Vişne Suyunun Hayrete Düşüren 7 Faydası

Vişne Suyunun Hayrete Düşüren 7 Faydası Tarifi

Şifa Niyetine Mis Gibi Doğal Vişne Suyu Faydaları

Yazın kavurucu sıcaklarında kızarmaya başlayan vişne, yaz bitimine doğru toplanır ve lezzetli tadıyla sofralara konuk olur. Hem meyve suyu yapımında hem de tatlıları renklendirmek için kullanılan vişne, birçok şehirde yetişme koşuluna sahiptir. Vişneyi daha uzun ömürlü tüketmek için hazırlanan vişne reçeli, dondurulmuş vişne ve vişne suyu birçok hastalığa iyi gelmesiyle bilinir.

Vişne ağacının dallarını dolduran bu vişneler, vişne suyu halinde hem çocukların hem de hastaların severek tükettiği bir içecek olur. Hastalara şifa, çocuklara vitamin, dileyen herkese lezzet ve sağlık dağıtan vişne suyu, tüm özellikleriyle bu satırlarda sizinle olacak.

Vişne suyun faydaları nelerdir diyenler, vişne suyu kalori değerini merak edenler, diyetteyken vişne suyu zayıflatır mı diye düşünenler bu sayfada aradığı tüm sorulara yanıt bulacak. Hadi, şimdi hep beraber vişne suyu faydaları nelermiş göz atalım! Vişne suyun faydası sayesinde herkes kendini daha iyi ve zinde hissedecek!

Vişnenin Faydaları Nelerdir?

Tarif için: Evde Vişne Suyu Yapımı

İlaç Gibi Gelecek! Vişne Suyunun 7 Faydası

1) Vücut Direncini Artırır

  • Vişne suyu genellikle hasta ziyaretlerine giderken tercih edilen bir içecektir. Eğer bu gibi durumlarda doğal ve katkısız vişne suyu alınırsa, hastanın yararına olacaktır. Çünkü vişne suyu böbrek üstü bezlerinin çalışmasını destekler ve böylece organlar sağlıklı şekilde çalışmaya devam eder.
  • Yorgun anlarda, kış günlerinde, hastalık döneminde tüketilen vişne suyu sahip olduğu vitaminler sayesinde, vücut direncini yükseltmektedir.
bağışıklık sistemi

2) Toksinleri Temizler

  • Vişne suyu antioksidan maddeler içermektedir. Bu özelliğiyle vücuda zarar veren maddeleri yok eder.
  • Bedenin arınmasını sağlayan vişne suyu, enfeksiyon ya da mikrop durumuna karşı önlem olmaktadır.
zayıflama

3) Bağırsakları Canlandırır

  • Lif oranı yüksek olan vişne, vişne suyu haline geldiğinde lifli özelliğini büyük oranda kaybetmez. Lif ise bağırsakların canlanmasını sağlar. Bu yönü de kabızlık gibi problemleri olanları yakından ilgilendirir.
  • Bağırsakların hızlı ve aktif şekilde çalışmasını sağlayan vişne suyu, yemeklerin sindirimini de kolaylaştırarak kilo alımına engel olur.
mide hazımsızlık

4) Kalp Hastalıklarını Önler

  • Vişne suyu, damar içini temizleme görevine sahiptir. Bu görev sayesinde damar tıkanıklığı ya da damar sertleşmesinin önüne geçer. Kalp hastalıkları da önlenmiş olur.
  • Kan akışını hızlandıran vişne suyu, kalp krizi riskini de en aza indirir.
kalp hastalığı

5) İltihabı Yok Eder

  • Vişne suyu vücudu terletme özelliğini taşır. Bu özelliği sayesinde, iltihapların vücuttan sökülmesini ve atılmasını kolaylaştırır.
  • İdrar yolu ve solunum yolu enfeksiyonunda tüketilen vişne suyu, doğal antibiyotik etkisi görür.
soğuk algınlığı

6) Sinir Hücrelerini Yatıştırır

  • Vişne suyunda A, C ve E vitamini bulunur. Bu vitaminler ise sinir hücrelerini uyaran vitaminlerdir. Vişne suyu tükettiğinizde sinir hücreleriniz uyarılarak yatışır.
  • Stres ve uyku bozukluğu yaşadığınız günlerde vişne suyu tüketerek kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.
stres

7) Saçları Güçlendirir

  • Vişne suyu besleyici ve onarıcı bir içecektir. Hücre yenilenmesini destekler.
  • Saçlarının solduğunu ve kuruduğunu hissedenler, vişne suyunu tüketerek saçlarına canlılık kazandırabilir.
saç bakımı

Vişne Suyu Kalori ve Besin Değerleri

Hazır vişne suyu ve ev yapımı vişne suyu arasında besin değeri farklılık gösterebilir. Katkı maddeleri içermeyen, tatlandırıcı eklenmeyen vişne suyunu tercih etmeniz önerilir. Böylece alacağınız kalori en az seviyede olur.

