Saç Neden Dökülür?

Saç Neden Dökülür? Tarifi

Saç Neden Dökülür?

Kuru, cansız, seyrek saçlardan şikayetçi misiniz? Özel günlerde, davetlerde ya da kendinizi özel hissetmek istediğiniz zamanlarda saçlarınız güzelliğinize gölge mi düşürüyor? Aşırı kimyasala ya da fazla işleme maruz kalan saçlarınızın daha gür ve canlı olmasını mı istiyorsunuz? Gelin saç dökülmesinin nedenlerini beraber inceleyelim.

Sağlıklı saçlar, bakımlı olmanın ilk adımları arasında gelir. Fakat çoğu zaman çeşitli dış etkenler nedeniyle saçlar için gereken özen gösterilmeyebilir. Düzensiz beslenme, stres, yanlış ürün seçimi ve buna benzer pek çok dış etken, saçların çok daha hızlı dökülmesine ve seyrelmesine neden olur. Saç dökülmesi aslında pek dikkat edilmeyen bir durum olsa da eğer saçlarınız normalden daha fazla dökülüyorsa bu durum herhangi bir sağlık sorununun habercisi olabilir. Aynı zamanda saç dökülmeleri çoğu zaman vücudun vitamin eksikliğinin de habercisidir.

Saç dökülmesine ne iyi gelir diye araştırmadan önce saç dökülmesi neden olur bilinmelidir. Kişiden kişiye cevaplar değişebilir. Kaynak doğru tespit edildiğinde çözümlerden daha verimli sonuç alabilirsiniz. Uzmana danışılmak istendiğinden hastanelerde saç dökülmesi cildiye yani dermatoloji bölümü alanına girmektedir.

Hanımlar beyler, eğer siz de yoğun saç dökülmesi problemleri yaşıyorsanız ve etkili bakım önerileri sayesinde daha gür saçlara kavuşmak istiyorsanız bu yazı tam size göre! Gelin hep birlikte saç dökülmesinin nedenleri nelerdir, saç dökülmesini önleme yolları nelerdir gibi sorulara yazımız ile cevap bulalım!

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? 6 Bitkisel Çözüm, Uzman Tavsiyeleri

saç dökülmesi neden olur

Saç Dökülmesi Neden Olur?

  • Gündelik hayatın koşturmacası, yoğun iş temposu ve aşırı stres gibi faktörler vücudu olumsuz etkileyen nedenlerden yalnızca birkaçıdır.
  • Polikistik over gibi rahatsızlıklardan dolayı oluşan saç dökülmesi adet düzensizliği ile birlikte görülebilmektedir. Bu durum kadınlarda olabildiği gibi erkeklerde de farklı hastalıkların semptomları arasında saça dökülmesi bulunabilmektedir.
  • Bunlara ek olarak beslenme düzeninde bozulmaların meydana gelmesi ve hormonal değişimler de zamanla ciddi sağlık problemlerine yol açabilir. Tıpkı saç dökülmesi gibi!
  • Hem kadınlarda hem de erkeklerde sıklıkla karşılaşılan saç dökülmesi problemi, genellikle stres ve depresyona bağlı olarak ortaya çıksa da, genetik özelliklerin de payı unutulmamalıdır.
  • Gerekli vitamin ve mineralleri alamayan ve aynı zamanda dirençsiz kalan saçlar zamanla koparak dökülmeye ve seyrekleşmeye başlar.
  • Aynı zamanda mevsim koşullarına da bağlı olan saç dökülmesini ortadan kaldırmak ise artık çok kolay!

Saç Nezlesini Geçiren 7 Bitkisel Tedavi

1) Doğru ve Etkili Beslenme Düzeni

  • Saç dökülmesinin belki en büyük nedeni, yanlış ve bilinçsiz yapılan beslenme programlarıdır.
  • Saçlarınızın ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlamak istiyorsanız öncelikle gün içerisindeki öğünlerinizi düzenlemeli ve öğün atlamamaya dikkat etmelisiniz.
  • Aynı zamanda her vücudun gelişim düzeni farklılık göstereceğinden bir uzman desteği olmadan her diyeti uygulamamalı, bilinçsiz gıda tüketiminden uzak durmalısınız.
saç dökülmesinin nedenleri

2) Doğru Bilinen Yanlış: Saçı Her Gün Yıkamak

  • Yoğun bir günün stresini atmak için en güzel yöntem ılık bir duş almak ve rahatlamak olabilir.
  • Her ne kadar sağlıklı bir saçın yolu temiz olmasından geçse de saçları her gün yıkamak, mevcut nemin kaybolmasına ve saçların yıpranmasına neden olur.
  • Aynı zamanda saçlar için kullanılan şampuan, saç kremi ya da diğer bakım ürünleri zamanla saçın kendi formunu değiştirmeye ve canlılığını kaybetmesine neden olacaktır.
  • Haftada 2-3 kere şampuanlama yapmak uygundur. Daha fazla şampuan saç derisinin doğal yapısını bozabilmektedir.
  • Bu nedenle saçlarınız için aşırı kimyasal ürünler kullanmamanızı ve mümkünse saçın ihtiyacı olduğu zamanlarda yıkamanızı tavsiye ediyoruz.

Saçkıran Nasıl Geçer? İyi Gelen 7 Çözüm

saç dökülmesinin nedenleri

3) Protein ve Vitamin Dengesi ile Güçlü Saçlar

  • Güçlü ve canlı saçlar için dışarıdan bir bakım uygulamak ne kadar önemliyse, içeriden desteklemek de o kadar önemlidir.
  • Bu nedenle tüketilen gıdalar ve besin değerleri oldukça önem taşır.
  • Çoğu zaman saçların hangi vitamin eksikliğine maruz kaldığı ya da hangi besin gücüne ihtiyaç duyduğu tahmin edilemeyebilir. Bu nedenle eğer saç dökülmesinden şikayetçiyseniz öncelikle doktorunuzdan yardım almalısınız.
  • Bu sayede saçlarınızın ihtiyacı olan vitamin ve protein oranı zengin besinleri tüketerek kısa zamanda saç dökülmelerini en aza indirgeyebilirsiniz.
  • B12 vitamini, D vitamini, folik asit ve çinkonun saçların güçlü ve gür olmasına destek olduğu bilinmektedir. Bu faktörleri barındıran gıdaları daha çok tüketerek saçlarınızı güçlendirebilirsiniz.
  • Saç dökülmesi beslenme düzeninize katacağınız şu gıdalarla azalabilir: yeşil sebzeler, havuç, ceviz, badem, mercimek, karnabahar, portakal, tatlı patates, keten tohumu (öğütülmüş olmalı).
saç dökülmesi nedenleri

4) Uyku Düzeni

  • Uykusuzluk, halsizlik ya da yorgunluk gibi durumlardan şikayetçi misiniz?
  • İş ya da okul hayatı gibi durumlardan dolayı eğer halen düzenli bir uyku saatiniz yoksa, bu durumdan tıpkı vücudunuz gibi saçlarınız da olumsuz etkilenecektir.
  • Saçların kendisini yenilemesi ve dinlendirmesi için gerekli olan uyku düzeni, her ne kadar pek fazla etki göstermeyeceği düşünülse de uzun vadede olumlu sonuçlar almanıza ve saç dökülmesini engellemeye yardımcı olacaktır.
saç dökülmesi neden oluyor

5) Doğal ve Bitkisel Yağlar ile Bakım

  • Organik besinlerin hem vücut hem de saçlar için katkısı oldukça fazladır.
  • Eğer saçlarınızda dökülmeler olduğunu gözlemlediyseniz ilk adım olarak bir kimyasal ürün kullanmak yerine doğal yağlardan yardım almanızı tavsiye ediyoruz.
  • Kolay erişebileceğiniz bu bitkisel yağlar sayesinde saçlarınızın ihtiyacı olan nem dengesini sağlayabilir ve aynı zamanda seyreklik problemini de ortadan kaldırabilirsiniz.
  • Daha etkili bir sonuç elde etmek istiyorsanız çörek otu yağı, nane yağı ya da saf zeytinyağı gibi vitamin oranı zengin yağları tercih edebilirsiniz.
  • Saç dökülmesine iyi gelen yağlar arasında saçı güçlendiren badem yağı, lavanta yağı, papatya yağı, biberiye yağı ve sedir ağacı yağı da bulunmaktadır.
  • Saç dökülmesine karşı şampuan kullanmak da etkilidir. Özellikle dökülmeyi durduğu araştırmalarla gözlemlenen seçenekler mevcuttur.
  • Saç dökülmesi bitkisel çözümü için araştırma yapıyorsanız şu karışımı deneyebilirsiniz: 25 ml jojoba yağı, 25 ml ceviz yağı, 20 ml fındık yağı, 30 ml buğday özü yağı, 25 damla sedir yağı, 15 damla biberiye yağı, 10 damla ardıç yağı.
saç dökülmesi nedenleri

Saç Maskesi: Evde 3 Doğal Maske ile Hızlı Uzayan Parlak Saçlar

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? 6 Bitkisel Çözüm, Uzman Tavsiyeleri

Yıpranmış Saçlarınızı Anında Canlandıracak 5 Onarıcı Maske Tarifi

Saç Gürleştirme: Evde 5 Doğal Formül ile Kısa Sürede Hacimli Saçlar

Saç Uzatan Yağlar ve Kullanımları, 10 Bitkisel Yağ Hızlı Uzayan Saçlar!

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Saç Tava Tarifi

Saç Tava

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Saç Tava Tarifi

Saç Tava

6-8 kişilik, 25dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Saç Kavurma Tarifi

Saç Kavurma

2-4 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri