Türk Kahvesi Yanına İkramda Sunabileceğiniz Fikirler

Türk Kahvesi Yanına İkramda Sunabileceğiniz Fikirler Tarifi

40 Hatırı Varsa Sunumu da Özenli Olmalı: Türk Kahvesi İkramlıkları

Türk kahvesi, Osmanlı Dönemi’nden itibaren kültürümüzün önemli parçalarından biri. Bir fincanında 40 yıllık hatır saklı olan bu zenginlik, önemini hiç kaybetmeden günümüze kadar gelmiş bir gelenek. Hala, eve gelen misafire ikram edilmeden bırakılmayan Türk kahvesi, sohbetin lezzetine lezzet katmaya devam ediyor. Şöyle bir düşünüldüğünde, mutluluğa ve keyifli durumlara her zaman Türk kahvesi eşlik ediyor. Kız isteme töreni kahvesi, aileyle kahvaltı sonrası kahvesi veya misafirle sohbet kahvesi. Hemen ardından gelen fal bakma hissi de, özellikle arkadaş ortamında neşeyi artıran bir aktivite oluyor.

Zaten Osmanlı mutfak kültüründe, eve gelen misafire kahve yanında su ikram edilmesi, misafir kişinin karnının aç olup olmadığını anlama yöntemi olarak kullanılıyormuş. Misafir eğer suyu önce içerse “karnım aç” demek istiyormuş. Dolayısıyla eğer kahveden sonra suyunu içiyorsa tok olduğunu belli ediyormuş. Bu geleneğe göre karnı aç misafirleri ağırlamak için derhal sofralar kuruluyor ya da tokluk anlaşılınca sohbete devam ediliyormuş. Eğer aklınızda “Türk kahvesinin yanında neden su ikram edilir?” sorusu varsa, cevabı bu kültürde saklı…

türk kahvesi

İşte kültürümüzde bu denli önemli yere sahip Türk kahvemizi, ikramlarla şenlendirmek için sunacağımız alternatifleri bu yazımızın yapı taşı seçiyoruz…Peki Türk kahvesinin yanında ne ikram edilir? Her ne kadar tek başına gayet leziz olsa da, özellikle misafirlere sunulurken Türk kahvesinin yanına ikramlıklar mutlaka bir ihtiyaç haline geliyor. Çünkü görsel anlamda iyi sunulmuş her şey, karşımızdaki kişiye değer verdiğimizin birer ipucu. Yanı sıra damakta kalacak olan güzel tatlar, sohbetin seyrini de şerbet kıvamına getiriyor.

Türk kahvesi faydaları sadece kültüre ve keyifli sohbetlere katkısıyla sınırlı değil. Sağlıklı bir yaşama da etkisi olan Türk kahvesi, yağ yakımını uyarıcı bir içecek. Tabii günlük tüketilen kahve miktarı sınırı aşmadığı sürece! Türk kahvesinin yanında neler ikram edilir, öğrenmeden önce, en köpüklüsünden bir Türk kahvesi nasıl yapılır tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

1) Türk Kahvesi Denilince Akla Gelen İlk İsim: Lokum

Lokumu daha önce Türk kahvesiyle tüketmeyen yoktur. Belki de hem kahve hem de lokum anlamında özel bir kültüre sahip olduğumuzdan, bu ikisinin birlikte ikram edilmesi son derece uyumlu bir lezzet şöleni yaratıyor. Üstelik istisnasız her çeşit lokum uygun. Eğer çok çeşit arasından seçemiyor ve küçük bir öneri istiyorsanız yaklaşın; antep fıstıklı çifte kavrulmuş lokum!

lokum

2) Çam Sakızı Çoban Armağanı: Pişmaniye

Daha önce belki de hiç karşılaşmadığımız bir başka ikramlık ise pişmaniye. Amerika’da açılan bir kahve dükkanında Türk kahvesi, yine geleneksel bir Türk tatlısı olan pişmaniye ile servis ediliyor. Lokumla olan uyumu düşünüldüğünde, pişmaniyenin asla pişmanlık yaratmayacağı ortada! Eğer daha önce hiç denemediyseniz, misafirlerinize alışılmışın dışında bir kahve sunumu yapmak için çok ideal.

Tarif: Ev Yapımı Pişmaniye (Tel Helvası)

3) Vicdan Azabı Çektirmeyen Tek Çeşit: Bitter Çikolata

Bir parça bitter çikolatayla sade Türk kahvesi bile enfes bir tada dönüşüyor. Çoğu yerde tanıklık edebileceğiniz bitter çikolata ile kahvenin lezzet uyumu dışında bir güzelliği daha var. O da form korumak için doğru seçim oluşu. Tam bir antioksidan olup, yağ yakımını hızlandıran Türk kahvesi ile beyaz çikolata yemek pişmanlık yaratırken, bitter çikolata bir kahraman edasına bürünüyor.

bitter çikolata

4) Meyvenin En Tatlı Hali:

Çikolata ya da lokum türü bir tatlı ikramından sıkılanlar için bir alternatifte meyveler. Küçük parçalar halinde şekerlenmiş meyve, sunuma eklenebileceği gibi şekerlenmiş portakal kabuğuyla da hem görsel hem de tatsal güzellik yaratılabilir. Rengarenk bir ikram tabağı iştah kabartırken, misafirlerinizin içini açacaktır bizden söylemesi!

Şekerlenmiş Meyve

5) Bir Kahve Dükkanları Kültürü: Kahve Çekirdekli Draje Çikolata

Özellikle de kahve dükkanlarında en çok draje çikolatalarla sunum yapılıyor. Minik oluşları sayesinde, atıştırmalık bir ikram olan bu çikolatalar, içinde kahve çekirdeği barındırmasıyla dengeli bir tat yaratıyor. Tabi ki kahve çekirdekli olması şart değil, alternatif olarak portakallı draje çikolata veya kuru yemişli draje çikolatalar da enfes olacaktır.

Tarif: Sütlü Türk Kahvesi

6) Batı Esintisi Katmak İsteyenlere: Makaron

Her zaman geleneksel tatlılar kullanarak sıkıcı olmak istemeyenler için bir alternatif ise makaronlar! Hem renkleriyle hem de hafif aromalarıyla Türk Kahvesi yanında çok şirin duracaklarına şüphe yok. Belki de daha önce bu lezzeti denememiş bir misafirinize sunabileceğiniz bu ikramlıkla, orijinal bir izlenim yaratabilirsiniz…

Tarif: Makaron Yapımı ve Püf Noktaları

7) Türk Kahvesi Yanına Kurabiye: Acıbadem Kurabiyesi

Türk kahvesi yanına kurabiye olur mu, demeyin. Özellikle minik formdaki acıbadem kurabiyeleri, kahvenin esansıyla birleştiğinde muhteşem bir lezzeti damakta bırakıyor. Aynı zamanda, makaronun Türkiye şubesi olarak da tanımlayabiliriz bu kurabiyeyi. Çikolata tercih etmeyenlere alternatif olarak bir de acıbadem kurabiyesini deneyin.

Tarif: Acıbadem Kurabiyesi

8) Aniden Gelen Misafir Kurtarıcısı: Çikolata Topları

Ansızın bir misafiriniz kapınızı mı çaldı? Mutfakta 5 dakikanızı harcayarak yapabileceğiniz çikolata toplarıyla Türk kahvesi sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz. Evde bulunan malzemelerle kolayca birleşen ve pişme gereksinimi olmayan bu tarif hem zamanınızı almayacak hem de misafirinizi memnun edecek…

cake pops

9) Suya Karşı Bir Alternatif: Soda

Eğer kahvenin yanında tatlı bir şey ikram etmeyi uygun bulmuyorsanız yada diyetteyseniz soda sizin için yaratılmış bir sunum ürünü. Türk kahvesinin suyla ikram edilmesi bir klasik ama soda da son dönemde oldukça kullanılıyor. Bir miktar değişiklik yapmak istiyorsanız, su yerine soda ikram etmeyi deneyebilirsiniz.

soda

10) Osmanlı Mutfağından Bir Alternatif Daha: Badem Ezmesi

Şu ana kadar söz edilenlerden bir tık daha farklı ikramlık arayışındaysanız, doğru maddedesiniz. Diğerlerine göre atıştırmalık olmayan ve tek lokumda yenmeyecek olan badem ezmesi, Türk kahvesini bir lezzet şölenine dönüştürebilecek zenginlikte. Badem ezmesi yerine, yine pratik bir tarif olan un helvasını da tercih edebilirsiniz.

Tarif: Badem Ezmesi

11) Türk Kahvesinin Baskın Olacağı Görsel Şölen: Meyveli Su

Eğer Türk kahvesinin tek başına muhteşem bir tada sahip olduğunu düşünüyor ve bu tadı bir ikramlıkla gölgelemek istemiyorsanız; meyveli su tam size göre. Bu sunuma uygun bir bardağı suyla doldurun ve içine mevsime uygun birkaç meyve dilimi atın. Hem suyun tadı çok hafif meyve aromasıyla zenginleşecek hem de meyvenin yarattığı renkli ve canlı görsellik sizi tatmin edecek.

meyveli su

Türk Kahvesi Zayıflatır Mı? Türk Kahvesi Diyeti yazımızı inceleyebilirsiniz.

Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir? Türk Kahvesi Çeşitleri yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Türk Kahvesi Tarifi

Türk Kahvesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Türk Kahvesi Tarifi

Türk Kahvesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Türk Kahvesi  Tarifi

Türk Kahvesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Türk Kahvesi Tarifi

Türk Kahvesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Türk Kahvesi Tarifi

Türk Kahvesi

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Türk Kahvesi Tarifi

Türk Kahvesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Türk Kahvesi Tarifi

Türk Kahvesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Türk Kahvesi Tarifi

Türk Kahvesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Türk Kahvesi Tarifi

Türk Kahvesi

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri Tarifi
Mineral Nedir? İçeren Besinler, Görevleri, Özellikleri

Mineraller: Sağlığınızı Güçlendiren Gizli Hazineler! Sağlıklı beslenme söz konusu olduğunda vitamin ve minerallerden bahsedilir. Sebze…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

Tarifler Geri
Videolar Geri