Yulaf Unu Faydaları, Kalori ve Besin Değeri, Kullanımı

Yulaf Unu Faydaları, Kalori ve Besin Değeri, Kullanımı Tarifi

Yulaf Unu: Yüksek Lifli, Besleyici, Diyet Dostu!

Un, mutfakta birçok şekilde tüketilen bir gıdadır. Tam buğday, kepek, beyaz un olan bu listeye daha sağlıklı ve kullanım alanı da geniş olan yulaf ununu ekleyelim yazımızda. Özellikle anne adaylarının bebeklerine mama hazırlarken araştırdığı yulaf unu hakkında merak edilenlere cevap bulalım.

Bu yazı ile yulaf ununa dair aklınıza takılan tüm sorular cevap bulacak. Yulaf unu faydaları ve kullanımı ile ilgili detaylı bilgi edindikten sonra mutfağınızda bu tahıl ürününe daha çok yer vermeye karar verebilirsiniz. Yulaf unu hakkında her şey işte sizlerle.

yulaf unu faydaları

Yulaf Unu Nedir?

  • Yulaf uzun zamandır hayvan yemi olarak kullanılan ve değeri bilinmeyen bir karbonhidrat kaynağıdır. Latince adı “Avena Satina” olarak bilinmektedir. Mutfak kültürümüzde adını yeni yeni duyurmuştur. Yulaf hayatımıza girene kadar buğday ve arpadan faydalanmaktaydık. Faydaları ve besin değeri bilinmesiyle beraber, kullanım alanı da genişlemiştir.
  • Yulaf unu ise, yulafın birkaç işlemden geçerek elde edilen un türüdür. Buğday unu ile kıyaslandığında daha iri taneleri olduğu gözlemlenir. Beyaz ve gri tonları arasında bir renge sahiptir. Özellikle de fırıncılık sektöründe yeni yeni kullanılan yulaf unu, ekmekler başta olmak üzere pek çok gıdaya olumlu yönde etkili olmuştur.
  • Yapılan araştırmalara göre yulaf unu ile yapılan ekmeklerin, bayatlama süresi daha uzun bir hal almıştır. Ekmeğin ömrünü uzatan yulaf unu aynı zamanda ekmeğin doyurucu özelliğini de artırmıştır.
  • Yine aynı şekilde yapılan araştırmalarda yulaf unu ile yapılan yiyeceklerin daha az çiğneme gücü harcandığı da belirlenmiştir.
  • Sindirimi kolay bir un olan ve yerken kişiyi yormayan yulaf unu, zamanla unlu gıdalarda kendini göstermeye devam etmiştir.
  • Söz konusu un olunca akıllarda oluşan “Yulaf unu ve kepeği aynı mı?” sorusunu da cevaplamak gereklidir.
  • Yulaf unu yulaf bitkisinin çekirdeklerinin iç kısmından elde edilir. Yulaf kepeği ise çekirdeklerin dış kısmından yapılmaktadır. Besin değeri açısından da farklılık gösterirler.
yulaf unu kalori

Yulaf Unu Nasıl Elde Edilir?

  • Yulaf ununun ana maddesi yulaftır. Yulafın toplanıp klasik çekiçli değirmenlerde veya düz valsler aracılığı ile öğütülmesinden elde edilmektedir.
  • Yulafın un halini alması için, ezilme ve öğütülme işlemlerinden geçmesi gerekir. Bu işlemleri un fabrikaları gerçekleştirmektedir.
  • Buğday ve kepekten un üreten firmalar, yulafı da una dönüştürerek piyasaya sunmaktadırlar.
  • Marketlerde bulabileceğiniz yulaf unu fiyatları ise 20 TL ile 30 TL arasındadır.
  • Bu fiyatlar 1 kiloluk paketler için geçerlidir. Tercihiniz yulaf unu organik halinden olacaksa bu rakam 40 TL civarındadır.
yulaf unu

Yulaf Unu Kalori ve Besin Değeri

  • Yulaf unu kalori miktarı açısından hem sağlığına dikkat edenlerin hem de sporcu beslenmesi ile beslenenlerin dikkatini çekmektedir.
  • 100 gram yulafta 63,29 gram karbonhidrat bulunmaktadır. 12,53 gram protein, 7 gram yağ, 5,43 lif, 348 mg potasyum ve 54 mg kalsiyum içermektedir.
  • Diyet beslenmesinde 2 yemek kaşığı yulaf, 1 dilim ekmek ile eşittir.
  • Son zamanlarda neredeyse her mutfakta kendini gösteren yulaf unu besin değeri yüksek bir undur. Yüksek bir karbonhidrat kaynağı olmasının yanı sıra, lif konusunda da oldukça değerlidir.
  • Selenyum, bakır, fosfor, potasyum ve kalsiyum açısından da güçlüdür.
  • “Yulaf unu gluten içerir mi?” sorusuna da bu yazıda cevap bulabilirsiniz. Çölyakla Yaşam Derneği’nin yapmış olduğu bir açıklamada, gluten içeren besinlerin arasında, yulaf unu ile yapılan her şeyin olduğu ifade edilmiştir. Bu demek oluyor ki yulaf ununda gluten vardır.
yulaf unu

Yulaf Unu Faydaları Nelerdir?

  • Yulaf ununun faydaları öncelikle sindirim ve boşaltım sistemi üzerinde kendini gösterir.
  • Bolca lif içerdiği için, sindirim sisteminizin bir dostudur. Bağırsak problemlerini ortadan kaldırır ve midenizin daha rahat olmasını sağlar. Eğer kişide kabızlık problemi görülüyorsa, yulaf ununun düzenli tüketiminde bu sorunu ortadan kaldırır.
  • Yine liflerin bağırsaklara olan katkısı sayesinde, diyet sürecinde ve sporcu beslenmesinde kilo kontrolü sağlar. “Yulaf unu zayıflatır mı?” merakı da bu şekilde son bulabilir. Bol lif sizin zayıflamanıza katkıda bulunur.
  • Vitamin ve mineral açısından yüksek bir un türü olduğundan, tüm sistemlerinizin düzenli çalışmasını sağlar. “Yulaf unu kabız yapar mı?” diye düşünmeyin çünkü bağırsaklarınızın sağlıklı çalışmasında etkilidir.
  • Kalsiyum içermesiyle, kas ve kemik gelişimini destekler.
  • Kandaki kolesterol miktarını düşürme özelliği ile kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini de ortadan kaldırır.
  • Neredeyse tüm vitaminleri içerdiğinden kişiye enerji verir, dinç tutar ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Yulaf unu yararları arasında düşük glisemik indeksli yapısıyla kan şekerinin dengede kalmasına destek olması da yer alır.

Yulaf Unu Nasıl Kullanılır?

  • Yulaf unu nasıl tüketilir diye düşünüyorsanız ilk alternatif süt ve yoğurtla karıştırmaktır. Bunun dışında unun kullanıldığı tüm hamur işlerinde yulaf ununu deneyerek yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz.
  • Diyet yapanlar ve tok kalmak isteyenler için yulaf unu süt veya yoğurtla beraber tüketilebilir. Bir kase yoğurt üzerine 1 kaşık yulaf unu ekleyip üzerine meyve veya kuru yemiş gezdirip tüketebilirsiniz.
  • Yulaf unundan elde edilen gevrekler marketlerde satılmaktadır. Bu gevrekleri de yine aynı şekilde tüketebilirsiniz.
  • Çocuk beslenmesinde de tercih edilir ve akıllara şu soruyu getirir: “Yulaf unu bebeklere verilir mi?” Bu konuda birkaç detayı bilmek gereklidir.
  • Bebeğinize yulaf unu vermeden önce glutene alerjisi olup olmadığını bilmeniz iyi olacaktır.
  • Alerjisi yoksa 6 aydan sonra yulaf unu ile beraber lapalar hazırlayıp öğünlerde verebilirsiniz.
  • Çay yanına atıştırmalık bir şeyler arıyorsanız, yulaf ununu kullanarak sağlıklı kek veya kurabiyeler yapabilirsiniz. Bu şekilde lif içerdiği için sindirimi de kolay olacaktır.
  • Diyet sürecinde ise yulaf unundan kurabiye yaparak bu gibi yiyeceklerden mahrum kalmayacaksınız.
  • Sadece beslenme alanında değil güzellik ve cilt bakımı konusunda da dikkat çeken yulaf unu, maske olarak da sizler için faydalı olmaya devam ediyor.
  • Cildinize bakım yapacağınız zamanlarda aklınızda bulunmalıdır.

Tarif için: Yulaflı Diyet Kurabiye

Yulaf Unu Maskesi Ne İşe Yarar?

Yulaf ununun sadece mutfakta işe yaradığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yulaf unu cilde faydaları sayesinde bakım ritüellerinde de yerini alır. Yulaf unu maskesi cilt ve saç bakımı konusunda da yanınızda olmaktadır. Cildinizin ve saçlarınızın daha sağlıklı olması için harekete geçer. Sadece gıda alanında kullanıldığı zannedilen yulaf unu cilde faydaları ile de kozmetik alanında kendini gösteriyor. Yulaf unundan elde ederek uyguladığınız maske;

  • Cildinizi nemlendirir.
  • Sivilce oluşumunu önler, varsa yok eder.
  • Ciltteki pullanmaları zamanla ortadan kaldırır.
  • Cildinize parlaklık ve canlılık katar.

Yulaf unu maskesi faydaları sayesinde cilt ölü hücrelerden arınır, siyah nokta oluşumunun önüne geçilir. Saç maskesi ise saçlarınıza sağlık kattığı gibi, saç dökülmesini de engelliyor. Bu durumda etkili olmasının sebebi, bolca vitamin ve mineral içermesidir.

yulaf unu faydaları

Yulaf Unu ile Hazırlanan Sağlıklı 11 Tarif

1) Çaylarınıza Eşlik Edecek Yulaf Unlu Elmalı Diyet Kurabiye

Yulaf unundan kurabiye lezzetini bu tarifle denemeye ne dersiniz? Ara öğünlerinizde rahatlıkla tüketebileceğiniz nefis ve sağlıklı bir atıştırmalık tarifini sizler için buraya bırakıyoruz. Keyifle tüketin. Yulaf Unlu Elmalı Diyet Kurabiye

Yulaf Unlu Elmalı Diyet Kurabiye

2) Kahvaltı ve Ara Öğünler İçin Yulaf Unlu Pankek

Pankek hazırlarken normal un yerine yulaf un kullanabilirsiniz. Acıktığınız anda yulaf unuyla yapılan tarifler imdadınıza koşacaktır. Sağlıklı beslenmeye devam ediyorsanız bu yulaf unlu tarifimiz tam size göre. Pankek lezzetini yulaf unuyla denemeniz için tarifimiz sizinle. Yulaf Unlu Pankek

Yulaf Unlu Pankek

3) Havuçlu Yulaf Unlu Mama 6 Ay ve Üzeri İçin

Bebeklere yulaf unu faydaları son yıllarda gündeme gelen bir konudur. Bebeklerinizin seveceği bir lezzeti yulaf unuyla deneyerek kas ve kemik gelişimlerini destekleyebilirsiniz. Az malzemeli fakat bol vitaminli bir mama yapmak istediğinizde bu tarif aklınızda bulunmalı. Havuçlu Yulaf Unlu Mama 6+

Havuçlu Yulaf Unlu Mama 6+

4) Bebeklere Yulaf ve Tam Buğday Unlu Ekmek

Her yaştan insanın sağlıklı bir şekilde tüketeceği tam buğdaylı ve yulaf unu ekmeği yapmak istediğinizde, bu tarif sizler için burada olacak. Ekmek konusunda kendine sınır getirenler yulaf unlu ekmeği afiyetle tüketebilirler. Bebekler İçin Yulaf ve Tam Buğday Unlu Ekmek

Bebekler İçin Yulaf ve Tam Buğday Unlu Ekmek

5) Brownie Kurabiye Yulaf Unlu Lezzeti ile

Yulaf unu nasıl tüketilir, yulaf unundan leziz kurabiyeler yapmak mümkün mü diyorsanız, bu tarif tam size göre! Her an sağlık ve afiyetle tüketeceğiniz yulaflı kurabiye lezzeti bu tarifte gizli. Brownie sevenler için ideal bir lezzet olan bu kurabiye çok sevilecek. Sağlıklı ve tatlı bir kaçamak için tarifi deftere eklemeyi unutmayın. Yulaf Unlu Brownie Kurabiye

Yulaf Unlu Brownie Kurabiye

6) Yulaf Unlu, Üzümlü, Bitterli Ağızda Dağılan Kurabiye

Bir kurabiyede ne aranıyorsa işte her şey burada. Bir tane ile yetmeyecek iki belki üç tane daha isteyeceksiniz. Sağlıklı bir atıştırmalık için iyi bir fikir olan yulaf unlu kurabiye tarifini çok seveceksiniz. Yulaf Unlu, Üzümlü, Bitterli Kurabiye

Yulaf Unlu, Üzümlü, Bitterli Kurabiye

7) Armutlu Yulaf Unlu Kek Çayınıza Eşlik Edecek

Kek yaparken farklı bir lezzet arayanlara yulaf unuyla kek tarifimizi sunuyoruz. Üstelik armutlu bir tarif olan bu lezzet, alışılmış tatların dışında. Lif deposu olan bu keki tattığınızda çok seveceksiniz. Armutlu Yulaf Unlu Kek

Armutlu Yulaf Unlu Kek

8) Atıştırmalık Yulaf Unlu Harika Kakaolu Kekler

Yulaf unundan sağlıklı çay ikramlıkları hazırlamak isteyenlere nefis bir tarifle geldik. Kakao sevenlerin de dikkatini çeken yulaf unundan yapılan bu kek, çay keyiflerinize eşlik etmek için burada. Yulaf Unlu Kakaolu Kekler

Yulaf Unlu Kakaolu Kekler

9) Çilekli Yulaf Unlu Kaşık Maması

Bebeğinizin büyümesine şahit olurken, ona sağlıklı yiyecekler hazırlayıp kas ve kemik gelişimini destekleyebilirsiniz. Yulaf unu nerelerde kullanılır sorusunun bir cevabı da bebekler için hazırlanacak atıştırmalıklardır. Yulaf unu bebekler için 6 aydan sonra tüketilmelidir. Bu tarifimiz ise 12 aydan sonra rahatlıkla tavsiye ediliyor. Çilekli Yulaf Unlu Kaşık Maması 12+

Çilekli Yulaf Unlu Kaşık Maması 12+

10) Çavdar Unlu ve Yulaf Kepekli Ekmek

Kahvaltılarınızda sağlıklı yiyeceklere yer veriyorsanız, bu ekmek tarifi tam size göre olacak. Ekmek tüketirken ikileme düşenler, bu ekmeğin lezzetini alınca başka bir ekmek istemeyecek. Çavdar Unlu ve Yulaf Kepekli Ekmek

Çavdar Unlu ve Yulaf Kepekli Ekmek

11) Zeytinli Yulaf Ezmeli ve Siyez Unlu Enfes Ekmek

Kahvaltılar için doyurucu ve sağlıklı bir ekmek tarifi ile karşınızdayız. Güne dinç ve enerji dolu başlamak için ideal bir tarif olan zeytinli ve yulaflı ekmek, sizi gün boyu tok tutarken ihtiyacınız olan enerjiyi de karşılayacak. Zeytinli Yulaf Ezmeli ve Siyez Unlu Ekmek

Zeytinli Yulaf Ezmeli ve Siyez Unlu Ekmek

Yulaf Ezmesi Kaç Kalori?

Lif Kaynağı Yulaf Kepeğinin 5 Faydası

Yulaf Ezmesi ile Pratik ve Sağlıklı 18 Tarif

Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir, Pişirilir? En İyi Diyet Tarifler

Yulaf Diyeti Nasıl Yapılır? Diyetisyen Onaylı Zayıflatan Diyet Listesi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yulaf Unundan Kabaklı Börek Tarifi

Yulaf Unundan Kabaklı Börek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yulaf Tarifi

Yulaf

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Yulaf Unlu Kek (Un Yok) Tarifi

Yulaf Unlu Kek (Un Yok)

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Yulaf Ekmeğim Tarifi

Yulaf Ekmeğim

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yulaf Pankek Tarifi

Yulaf Pankek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Yulaf Tost Tarifi

Yulaf Tost

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Yulaf Lapası Tarifi

Yulaf Lapası

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yulaf Bowl Tarifi

Yulaf Bowl

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Yulaf Bar Tarifi

Yulaf Bar

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 40dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri