Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?

Tam Kıvamında Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır, Dökülür?

Altın Su Baklava Şerbetinin Gizli Püf Noktaları

Baklavanın tarihi nedir diye merak edenlere kısa bir bilgi vererek yazımıza başlayalım. Kökeni Orta Asya Türklerine dayanan baklava, bugünkü şeklini Topkapı Sarayı mutfağında alır. Padişah sofralarına yaraşan bu tatlı, o dönemlerde sadece Ramazan Bayramı zamanında yapılsa da günümüzde yılın her ayı sofraları taçlandırır. Baklava ve baklava şerbeti malzemeleri özenle hazır edilir.

Mahir hanımların ellerinden kat kat çıkan baklavaları şerbetiyle buluşturmak son ve en önemli adımdır. Bu adımda başarıya ulaşmak için ise bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Bu yazıda ev baklava şerbeti nasıl yapılır, baklava şerbeti nasıl konulur, baklava şerbeti ne kadar kaynamalı gibi sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.

Baklavanın şerbeti yeterince çekmesi, şerbet döküldükten sonra hamurlaşmaması için hamurun yoğrulduktan sonra 4-5 saat dinlendirilmesi gerekir. Şerbet, şeker ve su olmak üzere iki temel malzemeden oluşur. Baklava şerbeti ölçüleri yapılacak olan tatlının hacmine ve içine katılan diğer malzemelere göre belirlenir.

Ancak çoğu tatlı için baklava şerbeti su şeker oranı, bire bir olarak ayarlanır. Yani bir bardak su konulacaksa, bir bardak da şeker koymanız gerekir. 1 tepsi baklava şerbeti nasıl yapılır, diye baklava şerbet ölçüsü ayarlamak için, önce hamurunda kullandığınız malzeme miktarını doğru hesaplamanız gerekir.

Tarif için: Cevizli Baklava Tarifi (Videolu)

Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Baklavayı açmak kadar baklava şerbetinin yapılışı da büyük bir zanaat gibi gözükse de püf noktalarına dikkat ederseniz kat kat açıp pişirdiğiniz baklavayı altın suyu ile başarıyla buluşturabilirsiniz. Ev baklavası şerbeti nasıl yapılır diyorsanız hemen basit bir tarif verelim.

Baklava şerbeti ölçüsü bire birdir, yani şeker ve su oranı eşittir. 1 tepsi baklava şerbeti için 4 bardak su 4 bardak şeker yeterli olacaktır.

Baklava şerbeti ölçüsü doğru ayarlandıktan sonra işinizi çok kolay! Baklava şerbeti çeşitleri damak tadına ve baklava türüne göre biraz değişiklik gösterebilmektedir bunu da unutmayın. Tarifleri birkaç kere yaptıktan sonra en uygun, tam ölçüye ulaşabilirsiniz. Örneğin çikolatalı baklava yapıyorsanız az şekerli, hafif baklava şerbeti yapmanız daha uygun olabilir.

Baklava şerbetinin tarifi nasıldır kısaca öğrenmek istiyorsanız kağıdınızı kaleminizi hazırlayın, bu yol gösterici tarif her zaman işinize yarayacaktır! Şekerlenmeyen baklava şerbeti tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Sizi yarı yolda bırakmayacak baklava şerbeti yapımı adım adım şöyledir:

Baklava için:

  • Tencere ocağa konulur.
  • Evde baklava şerbeti hazırlanırken bir tepsi baklava için 4 bardak şeker ve 4 bardak su hazırlanır.
  • Oda sıcaklığındaki içme suyu ve şeker tencereye eklenir.
  • Bu karışım şeker eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
  • Ocak orta ateşte açılır.
  • Şerbet kaynamaya başlayınca ocak kısılır ve kıvam alıncaya kadar yaklaşık 1520 dakika kaynatılır.
  • Baklavanın şerbeti nasıl hazırlanır sorusunun cevabında son dokunuş limon suyuyla yapılır.
  • Ocaktan almadan hemen önce 4-5 damla limon suyu eklenir.

Diğer tatlılar için:

  • Baklava şerbetinde şeker ve su ölçüsü bire bir (yani aynı) olmalı,
  • Un bazlı hamur tatlıları için şeker oranı sudan fazla,
  • İrmikli tatlılar için ise irmiğin yeterince şişebilmesi için su oranının daha fazla olması gerekir.

Tarif için: Baklava Şerbeti (2 Fırın Tepsisi İçin)

Baklava Şerbeti (2 Fırın Tepsisi İçin)

Baklava Şerbeti Nasıl Dökülür?

Baklavanızı binbir emekle kat kat açıp özenle kestiniz, daha sonra nar gibi kızarıncaya dek ağır ağır pişirdiniz. Şimdi sıra bir diğer kritik bölümde. Öncelikle en sık yöneltilen bir soruyu yanıtlayalım:

Baklava şerbeti nasıl dökülür sıcak mı soğuk mu?

  • Baklava hazırlığına önce şerbet kaynatılarak başlanır; şerbet hazır olunca soğumaya bırakılır ve baklavanın yufkalarını açmaya geçilir.
  • Fırında pişirilen ve üzeri kızaran baklava fırından çıkarılınca, soğumuş şerbet dökülür.
  • Özetle baklava mı sıcak olmalı şerbet mi sorusunun cevabı baklavadır.
  • Baklava şerbeti nasıl dökülür soğuk mu sorusunun yanıtı kısaca şu şekildedir: Baklava sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.

Baklava şerbeti nasıl verilir, şerbet nasıl dökülür?

  • Baklava şerbeti nasıl konur sorusunun cevabında püf nokta acele etmemektir.
  • Şerbeti direkt tencereden dökmek yerine kepçe kullanarak yavaş yavaş dökebilirsiniz.
  • Şerbetin tatlıya eşit bir şekilde yayılmasına dikkat etmelisiniz. En köşelerden ortalara, tüm dilimlere şerbet gelecek şekilde kepçeyi gezdirebilirsiniz.
  • Baklava şerbeti nasıl atılır sorusuna cevaben ustaların tarif videolarına göz atarak yılların tecrübesinden de faydalanabilirsiniz.
  • Şerbeti döktükten sonra tepsinin üzerini kısmen kapatarak tatlının demlenmesini, şerbeti iyice çekmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bu aşamada baklava tepsisinin üzerini temiz bir bez veya örtüyle kapatıp fırında, kilerde, ısı ve ışık almayan temiz bir rafta saklayabilirsiniz.
  • Eğer şerbetlenmiş baklavayı buzdolabında saklarsanız tatlınız şekerlenir.
  • Baklava şerbeti az gelirse tekrar şerbet hazırlayarak ilave yapabilirsiniz ama ekstra şerbette su oranını azaltmanız iyi olacaktır.

Tarif için: Kıbrıs Tatlısı Tarifi (Videolu)

Kıbrıs Tatlısı Tarifi (Videolu)

Baklava Şerbeti Ne Zaman Dökülür?

Baklava şerbeti tam kıvamında hazırlandıktan sonra doğru zamanda dökülmesi çok önemlidir. Baklava şerbeti hazırlanışı sonrası en sık merak konusu olan bölüm: Baklava şerbeti sıcak mı dökülür? Baklavanın şerbeti ne zaman dökülür?

Baklava şerbeti dökümü işlemine başlamadan önce yaptığınız tatlının çeşidine göre şerbetin veya tatlının sıcak ya da soğuk olmasına dikkat etmek lazımdır. Hamurlu, yufkalı ya da mayalı hamurlu tatlılar için şerbetleme işlemi farklıdır:

  • Baklava şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür sorusunun cevabında baklavanın soğuk şerbetinin sıcak olması gerekir. Böylece kıtır kıtır bir baklava elde edebilirsiniz.
  • Eğer sıcak baklavanın üzerine sıcak şerbet dökerseniz baklava gereğinden fazla yumuşak olur.
  • Diğer durumda baklava epey ılıyınca yani sıcağını kaybedince üzerine soğuk şerbet dökerseniz bu kez de şerbeti çekmeyecektir.
  • Baklava şerbeti ayarı tam bu noktada ayarlanır ve lezzet belirlenir.
  • Baklava yenirken ilk katmanlardan gelen o nefis çıtırtıyı korumak için tatlının soğuk olmasına, şerbetin de kaynadıktan sonra ilk sıcağının geçmiş olmasına özen göstermelisiniz.

Gelelim diğer tatlılara:

Hamurlu Tatlılar İçin: Kalburabastı, şekerpare vb. hamurlu tatlılarda şerbet sıcak olur ve tatlı fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür. Hamurlu tatlılar daha sert bir dokuya sahip oldukları için yufkalı, tek tek açılan tatlılara oranla daha zor şerbet çeker. Bu yüzden her iki malzeme de sıcak olmalıdır. 1 gece bu şekilde dinlenen tatlılar da şerbetini iyice çekmiş olur.

Her katı tek tek açılan tatlı çeşitlerinde şerbet ocaktan alınarak ılık kıvama getirilir ve sıcak tatlıya ılık şerbet dökülür. Bu durumlarda şerbeti bekletme süresi oda sıcaklığına bağlı olarak değişir. Şerbetin ılık kıvama gelmesi yazın 15-20 dakika sürerken kışın 10 dakikada istenilen sıcaklığa ulaşacaktır. Buna bağlı olarak şerbeti hazırlama süresi hesaplanıp tatlıyı pişirmeden önce şerbeti pişirmekte yarar vardır.

baklava şerbeti nasıl dökülür

Baklava Şerbeti Kıvamı Nasıl Olmalıdır?

  • Şerbetin olup olmadığını anlamak için bir kaşığa şerbetten alın ve biraz yukarıdan tencerenin içine geri dökün.
  • Baklava şerbeti nasıl olmalı sorunuzun net cevabı: Eğer şerbet ip gibi çizgi halinde dökülüyorsa olmuş demektir.
  • Damla damla akıyorsa şerbetiniz henüz tam yoğunlaşmamış demektir, birkaç dakika daha kaynatabilirsiniz.

! Hazırladığınız şerbet çok sulu -yani az pişmiş- olursa: Tatlının tadı lezzetli olmaz, damağınızda şerbetli sos yerine sulu bir aroma kalır. !

! Şerbeti çok pişirip kıvamını yoğunlaştırırsanız: Tatlının şerbeti çekmesi çok zaman alır veya tam olarak çekmez. !

Bunun dışında her tatlı için hazırlanan şerbetin kıvamı ve ısısı farklıdır:

  • Mesela şekerpare, kalburabastı, revani gibi hamurlu tatlılarda şerbetin kaynar ve ince kıvamlı olması gerekir. Böylece hamur bazlı tatlının şerbeti kolayca çekmesi mümkün olur.
  • Lokma, tulumba gibi mayalı hamurdan yapılan tatlılarda şerbetin çok ince olmaması gerekir.
  • Burgu baklava gibi tek tek açılan gevrek tatlılarda şerbetin ılık, tatlının soğuk olması lazımdır. Böylece tatlının gevrekliği korunmuş olur.
  • Antep baklavası yaparken; baklava şerbeti nasıl yapılır sorusunun cevabı olarak hem tatlının hem de şerbetinin sıcak olması gerekir.
baklava şerbeti tarifi

Baklava Şerbeti Nasıl ve Ne Kadar Kaynatılır?

Baklava şerbeti nasıl kaynatılır diyorsanız öncelikle süreye ve ateşin yoğunluğuna dikkat etmeniz gerektiğini söyleyebiliriz. Şeker suda eridikten yani şerbet kaynamaya başladıktan sonra kıvama gelmesi için kısık ateşte ortalama 20 dakika kaynatılır ve ara sıra kaşık testi yapılarak kıvamı kontrol edilir.

Baklava şerbeti kaç dakikada kaynar sorusunun cevabı birkaç dakikalık oynama yapabilir. Bu süre ateşin harı ve malzemenin oranına göre değişiklik gösterir. Bu noktada baklava şerbeti kaç dakika kaynatılır sorusunun net cevabını bir kaç denemeden sonra kendiniz belirlemiş olursunuz.

Baklava şerbeti kıvamı kaşık testi ile anlaşılır. Kaşığa biraz baklava şerbeti alınır ve yavaşça dökülür. Baklava şerbeti olduğu nasıl anlaşılır, işin püf noktası nedir mi diyorsunuz? Dökülürken kaşıktan damla damla değil, ip gibi aralıksız akıyorsa şerbet olmuş demektir, tebrikler.

Tarif için: Revani Tarifi (Videolu)

Revani Tarifi (Videolu)

Baklava Şerbeti Neden Şekerlenir?

Tatlınızın şekerlenmesi sağlıklı şeker kullandığınızın işaretidir. Hazır satılan tatlılarda şekerlenme olmaz. Çünkü glikoz şurubu kullanılır. Bu şurup şekerlenmez ama sağlığa oldukça zararlıdır.

Ayrıca:

  • Baklavanız şekerlendiyse kaynarken içine limon suyu eklememiş,
  • Şeker suda iyice çözünmeden şerbeti pişirmeye başlamış olabilirsiniz.
  • Şerbetli tatlıları buzdolabında saklamak da şekerlenmeye sebep olabilir.

Tarif için: Tepside Kadayıf Tatlısı Tarifi (Videolu)

Tepside Kadayıf Tatlısı Tarifi (Videolu)

Baklava Şerbetinin Şekerlenmemesi İçin Ne Yapılır?

Baklavanın şerbetinin şekerlenmemesi için baklava şerbeti kaynama aşamasına geçtiğinde limon suyu ya da limon tuzu ekleyebilirsiniz. Ayrıca suya şekeri ekledikten sonra şeker eriyene kadar karıştırıp sonrasında ocağın altını yakarsanız tatlınız şekerlenmez.

Bu işlemleri yapmayı unutur ve tatlınız şekerlenirse, üzülmeyin. Şekerlenme oranı az ise tatlınızı bir tavaya koyarak hafifçe ısıtırsanız hem şeker çözülecek hem de tatlınız tazelenir. Şekerlenme oranı yüksek ise bire bir ölçü ile hazırlanan şerbeti tatlı üzerinde gezdirmeniz yeterli olur.

baklava şerbeti ölçüsü

Baklava Şerbetini Çekmedi, Ne Yapmalıyım?

  • Tatlının hamuru katı olmuş,
  • Gereğinden fazla ya da az un kullanılmış,
  • Şerbetin ya da tatlının sıcak ya da soğuk olması ilkesine bağlı kalınmamış,
  • Tatlı yeteri kadar pişmemiş,
  • Şerbetin kıvamı koyu veya fazla sulu olmuş olabilir.

Bunun için çözüm:

Şerbetini çekmeyen tatlıları fırının düşük ayarında biraz ısıtarak şerbeti daha çok çekmesine yardımcı olabilirsiniz.

baklava şerbeti sıcak mı dökülür

Soğuk Baklava Şerbeti Nasıl Yapılır?

Son yılların yaz aylarında oldukça beğeni toplayan soğuk baklava şerbeti nasıl yapılır? Geleneksel baklava tarifine daha hafif ve ferahlatıcı bir yorum kazandıran soğuk baklava için gerekli şerbet tarifi aşağıdaki gibidir. Tatlının tüm yapılış aşamalarına ve videolu anlatımına aşağıdaki linkten kolayca ulaşabilirsiniz.

Soğuk Baklava Şerbeti İçin Malzemeler:

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt

Soğuk Baklava Şerbeti Yapılışı:

  • Tencereye şekeri, sütü ve suyu alıp kaynatın.
  • Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın; soğumaya bırakın.

Tarif için: Soğuk Baklava (Videolu)

Soğuk Baklava (Videolu)

Ev Yapımı 10 Muhteşem Şerbetli Tatlı Tarifi

1) İlk Kez Deneyecekler İçin: Cevizli Pratik Ev Baklavası

Bir seferde on katı birden sadece tabak büyüklüğünde açmanızın kafi geleceği pratiklikte olan bu tarif, tadıyla 40 katlı ev baklavalarını aratmaz. Cevizli Pratik Ev Baklavası

2) Fazla Vaktim Yok Diyenlere: Pratik Büzme Baklava

Son derece pratik olan bu tarifin sırrı ise hazır yufkadan yapılıyor olmasından ileri gelir. Yiyenlerin hazır malzeme kullanıldığını tahmin edemediği bir lezzeti var. Pratik Büzme Baklava

Pratik Büzme Baklava

3) Anneanne Eli Değmiş Gibi: Kalburabastı

Kalburabastı tatlısında anneanne ya da babaanne kokusu vardır. Ne zamandır onların yaptığı gibi bir kalburabastı yemedim, onun tarifini bulamıyorum diyorsanız bu tarifi daha önce denemediniz demektir. Kalburabastı Tatlısı Nasıl Yapılır? (Videolu)

Kalburabastı Tatlısı Nasıl Yapılır? (Videolu)

4) Müdavimlerine Özel: Şekerpare

Pastanelerde yediğim gibi bir şekerpare yapmak istiyorum diyorsanız, yiyen herkesin nereden aldığınızı soracağı bu tatlının tarifini denemelisiniz. Şekerpare Tatlısı (Videolu)

Şekerpare Tatlısı (Videolu)

5) Baklava ile Yarışan Bülbül Yuvası

Türk mutfağının efsanevi tatlılarından olan bülbül yuvası tarifinin yapım aşamaları çok kolay olmakla beraber hazır yufka kullanmak istemeyenler için de güzel bir alternatif olabilir. Bülbül Yuvası (Videolu)

Bülbül Yuvası (Videolu)

6) İrmik Kaymağının Farkı ile: Şöbiyet

İçine konulan irmik kaymağı ile diğer şerbetli tatlılardan farkını ortaya koyan şöbiyeti ister hazır yufkadan ister evde kendi hazırladığınız hamur ile yapabilirsiniz. Kolay Şöbiyet (Videolu)

Kolay Şöbiyet

7) Şık Sunumuyla Klasikleşen Efsane Lezzet: Dilber Dudağı

Yuvarlak yuvarlak kesilip cevizle doldurularak dudak şekli verilen, adı tadından meşhur olan bu tatlıyı mutlaka denemelisiniz. Dilber Dudağı (Videolu)

Dilber Dudağı (Videolu)

8) Ev Yapımı Çıtır mı Çıtır Künefe

Hamur açmakla yoğurmakla uğraşamam; ama şerbetli tatlıdan da vazgeçemem diyenler künefe tarifine göz atabilirler. Tavada Hatay Usulü Künefe (Videolu)

Tavada Hatay Usulü Künefe Tarifi (Videolu)

9) Kadayıf Düşkünlerine Cevizli Fincan Kadayıf

Cevizli tatlı sevenler için kadayıfla cevizi buluşturan bu tarife gitmeden önce bir püf noktası verelim; kadayıfın katlarını iyice bastırın. Pastanede satılanlardan farkı kalmadığını göreceksiniz. Cevizli Fincan Kadayıf (Videolu)

Cevizli Fincan Kadayıf (Videolu)

10) Tadı ve Görüntüsü İştah Açar: Kaymaklı Cevizzade Baklava

Kaymak, ceviz ve baklava şerbetinin çıtır yufkada birleşimi rakipsiz bir baklavaya dönüştü! İftar sofralarına, özel davetlere çok yakışacak bu özel tarifi kaçırmak istemezsiniz… Kaymaklı Cevizzade Baklava (Videolu)

Kaymaklı Cevizzade Baklava (Videolu)

Tamamı denenmiş, birebir ölçülü, detaylı baklava tarifleri ve şerbetli tatlılar için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Baklava Şekilleri: En Leziz 21 Değişik Tarif

Hazır Baklava Yufkasından Şerbetli Tatlı Tarifleri

Hangi Baklava Kaç Kalori? Bir Dilim Baklava Kaç Kalori?

Karaköy Güllüoğlu Baklava Fiyatları – Damak Çatlatan Lezzet!

Koçak Baklava Fiyat Listesi – Altın Değerinde Geleneksel Lezzet

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda mutfakta ve ev yaşamında size zaman kazandırabilecek püf noktalarını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride doğal temizlik tavsiyelerinden butik sebze meyve yetiştiriciliğine, besinleri kolay ayıklama ve uzun süre muhafaza etme tekniklerinden yemeklerde lezzeti artıran ipuçlarına değin hızlı çözüm önerileri yer almaktadır. Evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu tavsiyeler aşama aşama resimli maddelerle özel olarak düzenlenmiştir. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili ürüne karşı alerjiniz olup olmadığını önceden test etmeli, tavsiyeleri uygularken dikkatli olmaya özen göstermelisiniz. Aksi durumda yaşanabilecek olumsuz durumlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Şerbeti Sütlü Tarifi

Şerbeti Sütlü

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Vişne Şerbeti Tarifi

Vişne Şerbeti

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Baklava Tarifi

Baklava

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Baklava Tarifi

Baklava

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Baklava Tarifi

Baklava

10-12 kişilik, 1 saat Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Baklava Tarifi

Baklava

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 2 saat Pişirme
Baklava Tarifi

Baklava

12-14 kişilik, 1 saat 30dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Baklava Tarifi

Baklava

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Baklava Tarifi

Baklava

12-14 kişilik, 25dk Hazırlık, 40dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri