Yumurta Akı Maskesi ile Cilt ve Saç Bakımı Önerileri

Yumurta Akı Maskesi ile Cilt ve Saç Bakımı Önerileri Tarifi

Yumurta Akı ile Bakımlı Saçlar Pürüzsüz Ciltler

Cilt ve saç sağlığını korumak adına pek çok kozmetik ürünleri, kozmetik mağazalarında belirli fiyatlarla satılmaktadır. Saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesi, hatta daha sağlıklı uzaması ve cildinizin her zaman daha temiz kalması için şu güne kadar kaç ürün denediniz hatırlıyor musunuz? Bu yazımızdan sonra tek bir şeye ihtiyacınız olacak: Yumurta akı!

Kahvaltılardan ve yemeklerden bir şekilde eksik edilmeyen yumurta akını, bu defa güzellik için kullanabilirsiniz. En az masraf ile en çok etkili sonuçları almanız için sizlere mucize maskelerin tarifini vereceğiz. Pek çok ünlü ve güzellik uzmanı tarafından denenen yumurta akı maskesi Ebru Şallı tarafından da önerilmektedir. Yumurta akından elde edeceğiniz, cilt ve saç sağlığınız için gerekli olan sihirli maskeler ve etkileri şimdi sizlerle.

yumurta akı şeker maskesi

Cilt İçin Yumurta Akı Maskesi Tarifleri

1) Sivilceleriniz İçin

Her mevsim sivilcelerden şikayetçi iseniz çareniz bir adet yumurta akında. Yapmanız gerekenler ise şu şekilde olacaktır: 1 tane köy yumurtasının beyazını güzelce çırpın ve içine bir çay kaşığı bal ile limon suyu ekleyin. Bu karışımı göz çevreniz hariç yüzünüze uygulayın ve kurumasını bekleyin. Yaklaşık 15 dakika bekleme süresi sonunda maskeniz yüzünüzde kuruyacaktır. Kuruduktan sonra cildinizi ılık su ile yıkayın ve temizleyin. Maske sonrasında nemlendirici kullanarak cildinizi yumuşatabilirsiniz. Bu yumurta akı limon maskesi düzenli olarak uygulandığında, sivilcelerin gözle görülür şekilde kaybolduğunu görebilirsiniz.

2) Siyah Nokta Problemleriniz İçin

Ne yaptıysanız bir türlü siyah noktalardan kurtulamadınız mı? Yumurta akı ile siyah noktalara kolayca elveda diyebilirsiniz. 1 tane yumurtanın akı ile bir yemek kaşığı şekeri kıvam alana kadar karıştırın. Yüzünüze bu karışımı masaj yaparak uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi temizleyin. Tavsiye edilen kullanım aralığı haftada 3 gün olacaktır. Düzenli şekilde kullandığınızda siyah noktalar sizi rahatsız etmeyecektir.

3) Cilt Tonunu Açmak İçin

Güneşten dolayı cildinizde kararma ve lekelenme olduysa, yumurta akı sayesinde cilt tonunuzu açabilirsiniz. Bu maskeden sağlıklı sonuçlar almak için düzenli uygulamanız gerekmektedir. 1 tane yumurtanın akını güzelce çırpın. Daha sonra 1 tatlı kaşığı portakal suyu ekleyin. Bir çay kaşığının ucunda olacak şekilde zerdeçalı da bu karışıma ilave edin. Tüm malzemeleri kıvam alana kadar karıştırın ve cildinizdeki lekeli olan yerlere sürün. 15 dakika bekledikten sonra, cildinizi ılık su ile temizleyerek ardından nemlendirin.

4) Cildinizi Nemlendirmek İçin

Soğuk ve kurak yerlerde yaşıyorsanız ve cildiniz sürekli kuru kalıyorsa, yumurta akı ile nemlendirmeyi tavsiye edeceğiz. 1 yumurta akı içine bir dilim ezilmiş avokadoyu ilave edin ve daha sonra 1 çay kaşığı yoğurt ekleyin. Bu karışımdan krem kıvamı elde edin. Cildinizin kuruduğunu hissettiğiniz anlarda maskeyi uygulayarak 15 dakika bekleyin. Temizleme işlemini ılık su ile yapabilirsiniz. Her hafta uygulamanızı tavsiye ederiz.

5) Suna Dumankaya’dan Yumurta Akı Maskesi

Yumurta akı maskesi Suna Dumankaya tarafından da önerilen ve etkili sonuçlar veren bir maskedir. Suna Dumankaya’nın tarifine göre 1 adet yumurta akını iyi şekilde çırpın ve içine 1 yemek kaşığı şeker ilave edin. 1 yemek kaşığı limon suyunu da bu karışıma ekleyin ve cildinize peeling yapar gibi uygulayın. Bu yumurta akı şeker maskesi, cildinizi tazelerken istenmeyen lekeleri de zamanla ortadan kaldırmada etkilidir.

Suna Dumankaya yumurta akı ve tarçın maskesi de önermektedir. Fakat hassas ciltlere bu maske tavsiye edilmiyor. Cildinizin temizlenmesi ve ölü derileri atması için 1 yumurta akı ile 1 çay kaşığı tarçını karıştırın. 1 çay kaşığı üzüm çekirdeği yağını da ekleyin. 20 dakika bekledikten sonra cildinizi ovarak maskeyi çıkarın ve ılık su ile durulayın. Bu malzemelere bal da ekleyerek yumurta akı bal maskesi elde edebilirsiniz.

6) Cilt Temizliği İçin

Cildinizi kirlerden ve mikroplardan arındırmak için 1 adet yumurta akı ile 1 çay kaşığı karbonatı çırpın. Göz çevreniz dışındaki bölgelere sürün. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu yumurta akı ve karbonat maskesi sayesinde, cildinizi zararlı maddelerden arındırmış olacaksınız.

Her türlü cilt tipine göre peeling etkisi yaratan yumurta akı kahve maskesi ile cildinizi yenileyebilirsiniz. 1 yumurta akı ile 1 çay kaşığı kahveyi kıvam alana kadar karıştırın. Birbirine iyi derecede karışması çok önemli. 15 dakika yüzünüze uygulayın ve daha sonra ılık su ile cildinizi temizleyin. Gözeneklerinizin temizlendiğini anında fark edeceksiniz.

yumurta akı maskesi saç

Saç İçin Yumurta Akı Maskesi Tarifleri

1) Saçlarınızın Beslenmesi İçin

Yumurta zengin proteinli ve besin değeri yüksek bir gıdadır. Zeytinyağı ile aynı maskede buluştuğunda saçlarınızı canlandıracak, güçlendirecek ve ihtiyacı olan vitamini sağlayacaktır. Bunun için 1 adet yumurtanın akını ve sarısını çırpın. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve elde ettiğiniz karışımı saçlarınıza uçlardan başlayarak yedirin. 30 dakika bekleme süresinden sonra saçlarınızı şampuan ile yıkayıp durulayın.

Yumurtanın kokusundan rahatsız olanlar için karışıma lavanta yağını eklemesini tavsiye edebiliriz. Böylece saçlarınız daha ferah bir kokuda olacaktır. Yumurta akı zeytinyağı saç maskesi sayesinde saçlarınız daha sağlıklı olacak.

2) Yağlanan Saçlar İçin

Limonun vücudunuzda biriken yağları yaktığı gibi saçlarınızda oluşan yağlanma problemini de giderdiğini biliyor muydunuz? Evet limon ve yumurta akı ile yapacağınız maske ile saçlarınızdaki yağlanma sorununu çözebilirsiniz. 1 tane yumurtayı akı ile beraber güzelce karıştırın. Bu karışıma 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Saçlarınızın biraz nemli olması gerekecektir. Saç diplerinize bu maskeyi uygulayın ve 20 dakika bekletin. Uygulama sonunda saçlarınızı şampuanla beraber yıkayın. Her hafta uygulayabilirsiniz.

yumurta akı maskesi faydaları

Yumurta Akı Maskesi Faydaları Nelerdir?

  • Ölü hücrelerinizi yok eder, cildinizi tazeler de cilt dokunuzu daha sağlıklı hale getirir.
  • Yüzünüzün nem dengesini ve pH seviyesini korur.
  • Yumurtanın beyazı, cildinize doğal bir ışıltı kazandırır.
  • Yumurtada bulunan A, B ve D vitaminleri cildinizin her zaman daha canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar.
  • Siyah nokta ve leke gibi rahatsız edici durumları ortadan kaldırır.

yumurta akı ve karbonat maskesi

Yumurta Akı Maskesi Siyah Nokta ve Sivilcelere Etkisi

Pek çok uzman ve Feridun Kunak yumurta akı maskesi sayesinde, cildinizi rahatsız eden problemleri giderebileceğinizi ifade etmektedir. Bol miktarda vitamin barındıran yumurta akı, hücre oluşumunda ve diğer hücresel faaliyetlerde rol alarak, serbest radikaller ile savaşır. Böylece cildinizin zararlı maddelerden etkilenmesini önler.

Yumurta akı maskelerine ilave ettiğiniz diğer malzemeler de cildinizin korunması ve yenilenmesine etkilidir. Özellikle siyah nokta oluşumunu önleyen yumurta akı maskeleri pek çok kişinin favori kozmetik formülü olmuştur. Var olan sivilceleri yok ettiği gibi, cildinizi bakterilerden koruyarak yeni oluşacak sivilceleri de önler.

yumurta akı maskesi siyah nokta

Yumurta Akı Maskesi Haftada Kaç Kez Uygulanır?

Cildiniz ve saçlarınız sürekli hava ile temas ettiğinden mutlaka sizi rahatsız eden durumlar meydana gelecektir. Bu gibi durumlarda yumurta akı maskeleri sizi daha iyi hissettirmek için iyi bir fikir olabilir. Sadece yumurta akını cildinize uygulayacaksanız 2 günde bir olacak şekilde maske uygulayabilirsiniz. Farklı malzemelerle beraber bir karışım hazırladıysanız, haftada 1 defa uygulamak cilt sağlığınız için daha etkili olacaktır.

Merak edilen “Yumurta akı maskesi göz çevresine sürülür mü?” sorusuna da burada cevap bulmuş olalım. Yumurta akı ile hazırlanan maskelerin göz çevresine sürülmesinde herhangi bir sakınca yoktur. Göz içi ile temas etmemeye özen göstererek uygulayabilirsiniz.

Cildinizi Besleyecek 6 Yumurta Sarısı Maskesi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (7)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Beyaz catlaklar icin nasil kullanmaliyim

  • Profil fotoğrafı

    Zigavus’un cilt bakım ürünlerini tavsiye ederim. Ben de uzun zamandır kullanıyorum. Çok memnunum.

  • Profil fotoğrafı

    zigavus’un beyaz kil maskesini kullanıyorum. Yüzüm tertemiz oldu. Ayrıca pürüzsüzleşti. Kesinlikle tavsiye ederim.

  • Profil fotoğrafı

    Saçlarımda bu tarz maskeleri çok denedim ama kurutan, kokan, saçımı yağlandıran oldu ve saçlarım istediğim gibi olmadı en son doğal keratin kullanmaya başladım tavsiye üzerine ve saçlarım tam istediğim gibi bakımlı ve sağlıklı evde kolay bir şekilde uyguluyorum patentli ve doğal keratin olması da içim rahat kullanmamı sağlıyor.

  • Profil fotoğrafı

    Saçlarım sürekli bakım istiyor boyadan ve yaptığım işlemlerden çok yıprandığı ve kuruluklardan kaynaklı olarak ama kullandığım hiçbir ürün saçlarım için tam bir çözüm olmadı Hindistan cevizi yağı falan kullandım saçımdayken saçımı yumuşattı ama yıkadığımda sert ve yıpranmalar geçmiyor tavsiye üzerine doğal keratin denedim saçlarım da yıpranmalar ve sertlik kalmadı patentli olanından aldım doğal bir şekilde kullanıyorum saçlarım sonunda istediğim şekilde yumuşak ve yıpranmışlık yok rahat rahat istediğim işlemi boyamayı yapıyorum ve kuaförüm bile kullandığım ürünlerden almaya karar verdi saçımdaki farkı gördüğünde. Artık saç bakımım için patentli keratin kullanıyorum.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yumurta Akı Omleti Tarifi

Yumurta Akı Omleti

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Rulo Pasta (Yumurta Akı Ayırmadan) Tarifi

Rulo Pasta (Yumurta Akı Ayırmadan)

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ağa Çorbası Tarifi

Ağa Çorbası

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Çılbır (Pişmiş Yumurta İle) Tarifi

Çılbır (Pişmiş Yumurta İle)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Peynirli Ve Sucuklu Yumurta Tarifi

Peynirli Ve Sucuklu Yumurta

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Yumurta Arası Kaşar Ve Patates Tarifi

Yumurta Arası Kaşar Ve Patates

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Patates ve Sosisli Yumurta Tarifi

Patates ve Sosisli Yumurta

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
1 Yumurta İle Çaylı Kek Tarifi

1 Yumurta İle Çaylı Kek

10-12 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri