısık ateşle ısıtarak başlanır.

Bu işlem gerçekleşirken 4-5 adet limon özenle yıkanır. Yıkanan limonların kabukları, rendenin ince bölgesinde rendelenir. Ancak rendeleme işlemi uygulanırken dikkat edilmesi gereken detay, limonun yalnızca dış bölgesinde bulunan sarı katmanın rendelenmesidir. Meyvenin dışındaki bu sarı kabuğun hemen altında bulunan beyaz katmanın rendelenmemesi gerekmektedir. Bu işlem sonucunda elde edilen rendelenmiş limon kabukları, ısıtılan zeytinyağı ile karıştırılır ve dinlenmek üzere oda sıcaklığına sahip bir ortamda tutulur. 5-6 saat kadar bir süre, karışımın dinlenmesi için yeterlidir.

Bu süreden sonra ise elde edilen karışım ince delikli bir süzgeç ve eğer böyle bir süzgeç mevcut değilse de bir tülbent yardımı ile süzülerek bir kavanoza aktarılır. Kavanozu dolduran karışım, mucizevi etkileriyle yaşamınıza değer katacak limon yağıdır.

Limon Yağı Faydaları Nelerdir?

Limon yağı kullananlar tarafından sıkça dile getirilen memnuniyet, genelde mutlaka kullanılması gerektiğine dair önerilerle taçlandırılır. Sağlıktan, kişisel bakım ve hijyene birçok alanda kullanılarak yaşam kalitenizi artıracak limon yağının faydaları şöyledir:

  • Kış aylarında sıkça karşılan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara bağlı olarak gelişen burun tıkanıklığı ve nefes darlığı gibi semptomların ortadan kalkmasına yardımcı olur. Burnu tıkalı kişinin limon yağı koklaması sağlanarak daha rahat nefes alması gerçekleştirilebilir. Göğüste daralma ve öksürük gibi sorunlar da su ile inceltilen limon yağının göğüs bölgesine sürülüp ovalanması ile aşılabilir.
  • Birkaç damla limon yağının çaya damlatılması ile boğaz ağrısı hafifletilir.
  • Sindirim sistemi rahatsızlıklarının yaşattığı olumsuz hissi ortadan kaldırmaya yardımcı olan limon yağı, bir bardak suya birkaç damla eklendiğinde ferahlatıcı etkisiyle kullanan kişiyi rahatlatır.
  • Ağız ve diş sağlığı için de kullanılan limon yağı haftada bir defa diş fırçanıza sıkacağınız bir damla ile ağzınızdaki bakteri oluşumunu temizler. Birkaç damla limon yağı ve yarım bardak ılık su ile yapacağınız gargara da ağız kokusu sorununu ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ayrıca bu uygulamalar düzenli hale geldiğinde limon yağı ile diş beyazlatma gerçekleşir.
  • Böcek ısırığı ya da sokması gibi bir durumda yara oluşan bölgede uygulanacak limon yağı kullanımı yaranın mikrop kapmasını engeller ve ağrı hissini azaltır.
  • Limon yağı tırnak mantarı sorununun çözümünde kullanılabilir. Sorunun gözlemlendiği bölge, 3-4 damla organik limon yağı ile günde birkaç kez silinebilir.
  • Temizlik için kullanıldığında da birçok faydalı etki sağlayan limon otu yağı, özellikle yapışkan malzemelerin temizliği sonrasında oluşan izlerin ortadan kaldırılmasında etkilidir. Temizlikte kullandığınız boş bir sprey kutusuna su ve limon yağı ekleyerek inatçı lekelere karşı yüzey temizliği savaşınızda galip gelmeniz kesinleşir.
  • Limonun rahatlatıcı ve güzel kokusuyla evinin havasını değiştirmek isteyenler temizlik günlerinde limon yağı damlatılmış bir pamuğu elektrik süpürgelerinin içine yerleştirebilir. Buzdolaplarında oluşan kötü kokularla mücadele içinse birkaç damla limon yağının damlatıldığı pamuk etkin bir yöntemdir. Halı temizleme makinesi kullananlar ise makinenin su haznesine ekleyecekleri limon yağı ile kolay temizliğin ve güzel kokunun keyfini çıkarabilir.
  • Özellikle yaz aylarında oldukça rahatsız edici bir hal alan sivrisinek sorununu doğal yöntemlerle halletmek isterseniz limon yağı sivrisinek kovucu özelliği ile yardımcı olur.
  • Zengin mineral ve vitamin deposu limon yağı sivilce oluşumunu önleyen bir yapıdadır.
  • Limon yağı selülit gözlemlenen bölgelerde kullanıldığında kan dolaşımını hızlandırarak bölgedeki hücrelerin yenilenmesini sağlar.
  • Limon kabuğu yağı tüy dökücü özelliğiyle istenmeyen tüylerle doğal bir mücadele yöntemidir. Limon yağı epilasyon için uygun özellikler taşır.
  • Limon yağı genital bölge üzerinde kullanıldığında beyazlama sağlarken temizliği ve sağlığı da korur.

Limon Yağı Cilde Faydaları Nelerdir?

Limon yağı kremi, cilt problemleri ile karşılaşan hastaların sıkça başvurduğu doğal bir yöntemdir. Limon yağının kimyasal içermeyen doğal yapısının yanı sıra içerdiği zengin vitamin ve mineraller cildin yenilenmesini sağlar.

Doğal bir yaşlanma karşıtı görevi gören limon yağı maskesi, diğer yandan ciltte oluşan şişlikleri de giderir. Limon yağı cilt rengini açar mı sorusu, kullananların büyük çoğunluğu tarafından evet olarak yanıtlanıyor. Doğal bir yöntem olması ise cilt sağlığı için alternatif yöntemlere oranla çok daha avantajlı bir hale geliyor.

Peki limon yağı cilde nasıl uygulanır? Limon yağının cilt üzerinde faydalarını görmek için birkaç farklı yöntem uygulanabilir. Gözeneklerinizin açılmasını yardımcı olmasını istiyorsanız, bir tencere su kaynatıp içine birkaç damla limon yağı ekleyebilirsiniz. Kaynayan suyun buharını yüzünüzü tahriş etmeden gözeneklerinizi açması için tencerenin üzerine bir havlu kapatarak kullanın. Diğer bir yöntemin temelinde ise limon yağı sivilce lekeleri için sağladığı faydalar bulunur. Bal ve limon yağını karıştırarak hazırlayacağınız maskeyi yüzünüze sürdüğünüzde maske mevcut sivilcelerin iyileşmesine de katkı sağlar. Limon yağı ciltte nasıl kullanılır sorusu bu şekilde yanıtlanabilir.

Limon Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Limon yağı kişisel bakımdan, cilt ve saç sağlığına, sağlıktan temizliğe birçok alanda fayda sağlar. Limon yağı saç için doğal yapısında bulunan zengin içeriğiyle oldukça faydalıdır. Limon yağı saça faydaları ile yoğun talep gören doğal bir mucizedir.

Limon yağı saç açar mı sorusu, daha önce kullanmayanlar için önemli bir sorudur. Limon yağı kullananlar ise geniş kullanım alanları arasına saç rengi açmayı da ekliyor. Limon yağı gitar temizliğinde de başvurulan bir yöntemdir. Gitarın özellikle klavye kısmında kullanılan limon yağı, gitarın yapısına zarar vermeden temizlik ve bakımı doğal bir yöntemle çözmenize yardımcı olur.

Limon yağı temizlik alanında; pamuğa, temizlik robotlarının sıvı haznelerine ya da su ile birlikte birkaç damla eklenerek kullanılır. Cilt ve saç bakımında ise uygulanan çeşitli maskelerin yanı sıra kremlerin de ham maddesi olarak karşımıza çıkar.

Hazırlanan krem ve maskeler istenen bölgeye sürülüp ovalanarak kullanılır. Damlalık yardımı ile limon yağını doğru oranlarda kullanmak mümkündür.

Limon Yağı Tüyleri Azaltır Mı?

Limon yağı, doğal bir tüy dökücü özelliği taşır. Düzenli kullanımında istenmeyen tüyler için başarılı sonuçlar almak mümkündür. Limon yağı tüy konusunda sıkıntı yaşayanlar için kullananlar tarafından sıkça önerilen bir yöntemdir.

Limon Yağı Zayıflatır Mı?

Birçok faydası çeşitli yöntemlerle kanıtlanmış olsa da limon yağının zayıflatma konusundaki etkileri kesin verilere dayanmamaktadır. Limon yağının vücutta oluşan şişliklere ve ödemlere iyi geldiği bilinse de kilo kaybı için başvurulacak bir yöntem olduğu anlamına gelmemektedir.

Limon Yağının Zararları Nelerdir?

Limon yağı özellikle vücut üzerinde kullanıldığında öncelikle su ile inceltilmelidir. Aksi takdirde yoğun asidik yapısı cildi tahriş eder. Bu sebeple yüz ve göz çevresi gibi hassas bölgelerde doğrudan kullanılması sakıncalıdır.

Aynı sebepten hamilelik dönemindeki kadınlar ve bebeklerde kullanımı tavsiye edilmemektedir. Limon yağı kullanımından sonra güneşe maruz kalınmaması gerekmektedir. Eğer bu durum gerçekleşirse ciltte kullanıldığında güneş lekeleri, saçta kullanıldığında ise saç renginin aşırı açılması ile sonuçlanan olaylar yaşanır.

Limon Yağı Nerede Satılır? Fiyatları Nasıldır?

Limon yağı doğal yaşam ürünleri satan mağazalarda, aktarlarda ve internet mağazalarında bulunabilir. Doğal ve alternatif bir yöntem olduğundan olumsuz sonuçlar yaşamamak için sertifikalı ve güvenilir satıcılardan alışveriş yapılması gerekmektedir. Limon yağı fiyat bandı oldukça geniş olup çeşitli ürünler ve satıcılardan her bütçeye uygun hizmet temin edilebilir.

Limonlu tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Limonlu Suyun Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri