Maden Suyu Faydaları, Cilde Faydaları – Çok Şaşıracağınız Bilgiler

Maden Suyu Faydaları, Cilde Faydaları – Çok Şaşıracağınız Bilgiler Tarifi

Mineral Deposu Maden Suyu

Faydaları ve Zayıflatıcı Etkileri

İnsan sağlığına olan yararları, mineral donanımı ve farklı birçok kullanımıyla bilinen maden suyu özellikle yemek sonraları mide hazmını kolaylaştırmak için tercih edilen içeceklerdendir. Genellikle yeşil şişelerle satışa sunulan mineralli su öğünlerin ve yemek sonrası sohbetlerin vazgeçilmez meşrubatları arasında yer alır.

Maden suyu taşıdığı zengin mineraller taşıdığından, “mineralli su” ismiyle de bilinir. Hemen hemen her mutfakta bulunan ve birçok farklı gıdayla bulunan mineralli su, tüketilirken birçok soruyu da beraberinde getirir. Faydaları, içilme miktarı ve zamanı, zararları ve soda ile arasında bulunan farklar, tüketim değerleri vb. birçok soru tüketicilerin kafasında belirir.

Maden Suyu Nedir?

Maden suyu, diğer bir adıyla mineralli su, yeraltı sularıyla elde edilen, içerisinde toplam 250 mg\l’den fazla çözünmüş katı madde bulunan su çeşididir.

İçerisinde florit, sülfat, klorit, kalsiyum, bikarbonat, magnezyum, demir sodyum, karbondioksit barındırır. Aynı zamanda çözünmüş mineral tuzları da barındırdığından insan sağlığı için tam bir mineral deposu görevi görür. Maden suyu, taşıdığı mineral ve karbondioksitle birlikte çatlaklardan dışarı sızarak yeryüzüne ulaşır. Bu nedenle içeriği tamamen doğaldır. Maden suyu ph değeri; 5,38-8,79 aralığını taşır.

Maden Suyu Şişeleri Neden Yeşil?

Mineralli su, geniş ham maddesiyle birçok soruyu beraberinde getirir. Bu sorulardan en sık sorulanlarından biri ise “Maden suyu şişeleri neden yeşil?” sorusudur. Mineralli sularının yeşil şişelerde satışa sunulmasının sebebi güneş ışınlarının suya minimum derecede zarar vermesini sağlamaktır. Yeşil şişelerin düşük maliyette olması da durumun nedenleri arasında gösterilebilir.

Maden Suyu Faydaları Nelerdir?

  • Taşıdığı güçlü elementlerle vücuttaki toksinlerin kolayca atılmasına katkı sağlar.
  • Beyin üzerinde olumlu etkiler bıraktığı araştırmalarla ispatlanmıştır.
  • Sinir sistemi sağlığını koruyan mineraller taşır.
  • Tamamen doğal bir yapısı olması sebebiyle vücuda kimyasal-yapay hiçbir madde alınmamış olur.
  • Vücutta yağ yakım oranını düzenler.
  • İçerdiği kalsiyum ve magnezyum sayesinde kan basıncını düzenler.
  • Vücudun asit seviyesini dengeleyerek şişkinlik, kabız gibi sorunların önüne geçer.
  • Kılcal damarların sağlığını koruyarak kalp hastalıklarına karşı direnç gösterir.
  • İçerdiği yoğun magnezyum ve kalsiyum ile kemikleri kuvvetlendirerek “Maden suyu boy uzatır mı?” sorusuna olumlu yanıt verir.
  • Maden suyu cilt lekeleri ve sivilcelere iyi gelerek taze bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur.
  • Fiziksel ağrıların azalmasına yardımcı olur.
  • Kas sağlığını koruyarak fiziksel canlılık sağlar.
  • Kemik ve diş sağlığına olumlu etki eder. Kemik hastalıklarına, diş hastalıklarına yakalanma olanağını düşürür.
  • Maden suyu tansiyon düzenleyici olarak da bilinir. Tansiyonu yükseltme özelliğiyle tansiyon hastaları tarafından sıkça tercih edilir.
  • Maden suyu mideye faydaları ile ünlenmiştir. İçerdiği bikarbonat sayesinde hazmı kolaylaştırarak sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Böylece besinler daha çabuk sindirilerek mide spazmı, şişkinlik, ekşime, yanma vb. durumlara iyi gelir.
  • Cildin ve vücudun ihtiyaç duyduğu suyu doğal ve lezzetli yollardan karşılar.
  • Boşaltım sistemine yardımcı olmak maden suyu yararları arasındadır.

Maden Suyu Zayıflatır Mı?

Sade maden suyu kalori oranına bakıldığında tıpkı su gibi hiçbir kaloriye sahip olmadığı görülür. Vücuttaki yağ oranını dengelemek maden suyunun faydaları arasında yerini almaktadır. Tamamen doğal olması ve birçok kuvvetli element taşıması sebebiyle birçok zayıflama programında maden suyu diyeti olduğu görülür.

Diyet programında maden suyu limon ile birlikte kullanılır. Limon, mineralli suya hem tat verir hem de yağ yakımında etkili rol oynar. Ayrıca tüm dünyada ünlenmiş Dukan Diyeti de mineralli suyu etkili bir zayıflama aracı olarak görmüştür. Dukan Diyeti’nde içilen Dukan birası maden suyu yeşil çay ve limon üçlemesinden oluşur. Bu üçlüyü birleştirip günde bir litre içmenin ödemi attığı ve kilo vermeye katkı sağladığı bilinir. Sindirimi kolaylaştırması nedeniyle de metabolizmanın hızlanmasını sağlar. Böylece maden suyu ile zayıflama daha hızlı ve sağlıklı gerçekleşir.

Detaylı bilgi için: Soda Kaç Kalori? Maden Suyu Kaç Kalori? Zayıflatır Mı?

Maden Suyu Ne Zaman İçilmeli?

Maden suyu, mideyi rahatlatıcı etkisi sebebiyle genellikle çok kaçırılan yemeklerin ardından tercih edilir. Ancak uzmanlar ve diyetisyenlerce bu zamanı yalnızca yemek sonrası sınırlamak pek doğru değildir. Maden suyu, tıpkı su gibi günün her saatinde tercih edilebilir.

Tüketilme saatleri dışında “Maden suyu ne kadar içilmeli” sorusu da merak konusu olmaktadır. Bir bireyin günlük en az 2 şişe mineralli su içmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilen miktardır. Kuvvetli elementleriyle insan vücuduna büyük faydalar sağlayan maden suyunun Türkiye’deki tüketimi, yılda kişi başına 3 litrenin altındadır. Avrupa’da ise bu sayı, 150 litreye kadar çıkar. Düzenli mineralli su tüketimi vücudun tüm işlevlerini dengeleyecektir.

Maden Suyu Cilde Faydaları Nelerdir?

Mineralli su, faydalarını yalnızca tüketildiğinde değil cilde uygulandığında da gösterir. İçerdiği yoğun minerallerle birçok farklı çeşitte maden suyu maskesi uygulanabilir. Yüzünüzü yıkadıktan sonra bir pamuğa tonik gibi döktüğünüz maden suyunu cildinize yayarak ferah ve pürüzsüz bir görüntü elde etmeniz mümkündür.

Teninizi yenilemek ve daha canlı göstermek için sabahları uyandığınızda maden suyu ile yüz yıkamak da tavsiye edilir. Maden suyu sivilce ve cilt lekelerine de iyi gelir, iyileşmelerine katkı sağlar. Zeytinyağı, limon suyu ve maden suyu birleşiminden oluşan bir maske aknelerin üzerine sürülüp 30 dakika kadar bekletildiğinde iyi bir sonuç verecektir.

Maden Suyu Zararlı Mı?

Maden suyunun faydaları tüm dünyada kanıtlanarak doğrulanmıştır. Uzun bir yararlar listesine sahip olan mineralli suyun belli başlı yan etkileri ve zararları olup olmadığı da merak konusu olmuştur.

Özellikle de “Maden suyu çocuklara zararlı mı?” sorusu çok sık sorulan sorular arasında yerini korur. Yerinde ve miktarında tüketilen maden suyunun bilinen ve görünen bir zararı yoktur. Ancak gereğinden fazla tüketildiğinde mide duvarına baskı yaparak mideye şişkinlik yapabilir. Midesi çok hassas kişiler tüketimde dikkatli davranmalıdır. Çocukların mineralli su tüketmesinde ise hiçbir sakınca yoktur. Maden suyu içerisinde magnezyum, mineral, kalsiyum gibi elementler barındırdığından çocukların gelişim süresine katkı sağlar.

“Maden suyu asit mi baz mı” sorusuna da sıkça rastlanabilir. İçeriğine bakıldığında yüksek miktarda CO2 gazı taşıdığından maden suyu asit olma özelliği taşır. Bu yüzden “Maden suyu gaz yapar mı?” sorusunun cevabı olumlu olsa da bu gaz, kötü anlamda bir gaz değildir.

Maden Suyu mu Soda mı?

Maden suyu, halk arasında zaman zaman da “soda” ismiyle anılır. Bu, sık yapılan hatalardan biridir. Çünkü maden suyu ve soda aynı şeyler değildir:

Maden suyu yağmurun yağmasıyla başlayan bir serüven akabinde kendiliğinden doğal olarak yeryüzüne çıkar ve içerisinde birçok kuvvetli element bulundurur. Soda ise mevcut suyun içerisine yapay yollardan karbondioksit ilavesiyle üretilmiştir.

Maden suyunun içerisinde tüm organizmaya katkı sağlayacak birçok madde varken sodanın içerisinde yalnızca karbondioksit vardır. Mineralli su yeraltının tüm zenginliklerini doğal olarak bünyesinde barındırır ve raflara hiçbir işlemden geçmeden getirilir. Yalnızca meyveli maden suyu çeşitleri içerisinde aroma ve şeker ilavesi vardır. Bu yüzden soda yerine maden suyu tercih etmek sağlık açısından daha doğru olacaktır.

Maden Suyu ile Lezzetini Katlayacağınız 3 Tarif

Maden suyu yeraltının zenginliklerinin yanı sıra lezzetini beraberinde taşır. Ezbere yaptığınız birçok tarife yalnızca maden suyu ekleyerek lezzetini katlamanız mümkündür.

1) Pişi Maden Suyuyla Buluşursa

Yayılan kokusuyla en sevilen öğünleri oluşturan pişiyi maden suyu ile pişirerek mevcut lezzetine yeni bir bakış açısı getirebilirsiniz. Daha kabarık ve lezzetli pişiler sofralarınızı süsleyecektir. Maden Suyu ile Mayalı Pişi

Tarif: Maden Suyu ile Mayalı Pişi

2) Brownie Kekin Yeni Sırrı: Maden Suyu

Herkesin çok sevdiği brownie kek ile maden suyunun lezzeti bir araya geldiğinde çıkan sonuç herkesi memnun edecektir. Maden suyunun içerdiği doğal lezzetler, ağzınızın tadını ikiye katlayacaktır. Maden Suyu ile Brownie Tadında Kolay Kek

Tarif: Maden Suyu ile Brownie Tadında Kolay Kek

3) En Lezzetli Cacık, Maden Suyu ile!

Ezbere bilinen bir tarif olan cacığın maden suyu ile yapılan versiyonu herkesi şaşırtabilir. Tadına bir kere bakanlar; geç keşfettiklerini düşünebilir. Maden Suyundan Cacık

Tarif: Maden Suyundan Cacık

Maden suyu ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Vişneli Maden Suyu Tarifi

Vişneli Maden Suyu

4-6 kişilik, 45dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Karpuzlu Maden Suyu Tarifi

Karpuzlu Maden Suyu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Faydaları İle Taze Limon Çayı Tarifi

Faydaları İle Taze Limon Çayı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Kuşburnu Çayı Ve Kuşburnu Faydaları (Videolu) Tarifi

Kuşburnu Çayı Ve Kuşburnu Faydaları (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Maden Suyu İle Kurban Eti Kavurması Tarifi

Maden Suyu İle Kurban Eti Kavurması

2-4 kişilik, 35dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Maden Suyu İle Sarıyer Böreği Tarifi

Maden Suyu İle Sarıyer Böreği

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri