Nar Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır, Kullanılır?

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır, Kullanılır?

Birden Bin Olan Meyvenin Mucizesi: Nar Çekirdeği Yağı

Ülkemizin iklim ve tarım şartları açısından ne kadar bereketli olduğunu, sebze ve meyve çeşitliliğinden anlıyoruz. Dört bir yanından rengarenk tarım ürünlerinin elde edilmesi hem toprakların verimli olmasından hem de tarımın bereketli olmasından kaynaklanıyor.

Güçlü antioksidan kaynağı olan nar da ülkemizde yetişen ve verim alınan bir meyve olarak bilinmektedir. Narın şifası saymakla bitmez. Eski zamanlardan beri adına tekerlemeler yapılan narı herkes şu cümle ile hatırlar: “Çarşıdan aldım bir tane, eve geldim bin tane.” Okula yeni başlayan çocuklar, narın çok taneli bir meyve olduğunu öğrenirken, bizler de şifaları ve nar çekirdeği yağı faydaları hakkında biraz bilgilenelim.

Nar, antioksidan meyveler arasında en sevilenidir. Potasyum, K ve C vitamini, demir ve bolca mineral içerir. Nar yemesi biraz zahmetlidir. Fakat tadı bu zahmete değer. Yerken biraz üstünüz kirlense de şifalarıyla vücudunuzdaki mikropları temizler ve sizi arınmış bir vücuda kavuşturur.

Tarif: Nar Çekirdeği Yağı

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Yapılır?

Evinizde kendi imkanlarınızla nar çekirdeği yağı yapmak istediğinizde, sadece iki malzemeye ihtiyacınız olacak. Nar çekirdekleri ve saf zeytinyağı. Bu malzemeler ile evinizde sağlıklı bir nar çekirdeği yağı elde edebilirsiniz.

Kurutulmuş iki su bardağı nar çekirdeği elde etmek için, nar çekirdeklerinizi fırında kurutmalısınız. Kurutma işleminden sonra bu çekirdekleri robottan geçirmelisiniz. Robottan geçen çekirdekler toz halini alacaktır. Toz halde iken etkisini daha da güçlü gösterecektir. Bir litre saf zeytinyağına çekirdeklerin tozunu ilave edip karıştırmalısınız. Elde ettiğiniz karışımı bir şişede muhafaza edebilirsiniz. Fakat kullanmadan önce en az iki hafta dinlenmesini beklemelisiniz. Bekleme süresinde günde 1 saat de olsa güneş görmesini sağlayabilirsiniz. Nar Çekirdeği Yağı

nar çekirdeği yağı faydası

Nar Çekirdeği Yağı Faydaları Nelerdir?

  • Nar çekirdeği yağında bulunan polifenoller sayesinde damarlarda kolesterol birikmez. Böylece kalp ve damar hastalıklarının oluşma ihtimali neredeyse hiç olmayacaktır. İçeriğindeki potasyum ve antioksidan sayesinde ise, yüksek tansiyon gibi bir risk de teşkil etmez.
  • Hücre yenileyici özelliğe sahip olduğu için, kanser ihtimalini ortadan kaldırır.
  • Antioksidan kaynağı olmasının bir başka faydası ile kilo vermeye yardımcı olur. Nar çekirdeği yağı, içeriğindeki flavonoidlerin desteği ile vücutta yağ birikmesini önler ve fazla yağların vücuttan atılmasını sağlar. Böylece düzenli ve doğru kullanımda kilo verme süreciniz hızlanır.
  • Nar çekirdeği yağı içindeki asitler sayesinde vücudu iltihaba karşı dirençli hale getirir.
  • Kas ağrıları yaşıyorsanız, bu yağ ile kas ağrılarınızı dindirebilirsiniz.
  • İçeriğinde bulunan fitoöstrojenler sayesinde hormonal dengesizlikler önlenebilir. Aynı zamanda B ve C vitaminleri sayesinde de bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
  • Cilt sağlığı için mucize bir yağdır. Cildin yağ oranını dengeler ve cildi canlandırır. Cildinizin daha parlak ve pürüzsüz olmasına destek olur. Sağlıklı sonuçlar almak için bir iki damla kullanarak nar çekirdeği yağı maskesi uygulayabilirsiniz.
  • Cilt problemlerine de faydaları olan nar çekirdeği yağı, egzama, sedef, güneş yanığı durumlarında kullanıldığında cildi iyileştirir. Yara ve kesikleri iz bırakmadan iyileştiren mucize bir özelliğe sahiptir. C vitamini sayesinde cilde parlaklık verir. Aynı zamanda nar çekirdeği yağı sivilce tedavisi için de tercih edilen bir bitkisel üründür.
  • Kozmetik alanında neredeyse her üründe kullanılan nar çekirdeği yağı faydaları saymakla bitmiyor. Saç bakımına önem verenler için, nar çekirdeği yağı saç sağlığı için de oldukça faydalıdır.
  • Nar çekirdeği yağı saç bakımı için tercih edilen şifalı bitkisel yağlardandır. Saç derisinde kan dolaşımını hızlandırır ve kan damarlarını güçlendirir. Böylece kepek ve kaşıntı gibi sorunları ortadan kaldırır.
  • Saçınızın pH dengesini kontrol eder. Böylece saçlarınız daha canlı ve sağlıklı görünür.
  • Kilo konusunda sürekli stres içinde olanlara da faydalı olan nar çekirdeği yağı selülit derdine de çare olmakta. Hücre yenileyici özelliği sayesinde düzenli kullandığınızda, selülitlerinizden kurtulduğunuzu fark edeceksiniz.

nar çekirdeği yağı faydaları

Nar Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

  • Oldukça etkili olan nar çekirdeği yağının bir iki damlası bile gerekli tedaviye yetecektir. Cilt için faydalı olan “nar çekirdeği yağı yüze nasıl kullanılır ” diye soranları duyar gibiyiz. Bir pamuk yardımıyla bir iki damla cilt üzerine ve lekelere uygulanabilir. Hafif yağlardan olduğu için dilerseniz saç bakım maskelerinize de ekleyebilirsiniz.
  • Cilt bakımında nar çekirdeği yağı kullanımı maske içine ilave edilerek mümkündür. Maske ile kullanmak istemeyenler için de pamukla cildi temizlemek bir öneri olabilir. Yüze uygulandığında nar çekirdeği yağı göz çevresi ile temas etmemelidir. Sadece yorgunluklardan kaynaklanan morluklar için uygulanması mümkündür. Peki “nar çekirdeği yağı göz altına nasıl uygulanır” diye soracak olursanız yağı su ile inceltip morluk olan kısımlarda uygulamanızı tavsiye edebiliriz. Göz ile direk temasından kaçınmalısınız. Uygulamadan sonra cildinizi yıkamayı unutmayın.
  • Nar çekirdeği yağı kırışıklık için de tercih edilen bitkisel yağlardandır. Yüz bölgesi hassas bir bölge olduğu için yağı su ile inceltip yüzünüze masaj yapabilirsiniz.
  • Ağız yoluyla kullanmak isteyenler ise doktora danışıp eczanelerden veya aktarlardan nar çekirdeği yağı kapsülü alabilirler. Doktor tavsiyesi olmadan nar çekirdeği yağı kapsülü kullanmamanızı tavsiye edebiliriz.
  • Nar çekirdeği yağı selülit için kullanılmak istendiğinde bir su ile karışım hazırlamanız gerekir. Bir fincan su içine 7 veya 8 damla yağ damlatın. Selülitli bölgeye bu karışım ile masaj yapın. Düzenli kullandığınız durumda, selülitlerin kaybolduğunu hissedeceksiniz.
  • Faydalarından daha iyi sonuçlar almak için “nar çekirdeği yağı içilir mi” diye düşünenlere şunu ifade edebiliriz ki, nar çekirdeği yağı içilmesi mümkün olan doğal bir yağdır. Dilerseniz günde 1 defa olacak şekilde 1 yemek kaşığı içebilirsiniz. Salatalarınıza da bir kaşık ekleyip tüketmeniz mümkündür.
  • Güçlü antioksidan nardan elde edilen nar çekirdeği yağı, cilt ve saç sağlığınızı koruyarak sizi daha iyi hissettirir. Tüm vücut hücrelerinizi yenileyerek daha genç görünmenize katkıda bulunur. Ciltte ve saçta oluşan kaşınma gibi durumlarda en iyi bitkisel çözümdür.

nar kabuğu

Nar Çekirdeği Yağı Fiyatları Ne Kadar? Nerede Satılır?

Yağın elde edilmesi biraz zahmetli olduğundan nar çekirdeği yağı fiyat açısından çok da uygun değildir. 100 ml halinde şişelerde satılan yağ için ortalama 50 TL ödeyebilirsiniz. Birçok üretici firma tarafından satışa sunulan nar çekirdeği yağı kapsülü ve yağı eczanelerde ve aktarlarda satılmaktadır. Henüz nar çekirdeği yağı zararları ile ilgili bir şikayet dile getirilmemiştir. Sadece, hormonları da etkilediği için gebelik döneminde kullanılmaması tavsiye edilir.

nar kabuğu

Nar Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Sıkılır? Zararı Var Mı?

Nar Çekirdeğinin Daha Önce Duymadığınız Faydaları ve Kullanımı

Narın Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Besin Değerleri

Nar Çiçeğinin Faydaları, Çayı Nasıl Demlenir, İçilir? Neye İyi Gelir?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Nar Ekşisi Tarifi

Nar Ekşisi

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 4 saat Pişirme
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
İç Yağı (Kuyruk Yağı) Tarifi

İç Yağı (Kuyruk Yağı)

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Nar Şerbeti Tarifi

Nar Şerbeti

10-12 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Nar Reçeli Tarifi

Nar Reçeli

10-12 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Tarifler Geri
Videolar Geri