Yunanistan Vize Başvuru Evrak İşlemleri

Yunanistan Vize Başvuru Evrak İşlemleri Tarifi

Yunanistan Vizesi Hakkında En Güncel Bilgiler

Yunanistan, cumhuriyet ile yönetilen ve toplamda 13 bölgeden oluşan bir Güneydoğu Avrupa ülkesidir. 2011 yılında yapılan nüfus sayımı verilerine göre Yunanistan’da 11 milyon kişi yaşamaktadır. Ülkemizin komşularından biri olan Yunanistan aynı zamanda Makedonya, Bulgaristan ve Arnavutluk ile de komşudur. Neredeyse 1400 adaya sahip olan Yunanistan, bu adaların 227 tanesini açık hale getirmiştir. Bu demek oluyor ki; 227 açık adada yerleşim imkanı bulunuyor.

Şimdilerde modern Yunanistan olarak kendini tanıtan bu ülkenin geçmişi, Antik Yunan’a kadar uzanmaktadır. Pek çok temel bilim alanında öncü olan Yunanistan, UNESCO tarafından da önemli görülen yerlerdendir. Son araştırmalara göre 17 adet dünya mirası, Yunanistan sınırları içindedir. Felsefe ve Matematik gibi alanlarda pek çok düşünür bu ülkenin geçmişinde yer alır.

Tarihi ve coğrafi özellikleri yönüyle dikkat çeken Yunanistan, yıl içinde yoğun şekilde ziyaretçi kabul etmektedir. Tabi ülkeye giriş için bazı kuralları yerine getirmeniz gerekiyor. Bu kurallardan biri de Yunanistan vizesi almak olacak.

Şimdi bu sayfadaki bilgiler ile Yunanistan vizesi alırken daha bilinçli hareket edip işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Gezip göreceğiniz daha çok yer varsa şimdi sıra Yunanistan’da!

yunanistan vizesi

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye’de yaşayan kişilerin Yunanistan vizesi almak için bazı işlemleri eksiksiz şekilde tamamlaması gereklidir. Hangi amaçla gidecekseniz bir şekilde vize almak zorundasınız:

  • Tur ile beraber ülkeyi gezmek ya da ülkeyi daha yakından tanımak istediğinizde de vize ile ülkeye giriş yapabilirsiniz. İş toplantıları için de gittiğinizde yine Yunanistan vizesi ile giriş sağlanacaktır.
  • Yunanistan Avrupa Birliği ülkelerinden biridir. Bu özelliği ile Schengen bölgesi içindedir. Eğer Schengen vizeniz varsa; ülkeye daha kolay şekilde girebilirsiniz. Ayrıca bu vize ile Türkiye’den herhangi bir işlem yaptırmadan Yunanistan’a geçebilirsiniz.
  • Vize işlemini gerçekleştirmeden önce Yunanistan’a neden gideceğinizi ifade eden geçerli bir sebebiniz olmalı. Aile ziyareti, gezi amaçlı, spor yarışmaları, iş toplantıları bu sebeplerden biri olabilir.
  • Vize işlemlerinde devam ederken eğer İstanbul’da yaşıyorsanız; Kosmos Vize Hizmetleri’ne gitmeniz gerekecek. Bu vize merkezi Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova, Zonguldak şehirleri için işlemleri yapmakla görevlidir.

Ayrıca

  • Bursa
  • İzmir
  • Ankara
  • Edirne
  • Antalya
  • Bodrum
  • Marmaris
  • Gaziantep’te yaşayan kişiler ise VFS Global Vize Başvuru Merkezi’ne gidip bizzat işlemleri gerçekleştirmeniz belirtiliyor.
yunanistan vize ücreti

Yunanistan Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan vizesi için bazı gerekli evrakları toplamanız gerekecek. İstenilen evrakları tamamladığınızda vize başvurusu için dosyanız açılır:

  • Öncelikle bir pasaport sahibi olmalısınız. Eğer pasaportunuz yoksa belgeleri tamamlamaya pasaport ile başlayabilirsiniz.
  • Vizenizi almak için Yunanistan’a gideceğiniz tarih de önemli bir konudur. Yolculuk gününden 2 ay önce işlemleri tamamlarsanız herhangi bir telaş ve sorun içinde kalmazsınız.
  • En acil durumlarda ise 15 gün öncesinden vizeyi almanız iyi olacaktır.
  • Her meslek grubu için ve yaş grubu için istenilen evraklar da farklılık gösteriyor.
  • Evraklarla beraber vize başvuru merkezlerinde gittiğinizde vize almak için son birkaç adımınız kalıyor.
yunanistan vize ücreti 2019

Yunanistan Vizesi Ücreti

Yunanistan ziyareti planlayanlar Yunanistan vizesi ne kadar diyecektir. Yunanistan vizesi ücreti için net bir rakamda olmasa da en güncel rakamlar, Euro üzerinden hesaplanıyor. Bu duruma göre vize ve hizmet bedeli için ortalama 550 TL civarındadır. Vize almak için başvuru merkezlerine gittiğinizde yanınızda belirli bir miktarı bulundurmanız iyi olabilir.

Vize ücretinin güncel verileri için konsolosluk ile iletişime geçebilirsiniz.

yunanistan vizesi evraklar

Yunanistan Vizesi Evraklar – Gerekli Belgeler

Başvuru yapacak kişilerin merak ettiği Yunanistan vizesi evrakları şu şekildedir:

1) Tüm Başvuranların Hazırlaması Gereken Evraklar

  • Pasaport: Son 10 yıl içinde çıkarılan ve içinde en az 2 sayfa boş sayfa olan pasaport istenmektedir.
  • Kimlik Fotokopisi: En güncel bilgileri içeren kimlik fotokopisi eklemelisiniz.
  • Fotoğraf: Orijinal baskıda, beyaz fonda ve net şekilde biyometrik fotoğraf hazırlanmalıdır.
  • Otel ve Uçak Rezervasyonları Bilgisi: Gezi süresi içinde geçerli olan otel rezervasyon evrakları ve uçak bileti bilgisi de eklenecek.
  • Yunanistan Vizesi Talep Dilekçesi: Yunanistan Konsolosluğu’na, Yunanistan Başkonsolosluğu’na veya Yunanistan Ankara Büyükelçiliği’ne hitaben yazılan dilekçe oluyor. Islak imzalı olmalı.
  • Banka Hesap Özeti: Islak imzalı ve kaşeli olması gereken banka hesap özetinizde, Yunanistan’da olacağınız günler için yeterli bir bakiye olması gereklidir.
yunanistan vizesi başvuru formu

2) Öğrenciler İçin Gerekli Ek Evraklar

  • Öğrenci Belgesi: Yetkili imzasını ve kaşesini içeren eğitim alınan okuldan öğrenci belgesi eklenmelidir.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus müdürlüklerinden ya da e- devlet üzerinden alınması uygundur.
  • Sponsor Evrakları: Yunanistan’a giriş yapacak öğrencilerin masraflarını karşılayan ailenin sponsor olduğuna dair bir dilekçedir. Bu dilekçede meslek bilgisi ve seyahat sorumluluğu belirtilmelidir.
  • Noter Tasdikli Muvafakatname: 18 yaş altındaki öğrenciler için aile onayını belirten bir belgedir.
yunanistan vizesi

3) Çalışan ve Şirket Sahibi Kişiler İçin Gerekli Ek Evraklar

  • Şirket Yazısı: Şirketin antetli kağıdına yazılması gereken şirket yazısında çalışan kişinin şirketteki görevi, çalışanın izinli olduğu süreç, seyahat tarihleri detaylarını içermelidir.
  • Şirket Evrakları: Güncel evraklar, şirkete ait vergi levhası, imza sirküleri, ticari sicil gazetesi faaliyet belgesini içermelidir. Güncel olmaları ve 3 aydan daha eski olmamaları istenmektedir.
  • SGK İşe Giriş Belgesi ve 4A Hizmet Dökümü: Bu evrakların her ikisi ayrı ayrı sunulmalıdır. SGK’dan alındığında ıslak imza ve kaşeli olarak temin edilebilir. E-devletten barkodlu alınan çıktısı da kabul edilir.
  • Maaş Bordroları: Çalışanların Yunanistan vize başvurularında son 3 aya ait maaş bordrolarını ıslak imzalı ve kaşeli olarak sunulması istenir.
yunanistan vize ücreti

4) Devlet Memurları İçin İstenilen Ek Evraklar

  • Çalışma Belgesi ve Resmi İzin Belgesi: Devlet memuru olanlar çalıştığı kurumdan çalışma belgesi ile, turistik seyahat için kurumdan onaylı resmi izin belgesi almalıdır.
  • Görev Kimlik Kartı Fotokopisi: Bu belge önlü arkalı kimlik fotokopisi olarak sunulmalıdır.
  • Maaş Bordroları: Son 3 aya ait olacak ve ıslak imza ile kaşe içerecektir.
yunanistan vizesi

5) Emekli Kişilerin Eklemesi Gereken Evraklar

  • Emeklilik Belgesi: E-devletten alınan emekli belgesi veya emekli kartının fotokopisi dosyaya eklenmelidir.
  • Banka Hesap Dökümü: Emekliler, emekli maaşlarının yattığı banka hesap dökümlerini son 3 aylık, ıslak imzalı ve kaşeli olarak dosyaya ekleyecektir. Yunanistan’a yapılan turistik amaçlı seyahatlerde, banka hesabında aktif hesap hareketleri bulunmalıdır. Para giriş çıkışı istenmektedir.
yunanistan vizesi başvurusu

6) Çalışmayan Kadınların Ekleyeceği Belgeler

  • Şahsi Banka Hesap Özeti: Ev hanımları şahsi banka hesap özetleri ile birlikte eğer kendi üzerlerine tapu veya araç ruhsatı varsa bu belgelerin fotokopilerini dosyaya eklemesi istenmektedir.
  • Sponsor Yazısı ve Sponsor Evrakları: Anne, baba veya eşlerden biri seyahat masraflarını üstlenerek sponsorluk yazısı hazırlamalıdır. Sponsorun çalışan, iş veren, emekli veya devlet memuru olması uygun görülüyor.
yunanistan vizesi

Gezi Rehberi kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Berlin’de Ne Yenir? Hayır Diyemeyeceğiniz 7 Değişik Lezzet

Yunan Adaları Turu Gezi & Yemek Rehberi – 10 Muhteşem Ada

Rodos’ta Ne Yenir? En İyi 8 Meşhur Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler

Amsterdam’da Ne Yenir? Mutlaka Tatmak İsteyeceğiniz 9 Süper Lezzet

Budapeşte’de Ne Yenir? Çorbasından Tatlısına En Bilinen 7 Farklı Lezzet

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kaşnika (Yunanistan Mutfağı) Tarifi

Kaşnika (Yunanistan Mutfağı)

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kourabiedes (Yunanistan Usulü) Tarifi

Kourabiedes (Yunanistan Usulü)

8-10 kişilik, 35dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kremalı Börek ( Yunanistan Usulü ) Tarifi

Kremalı Börek ( Yunanistan Usulü )

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Deniz Börülcesi Tarifi

Deniz Börülcesi

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Şile Paprika (Balkan Mezesi) Tarifi

Şile Paprika (Balkan Mezesi)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ispanak Kökü Salatası Tarifi

Ispanak Kökü Salatası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Atom Tarifi

Atom

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Tarifler Geri
Videolar Geri