Yoğurt Diyeti Metabolizma Hızlandıran Kolayca Yağ Yakan Diyet

Yoğurt Diyeti Metabolizma Hızlandıran Kolayca Yağ Yakan Diyet Tarifi

Kalsiyum ve Probiyotik Kaynağı
Yoğurt Diyeti

Yoğurt diyeti son yılların en çok konuşulan diyetlerinden bir tanesidir. Sevilen bir gıda ürünü olması ve çok kolay temin edilmesi gibi nedenlerle yoğurt ile diyet yapmak insanlara çekici gelir. Üstelik vücut için çok faydalı bir gıdadır. Vücudun gereksinimi olan en önemli besin maddelerini içerir. Kalsiyum bunların başında gelir ve bir bardak yoğurt günlük kalsiyum ihtiyacınızın %50’sini karşılama özelliğine sahiptir.

Yoğurt, bünyesinde barındırdığı kalsiyum ve amino asitler sayesinde vücuttaki yağların yakılması ve toksinlerin dışarı atılmasında etkendir. Kasları ve sindirim sistemini güçlendirir. Bağırsak enfeksiyonuna neden olan zararlı bakterileri vücuttan uzaklaştırır. Sağlıklı yaşam için çok önemli olan yoğurdun ev yapımı olanı makbuldür. Çünkü fabrika üretimlerinde pastörize edildikleri için bazı vitamin ve minerallerini kaybederler. Yoğurt diyeti yaparken ev yapımı yoğurt kullanmanız daha doğru olacaktır.

Yoğurt ile diyet yapma konusunda öğrenmek istediğiniz tüm ayrıntıları bu yazıda bulabilirsiniz.

yoğurt diyeti

Yoğurt Diyeti Nedir?

Yoğurdun yağ yakma özelliğinin bulunması ve düşük kalorili bir besin olması nedeniyle yoğurt diyeti yaparak kilo vermeye çalışanların sayısı oldukça fazladır. Diyet ve beslenme uzmanları da bu diyeti destekledikleri için son yıllarda çok gözde olmuştur.

Uzmanların tavsiyelerine göre değişen yoğurt diyeti, genel olarak her öğünde belli bir miktar yoğurt yemeye dayanır. Yoğurt hurma diyeti bu uygulamalardan bir tanesidir. Bunun yanı sıra bir diyet ve egzersiz programına devam ederken uygulanan acılı yoğurt diyeti de vardır. Göbek eritmeye yaradığı söylenen bu diyette, her gece yatmadan yarım saat önce içine bir çay kaşığı acı pul biber, bir çay kaşığı zencefil, yarım limon suyu ve biraz zeytinyağı katılmış bir kâse yoğurt tüketilir. Yoğurt diyeti pul biber ile birlikte yapıldığında daha hızlı yağ yakma özelliği gösterir. Bu uygulama kırmızı pul biber ve zerdeçal ile birlikte de yapılabilir.

Peki, gerçekten “yoğurt kilo verdirir mi” sorusunun cevabı evet. Yoğurt, kilo vermeye yardımcı olan bir gıdadır. Bileşimindeki proteinle yağ yakmaya ve kilo vermeye katkı sağlar. Zayıflama diyetlerinde beslenme, proteinli gıdalarla yapılır. Yoğurt, bu anlamda çok uygun bir gıda ürünüdür. Kasları güçlendirerek zayıflama sırasında doğacak gevşemelere de engel olur. Bu sayede kilo verirken kas kaybı yaşamazsınız.

1 haftalık yoğurt diyeti

Yoğurt Diyeti Nasıl Yapılır?

Yoğurt diyeti uygulamaları farklı farklıdır. Beslenme ve diyet uzmanlarının kendilerince önerdikleri diyet programları arasında yoğurt patates diyeti gibi bu iki ürün üzerine kurulmuş bir program veya yoğurt elma diyeti gibi bir program uygulanabilir. Fakat burada önemli bir ayrıntı vardır. Her bedenin ihtiyacı olan gıdalar farklıdır.

Tek tip diyet listeleri bazen vücudu güçsüz düşürebilir. Bu nedenle uzman doktor görüşü almadan yoğurt diyeti veya başka diyetleri yapmak pek akıllıca olmaz. Birkaç gıdadan oluşan diyetler, genellikle beş gün ya da bir haftalık programlar halinde uygulanır. Daha uzun süre yapılması doğru değildir.

Yoğurt patates diyeti veya yoğurt elma diyetinde bir gün içerisinde sabah, öğle ve akşam öğünlerinde sadece bir kâse yoğurt ve bir tane haşlanmış patates ya da elma yenilir. Beş ila yedi gün boyunca aynı uygulama yapılır.

Bazı diyet listelerinde ise düşük kalorili besin listelerine üç öğün olmak üzere bir küçük kâse yoğurt eklenir. Bu tarz bir diyet uygulamadan önce bir doktor ya da beslenme uzmanına danışmanız oldukça önemlidir.

yoğurt diyeti listesi

1 Haftalık Yoğurt Diyeti Listesi

Çok değişken yoğurt diyeti önerileriyle karşılaşabilirsiniz. Bunlar içerisinden vücudunuzun ihtiyaçlarına en uygun olanı seçmeniz gerektiğini lütfen unutmayınız. Bu konuda uzman görüşü almanız daha doğru olacaktır. Aşağıda sunulan yoğurt diyeti listesi, protein ve vitamin ağırlıklı bir listedir. Vücudun güçsüz düşmesine engel olur.

En sağlıklı olacak bir haftalık yoğurt diyeti şu besinleri içerir:

1. Gün: 5 pişmiş patates ve 6 bardak sade yoğurt

2. Gün: 120 gram haşlanmış tavuk ve 6 bardak yoğurt

3. Gün: 120 gram dana eti ve 6 bardak yoğurt

4. Gün: 150 gram balık ve yoğurt

5. Gün: Meyve ve sebzeler (muz veya üzüm hariç) ve 6 bardak yoğurt

6. Gün: Yoğurt

7. Gün: Maden suyu ve yoğurt

Yoğurdun zayıflatıcı etkisinden yararlanmak için düşük kalorili diyet listenize her öğün için küçük bir kâse yoğurt ilavesi yaparak kendi diyet programınızı uygulayabilirsiniz. Kilo vermek için bedeninize uygun düşecek bir diyet yapmak ve egzersiz programına devam etmek zorunda olduğunuzu da unutmayın.

yoğurt diyeti zayıflama

Yoğurt Diyeti Zayıflamaya Etkisi

Yoğurt yağ yakmaya yardımcı olan bir besin maddesidir. Kilo vermenizi sağlayacak bir egzersiz programı ve düşük kalorili bir diyet listesiyle birlikte tüketeceğiniz yoğurt; kilo vermenizi, depolanmış yağlarınızın erimesini sağlayacaktır. CLA asitleri içeren yoğurt, göbek eritmede oldukça faydalıdır.

Bölgesel zayıflamalar için de yoğurttan yardım alabilirsiniz. Sırt, kol, basen veya göbekteki fazla yağları yakmak için oldukça etkilidir. Üstelik tokluk hissi veren bir gıdadır. Protein, kalsiyum, B12 vitamini, magnezyum içeren yoğurt; tüketildiğinde hemen tokluk duygusu yaratır. Sağlıklı beslenme için önem taşıyan yoğurdun bu özelliklerinden yararlanarak kilo verebilirsiniz.

Ara öğünlerinizde, kahvaltıda veya akşam yemeğinden önce yoğurt yerseniz birçok faydasından yararlanabilirsiniz. Yoğurdun içerisinde bol miktarda bulunan kalsiyum metabolizmayı hızlandırır. Hızlı bir metabolizma, yediğiniz tüm yiyeceklerin daha kolay sindirilmesini sağlar. Kalori yakmanızı sağlayacağı için de kilo vermenize yardımcı olur.

Kalorisi düşük bir gıda ürünüdür. Bir kâse tam yağlı yoğurt yaklaşık 100 kalori değerindedir. Diyet uygulayan kişiler, günde en fazla 1500 – 2000 kalori almak zorundadır. Bu orana bakıldığında yoğurtla kolayca kilo verebileceğinizi görebilirsiniz.

Metabolizma hızlandırıcı, ödem söktürücü ve yağ yakıcı özelliği olan yoğurt kürünü de uygulayabilirsiniz. 1 kâse yoğurt, 1 çay kaşığı toz tarçın, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz zerdeçal bir kapta iyice karıştırılır. Gece uyumadan birkaç saat önce yenir. Üzerine de yavaş yavaş 3 – 4 bardak su içilir. Yoğurt kürü haftada sadece 2 kez uygulanır.

yoğurt diyeti nasıl yapılır

Yoğurt Diyeti Faydaları ve Olası Zararları

Merak konusu olan yoğurt diyeti sağlıklı mı sorusunun yanıtı, aslında yukarıda verilen bilgiler içerisinde yer alıyor. Yoğurt, çok sağlıklı ve gerekli bir besin ürünüdür. Diyet yapmak amaçlı olmadan da tüketilmesi büyük önem taşır. Çocuklar, yetişkinler ve yaşlılar için gerekli bir besin takviyesidir. Yoğurdun faydalarından bazıları şöyle sıralanabilir:

  • Kemik erimesini önler, kadınların menopoz döneminde çok yararlı olur. Sağlıklı dişler, kaslar ve kemikler için büyük önem taşır.
  • Probiyotik bakteri içeriğiyle bağırsakları düzenler, kabızlığı giderir.
  • Doğal antibiyotik olması nedeniyle hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korur.
  • Diyabet hastaları için çok yararlıdır. Kan şekerini dengeler.
  • Yoğurt normal ölçülerde tüketildiğinde içeriğinde bulunan potasyum sayesinde hipertansiyonu önler.

Yoğurt diyeti yaparken dikkat edilmesi gereken ayrıntı, tek tip beslenmekten kaçınmak gerektiğidir. Bir de herkes için tüketilecek yoğurt miktarı aynı değildir. Bu nedenle yoğurt diyetine başlamadan önce doktorunuza ya da beslenme uzmanınıza danışmanız gerekir. Önerilecek uygun bir diyet eşliğinde tüketeceğiniz yoğurt size faydalı olacaktır.

yoğurt diyeti

Yoğurt Nasıl Mayalanır? Faydaları Nelerdir? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yağ Yakan Yoğurt Tarifi

Yağ Yakan Yoğurt

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Yağ Yakan Yoğurt Kūrū Tarifi

Yağ Yakan Yoğurt Kūrū

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Metabolizmayı Hızlandıran Karışım Tarifi

Metabolizmayı Hızlandıran Karışım

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Yağ Yakan İçecek Tarifi

Yağ Yakan İçecek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Metabolizma Hızlandıran Kabak Çorbası Tarifi

Metabolizma Hızlandıran Kabak Çorbası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri