Kirpi Kurabiye Tarifi
- 3 su bardağı un
- 150 gr margarin
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta akı
- 1 paket vanilya
- Damla çikolata
Bütün malzemeleri yoğurarak kurabiyenin hamurunu hazırlayın ve şekil vermeden önce bir süre buzdolabında bekletin. Şekil verirken hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ucu daha sivri olacak şekilde şekillendirin. Sonra bu sivri kısmı kirpinin ağzını yapmak için makas ile yatay olarak kesin. Gözleri için biraz boşluk bırakarak kirpinin dikenlerini oluşturmak için hamurun üst yüzeyini de kesin. Gözleri için damla çikolataları koyun ve 160 derece ısıtılmış fırına sürerek üzeri pembeleşene kadar pişirin. Afiyet olsun.







(4 oy, puan: 4,75 / 5)




Lütfen bekleyiniz...

insan yemeye kıyamazki bunları çok şirinler elinize saglık
Çay bardağı büyük mü küçük mü kullanılacak ? Teşekkürler…
çok süper
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık hemen yapıyorum.
kabartma tozu yok mu bu tarifte
çok güzellerrrrrrrr,elinize sağlıkkkkkk
sıvı yag ile olur mu
Bu kirpiler acemisef sitesinden degil mi?
Ben bu kurabiyelerden yaptım kirpiden çok balığa benzedi:D Bir de kabartma tozuda kullanıyorum ben öteki türlü çok sert oluyor pişme süresini ayarlayamıyorum. Yarım pkt k.tozu yeterli gelir 1pkt kullanınca da çok şişip yayılıyorlar..
Emeğe saygı lütfen arkadaşlar.bu fotolar acemi şefin.izin almadan yayinliyorsunuz bari bildirin fotolar Esra hanima aittir diyee
Şule Hanım fotoğraflar başkasına ait değildir, kendi fotoğraflarımız. Yorumunuz üzerine belirttiğiniz siteyi inceledim çok defa başıma geldiği için yine birileri bizim fotoğraflarımızı mı kullanmış diye ama o sitedekiler ile bu fotoğraflar arasında dağlar kadar da fark var. Emin olmadan bu şekilde yargıda bulunmanız üzücü çünkü söylediğiniz şey hırsıztan başka bir şey değil.
Sevgiler
Elif
Sule hn. size yok artık diyebiliyorum sadece..Yorumları okuduktan sonra ben de baktım siteye alakası yok bu fotolarla. Siz tekrar bir daha bakın bence gözleri bile renkli o resimlerde. Hem bu arada bu kurabiyeden herkes yapıp resimleyebilir bu çok zor bir iş değil. Neden emin olmadan böyle bir yorum yapılır ki..Ne kadar ayıp Emeğe Saygı Sule hn…
pes doğrusu bende baktım siteye ama alakası yok…sadece yorum yapmak adına boş şeyler yazmayın önce resimlerin arasındaki farka bakın sonra yorum yapın…pes pes pesss
Sevgili Elif benim saçaklı poğaça tarifimin resminide mutfaktayız biz adlı sitede tarif gönderen bir yazar arkadaş kopyalayıp yapıştırmış ve yorumlarda sanki kendi yapmış gibi izlenim yaratmış böyle bir durum olsa tamamdı ama bu çook farklı
Şirin’cim bana da yüzlerce tarif geliyor ama ben internette araştırıyorum bakıyorum daha önce yayınlanan bir içerik mi diye zaten genellikle de sizlerin tariflerine öncelik veriyorum, tanıdığım, güvendiğim kişilerin tariflerini yayına alıyorum keşke her site bizim kadar duyarlı olsa:( sırf içerikleri artsın diye gelen her tarifi onaylıyorlar.. ardından da çalıntı içerik yayınlayan biz oluyoruz:( bahsettiğin siteye mail gönderip o yazarın tariflerini kaldırmalarını isteyebilirim umarım bir faydası olur.
duyarlı olduğunuzu ben ve diğer yazar arkadaşlarım çook iyi biliyor Nefis yemek tarifleri…
bende yazdım ama cevapsız kaldı malesef :( umarım senin uyarman faydalı olur,en azından tarifin fotoğrafını sahiplenmeseler,fotoğraf için yapılan yorumlara kendileri yapmış gibi cevap yazmasalar hiç üzülmem…bu tip yorum yapıp dikkat ediyormuş gibi görünen kişiler asıl o tarif ve yorumlara baksınlar…diğer sitedeki herşey doğru bizim sitemizdeki tarif ve fotoğraflar çalıntı oluyor nasıl oluyorsa…çok teşekkürederim nefis yemek tarifleri….
bende yaptım tadı iyiydi fakat çok sert oldu bu sorunu nasıl çözebilirim.
ben kzımın kursuna yapmıştım çocuklar çok beyenmişti gerçekten güzeldi
ben yaptım akşam ama kurabiye değil taş oldu nie anlamadım