Vişnenin Faydaları Nelerdir?

Vişnenin Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kirazın Kardeşi Ama Biraz Ekşisi: Vişne

Muhtemel ana vatanı Hazar Denizi ile Kuzey Anadolu dağları arasında kalan bölge olarak kabul edilen vişne, mayhoş ve bir o kadar lezzetli tadı eşliğinde sağlığa olan onlarca faydası sayesinde reçeli, marmelatı, kompostosu, meyve suyu ve şurubu ile meyve severlerin severek tükettiği besinler arasında yer alır. Vişne ile ilgili tüm ayrıntılar için yazımızı incelemeniz yeterli!

Vişne Nedir?

Ekşimsi tadı ve harikulade görüntüsüyle pek çok kişinin sevdiği meyveler arasında yer alan vişne, görünüş itibariyle kiraza benzese de tat ve yapısal içerik olarak çok farklı özellikler taşır.

Sulu, ekşi tadıyla vişne, pek çok kişinin mutfağından eksik etmediği meyveler arasında yer alır. Besin değeri açısından oldukça zengin olan vişne bu yönden kiraza benzese de şeker oranı açısından fazlasıyla düşük olduğu için mayhoş lezzeti ve düşük kalorisi ile ön plana çıkar.

Vişne Ağaçları Nerede Yetişir?

Türkiye’de hemen hemen her çeşidinin bulunduğu vişne, aynı zamanda dünyanın pek çok ülkesine ihracatı yapılan meyvelerden bir tanesi olma özelliği taşır. Yaklaşık 50 yıllık bir ömre sahip olan vişne ağacı, düzenli bir bakım yapıldığı takdirde her temmuz ayında meyve verebilir.

Toprak seçiciliği olmayan vişne fidanı daha çok kumlu, kireçli ve killi topraklarda kolaylıkla meyve verebilir. Ilıman iklimlerde yetişmeyi seven bu meyve içerisinde özellikle Kütahya ve Katırlı vişneleri en sevilenler arasındadır.

Vişne Kalori, Besin Değeri ve Vitaminleri Nelerdir?

C vitamini yönünden zengin olan vişne meyvesi, içerdiği potasyum ve lif sayesinde yaşlanmanın önüne geçer ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Diyet menülerinin vazgeçilmez meyvelerinden bir tanesi olan vişne kalori açısından da oldukça düşük değerlere sahiptir.

100 gramının yaklaşık 58 kalori olduğu vişne, özellikle diyet programı uygulayanlar için kilo vermeye yardımcı olur ve tüketildikten sonra uzun süre tokluk hissi verir. Vişne detoksu ise kilo kontrolüne dikkat eden pek çok kadının uyguladığı hızlı kilo verme alternatifleri arasında yer almaktadır.

Vişnenin Faydaları Nelerdir?

  • Sinir sistemini iyileştirici gücü bulunan vişne, stresi azaltır.
  • Kalp ve damar hastalıklarını önleyici etkisi bulunur.
  • Vücutta kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve yavaşlatır.
  • Kolesterolü düzenler.
  • Lif içeriği konusunda oldukça zengin olan vişne, bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasına ve sindirimin kolay gerçekleşmesini sağlar.
  • Beyin hastalıklarını tedavi edici etkisi olan vişne meyvesi, Alzheimer hastalığının da önüne geçer.

Vişne Yaprağının Faydaları Nelerdir?

  • Vişne yaprağı, özellikle çay olarak tüketildiğinde sağlık konusunda oldukça etkili faydaları barındırır. Demlenen vişne yaprağı çayı böbrek taşı oluşumunu önlemesi, böbrek taşı bulunan kişilerin ise taş düşürme süreçlerinin ağrısız bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur.
  • İltihap önleyici etkisi bulunan vişne yaprağı, iç ve dış kanamalarının da önüne geçer.
  • İdrar söktürücü özelliği bulunan vişne yaprağı, vücutlarda biriken toksinlerin kısa sürede atılmasına yardımcı olduğu gibi karaciğere de olumlu yönde etki bırakır.

Vişne Zayıflatır Mı?

Kilo verme sürecinde olanlar için vişne ve özellikle vişne sapı, bu sürecin hızlanmasına yardımcı olur. İçerdiği bileşenler sayesinde yağ yakımını hızlandıran vişne sapı, özellikle çay olarak tüketildiğinde kısa sürede etkisini gösterir. Düzenli olarak tüketilen vişne sapı ile hazırlanan vişne detoksu, iştah azaltıyor ancak maksimum 2 hafta ve günde 3 bardaktan fazla tüketilmemesi uygun görülür.

Vişne Nasıl Kurutulur?

Çerez, meyve suyu, hoşaf, reçel gibi pek çok tüketme alternatifi olan vişne, kurutulduğu zaman da sağlık için oldukça faydası bulunur. İster yaz aylarında temiz bir bez üzerinde, ister tepsiye dizerek fırında ya da güneşte kurutulabildiği gibi, evde kısa sürede sağlık deposu vişne kurusu ile atıştırmalıklar da hazırlanabilir.

Vişne Nasıl Dondurulur?

Vişne, taze tüketilebileceği gibi istenildiğinde dondurularak mevsim dışında da tüketilme alternatifi sunar. Sapları çıkartılan vişne, soğuk suda iyice yıkandıktan sonra, isteğe göre çekirdekleri temizlenerek ayrılır.

Küçük ya da orta boy buzdolabı poşetlerine yerleştirilip, poşetin havası alındıktan sonra dibinden düğüm atılır. Vişneler, el yardımı ile poşete yayıldıktan sonra dondurucuya bırakılır. Böylece buzluktan çıkardıktan sonra komposto, reçel, pasta süsleme, tatlı yapımı gibi pek çok lezzetli seçenek ile tüketilebilir.

En Beğenilen Nefis Aromalı Vişne Tarifleri

1) Kahvaltının Kraliçesi: Vişne Reçeli

Siz de kahvaltının mutlulukla ilgili olduğunu düşünüyor ve mutluluğun tatlı mı tatlı reçellerden geçtiğine inanıyorsanız, o halde nefis aroması ile vişne reçeli tam kahvaltılarınızı şenlendirecek bir lezzet olacaktır. Tam Kıvamında Vişne Reçeli

Tarif: Tam Kıvamında Vişne Reçeli

2) Ağız Sulandırır: Doğal Vişne Suyu

İç ferahlatan meyve sularını kim sevmez ki? Hele bir de ev yapımı, doğal, lezzeti tam kıvamında yapılmış bir organik vişne suyu ise değmesinler keyiflere! Kahvaltı sofralarına ya da yemek yanına doğal alternatif arayanlara işte yapması kolay doğal vişne suyu. Doğal Vişne Suyu

Tarif: Doğal Vişne Suyu

3) Lezzetiyle Hayran Bırakır: Vişneli Muffin

Mis kokusu, puf puf görüntüsü, içi dolu dolgulu lezzetiyle muffin neredeyse pek çok kişinin sevgi dolu rüyası. Bir ısırığın yetmeyeceği, yedikçe keyiflendirecek, kabarıklığı ile gönüllerde taht kuran vişneli muffini henüz denemediyseniz şimdi tam zamanı! Vişneli Muffin Nasıl Yapılır?

Tarif: Vişneli Muffin Nasıl Yapılır?

4) Çayla Nefis Gider: Vişneli Sade Kek

Çayları hazırlayın! Yaz mevsimi vişnesiz, vişneleri de keksiz düşünemeyeceğiniz bir tarif. Puf puf kabaran kekleri aromalandırmak, isterseniz vişneli kek tarifini denemeden geçmemelisiniz. Vişneli Sade Kek

Tarif: Vişneli Sade Kek

5) Parmak Isırtan Lezzet: Vişneli Etimekli Tavuk Göğsü

Sütlü tatlılara düşkün olanların favori lezzetlerinden bir tanesi hiç şüphesiz tavuk göğsü. Peki klasik tavuk göğsü tarifini biraz değiştirmeye, lezzetlendirmeye, yeni aromalar katmaya ne dersiniz? O halde etimek ve vişnenin içine dahil olduğu, mükemmel kıvamlı vişneli etimekli tavuk göğsüne bayılacaksınız. Vişneli Etimekli Tavukgöğsü

Tarif: Vişneli Etimekli Tavukgöğsü

6) Hem Pratik Hem Lezzetli: Vişne Kırıntılı Pay

Şu sıralar “evdeki vişneleri nasıl değerlendirmeliyim?” diye düşünüyorsanız, yanıtı lezzetli, pratik ve el yormayan vişne kırıntılı pay tarifi. Vişneleri çekirdeklerinden ayırdıysanız, en pratik haliyle vişne kırıntılı pay, çay keyiflerinizin vazgeçilmez lezzeti olacaktır. Vişneli Kırıntılı Pay

Tarif: Vişneli Kırıntılı Pay

7) Meyveli Pasta Tutkunlarına: Vişneli Soğuk Pasta

Ani gelen misafirlere, beklenmedik tatlı krizlerine derman olacak lezzetli bir tarif geliyor şimdi; vişneli soğuk pasta! Dondurucudan çıkardığınız vişneler ile hızlıca hazırlayacağınız pasta, meyveli tatlılardan hoşlanan sevdikleriniz için harikulade ve pratik bir lezzet cümbüşü olacaktır. Vişneli Soğuk Pasta (10 Dakikada)

Tarif: Vişneli Soğuk Pasta (10 Dakikada)

8) Mükemmel Uyum: Vişneli Ayva Tatlısı

Kış gecelerinin en lezzetli tatlısı, vişne ile ayvanın mükemmel uyumu! Özellikle ayvayı tek başına tüketmeyi sevmeyenler için vişnenin kattığı nefis aroma ile hazırlanan ayva tatlısı, kış gecelerinde yemek sonrası klasik bir ritüel haline gelecek. Vişneli Ayva Tatlısı

Tarif: Vişneli Ayva Tatlısı

9) İçi Dolu Dolu Lezzet: Vişneli Kurabiye

Her mutfağın klasik bir kurabiye günü vardır. Mis kokusu ile evin tüm havasını değiştiren, çay yanına müthiş yakışan, tatlı – tuzlu ayırt etmeden yenilen o kurabiyelerden en dolu dolu olanı vişneli kurabiye! Mayhoş tadıyla karamelize edilen vişne, yumuşacık hamurun içine girdiğinde ortaya çıkan lezzet bombasını yemelere doyamayacaksınız! Vişneli Kurabiye

Tarif: Vişneli Kurabiye

10) Sünger Gibi: Vişneli Kremalı Kek

Lezzetli mi lezzetli, yoğun bir krema, sünger gibi yumuşacık kabarmış tazecik bir kek düşünün. Kulaklara ve damaklara sizce de çok hoş gelmez mi? Yanıtınız evet ise, sizi daha önce fırsat vermediğiniz o lezzet ile baş başa bırakmak isteriz. Vişneli kremalı kek, yeni lezzet arayanların, vişnenin ekşi tadını keklerde de tatmak isteyenlerin çok severek yediği bir lezzet. Vişneli Kremalı Kek

Tarif: Vişneli Kremalı Kek

Kiraz Sapı Çayı Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

Vişne tarifleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir? Tarifi

Kemik suyu nasıl yapılır? Faydaları Nelerdir?

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 4 saat ve üzeri Pişirme
Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli

2-4 kişilik, 50dk Hazırlık, 50dk Pişirme
Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Vişne Suyu Tarifi

Vişne Suyu

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Vişne Kompostosu Tarifi

Vişne Kompostosu

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Tarifler Geri
Videolar Geri