Yüz Maskesi: Cildinizi Anında Besleyecek Doğal ve Etkili 10 Tarif

Yüz Maskesi: Cildinizi Anında Besleyecek Doğal ve Etkili 10 Tarif Tarifi

Cilt bakımı konusunda sizlere harika maske tarifleri önermek için karşınızdayız. Aynaya baktığınızda cildinizdeki ölü derilerden kurtulmak, sivilcelerden uzaklaşmak ve daha genç görünmek için şu güne kadar denemediğiniz yüz maskeleri kalmamıştır. Belki de cilt tipinize en uygun olanı seçmediniz. Kim bilir? Sizlere bu konuda yardımcı olacak yüz maskesi çeşitleri listemiz, cildinizin arınmasında büyük rol oynayacak. Tozdan ve mikroptan yorulan ciltlere şifa olmaya geldik.

Pahalı kozmetik ürünlerine servet yatırma devri bitiyor. Şimdi sizlere sunacağımız yüz maskesi tarifleri ile en ekonomik şekilde cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz. Yapmanız gerekenler verilen malzemelerden sihirli karışımlar elde etmek ve uygulamak. Üstelik çok kısa bir süre içinde!

Listemizde yer alan yüz maskesi doğal ürünlerle hazırlanmaktadır. Doğadan gelen etkili bitkilerle yapılacak yüz maskesi evde denendiğinde hiçbir kimyasal madde eklenmeyecektir. Böylece en doğal ve en ekonomik şekilde, cilt bakımınızı yapabilirsiniz. Şimdi kuru, yağlı, akneli, siyah noktalı ve tüm cilt tiplerine uygun yüz maskesi erkek ve kadın takipçiler için bu sayfada!

Maske tariflerimiz sizlere şifa olsun.

yüz maskeleri

Doğal Malzemelerle Hazırlanan En İyi 10 Yüz Maskesi

1) Gençleştirici Salatalık Maskesi

Salatalık, çok eski zamanlardan günümüze kadar cilt bakım konusunda aktif malzemelerden olmuştur. Salatalık dilimlerinin cilt hücrelerine olan etkisini hemen hemen pek çok insan bilmektedir. Tozdan dolayı kapanan gözenekleri açmak ve cildi arındırmak için ihtiyacınız olan malzemeler şöyle olacaktır:

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı bal
  • Küçük boy salatalık

Uygulama:

Salatalığı blenderden geçirin ve püre haline getirin. Balı da püre içine ilave edin. Krem kıvamına gelen karışımı cildinize sürün ve 20 dakika kadar bekletin. Sonrasında ılık su ile durulayın. Haftada 2 defa uygulama ile, ölü hücreleri atıp cildinize parlaklık verebilirsiniz. Tüm ciltler için de etkili sonuçlar verecektir. Salatalık göz çevresi için de faydalı bir maske malzemesi olmaktadır. Maskeyi uyguladıktan sonra yüzünüzün ferahladığını hissedeceksiniz.

Detaylı bilgi için: Salatalık Faydaları Nelerdir? Kalori Değeri ve Diyeti

salatalık maskesi

2) Arındırıcı & Temizleyici Yeşil Çay Maskesi

Malzemeler:

  • 3 paket hazır yeşil çay poşeti

Uygulama:

Yeşil çay antioksidan bir bitkidir. Arındırma ve temizleme görevine sahiptir. Gün içinde tükettiğiniz hazır yeşil çay poşetlerini bu tariften sonra atmayacaksınız ve cildinizin yararına kullanacaksınız. Nasıl mı? Demlenen yeşil çay poşetlerini bir süre buzdolabında bekletin. Bekleyen poşetleri göz çevrenizden itibaren yüzünüze sürün ve masaj yapın. Haftada birkaç defa deneyebilirsiniz. Antioksidan özelliği sayesinde hücreleri yeniler ve cildinizde sivilce oluşumunu önler.

Detaylı bilgi için: Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilmeli?

yeşil çay maskesi

3) Vitamin Takviyeli Besleyici Avokado Maskesi

Malzemeler:

  • 1 küçük avokado
  • 1 yumurta akı
  • 1 kaşık limon suyu

Uygulama:

Avokado cilt hücreleri için bol vitamin içeren maddelere sahiptir. Yaşlanmayı önler. Kırışıklık giderir ve vücudu zararlı maddelerden uzaklaştırır. Maskenin etkilerini görmek için avokadoyu bir kap içinde ezin. İçine yumurta akını ve limon suyunu ekleyin. Güzelce harmanlayın. Elde edilen karışımı yüzünüze sürün. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü temizleyin. Her hafta uygulama sonucunda yüzünüzdeki değişimi fark edebilirsiniz. C vitamini içeren avokado, cildinizin çevreye karşı daha dirençli olmasını sağlar ve tozlara karşı daha güçlü olur.

Detaylı bilgi için: Avokado Yağı Faydaları Nelerdir? Cilde ve Saça Nasıl Uygulanır?

avokado maskesi

4) C Vitaminli Antioksidan Limon Maskesi

Malzemeler:

  • 1 küçük limon
  • Zeytinyağı

Uygulama:

Limon C vitamini ve antioksidan maddeleri açısından zengin bir besindir. Yenileme özelliğine sahiptir. Cildiniz için ufak bir kap içine limonun suyunu sıkın. Bir iki kaşık zeytinyağını ekleyin ve karıştırın. Daha sonra yüzünüze bu karışımı uygulayarak 10 dakika bekleyin. 10 dakika sonrasında yıkayın. Yağlı ciltler için çok uygun değildir. Kuru ciltlerde harika sonuçlar verecektir. Yağlı ciltlerde uygulama sadece limonla olabilir.

Detaylı bilgi için: Bal Limon Maskesi Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar? 9 Farklı Maske Tarifi

limon maskesi

5) Cilde Parlaklık ve Yumuşaklık Veren Gül Maskesi

Malzemeler:

  • Bir avuç gül yaprağı

Uygulama:

Pek çok cilt bakım ürününde yer alan gül, bu tarif ile evinizde doğal maske içinde yer alıyor. Bir avuç gül yaprağını ezin ve özünü çıkarın. Ezilen yaprakları yüzünüze maske olarak uygulayın. Gülde bulunan E vitaminleri, yaşlanmayı erteleyecektir. Kolajen miktarını yükselteceğinden dolayı cildiniz her zaman canlı ve dinç görünecektir. Her hafta uygulama ile iyi sonuçlar alabilirsiniz. Ayrıca gülün kendine has kokusundan dolayı, cildiniz uzun süre hoş bir kokuya sahip olabilir.

Detaylı bilgi için: Gül Suyu Faydaları, Nasıl Yapılır, Kullanılır? 3 Farklı Gül Suyu Maskesi

gül maskesi

6) Yoğun Nemlendirici Etkili Muz Maskesi

Malzemeler:

  • 1 orta boy muz
  • 1 kaşık bal

Uygulama:

Eğer kuru bir cildiniz varsa, cildin nem oranını dengelemek için bu maske size şifa gibi gelecektir. Muzu çatalla ezin ve balı ilave edip karıştırın. Yüzünüzde 20 dakika kadar bekletin. Her hafta maskeyi deneyerek, kısa bir süre içinde cildinize uzun soluklu nem katabilirsiniz. Böylece daha dinamik ve sağlıklı görünebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: Muz Kabuğunun Faydaları, Bilinmeyen Mucizevi Etkileri

muz maskesi

7) Yağlı Ciltler İçin Dengeleyici Elma Sirkeli Maske

Malzemeler:

  • 1 fincan elma sirkesi
  • 1 fincan su

Uygulama:

Elma sirkesini ve suyu karıştırın. Her gece bu karışımla cildinizi temizleyin. Ciltte oluşan yağlanmayı azaltarak sonlandıracaktır. Cildiniz için en uygun nem oranını bu maske ile yakalayabilirsiniz. Ayrıca bu maske ile sivilcelere de karşı koyabilirsiniz. Sirke cildinize hapsolmuş zararlı maddeleri saniyeler içinde atıp yok edecektir. Özellikle burun üzerindeki siyah noktaların düşmanıdır.

Detaylı bilgi için: Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

elma sirkesi maskesi

8) Siyah Noktaları Önleyen Yoğurt Maskesi

Malzemeler:

  • 1 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık mısır unu
  • Limon rendesi

Uygulama:

Çok faydalı bu yüz maskesi Suna Dumankaya tarafından tavsiye edilmektedir. Deneyenlerin siyah nokta şikayetlerinin sona erdiği bilinir. Tüm malzemeleri bir kap içinde karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Daha sonra dairesel hareketlerle yüzünüzü temizleyin. Böylece siyah noktalardan cildinizi uzaklaştırabilirsiniz. Siyah noktalarla bir daha karşılaşmamak için maskeyi her hafta denemenizi tavsiye ediyoruz. Limon rendesi yüzünüze parlaklık ve gerginlik verecektir. Daha genç görünmek ve cildi temizlemek için deneyebilirsiniz.

Detaylı bilgi için: Yoğurt Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? 11 Maske Tarifi

yoğurt maskesi

9) Kahve Telveli Çift Etki Peeling & Maske

Malzemeler:

  • Kahve telvesi
  • 1 kaşık zeytinyağı

Uygulama:

Önerdiğimiz yüz maskeleri doğal evde yapılan maskelerdir. Gün içinde elinizin altında olan malzemeler ile cildinizi koruyabilirsiniz. Bu maske ile de şekersiz şekilde hazırlanan Türk kahvesi telvesiyle cildinize zarif dokunuşlar yapabilirsiniz. Telveye bir kaşık zeytinyağı ekleyin ve cildinize uygulayın. Siyah nokta, ölü deri, akne gibi tüm problemleri düzenli uygulamada yok edecektir. Her hafta deneyerek mükemmel sonuçlara ulaşabilirsiniz. Sivilce oluşumunu önlemek için telvenin şekersiz olmasına dikkat etmelisiniz.

Detaylı bilgi için: Kahve Telvesi Faydaları Nelerdir? Maskesi Nasıl Uygulanır?

kahve telvesi maskesi

10) Hassas Ciltler İçin Onarıcı Yumurta Maskesi

Malzemeler:

  • Yumurta akı
  • Yulaf ezmesi

Uygulama:

Cildiniz çok hassassa, asitli malzemelerle maske yapmanız doğru olmayacaktır. Asitli malzemeler, cildinizi yıpratabilir. Bu nedenle size yumurta akı ve yulaf ezmesini önereceğiz. Bu iki malzemeyi karıştırın ve bir krem elde edin. Yüzünüzde bu karışımı 15 dakika kadar bekletin. Cilt hücrelerini yenileyen, ölü deriyi atan ve gözenekleri temizleyen bu maskeyi her hafta uygulayabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: Yumurta Akı Maskesi ile Cilt ve Saç Bakımı Önerileri

yumurta akı maskesi

Farklı İhtiyaçlara Özel 8 Cilt Maskesi Tarifi

Cilt Lekelerine Çözüm Önerileri 6 Doğal Yöntem

Şems Arslan Güzellik Sırları, Doğal Cilt ve Saç Bakım Maskeleri

Suna Dumankaya Tarifler, Cilt Beyazlatma Yöntemleri, Doğal Maskeler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (3)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Öksürük Giderici (Anında Etkili) Tarifi

Öksürük Giderici (Anında Etkili)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yüzde Yüz Doğal Gül Reçeli Tarifi

Yüzde Yüz Doğal Gül Reçeli

8-10 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Öksürük İçin Etkili Doğal Şurup Tarifi

Öksürük İçin Etkili Doğal Şurup

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Peynir ( Pratik Ve Doğal ) Tarifi

Peynir ( Pratik Ve Doğal )

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Etkili Grip Çayı Tarifi

Etkili Grip Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yüzde Yüz Tutan Erik Reçeli Tarifi

Yüzde Yüz Tutan Erik Reçeli

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri