Sinameki Otu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne İşe Yarar?

Sinameki Otu Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne İşe Yarar? Tarifi

İşte, Sinameki Otunun Bilinmeyen Faydaları!

Bir tohum toprağa düştüğünde, biraz da su ile buluştuğunda nice şifalar meydana getirir kim bilir? Bazen kocaman bir ağaç bazen de ufak fakat faydalı bir bitki olarak yeryüzünde can bulur. Her yeşilin insanlık için etkisi oldukça büyüktür. Oksijen sağlamasının yanı sıra çeşitli şekillerde kullanımı ile de kendini göstermektedir. Şifalı bitkiler listesinin uzun sayfalarına bir yenisini daha ekleyelim o halde. Sinameki otuyla tanışmaya hazır olun.

Bitki çaylarının içeriğinde adını elbette duymuşsunuzdur. Doğada faydalı olmak için yer alan sinameki otu hakkında hazırladığımız bu yazıda merak ettiğiniz soruları cevaplandırmaya çalıştık. Doğru kullanımda sinameki otu faydaları sizler için etkili olabilir. Dozunu kaçırmadan kullanırsanız sinameki otu zararları da sizden uzak kalabilir. Saç ve cilt bakımında sinameki otunun yeri ve daha fazlası şimdi bu yazı ile sizlerle.

sinameki otu

Sinameki Otu ve Özellikleri

Sinameki otu bitkisel tedavi yöntemlerinde sıkça tercih edilen ve etkisi görülen bir bitkidir. Sudan, Hindistan ve Somali topraklarında can bulan sinameki otu, ülkemizde Güney Akdeniz ve Ege’de yetişmektedir. Sarı bazen de yeşil yapraklı bitkilerden elde edilen bir ot türüdür. Sinameki otunun dünyada neredeyse 300 çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitleri arasında renk ve tat farkı vardır. Bazıları tatlı olurken bazı türleri de acı olabilir.

Sinameki otunun geçmişi M.S 9. yüzyıla kadar gitmektedir. Arap yarımadasında çeşitli hastalıklarda tedavi amaçlı kullanıldığı, bazı tarihi kaynaklarda yer almaktadır. Sinameki otu sıcak toprakları seven bir bitkidir. Mart ayı geldiğinde Ekim ayına kadar sinameki otunu toplayıp ve kurutup çeşitli tedavilerde kullanabilirsiniz.

sinameki otu faydaları

Sinameki Otunun Faydaları Nelerdir?

  • Sinameki otunda bulunan bazı bileşenler vücutta oluşan parazitlerle savaşmaktadır. Bağırsak kurtları ile savaşır ve bağırsak sağlığınızı korur. Böylece mideniz daha iyi hisseder.
  • Sinameki otu diüretik ve antioksidan bir bitkidir. Bu etkisi sayesinde vücudunuzda biriken zararlı maddeleri kolayca atmanızı sağlar. Sinameki otu kabızlık ve ödem durumlarında sizi iyi hissettiren bir bitki olacaktır. Kabızlık tedavisinde bitkisel çay olarak önerilmektedir.
  • Vücudunuzda oluşacak iltihapları önler. Eğer var olan bir iltihap varsa kısa zamanda yok edip sizi eski sağlığınıza kavuşturur.
  • Sinameki otu baş ağrısı, kemik ağrısı ve mide ağrısı gibi durumlarda ağrı kesici olarak etkisini gösterebilir.
  • Sinameki otu bağırsaklarınız için etkili olduğu gibi cildiniz için de faydalı olacaktır. Sinameki otunu cildinizin daha canlı görünmesi ve parlaklık kazanması için kullanabilirsiniz.

sinameki otu

Sinameki Otunun Saça Faydaları Nelerdir?

Sinameki otu saça faydası ile de tercih edilen şifalı bir bitki kaynağıdır. Saçlarınızın canlılığını kaybettiği ve sıkça döküldüğü anda bir ilaç gibi faydalı olacaktır. Sinameki otu saç dökülmesi problemlerinde en doğal tedavi malzemeniz olacaktır. Saçlarınızı besleyip canlılık kazandıracaktır.

Saçları uzun zamanda uzayanlarda ise sinameki otu saç uzatma etkisi ile tercih edilecektir. Sinameki otu ile saç bakımı uyguladığınızda saçlarınızda kepeklenme sorunu görülmeyecektir. Aynı zamanda saç derisinde oluşan kaşıntı ve kızarıklar da sinameki otunun faydası ile yok olacaktır.

sinameki otu faydaları

Sinameki Otu Nasıl Kullanılır?

Sinameki Çayı: Sinameki otunu bitki çayı olarak tüketebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey iki çay kaşığı sinameki otunu bir bardak sıcak su ile 10 dakika demleyip içmek. Tadını biraz daha lezzetlendirmek isterseniz bir miktar bal ilave edebilirsiniz. Çayı gün içinde tüketebilirsiniz. Demlenen çayı en çok 20 dakika içinde tüketmelisiniz. Aksi takdirde etkisini kaybedecektir. Ağrı, stres, ödem ve hazımsızlık gibi durumlarda kurtarıcınız olacaktır. Kronik mide ve kalp hastalığı yaşayanlar tüketmeden önce mutlaka doktorundan onay almalıdır.

Saç Bakımı: Saçlarınızın daha sağlıklı uzamasını istediğinizde sinameki otu ile bir kür hazırlayabilirsiniz. Bir miktar sinameki otunu kaynatın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan sinameki otu suyuna 3 tatlı kaşığı badem yağı ekleyin. Bu karışımın içine yarım aspirin ezin ve iyice karıştırın. Bakım yapacağınız zaman saçınızda en az 2 saat bu karışımı bekletin ve daha sonra duşa girin. Haftada 2 defa kullanımı tavsiye edilmektedir. Saçları seyrek olduğundan şikayetçi olanlara sinameki otu tavsiye edilecektir. Düzenli kullanımda saçlardaki boşluk gidecek ve saçlar daha da gürleşecektir.

Cilt Bakımı: Cilt bakımı konusunda da sinameki otu kullanımı yaygındır. Sinameki otunu kaynatıp bir pamuk yardımı ile yüzünüzü temizlediğinizde cildinizin mikroplardan arındığını fark edebilirsiniz. Bir miktar sinameki otunu kaynatın ve soğumaya bırakın. Bir pamuk yardımı ile yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın. Her gün kullanabilirsiniz. Düzenli kullanımda cildinizdeki sivilce ve siyah nokta gibi problemler yok olacaktır.

sinameki otunun saça faydaları

Sinameki Otu Zayıflatır Mı?

Sinameki otu ile hazırlayacağınız çay, size zayıflama ve formda kalma konusunda destek olacaktır. Sinameki otu, antioksidan otlar arasında kendini tanıtmıştır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudunuzda ödem birikmesini önler. Böylece bağırsaklarınızın daha sağlıklı ve aktif çalışmasına katkıda bulunur. Bu durumun sonucunda, vücudunuzdaki yağlar yakılmak için hazır hale gelecektir. Size düşen spor yapmak ve beslenmenize dikkat etmek olacaktır.

İştahını kontrol edemeyenler için de bir çare olan sinameki otu, iştahınızı kontrol eden ve açlığı hissettirmeyen bir ottur. Günde bir fincan tüketerek metabolizmanızın dengesini koruyabilirsiniz. Rahat ve mutlu bağırsaklar ile kilo verme süreciniz daha da kolay olacaktır.

sinameki zararları

Sinameki Otunun Zararları ve Yan Etkileri

Doğada bulunan her bitki ve besinin faydaları olduğu gibi zararları da olacaktır elbette. Bu zararlar ya yanlış kullanımda ortaya çıkar ya da fazla tüketildiğinde. Sinameki otu zararları da aşırı tüketimde kendini gösterecektir. Faydalarını görmek isterken zararları ile karşılaşmak istemiyorsanız, sinameki otu kullanımına biraz dikkat etmelisiniz. İshal olan kişilerin sinameki otunu kullanmaması gereklidir. Kullandıkları durumda vücutta fazla su kaybı olacağı için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Gün içinde fazla tüketildiğinde bulantı ve kusma gibi sonuçları yaşayabilirsiniz. Sinameki otunu 15 gün boyunca kullandığınızda 1 hafta mola vermelisiniz. Araştırmalar sonucunda sinameki otuna alışan bağırsakların, normal işleyişini kaybettiği görülmüştür. Bağırsaklarınıza faydalı olmak isterken dengesini bozmamak için günde 1 fincan, sizin için yeterli olacaktır.

Sinameki otunun kanı sulandırma özelliğini de belirtmek isteriz. Bu sebeple uzun süredir kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız, sinameki otu ile yapılan bitki çayını tüketmemelisiniz. Kalp sağlığınız için bu etkisini ihmal etmemelisiniz. Potasyum eksikliği yaşayan kişilerin de sinameki otundan uzak durması tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda çocuklarda ve hamilelerde tüketimi önerilmemektedir.

sinameki otu fiyatı

Sinameki Otu Fiyatı Ne Kadar? Nerede Satılır?

Doğal bitkilerin kurutulmuş hallerini aktarlarda bulmanız mümkündür. Sinameki otunu da almak istediğinizde en yakın aktara gidip temin edebilirsiniz. Bulunduğunuz civarda aktar yoksa bazı büyük marketlerde paketlenmiş şekilde de sinameki otu satılmaktadır. Bu da sizin için bir alternatif olabilir. Sinameki otu aktarlarda 100 gramlık paketler halinde satıldığı gibi dilediğiniz miktarda da satılıyor. 100 gramlık paketine ortalama 5 TL ödeyebilirsiniz. Satın aldığınız sinameki otunu çeşitli amaçlarla tüketebilirsiniz.

Market veya aktarda bulamadığınız durumlarda internet üzerinden alışveriş imkanı sunan dükkanlar ile iletişime geçebilirsiniz. Sinameki otunun faydalarını siz de görmek isterseniz bir an önce bu otu satın almanızı tavsiye ederiz.

Sinameki Çayı Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerin görevleri hayati…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri