Salamura Yaprak Yapımı

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
Tarifin Hikayesi
  • 12-14 Kişilik
  • 30dk Hazırlık, Pişirme yok

Merhaba sevgili arkadaşlar🙋🏼
5 gün önce perşembe günü bahçemdeki asmalarımdan büyük çamaşır sepeti ile 2,5 sepet dolusu yaprak topladım. Dışarıdan satın almadığım için kilo hesabını tam olarak bilemiyorum bu sebeple kiloyu tahminimce yazdım.
Salamura tekniğim anneciğime ait o her zaman böyle yaptığı için ben de tarifi ondan aldım. Yapraklarım aşırı taze ve ince olduğu için damarlı da değil (maşallah)☺️ Kaynatma, bekletme gibi işlemlere gerek kalmadı.
Aksi takdirde, yapraklarınız hassaslaşıp çürüme yapacaktır. Çok kart olmayan ince güzel taze yapraklarınızı, siz de benim yöntemim ile pratikçe hazırlayabilirsiniz.

Merhaba sevgili arkadaşlar🙋🏼
5 gün önce perşembe günü bahçemdeki asmalarımdan büyük çamaşır sepeti ile 2,5 sepet dolusu yaprak topladım. Dışarıdan satın almadığım için kilo hesabını tam olarak bilemiyorum bu sebeple kiloyu tahminimce yazdım.
Salamura tekniğim anneciğime ait o her zaman böyle yaptığı için ben de tarifi ondan aldım. Yapraklarım aşırı taze ve ince olduğu için damarlı da değil (maşallah)☺️ Kaynatma, bekletme gibi işlemlere gerek kalmadı.
Aksi takdirde, yapraklarınız hassaslaşıp çürüme yapacaktır. Çok kart olmayan ince güzel taze yapraklarınızı, siz de benim yöntemim ile pratikçe hazırlayabilirsiniz.

Salamura Yaprak Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 kilogram taze asma yaprağı
  • 10 litrelik bidon
  • 5-6 litre soğuk su
  • Toplamda 600 ml’lik ölçü ile kaya tuzu

Salamura Yaprak Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yaprakları kalın desteler halinde su doldurduğum lavabomda yıkadım. Dileyen yıkamadan da yapabilir çünkü bidonda tuzlu suda bekleyecek ve sarmadan önce de tekrar yıkayacağız fakat ben yapraklarım tertemiz olmasına rağmen içime sinmediği için yıkadım. Bu işlem, yaprak miktarından dolayı uzun sürüyor.
  2. Yıkanan yapraklarımı kalın desteler halinde bidonun tabanına düz şekilde üst üste ve yan yana dolduracak şekilde boşluk bırakmadan dizdim.
  3. Her iki karış olan kalın destelerin arasına bir yemek kaşığı dolusu kaya tuzu serptim. Toplamda 10 yemek kaşığı tepeleme tuz serpmiş oldum. Bidonun ağzında sonradan kabarıp taşma riski olduğu için 4 parmak boşluk bıraktım.
  4. Daha sonra soğuk su doldurduğum kabın içerisine, 1,5 su bardağı yani 300 ml ölçüde kaya tuzunu ekleyip, suyla karıştırarak erittim. Bu suyu bidonun içine döküp elimle yaprakların üzerine basıp su miktarını kontrol ettim. Yapraklar elinizle bastığınızda suyun içerisinde kalmalı. Ve hepsi bittiğinde bidonda 4 parmak boşluk kalmalı. (su ve yaprakla birlikte)
  5. Daha sonra sağlam bir poşeti bidonun içine yerleştirip, poşetin içerisine yaprakları tamamen kaplayacak şekilde ağırlık olması için taş doldurdum (yapraklar su yüzeyine çıkmaması için) ve bidonumu sıkıca kapatıp, mutlaka serin bir yer olması lazım ben garajıma koydum. İsteyen 3-5 gün sonra tekrar bidonun içine taşları çıkarıp, yaprak eklemesi yapabilir. Yine tuz serpip, tuzlu su ekleyerek tamamlayabilirsiniz. (yapraklar çöküp azaldıkça, ekleyebilirsiniz yani. )
  6. Yapalı 5 gün oldu, bugünkü halini resimleyip ekledim. Bidondaki bitmiş hali rengi değişmiş ve yapraklar azalıp dibe çökmeye başlamış. Hazır olduğunda, kışın inşallah diğer aşamalarını sarmasını da tekrardan paylaşacağım bu sefer salamura yaprağımla yapacağım inşallah.

Not:: YAPRAĞIN SUYUNU HAZIRLAYACAĞINIZ KABINIZ KÜÇÜKSE, MUTLAKA TUZU SUYA GÖRE PAYLAŞTIRIP KARIŞTIRDIKTAN SONRA ÜZERİNE EKLEMELİSİNİZ. YANİ 2 LİTRELİK SUDA TUZUN TAMAMINI ERİTİP DÖKÜP BOŞ KALAN BİDONUN KISMINI TUZSUZ SUYLA TAMAMLAYAMAZSINIZ. MUTLAKA YİNE TUZLU SU EKLEMESİ YAPILMALI. AŞIRI TUZLU BİR YAPRAK OLMAMASI İÇİN BEN TUZ MİKTARINI YETERLİ BULDUM, ANNEMİN DE TAVSİYELERİ İLE BU ÖLÇÜLERDE YAPTIM. FAKAT DİLEYEN ARALARA DAHA DA FAZLA TUZ SERPEBİLİR.
BİDONDAKİ TUZLU SUYUN DA TADINA BAKABİLİRSİNİZ AĞZINI KAPATMADAN ÖNCE TUZ DİLE BAYAA GELİYOR OLMALI BENİM İÇİN BU MİKTAR TAM GELDİ ÖYLE KİLOLARCA TUZA HİÇ GEREK YOK.
IŞIK ALMAYAN SERİN YERDE SAKLAYABİLİRSİNİZ.

⭐️ SU MİKTARINI KENDİNİZ AYARLAYIN BEN GÖZ KARARI KULLANDIM. YAPRAĞINIZIN VE BİDONUNUZUN MİKTARINA GÖRE AYARLAYABİLİRSİNİZ. Daha az miktarda yapacaklar ölçüleri yarıya indirebilir. Taşı koymadan önce altına asma ağacından kırarak yerleştirip de yapabilirsiniz.

Salamura Yaprak Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Salamura Yaprak Yapımı Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yapraklar, bidona kalın desteler halinde, aralarına tuz serpilerek boşluk bırakmadan dizilmelidir.
  • Yapraklar, soğuk suyla hazırlanan salamuranın içinde kalmalıdır.
  • Taşma riskinin önüne geçmek için, bidonun üzerinde boşluk bırakılmalıdır.
  • Yaprakların üzeri örtülerek, üzerine taş konulmalıdır. Taş ağırlık oluşturarak, yaprakların su yüzeyine çıkmasını önleyecektir.
  • Hazırladığınız bidonlar, ışık almayan serin bir yerde muhafaza edilmelidir.
  • Yapraklar çöktükçe, gerekli görülürse, yeni yaprak ve tuzlu su ilavesi yapılabilir.

Salamura Yaprakla Sarma Tarifi

 

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Salamura Yaprak Yapımı 11.07.2017 14:15 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 11.01.2022 14:00 tarihinde güncellendi.

Tarifi dene, fotoğrafını paylaş
Ben de Yaptım
Yorumlar (39)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Tuğba Gamzeli Melek

    Ceylan hanım,,, Marketten Deniz tuzu alıp onunla salamura kurmanızı yada kaya tuzu ile kurmanızı öneririm….. Eğer,,, Hiç imkan olmazsa iyotsuz yemek tuzu ile yapınız sevgiler💝

  • Funda'nin Mutfagi

    Merhaba,üzerine dökecegimiz tuzlu su önceden kaynatilacakmi?

  • Nermin Mutfakta

    Tuğbammm Canımm seni merak ettim iyimisin diye sorayım dedim yorumlardan iyi olduğunu öğrendim ☺️çok şükür 🙏 özlettin kendini balımmm görüşmek üzere çokkk öpüyorum 😘😘😘❤️❤️❤️❤️Allah’a emanet bitanemm 🙏

  • özlem Karakoc❣

    Tugba ablacim nasilsin iyimisin? Türkiyede izindesin öyle okudum burda simdi😊😊 keyfini cikart ablacim özledik burda seni onuda bellirteyim yakin zamanda tariflerini bekliyoruz insallah❤️❤️❤️ Allah a emanet ol ablacim❤️❤️

  • Tuğba Gamzeli Melek

    CANIM DOSTLARIM BENİ TÜM TARİFLERİMDEN MERAK EDİP YAZAN ÖZLEYEN HERKESE KUCAK DOLUSU SEVGİ VE SELAMLARIMI YOLLUYOR HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM♥️♥️😘😘😘😘😘😘

  • Münevver'in mutfağı

    Tuğbam nerelerdesin cnm umarım bir sıkıntı yoktur merak ediyorum 😒

  • Mutfak

    Canım dostum nasılsın nerelerdesin bende artık eskisi gibi siteye giremiyorum arada bir bakınıyorum uzun zamandır yoksun seni merak ettim yaprakların harika olmuş canım afiyet olsun öpüyorum kocaman tatilde misin?
    ❤️☺️

  • ikiz annesi(KadriyeÇevik)

    Ablacım nerelerdesin iyisindir inşaALLAH yoksun kaç gündür özlettin kendini ablam benim..

  • Süreyya Ateşci

    Ablacığım çok çok dikkat et kendine. Seviliyorsun 😘

  • & Behice' nin Mutfağı &

    Canım ablam merhabalar yine ayrıntılı bir şekilde çok güzel anlatmışsın ellerine emeğine sağlık 😘😘♥
    Afiyetle pişirip yemekte nasip olur inşallah öpüyorum seni çok sevgiler selamlar 😘♥♥

  • Münevver'in mutfağı

    Tuğbam eline sağlık Bitanem Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin. Şimdiden afiyet şifa olsun çok öpüyorum kucak dolusu sevgiler Allah’a emanet ol ☺️❤️❤️

  • Chef Zeytin

    Canımmm, güzell, biricik arkadaşım benimm☺️♥️♥️♥️ Harika ve çook faydalı bir paylaşım yapmışsın maharetli gülüm benimm, maşallah sana,✨✨✨ hemen kaydettim✌️ yaprağa bayılan biri olarak..😊😋 Bu kadar detaylı, özenli, aşamalı bir anlatım kaçmaz yani😘😘😘 O şahane yaprakları toplayan, basan güzel ellerin dert görmesin hiç inşallah kuzuuumm🙏🙏 Allah sağlıkla, ağız tadıyla, en güzel günlerde yapraklarınızı tüketmeyi nasip etsin Tuğbam, Allah’a emanet ol canım kardeşimm, kalbimden öpüyorum ve seviyorum seni kraliçemmm😘😘😘😘♥️♥️♥️♥️😘😘😘😘♥️♥️♥️♥️

  • Zeliha Turhan

    Tuğbacım , çok çok güzel yapraklarına bayıldım karşıdan belli tazecik çok iyi yapmışsın Rabbim ağız tadıyla yemek nasip etsin inşaallah , kendini yormadın.umarım , nasılsın ? hemen kısacık yazarsın tmmmı canım., Kendine iyi bak Rabbime emanetsin öpüyorum hayırlı geceler diliyorum sevgilerimle.

  • Ozden gokhan

    Guzel tugbam cok gecmis olsun rabbim sifalar versin balimm ❤❤❤ rahatsiz halinle bile boyle guzel boyle detayli salamura tarifi vermissin masallah sana bitanem😊😊 valla tam hamaratsin guzelim benim takdir etmeye doyamam seni ❤ ellerine emegine saglik gulum guzel gunlerde yiyin insalah koskocaman opuyorum can parem tez zamanda iyilesmen dilegiyle cok cok opuyorum allaha emanet ol guzelim❤❤❤❤❤

  • Hünerli Zehra

    Çok tatlısınız hiç üşenmeden bu bilgileri verdiğiniz için çok teşekkürler tuğba hanımcım

  • suzan ürün

    emeğine sağlık canım yorumları okudum yeni farkettim hayırdır canım bir rahatsızlıgin mi var çok geçmiş olsun Allah şifa versin

  • dilber y

    Merhaba ablam nasılsın umarım ıyısındır 🤗😘salamura yapmıssın ablam annemde yapar hatta o da kendı toplar ve yapar cok sevıyor hele taze taze sarmasını yapar mmmm annemı ozledım ya onun yemeklerını anne elınden çıkan yemek cok ayrı ablam ondan herhalde sende harıka yapmıssın aynı annem gibi bır bu sekılde yapıyor bırde susuz tuzsuz ıkı sekıldede bunları görünce aklıma geldı ellerıne emegıne sağlık ablam 🤗🤗😘😘cok guzel olmus ❤️❤️😘🤗çok öpüyorum 😘 sevgı ve selamlarımla hayırlı huzurlu mutlu sağlıklı akşamlar kraliçem

  • Nermin Mutfakta

    Canımm Tuğbammm ellerine emeğine sağlık 😍misss gibi kendi yetiştirdiğin yapraklar taze tazeher aşamasınıda tek tek fotoğraflamışsın✨✨Rabbim ağız tadıyla afiyetle yemeyi nasip etsin inşallah 🙏çokkkkk öpüyorum 😘😘😘😘musmutlu akşamlar diliyorum bebek kalpli meleğim 😇😇kendine çokkk iyi bak 😘😘😘😘😘❤️❤️❤️❤️❤️✨

    • Tuğba Gamzeli Melek

      Nerminim bal kaymağım, gözümün nuru arkadaşım🙏😍♥️♥️ Amiiiinnn gülüm inşallah dediğin gibi olur birtanem🙏✨✨
      Tüm harika sözlerin için minnet ve sevgilerimi gönderiyorum canımsın herşey gönlünce olsun sevdiceğim hayırlı akşamlar🙏♥️♥️😘😘😘😘😘

      • Nermin Mutfakta

        Canımm Tuğbammm 😍❤️yorumları okudum ve çokkk üzüldüm:(((( lütfen kendine iyi bak bir süre paylaşım ve yorum yazma hiç bir şey sağlıktan önemli değil ✨✨kendine dikkat edersen daha çabuk iyileşirsin lütfen dikkat et ve tez zamanda iyileş🙏Rabbim en kısa zamanda acil şifalar versin 🙏moralini yüksek tut ve lütfen çabuk iyileş ❤️❤️bütün dualarım seninle çokkk öpüyorum meliğimmm😘😘😘😘😘❤️❤️❤️❤️❤️❤️

      • Tuğba Gamzeli Melek

        Canımsın kıymetlim baş tacım 🙏🙏♥️♥️😘😘😘

  • özlem Karakoc❣

    Ablacim nerelerdesin⭐️ nasilsin buara göremedim seni merak ettim😊😊 zeytin tarifindede yazdim ama cvp yazmadin?

    • Tuğba Gamzeli Melek

      Canımın içi kara gözlü güzel özlemim🙏😍♥️
      Çok teşekkür ederim meleğim bu aralar malum sebeplerimden dolayı bişey paylaşamıyorum. Belli bir müddet yazı yazmam ve eğik durmamda yasak mecburen uyabildiğim kadar uymaya gayret göstereceğim birtanem.
      O sebeple ne tarif yayınlayabiliyor ne uzun cevaplayamıyorum, yorum daha yazmıyorum neredeyse omuriliğimde eğrilme tespit edildi dik durmam gerekiyor. Buda yazarken mümkün olmuyor. Bazı münasebetsiz insanlarda böyle şeyler yazmamızdan rahatsızlık duyuyor yada birbirimize hal hatır sormamızı istemeyenler gereksiz yorum yazarak canımı sıkıyor. Kimsenin sayfama ve bana müdahale etme hakkı zaten yok ama bende tedirgin oluyorum.
      Siz sevdiklerim ve sevenlerim merak eden kıymetli dostlarım iyiki varsınız. Gönülden teşekkürlerimi gönderiyorum dualarından eksik etme balım seni çok seviyor ve kocaman öpüyorum kıymetlim🙏♥️♥️😘😘😘😘😘

    • Tuğba Gamzeli Melek

      Özel konuşmalarınızı özelden paylaşın diyenler oldu gerekli cevabı verdim tabiki. Keşke seninde tüm sevdiklerimizde numarası olsada özelden görüşüp yazışabilsek fakat bazıları bizi komşu sanıyor sanırım. Hem okumaya üşenmiyor merak edip tek tek kontrol ediyor hemde tariften bahsedin lütfen diyor son kek tarifimde kibarlığımı bozmadan yanıtladım birtanesini. İstemeyen okumayabilir zaten kişiye özel yazıyorum alakasız bulanda lütfen girdiği gibi geri çıksın sorun kalmaz. Her neyse balım. Yokluğumda beni unutmaman dileğimle Allaha emanet ol kendine iyi bak güllerin en güzeli kardeşim🙏♥️♥️😘😘😘

    • Tuğba Gamzeli Melek

      Banada bak goya yazmam yasak 😄😄😂
      Baya kısa özetlemişim😅😂😂😂

  • Hünerli Zehra

    Harikasınız bende yaptım ama kaynar su döküp böylede olduğunu bilmiyordum bu tabiki daha basit çarşıdan aldığım için inceliğindende emin değildim zaten bilirsiniz kaynar suyla incelir derler ama sizinkide ince olduğu için gerekmemiş afiyet olsun kışın bir sarma tarifinizle sarmalarınızı görürüz İNŞAALLAH 😘

    • Tuğba Gamzeli Melek

      Merhabalar zehra hanımcığım bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Taze kopardığım yapraklarımla sarma yayınlamıştım.
      İnşallah salamuramlada Rabbim kısmet ederse sarma yapıp yayınlayacağım. Beğeniniz için çok mutlu oldum. Yaprağınızın tazeliğini, yumuşaklığından arka kısmının tüysüz olmasından ve elinize aldığınızda açık yeşil olmasından hafifliğinden gibi şeylerden anlayabilirsiniz. İyi yaprak damarsız olur yerkende lezzeti harika olur. Alırken dikkat edebilirseniz bu hususlar çok önemli bulması zor bir özellik ama naçizane tavsiyelerimle inşallah yardımcı olabilmişimdir. 🙏☺️☺️♥️
      Böyle uğraşsız çok pratik oluyor birdahaki seneye inşallah sizde böyle denersiniz. Ben sonuçtan yayınımla haberdar ederim
      Sevgilerimle hayırlı akşamlar dilerim çok öpüyorum.♥️♥️😘😘😘😘

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kavanozda Kuru Yaprak Salamura Tüm Detaylarıyla Tarifi

Kavanozda Kuru Yaprak Salamura Tüm Detaylarıyla

12-14 kişilik, 3 saat Hazırlık, 5dk Pişirme
Salamura Yaprak Basımı Tarifi

Salamura Yaprak Basımı

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, Pişirme yok
Kaynar Suyla Yaprak Salamura Tarifi

Kaynar Suyla Yaprak Salamura

16 Kişi ve üstü kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Salamura Yaprak Basımı Tarifi

Salamura Yaprak Basımı

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Susuz Asma Ve Dut Yaprağı Basma Tarifi

Susuz Asma Ve Dut Yaprağı Basma

4-6 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Pet Şişede Tuzsuz ve Susuz Asma Yaprağı Saklama Tarifi

Pet Şişede Tuzsuz ve Susuz Asma Yaprağı Saklama

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, Pişirme yok
Kıymalı Saksı Kebabı Tarifi

Kıymalı Saksı Kebabı

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kıymalı Pratik Börek Tarifi

Kıymalı Pratik Börek

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Elmalı İstiridye Kurabiye (Kalıpsız) Tarifi

Elmalı İstiridye Kurabiye (Kalıpsız)

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kivi Rüyası Tarifi

Kivi Rüyası

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Salamura Nedir? Yapılışı ve Püf Noktaları Tarifi
Salamura Nedir? Yapılışı ve Püf Noktaları

Salamura: 4 Mevsim Taze Lezzet, Asırlık Çözüm! Yaz günlerinin telaşlı günlerinde pek çok kişi kış…

Kusursuz Yaprak Sarmasının 8 Püf Noktası Tarifi
Kusursuz Yaprak Sarmasının 8 Püf Noktası

Yaprak Sarması Pişirmenin Püf Noktaları Yaprak sarmanın girdiği eve neşe getirmediği yoktur. Anne eli değmiş…

Defne Yaprağının Faydaları Nelerdir? Tarifi
Defne Yaprağının Faydaları Nelerdir?

Mitolojiden Esinlendik: Defne Yaprağı ve Kullanım Alanları Ülkemizde Akdeniz Defnesi olarak bilinen defne yaprağı yemeklere…

Avokado Yaprağının Bilmediğiniz 15 Faydası Tarifi
Avokado Yaprağının Bilmediğiniz 15 Faydası

Avokado Yaprağı Bakın Nelere İyi Geliyor! Ülkemizde uzun yıllardır yetişmesine rağmen daha yeni yeni insanların…

İncir Yaprağının Bilmediğiniz 10 Faydası Tarifi
İncir Yaprağının Bilmediğiniz 10 Faydası

İncir Yaprağının İlaç Niteliğindeki Faydaları ve Kullanımı Doğada bulunan pek çok sebze ve meyve, yapraklarıyla…

Mabet Ağacı Yaprağının 6 Önemli Faydası Tarifi
Mabet Ağacı Yaprağının 6 Önemli Faydası

Mabet Ağacı: Tüm Dünyanın Gözü Onda! MÖ. 2600’lü yıllardan bu yana varlığını sürdüren mabet ağacı,…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Tarifler Geri
Videolar Geri