Şimdi vişne suyu kalori ve besin değeri listesine göz atalım:

  • 1 su bardağı vişne suyu: 116 kalori
  • 150 gram vişne suyu: 87 kalori
  • 100 gram vişne suyu: 58 kalori

1 su bardağı vişne suyunda bulunan vitamin ve mineral oranı ise şöyledir:

  • 22.71 gram Karbonhidrat
  • 1.64 gram Protein
  • 0.65 gram Yağ
  • 4 mg Sodyum
  • 196 mg Potasyum
  • 16 mg Kalsiyum
  • 98 iu A vitamini
  • 14.54 mg C vitamini
  • 1.16 gram Demir

Kiraz Kaç Kalori? Besin Değeri – Zayıflatır Mı, Diyette Yenir Mi?

vişne suyunun faydaları

Vişne Suyu Kan Yapar Mı?

Kırmızı meyvelerin kırmızı kan hücrelerini artırdığına dair bir bilgi vardır. Vişne suyu da bu bilgiler içinde yer alır. Peki, gerçekten vişne suyu kan oranını yükseltir mi? Bakalım uzmanlar bu konu hakkında neler söylemiş?

  • Vişne suyu demir içermektedir. Demir ise kan oranını belirleyen bir mineraldir.
  • Eğer vişne suyunu organik ve şekersiz şekilde tüketirseniz, vücudun demir ihtiyacını karşılamış olursunuz.
  • Kansızlık çeken kişilerin bir süre düzenli olarak vişne suyu içmeleri önerilir. Düzenli olarak içilen vişne suyu, kan oranını yükseltmeye yardım eder.
  • Ayrıca vişne suyu kan yapıcı bir içecek olduğu için vişne suyu süt yapar mı sorunuza da yanıt verebiliriz. Vücudunuz yenilendiği için süt miktarı da artar.
  • Emziren anneler güvenle içebilir.

Tarif için: Taptazecik Vişnelerle Doğal Vişne Suyu

Tarif: Taptazecik Vişnelerle Doğal Vişne Suyu

Vişne Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Zaman zaman kıyafetlerin üzerine vişne suyu dökülebilir. Bu içecek ise özellikle açık renkli kıyafetlerde ve kumaşlarda leke bırakabilir. Eğer en sevdiğiniz kıyafeti vişne suyu lekesinden kurtarmak isterseniz; şu püf noktalarını hatırlayabilirsiniz:

  • Amonyaklı su hazırlayıp lekenin üzerine dökebilirsiniz. Birkaç dakika bekledikten sonra kıyafetinizi uygun yıkama programında yıkamalısınız.
  • Lekenin olduğu kıyafet ya da mobilyanın üzerine limon suyu dökün ve bir süre bekleyin. Daha sonra ılık bir bezle bu lekeyi temizlemeye çalışın.
  • Vişne suyu lekesi yeni fark edilmişse; hemen lekenin üzerine tuz serpin. Tuz, lekenin kumaşa yerleşmesini önler. Bekledikten sonra ılık suyla tuzlu bölgeyi temizleyin.
vişne suyu faydası

Vişne Suyunun Zararları ve Yan Etkileri

  • Vişne suyu diüretik bir içecektir. Eğer çok fazla tüketirseniz mide bulantısına ve ishale neden olur.
  • Doktorlar vişne suyunun ölçülü şekilde ve şekersiz tüketilmesini önermektedir.
  • Kronik bir ilaç kullanıyorsanız ilaçla beraber vişne suyu almamaya çalışınız. İlacın emilimini önlemektedir.
  • Vişne suyu kabız yapar mı diye bir endişeniz olmasın çünkü vişne suyu bağırsakları çalıştırmaktadır.
  • Emziren anneler vişne suyu gaz yapar mı diye düşünebilir. Rahatlıkla vişne suyunu tüketebilirler.
vişne suyu faydaları

Ev Yapımı Vişne Suyu ve Vişne Sulu 12 Tarif

1) Vişneleri Değerlendirmenin En Leziz Yolu: Doğal Vişne Suyu

Sadece 2 kilo vişneden nefis bir vişne suyu hazırlamak ister misiniz? Yaz kış demeden afiyetle tüketebileceğiniz doğal vişne suyu, bağışıklığınızı güçlendirmek için burada! Doğal Vişne Suyu

Tarif: Doğal Vişne Suyu

2) Göz Kamaştıran Şık Sunumlu Tuna Dalgaları Pastası

Çay davetlerinize olay olacak bir pasta hazırlamak için; ihtiyacınız olan tarifi buraya ekliyoruz. Her katında ayrı bir lezzet bulacaksınız. Görüntüsü de tadı da hafızalardan silinmeyecek! Tuna Dalgaları Pastası (Donauwelle)

3) Hazır Alınmış Sanacaklar: Porsiyonluk Odun Pasta

Davetlerinizde porsiyonluk servisler hazırlamak için odun pastayı deneyebilirsiniz. Çikolata ve vişnenin nefis uyumunu tadabileceğiniz kolay bir tarif sizinle! Porsiyonluk Odun Pasta

4) Beğeni Rekorları Kıran Üç Renkli İrmik Tatlısı

İrmik sevenlere vişne aromalı bir irmik tatlısı öneriyoruz. Bir diliminde 3 ayrı tadı veren bu özel tatlının tüm sırrı bu tarifte. Denemek için tıklamayı unutmayın! 3 Renkli İrmik Tatlısı

5) Şahane Lezzette Sütlü Zebra Tatlısı

Muhallebi sevenler bu tarife bayılacak. Vişne suyunun eklendiği leziz tariflerden biri karşınızda. Gözleri ve mideleri şenlendirmek için tarife tıklayıp mutfağa geçebilirsiniz! Sütlü Zebra Tatlı

6) Damak Çatlatan Fırında Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

Elmaları değerlendirmek için leziz bir tarifimiz var. Vişne suyuyla ortaklık kurup harika bir tatlı meydana getirebilirsiniz. Elmanın ve vişne suyunun nefis uyumu için tarife göz atabilirsiniz! Fırında Elma Tatlısı Nasıl Yapılır?

7) Vişne Aromalı Çilek Soslu Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

Çilekli pasta sevenlerdenseniz, bu tatlı önerisini de çok seveceksiniz. Çileğin ve vişne suyunun olduğu enerji bombası, her diliminde lezzet dağıtıyor! Çilek Soslu Mozaik Pasta Nasıl Yapılır?

8) Adana’nın Meşhur Tatlısı Serintici Bici Bici

Buz gibi bir tatlıyla içinizi ferahlatmak istiyoruz ve sizlere Adana’nın meşhur tatlısını öneriyoruz. Vişne suyunu kullanarak hazırlayacağınız bici bici artık sizin de evinizde! Adana’nın Meşhur Tatlısı Bici Bici

9) Lokma Lokma Bitecek: Muffin Kalıbında Cup Cheesecake

Sevilen tatlı cheesecake, bu tarifi denedikten sonra daha kolay hazırlanacak. Vişne sosuyla mayhoşluk katıp porsiyonluk haliyle de dağılma endişesinden kurtulacaksınız! Cup Chesskek (Muffin Kalıbında)

Tarif: Cup Chesskek (Muffin Kalıbında)

10) Çay Saatine Nefis Güzellik: Çilekli Cocostar Pasta

Tatlıyla aranız iyiyse çilekli cocostar pastayı da favori listenize alabilirsiniz. Vişne suyuyla hazırlanan özel sos sayesinde lezzetini ikiye katlayan bu pastaya ulaşmak için tıklayın! Çilekli Cocostar Pasta

Tarif: Çilekli Cocostar Pasta

11) Kaynatmadan Buz Gibi Vişne Suyu Yapmak İsteyenlere

Bu sene vişneyi bol bulduysanız bolca vişne suyu içmelisiniz. Eğer tam kıvamında bir vişne suyu tarifi ararsanız, bu özel tarif hemen aklınıza gelmeli. Kaynatmadan hazırlamak için işte tarifimiz! Buz Gibi Vişne Suyu (Kaynatmadan)

Tarif: Buz Gibi Vişne Suyu (Kaynatmadan)

12) Orijinal Fikir! Vişne Soslu Muhallebili Kemalpaşa

Muhallebi, Kemalpaşa ve vişneli jöle içeren bu tatlıyı birçok kişi denedi ve çok beğendi. Pratik tarif sevenler için yeniden gündeme geldi. Hadi şimdi deneme sırası sizde! Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Tarif: Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Vişne suyu ile hazırlanan tarifler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Portakal Suyunun Hiç Duymadığınız 7 Faydası

Antioksidan Kaynağı Domates Suyunun 7 Faydası

Greyfurt Suyunun 10 Şaşırtıcı Faydası, Zayıflatır Mı?

Nar Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Sıkılır? Zararı Var Mı?

Havuç Suyu Faydaları Nelerdir? Nasıl Yapılır? Ne Zaman İçilmeli?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

19. Gün İftar Menüsü

İftara ne yapsam diye düşünmek yok, Nefis Yemek Tarifleri her gün yanınızda! 19. günde harika sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Yayla çorbası ile nefis bir başlangıç yapıyoruz. Doyurucu ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek harika önerimiz var: Patates mantısı ve iştah ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Vişne Suyu Tarifi

Vişne Suyu

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Vişne Suyu Tarifi

Vişne Suyu

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri