Maydanoz Suyunun Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir?

Maydanoz Suyunun Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilir? Tarifi

Detoks Etkili Maydanoz Suyunun Faydaları

Kendine özgü lezzeti ile sıcak yemeklerden hamur işlerine kadar her yemeğe tat katan maydanoz, içerdiği vitamin ve mineraller ile tam bir vitamin deposu. Vitaminleri ile yalnızca sebze olarak değil maydanoz, suyu ile de tüketilmektedir.

maydanoz suyunun faydaları

Maydanoz Suyu Nasıl Yapılır?

Genellikle sağlık açısından faydaları ve detoks etkisi ile adını duyuran maydanoz suyu kaynatılarak ve blenderdan geçilerek iki farklı yöntemle hazırlanabilir:

1) Blender Yöntemi

  • 1 demet maydanoz yıkanıp ayıklandıktan sonra blendera atılır ve üzerine 1 veya 1,5 bardak su eklenir.
  • Hazırlanan karışıma istenirse limon eklenebilir ve aynı gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir.

2) Kaynatma Yöntemi

  • Kaynatılarak hazırlanan maydanoz suyu tarifinde ise yine sapları ile birlikte ayıklanan maydanozlar birkaç parçaya bölünüp kısık ateşte kaynatılır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra maydanozlar eriyip yok olmadan ocağın altı kapanır ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
  • Maydanoz suyu soğuduktan sonra tüketilebilir.

maydanoz suyunun

Maydanoz Suyunun Faydaları Nelerdir?

  • İçindeki C, K ve B grubu vitaminleri ile bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olan maydanoz suyu, mikroplara karşı vücudu güçlendirirken kış aylarında hastalanma riskini azaltır. Özellikle içindeki beta-karoten ile daha sağlıklı ve zinde kalmayı sağlar.
  • Maydanoz suyu, demir eksikliğine karşı etkilidir ve kansızlığa iyi gelir. Demir eksikliği olan kişilerde doktora danışarak kür halinde tüketilmesi gerekir.
  • Nefes temizleyici etkiye sahiptir. Soğan, sarımsak gibi ağızda kokuya neden besinlerden sonra maydanoz suyu içmek ağız kokusunu giderir.
  • Maydanoz suyu böbrek taşı düşürücü etki göstererek böbreklerin sağlıklı çalışmasını sağlar. Böbrekleri çalıştırarak idrar söktürür ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı iyileştiricidir. Aynı zamanda maydanoz suyu adet söktürücü etki taşır. Adet dönemi ağrılarını hafifleterek dönemin daha rahat geçmesini sağlar.
  • Kilo vermeye yardımcı olması maydanoz suyu faydaları arasında en bilinenidir. Yağ yakmayı hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur. Özellikle diyet döneminde daha hızlı kalori yakmaya imkan verir.
  • Maydanoz suyu güçlü bir antioksidan olduğu için vücudun zararlı maddelerden arındırmaya destek olur ve cildin yenilenmesini sağlar. Ayrıca “maydanoz suyu iltihap söker mi” ve “maydanoz suyu ödem atar mı” diye sorular akla gelir. Ödem attırıcı özelliği sahip olan maydanoz suyu düzenli tüketildiğinde iltihap söktürür, kanı temizler ve trioid hormonunun düzenli çalışmasını sağlar.
  • Cilt sağlığına da iyi gelen maydanoz suyu sivilce sorunu yaşayanlara da çare olur. İçeriğindeki C vitamini ile sivilceleri kurutmaya destek olur. Düzenli tüketimde sivilceleri azaltır ve cildin daha sağlıklı parlaklık kazandırır. Cilt lekelerine karşı da etkili olan maydanoz suyu, cildin temizlenmesinde etkilidir.
maydanoz suyunun faydaları

Maydanoz Suyu Zayıflatır Mı?

  • Maydanoz tek başına zayıflamaya imkan tanıyan efsanevi besinlerden biri olarak tanınır.
  • Toksin attırıcı bir bitki olduğu için hem sağlıklı yaşam için hem de kilo vermeye yardımcı olması için başvurulan en önemli bitkilerden biridir.
  • Maydanoz, hem antioksidan kaynağı olarak hem de toksin attırıcı özelliği ile zayıflamaya destek olur.
  • Bilhassa ter ve idrar söktürücü özelliği sayesinde maydanoz suyu ile zayıflamak mümkündür.
  • Zayıflama üzerindeki etkisi ile maydanoz suyu diyeti bulunan besinin ister kendi diyetini isterseniz de kür olarak farklı bir diyete yardımcı olması için tüketebilirsiniz.
  • Maydanoz suyu ile hazırlanan kürü düzenli tüketmeye özen göstermeniz gerekir ve vitaminlerinden daha iyi yararlanmanız için taze halde günlük hazırlayacağınız kürü içmeniz tavsiye edilir.

maydanoz suyu faydaları

Maydanoz Suyu Aç Mı Tok Mu İçilir?

Maydanoz suyu ne zaman içilir? İşte cevaplar!

  • Kullanım amacına bağlı olarak tüketilme biçimi değişen maydanoz suyu, her sebze suyunda olduğu gibi düzenli ve doğru zamanda içilmelidir.
  • Zayıflamak için kullanılacaksa etkilerinin daha iyi görülmesi için sabah aç karınla içilmesi tavsiye edilir.
  • Aç karınla içildiğinde etken maddelerinin etkisini daha iyi hissedeceğiniz maydanoz suyunu içtikten yarım saat sonra kahvaltı etmek daha uygun olur.
  • Detoks etkisinden faydalanmak için içilecekse günde iki defa tüketilmesi uygundur.
  • Kahvaltıdan yaklaşık 40 dakika sonra akşam yemeklerinden ise 2 saat sonra içilmesi gerekir.
  • Ayrıca maydanoz suyunu hazırladıktan hemen sonra içmek önemlidir.
  • Bekletildiğinde içindeki vitaminleri azalan sebze suyu, hazırlanır hazırlanmaz tüketildiğinde daha etkili olacaktır.

maydanoz suyunun faydaları

Maydanoz Suyu Zararları ve Yan Etkileri

Oldukça faydalı olmasına rağmen maydanoz suyu, doğru tüketilmediğinde ya da sağlık sorunları göz önünde bulundurulmadan tüketildiğinde bazı yan etkilere sahiptir.

Özellikle maydanoz suyunun yan etkileri söz konusu olduğunda “maydanoz suyu tansiyon düşürür mü” sorusu öne çıkar. Potasyum açısından zengin bir besin olduğu için yüksek tansiyonu düşürdüğü ve kan basıncını düzenlediği bilinir. Fakat tansiyon sorunu olanların maydanoz suyu tüketmeye başlamadan önce doktora danışmaları önerilir.

Maydanoz suyu hakkında merak edilen diğer bir konuda “hamilelikte maydanoz suyu” tüketimidir. Özellikle anne adaylarının aklına “maydanoz suyu bebek düşürür mü” sorusu gelmektedir. Maydanoz suyu gebelikte rahim kanallarında sorunlara yol açabileceği için düşük tehlikesine yol açmaktadır. Bu nedenle anne adaylarının maydanoz suyu içmeleri tavsiye edilmez.

maydanoz suyu

Ödem Atıcı 8 Maydanoz Suyu Tarifi

Besin değerleri ile sağlık için oldukça faydalı olan maydanoz suyu birçok farklı tarifle hazırlanarak tüketilebilir:

1) Ödem Söktürücü Maydanoz Sapı Suyu ile 15 Günde 5 Kilo

Zayıflamak için hazırlanan ödem söktürücü maydanoz sapı suyu, maydanoz, su ve limonla hazırlanan sade bir tarif. Ödem atmaya yardımcı olan tarif, özellikle bahar aylarında içilerek zinde kalmaya destek olur. Yalnızca maydanoz saplarını kullanarak hazırlanan tarif, sağlık için mutlaka denenmesi gereken tariflerden biri. Maydanoz Sapı Suyu

Tarif: Maydanoz Sapı Suyu

2) Zayıflamak İçin Denenmiş Yağ Yakan Maydanoz Suyu

İbrahim Saraçoğlu’nun tariflerinden biri olan yağ yakan maydanoz suyu tarifi, metabolizmayı hızlandırır. Maydanoz suyu ve limon ile hazırlanan tarifin düzenli tüketilmesi önem taşıyor. Yağ Yakan Maydanoz Suyu

Tarif: Yağ Yakan Maydanoz Suyu

3) Tam Bir Cilt Dostu Maydanoz Limon Suyu

Cilde güzelleştiren yapısı ile özellikle kadınların takdirini kazanan maydanozlu limon suyu, hem zayıflamaya destek oluyor hem de cildi güzelleştirerek fayda sağlıyor. Pratik hazırlama yöntemi ile yapabileceğiniz tarif kolaylıkla hazırlayıp deneyebilirsiniz. Maydanoz Limon Suyu Kürü

Tarif: Maydanoz Limon Suyu Kürü

4) Pratik Bir Ödem Söken Maydanoz Suyu Tarifi

Oldukça kolay hazırlanan ödem söktürücü sebze suyu tariflerinden biri olan maydanoz suyu tarifi, anında hazırlayıp içebilirsiniz. Faydaları ile daha dinç ve zinde hissetmenizi sağlayan maydanoz suyunu dilerseniz limonla tatlandırabilirsiniz. Ödem Söktüren Maydanoz Suyu

Tarif: Ödem Söktüren Maydanoz Suyu

5) Hem Lezzetli Hem de Zayıflatan Maydanoz Suyu

Zayıflamak için tüketilen tarif, yoğun kıvamı ile düzenli kullanımda faydasını göreceğiniz bir maden suyu. Sağlıklı hissetmenizi sağlayacak aynı zamanda zayıflatacak tarifi kolayca deneyebilirsiniz. Zayıflatan Maydanoz Suyu

Tarif: Zayıflatan Maydanoz Suyu

6) Kolay Yoldan Ödem Attıran Maydanoz Suyu

Kaynatarak hazırlanan maydanoz suyu, ödem atmak için deneyebileceğiniz tariflerden biri. Maydanozların kaynatılması ile hazırlanan sebze suyunu tek seferde içerek faydalarından daha iyi bir şekilde yararlanabilirsiniz. Ödem Atıcı Maydanoz Suyu

Tarif: Ödem Atıcı Maydanoz Suyu

7) Ödem Söktürücü Limonlu Maydanoz Suyu

Limonun ferahlatıcı aromasını taşıyan maydanoz suyu, maydanozları kaynatarak kolayca hazırlanır. Yaz aylarında serinletici ve sağlıklı bir tarif denemek isteyenlerin tercih edeceği maydanoz suyu, cilt sağlığına da faydaları ile mutlaka denenmesi gereken sebze sularından biri. Ödem Söktürücü Maydanoz Suyu

Tarif: Ödem Söktürücü Maydanoz Suyu

8) Zayıflamak İsteyenlere Maydanoz Suyu Kürü

Diyet yapanların ya da kilosuna dikkat edenlerin mutlaka denemesi gereken tarif, maydanozların blenderdan geçirilmesi ile hazırlanır. Kolay hazırlanan yapısına karşın faydaları ile beğenilen tarif, kilo verdirmenin yanında cilt sağlığına da çok iyi gelir. Maydanoz Suyu Kürü

Tarif: Maydanoz Suyu Kürü

Maydanozun Faydaları – Hiç Duymadığınız Her Derde Deva 13 Özelliği

Frenk Maydanozu Faydaları Nelerdir?

Maydanoz Kaç Kalori? Besin Değerleri, Zayıflatır Mı?

Maydanoz Yağının Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Nasıl Kullanılır?

Maydanoz Limon Kürü Yapılışı, Faydaları – Yağ Yakan, Zayıflatan Kür

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri