Malzemeler
1(250g) paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Alabildiğince un
Kakao
Hazırlanışı
Kakao hariç tüm malzemeleri derince bir kaba alarak hamuru yoğurun. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurunuz ele yapışmayacak kıvama gelen kadar un ekleyin. Hamur hazır olduğunda iki eşit parçaya bölün. İkiye böldüğünüz hamurlardan bir tanesine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek tekrar yoğurun. Biri kakaolu diğeri ise sade olan iki adet hamurumuz oldu. Hamurları 15-20 dakika kadar buzdolabında beklettikten sonra şekillendirmeye geçebiliriz.
Hamurunuza dilediğiniz şekilde şekillendirebilirsiniz. Ben size fotoğraftaki şekli nasıl verdiğimi anlatacağım.
Elde ettiğimiz iki hamur bezesiniz de eşit boyda olacak şekilde oklaya ya da merdane ile ayrı ayrı açın. Sonra açmış olduğunuz hamurları üst üste koyarak rulo haline getirin ve 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
Buz dolabından aldığınız ruloyu 1cm genişliğinde olacak şekilde dilimleyin ve tepsiye yerleştirin. Hamur pişerken biraz kabaracak ve yayılacaktır. Tepsiye aralıklı dizmenizde fayda var.
200 derece de önceden ısıtılmış(önceden ısıtılmış olması önemli) fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun..
Elif tarafından gönderilen 752 tarifin hepsi için ismine tıklayınız.
"İki Renkli Kurabiye" tarifine 20 yorum yapılmış.
harika bir kurabiye cocularin cok ilgisini cekiyor ellerinize saglik
Ellerinize sağlık.Bende yapıyorum bu kurabiyeden fakat ben buzdolabında hamuru hiç dinlendirmiyorum.Rulo haline getirdiğim hamuruda ip ile kesiyorum. Hem çok pratik oluyor hemde kolay kesiliyor.İpi rulonun altınan geçiyorum hamuru bağlarmış gibi yapıp kesiyorum.Bisküvi gibi oluyor.
hemen deniyecem
ya görünüşü çok güzel ama biyapalım yiyelim bakalım nasılmışşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
Hanımlar Teşekkür ederim görüntüsü kadar tadı da güzel bir kurabiye.
İlknur Hanım, oldukça pratik bir yöntemmiş sizinkisi de bundan sonra aklımda bulunsun bazı durumlarda bu tarz önemli bilgiler çok işe yarıyor.
çok güzel olmuş
süperdi şimdi bizde tarifini aldık ve yaptık çok güzel oldu ama misafirde geldiiii biliyormusunuz
Şimdi biz bu tarifi aldık tam annemlen yazarken misafir geldi.
Mine Hanım ellerinize sağlık eminim nefis olmuşlardır. Beğenmenize sevindim :)
Tarif çok güzel bugün denedim, hem de ilknur hanımın dediği gibi iple kestim, pişirdim çok güzel oldu :)
Ancak hamurlarım fazla yapışakan oldu, ne kadar un koysamda yapışkanlığı gideremedim ve hamurum oklavaya yapıştı. Elimle şekil vermek zorunda kaldım bu konuda ne yapabilirim??
teşekkürler..
kurabiyelerinizi çok beyendim ve hemen yaptım süper oldu görüntüsü sahane oldu teşekkürler (herkese tavsiye ederim ) herkese şimdiden kolay gelsin iyi akşamlar nefisyemektarifleri.com,a iyi çalışmalar.
harikaa bii kurabiiye.. bn 13 yaşındayım yapptım vee.. çokk güsell olduu.. annem için yapptım umarım beğenir..
hemen şimdi yapıyorummmmmmmmmmmmmmmmmmm.görünüşü çoooooooooooooooooooooooooooooooooookkkkkkk güzelllll tadııııııııııııııı nasılllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll.
ben denedim çokkuru oldu
yüreğinize sağlık
yapıcam ama güzel oluyormu?????
hım görünüşü güzel ama tadı nasıl bilmiyorum bakalım yapınça görüçez.
tek kelimede çok güzel denedim teşekkürlerr
harika bir kurabiye bende yapıyorum.süper oluyo
arkadaslar valla ben yaptim ilk denemem de ununu fazla katmisim hic olmamisti. hemen ayni gün yine yaptim ve ikince kez denememde cok cok cok güzel oldu. yaptigim gün bitti :)
bugün yine yapmayi düsünüyorum… ama ben bu sefer pudra sekerini biraz daha fazla katmayi düsünüyorum cünkü sanki birazcik sekeri az olmus gibiydi.
birde böyle deneyeyim diyorum. bakalim nasil olacak. insallah yine güzel olur.
sizde ununu eklerken dikkatli olun. benden söylemesi… :)
Bu tarifi yorumlayın
Değerli ziyaretçimiz,
Yorumunuzun onaylanması için, yapacağınız yorumlarda Türkçemizi düzgün kullanmaya, imla ve noktalama kurallarına uymaya özen gösteriniz.