Yayla Çorbası Yapımı

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 6-8 Kişilik
  • 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme

Yayla Çorbası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 7-8 su bardağı kaynamış su ile haşlanır
  •  2 su bardağı tepeleme yoğurt
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 Türk kahvesi  fincanı un
  • 2 yumurta sarısı ile meyane hazırlanır ( isteyen 1 adet yumurta sarısı kullanabilir sorun olmaz)
  • Çorba fokur fokur kaynayınca 1-2 tatlı kaşığı tuz eklenir
  • ( arzuya göre bulyon da eklenebilir çok güzel de olur)
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı salça kokusu çıkana kadar kavrulur ocak altı söndürülünce
  • 1 çorba kaşığı kuru nane ve
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber atılır.

Tercihe kalmış istemiyorsanız  salça eklemeyebilirsiniz ….normalin de yoğurt çorbasına salça  konmaz ama ben çok az olmak kaydı ile koymayı tercih ediyorum :))))))

Yayla Çorbası Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

Sizler ile bugün Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden olan “Yayla Çorbası” tarifini paylaşmak istiyorum. Bu davetlerde misafirlere, evde  hasta varsa hastalara yapılması tercih edilen, çocukların da çok sevdiği bir çorbadır…….

Türk mutfağında en  çok tercih  edilen çorbaların başında gelen kurtarıcı herkes tarafından sevilen ve yenilen vazgeçilmez  çorbamızın yapımına hadi başlayalım.

Pirinci ayıklayın çeşme altında güzelce  yıkayın süzün. . 7-8 su bardağı suyu ocakta tencere de kaynatın. Kaynamış olan suya pirinçleri ekleyin ocağın altını biraz kısın orta ateşte birlikte pişmeleri için onları rahat bırakın.Arada sırada karıştırın pirinçler tencerenin dibine yapışmasın….

Siz başka bir tencere de yoğurdu, sütü, unu ve yumurta sarısını çırpma teli ile güzelce çırpın bulamaç gibi bir sos, meyane yapın.

Pirinçler pişince pirinç tenceresini olduğu gibi yoğurtlu sosa meyaneye yavaş yavaş ve telle karıştırarak  ekleyin.Sonrasında hızlıca telle şöyle bir çırpın. Sos ve pirinçler birlikte incelmiş homojen bir karışım olmuş olmalı. Şimdi kıvamına bakın çok  koyu ise meyaneye su istiyorsa çorbanıza   kaynamış su ekleyin unutmayın çorba daha pişecek çorbanızı su ekleyerek meyanenin koyuluğunu açın  yok   su yeterli ise tekrar su eklemenize gerek yok. Kıvamı siz ayarlayın ama unutmayın cıbıl cıbıl su olmamalı.

Bir 10-15 dakika beraber kaynasınlar şimdi tuzunu ekleyebilirsiniz. Kaynamadan tuz eklerseniz çorbayı kestirirsiniz onun da dönüşü olmaz. Unutmayın çorbanız kaynayınca tuz ekleyeceksiniz. Bu aşamada         ( kaynadıktan sonra) tuz ile bir adet bulyon da ekleyebilirsiniz bulyon eklerseniz çorbanız daha lezzetli olacaktır.

Önemli Not : Bulyon ekleyecekseniz ilk önce bulyonu çorbanıza ekleyin hemen karıştırarak bulyonu çorbanızın için de eritin ve çorbanızın tuzunu  kontrol edin tuzu bulyona rağmen eksik ise biraz daha tuz ekleyin bulyonlar fazla  tuzlu oluyor lütfen bunu unutmayın. Tuz eridi kaynayan çorbayı küçük ocağa kısık ateşe alıp arada sırada karıştırarak pişirin. .Karıştırmaz iseniz pirinçler dibine tutar…

Siz şimdi bir sos tenceresi alın. Tereyağı ekleyin ve eritin içine çay kaşığı ile  çok çok az domates  salçası  ekleyin ve yağ ile kavurun salçanın  kokusu çıksın. Şimdi ocağın altını kapatın ve salçalı tereyağa 1 yemek kaşığı kuru nane ve bir çay kaşığı toz kırmızı biber ekleyin.

Çorbanızdan 1-2 kepçe alıp bu naneli sosa ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Şimdi bu naneli karışımı çorbanıza ekleyin ve çorbanızı güzelce karıştırın.

Bir 10-15 dakika daha kısık ateşte beraber kaynasınlar. Kıvamına tadına bakın eksik olanları ekleyin….        ( kaynamış su ,tuz, su,nane v. S)

Çorbanız hazır unutmayın çorbanız kıvamlı olmalı. Ne çok koyu olmalı ne çok cıvık. . Bu çorba bekleyince koyulaşan bir çorbadır. Ertesi güne çorbanız kaldı ise ve çok koyulaştıysa ısıtırken çorbanın içine biraz kaynamış su ekleyin ve karıştırarak ısıtın. .

Çorbanız pişti afiyetler olsun. .

Bu çorbada en önemli  nokta çorbaya tuzun eklenme zamanı. Unutmayın içinde yoğurt, süt, yumurta olan çorbalara tuz mutlaka çorba kaynadıktan sonra eklenmelidir ve hemen çorba karıştırılarak tuz çorbanın içinde eritilmelidir. . .

Çorba kaynamadan tuzunu eklerseniz çorbanız kesilir pütür pütür olur çırpsanız bile düzeltemezsiniz. Bu çorbayı arada sırada karıştırarak pişirmek kontrol etmek gerekiyor pirinçler tencerenin dibeni tutabiliyor o nedenle kaynamış çorbanıza tuzu koyduktan erittikten sonra devamında çorbanızı küçük ocakta kısık ateşte pişirmenizi tavsiye ederim. .

Normalde yoğurt çorbasına salça konulmaz ama ben son yıllarda 1 çay kaşığı (silme) az bir miktar da  koyuyorum çok da güzel oluyor istemezseniz koymayabilirsiniz…

Afiyetler olsun, bal şeker olsun…..

Hoşçakalın

Yayla Çorbası Yapımı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Yayla Çorbası Yapımı 01.04.2015 09:58 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 01.04.2015 19:30 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
Yanına Ne Gider?
Tavuk Midye Tava (2) Tarifi

Tavuk Midye Tava (2)

1-2 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Karnabahar Salatası Tarifi

Karnabahar Salatası

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Salçalı Krema Soslu Makarna Tarifi

Salçalı Krema Soslu Makarna

4-6 kişilik, 35dk Hazırlık, Pişirme yok
Yorumlar (30)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Çocukların en sevdiği çorba yayla çorbası. Ben rahmetli kayınvalidemden öğrenmiştim. Onun yaptığı kıvam kaymaklı gibi olurdu benim kesilirdi, çorbaya küser yapmazdım . Son yıllarda yaptıklarım fena olmuyor sanırım. 🤗 Kayınvalidemden başka kimsenin süt koyduğunu duymamıştım nihayet sizde gördüm. Sütsüz olunca çok ekşimsi bir tat oluyor. Süt tatlandırıyor lezzet veriyor. Elinize sağlık❣️

  • Nadirye Sevim

    Ellerinize sağlık hemşerim bu tarifte meyane sosuna yumurta sarısı eklemesek olur mu kıvamda ve tadında bi değişiklik yada kesilme olur mu

  • Profil fotoğrafı

    Nefis oldu, tarif için teşekkürler💐 Not: ben sağlıksız olduğu için bulyon koymadım.

  • Burcu Demir

    bu tarifi sanirim 50, yapışım oğlumun tek sevdiği corba diyebilirim ♥️😚

  • Profil fotoğrafı

    tavuk bulyon mu et bulyon mu olur buna

  • Profil fotoğrafı

    Şu siteyi sırf sizin tarifleriniz için kullanıyorum gerçekten . Ne yapacaksam , evde ne varsa sizin tariflerinizden arama butonuna basıyorum . Sonuç yine ve yine mükemmel .

  • Profil fotoğrafı

    Canan hanım gerçek tarif veriyor. Bazıları gibi ‘malzeme listesi’ verip bırakmıyor. Alternatifli anlatimlarinda kendi tercihini belirtirken istemeyenlerin o tercihi uygulamayabileceklerini belirtiyor. Yani tarifin yeterliliği -veya yetersizliği- sözkonusu edilmeden tercihlerinden dolayı ‘sorgulanmasını’ etik bulmuyorum. Tarifleri uygularken ben tercihe bırakılan konularda kendi tercihimi kullanıyorum ve çok da güzel sonuçlar alıyorum. Bu kadar ayrıntılı tarifler arasında aynı hassasiyetle tenkitlere de cevap vermesini takdirle karşılarken güzel paylaşımların devamını diliyorum. Teşekkürler

  • YT TOKGÖZ

    selamlar canan abla bu çorbanın yapılışını bilmem ama yenilişini çok güzel bilirdim :)) çok sewerim ama hiç kendim yapmamıştım. dün iftara yaptım komşumla da paylaştım resim çekmeye fırsatım olmadan bitti bile. tarif için teşekkürler

  • GÜL YASTIK

    Canan hanım keyifli tariflerinizi zaman zaman okuma ve deneme fırsatım oluyor. Emeğinize ve yüreğinize sağlık. Yalnız çorbalarınız da Bulyon kullanıyor olmanıza şaşırıyorum.

    • Canan Gunduz

      Filiz hanımcım merhabalar,çok çok haklısınız kullanmamak koymamak gerekir ama ben bu tip şeyleri bulyon,krema v.s çok çok da kullanmıyorum…hazır çorba hiç kullanmıyorum…….burada tarifler üst üste paylaşılınca sanki çok kullanılıyormuş gibi duruyor..ama özde size tamamen katılıyorum dediğim gibi çok haklısınız ( her ne kadar bulyonu arada sırada kullansam da) bulyon kullanılmasa daha iyi mi olur? tabii ki daha iyi olur..zararlı mı zararlı..ama şu da bir gerçek ki eklendiği ürüne inanılmaz lezzet katıyor..ben bulyon da kalıp gibi olanlardan değil toz halinde olanlardan kullanmayı tercih ediyorum..tam bilgim yok ama asıl zararlı olan o sert küçük kare formda olanlar onu o forma sokmak için kullanılan madde…diye biliyorum ama dediğim gibi çok da bilgim yok….ben bazı şeyleri çok önemsemiyorum çok fena biliyorum ama patlamış mısıra cipslere çikolataya da bayılıyorum..yaramaz bir çocuk gibiyim :))))))) ne diyeyim kimse beni örnek almasın bulyon kullanmasın :))))))))))))))))))))) Filiz hanımcım ben bazı tariflerde kullanıyorum mecburen bunu da yazıyorum ama son noktada tarifler de bulyon konusunu yazarken yapanların arzusuna bırakıyorum tercih yapanların olsun istiyorum…:))) sevgiyle kalın …..

      Hoşçakalın

      • GÜL YASTIK

        Bende Ankara da yaşıyorum. Sanıyorum aynı yaşlardayız. Tarzınızı, hayata bakışınızı tariflerinizin arasından yakaladığımı düşünüyorum. Bulyonu sizinle bütünleştiremedim ki şimdi mısır, cips, çikolata diyorsunuz. Beni tekrar şaşırttınız. Eğer önce sağlıklı ve sonra da mutluysanız sorun yok. Her şey gönlünüzce olsun inşallah. Hoşcakalın.

      • Canan Gunduz

        Filiz hanımcım merhabalar,sizi şaşırtmak istemezdim ama ne yazık ki benim de handikaplarım, defolarım var ben de herkes gibi mükemmel değilim…benim de bazı yanlışlarım oluyor olacaktır da ..bu da öyle bir şey..bana yakıştıramadığınızı mesajınızdan anlayabiliyorum :)))) dediğim gibi benim de yanlışlarım var..bu da öyle bir şey….uç bir örnek olacak ama sigaranın sağlığa zararlı olduğunu bilip sigara içmek gibi…( bu arada ben kullanmıyorum) bazen doğruyu biliriz ama yanlış yaparız ya da bize göre genele göre yanlış olanı yakıştıramadığımız düşünmediğimiz biri yapınca şaşırırız hayal kırıklığı yaşarız …sizin de bu konuyu bana yakıştıramadığınızı anlıyorum..kesinlikle çok da haklısınız … benim yanlışım sizinle yüz yüze sohbet ediyor gibi buradan tercihlerimi yazmam oldu..bunu bu mesajı sırf siz okumuyorsunuz bunu unutmamalıydım yüz yüze konuşuyormuş gibi yazmamalıydım…benim tercihimi bu kadar açık yazmamalıydım…..sizden ve okuyanlardan açık yazdığım için özür dilerim…sizin de her şey gönlünüzce olsun…

        Hoşçakalın

      • GÜL YASTIK

        Lütfen Canan hanımcığım özürlük bir durum yok. Bunlar ne kadar içten ve doğal olduğunuzu gösteriyor.Yiyecek mezarlıkları marketlerden alış veriş yaparken, hastalıkların bu kadar kol gezdiği bir ortamda hep birlikte mücadele verelim. Yoksa tadına doyulmaz müthiş şeyler var. Dev sektörler çökmesin diye bu konular hep gündem dışı. “Şu kadar hastane daha açtık” demek yerine,” bu hastalıkların önüne geçtik” diyelim istiyorum. Her şey Allah’tan amenna ama bir anne olarak endişelerim var. Hepimizin her şey gönlünüzce olsun.

      • Canan Gunduz

        Filiz hanımcım çok çok haklısınız..size canı gönülden katılıyorum…güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle hoşçakalın….

  • Profil fotoğrafı

    O kadar güzel anlatmışsınız ki…teşekkürler

  • Profil fotoğrafı

    ben denedim çok güzel oldu salça koymadım ama teşekkürler…

    • Canan Gunduz

      Ellerinize sağlık Huriye hanımcım afiyetler olsun….zaten salça tercihe kalmış :))))) ..ben de çok çok az ekliyorum ..yorum de için teşekkürler…

      Hoşçakalın

  • Canan Gunduz

    Gülcancım canım benim çorbadaki yumurta ile yazdıklarını eleştiri olarak almadım ayrıca eleştirebilirsin de herkes her şeyi beğenecek diye bir kural yok zaten ..
    .boşver takılma bunlara :))))))))))))))

    Hoşçakal

  • Canan Gunduz

    Bu yazı tarif ile ilgi değil….Gülcancığıma kişiye özel bir yazı..şimdi bu ne dememeniz için baştan açıklayayım dedim…

    Gülcancım tatlı kızım ilk önce annene acil şifalar dilerim….canım benim iyi düşünmekle iyi olacağını düşünüyor muyum ?????bazen evet …Allah ” isteyin benden vereyim ” demiş ….güzel kızım bu bağlam da güzel dileklerin güzel duaların işe yarayacağına tutabileceğine inanıyorum…özellikle duaların …..o nedenledir ki ” ne dilediğine dikkat et ” sözünü çok önemsiyorum bu nedenle genelde iyi düşünmeye çalışıyorum…ayrıca mutluluğun ya da mutsuzluğun bulaşıcı olduğuna inanıyorum o nedenle mutsuz, sinirli ,negatif ,agresif, kavgacı insanlar ile aynı noktalar da aynı zamanı paylaşmak istemiyorum onları hayatıma sokmak istemiyorum..olumsuz negatif bir insan ile konuşunca bana da yansıyor ben de negatif oluyorum o nedenle enerjik ,mutlu, neşeli, insanlar ile olmayı tercih ediyorum…bir de Gülcancım hayırlısı ile inşallah ben 47 yaşına gidiyorum ..ablacım bana bir öğüt ver desen sana derim ki ; başkaları ne der ne düşünür diye bu kadar başkalarının fikirlerini önemseme o kişiler senden üstün değiller….onları fikirlerini çok da önemseme başkalarını mutlu edicem diye kendini çok da parçalama kendi mutluluğunu kendi isteklerini önemse….. vakit geçiyor zaman azalıyor sor bakalım kendine sen ne istiyorsun hayattan seni neler mutlu ediyor kendin için neler yapıyorsun?…….unutma sen kendini ne kadar anlatırsan anlat anlattığın karşındakinin anladığı anlamak istediği kadar .kimseyi gözünde çok yüksek mertebeye koyma çok önemseme hepimiz 9 aylık doğduk ve hepimiz aynı yere sonsuzluğa gideceğiz hepimiz farklı kaderler yaşasak da Allahın gözün de eşitiz hepimiz sonuçta kuluz..başkaları beni önemsesin, sevsin ,onaylasın,aferin desin,ay ne becerikli,ay ne kadar temiz,ay ne hamarat ,ay ne güzel bunlar boş şeyler …neden bizi hep başkaları değerlendirsin onaylasın neden hep başkalarına yaranmaya çalışalım ki…bu bağlamda unut artık onu boş ver ..sana daha öncede söyledim..bazen en büyük ceza o kişiyi unutmak önemsememektir…çıkart aklından kapat sayfayı ve önüne bak…daha çok gençsin güçlü ol kendine ulaşabileceğin gerçek hedefler koy ve devamlı aklında geçmişi sana yapılan haksızlığı düşünme geçmişi düşünmek kabuk bağlamamış yaralarını kanatmaktan başka işe yaramaz geçmiş geçti gitti unut yaşanın bitti boşver …unutma senden çok daha zor hayatlar yaşayanlar var bunu sende yazmışsın…şimdi sana kötü iyi olmadı diye gelen şey belkide senin için iyi olandır…….en güzelini söylemişsin geleni kabulleneceksin ve şükredeceksin…kim bilir gelen belki seni başka kötülüklerden korumuştur….Gülcancım daha çok gençsin önünde çok uzun ve çok güzel bir hayat var o defteri kapat at kendine yeni bir defter de yeni bir sayfa aç…Gülcan bak sana kendi köklerimden ne yazacağım güçlü olman için…benim anneannem 20 günlük lohusayken dedem tren kazasında ölmüş..annem 6, dayım 8 yaşındaymış bir de 20 günlük bir bebek ile 3 çocukla bu dünya da yapa yalnız kalmış.. beş sene sonrada en küçük çocuğunu kuşpalazından kaybetmiş…başında anne yok baba yok ama bir abisi varmış abisi kolkanat germiş anneannem o durumda bile tek başına hayatını düzenlemiş bunu benim anneannem yapmış o nedenle sen ona göre iyi haldesin senin annen kardeşin oğlun arkadaşların var sana tam güç destek olan aile her şeydir herkes gelir geçer ailen kalır şanslısın velhasıl ……güçlü ol kızım …..güzel günler göreceksin güneşli günler…….hoşçakal

    Gençlik bir kitaptı, okuduk bitti;
    Canım bahar geçti çoktan, kış şimdi.
    Hani sevincin, o cıvıl cıvıl kuş?
    Nasıl, ne zaman geldi, nasıl gitti?

    Ömer Hayyam

  • Canan Gunduz

    Gülcancım merhabalar tatlım, nasılsınız umarım her şey yolundadır :))))))çorba tarifine gelince tatlım çorbalar da yumurta sevmeyebilirsin senin tercihin tabii ki ne diyebiliriz ki….yumurtayı verdiğim tariften çıkart gerisini aynen uygula ama özellikle et su tablet eklemeni tavsiye ederim…bu şekil de de lezzetli olacaktır…unutmadan bu arada ben tavuk suyu çorbaya da yumurtalı limonlu terbiye yapıyorum onu tercih ediyorum ….. ama tavuk suyuna bir tane yumurtasız yaptığım tarif var bir ara paylaşmaya çalışayım……seni ve oğluşunu öpüyorum annene de selamlar…. Allaha emanet olun….

    Hoşçakal

    Hoşçakal

  • ayşe inal

    canan hanim allah razi olsun sizden.ben yapardim hep pirinclerim hamur gibi olurdu.simdi tarifinizi yaptim su anda görüntü super.çok sagolun.acaba arpa şehriye ile yapincada ayni yöntemi uygularsak olurmu.sizi takip etmeye devam edeceğim inşallah.

    • Canan Gunduz

      Ayşe hanımcım merhabalar,umarım en son noktada da aynı fikirde olursunuz ve çorbayı beğenirsiniz:)))))) Ayşe hanımcım ben arpa şehriyeli yapmadığım için bu konuda bilgim de yok fikrim de yok açıkçası sizi yanıltmak da istemem…kusura bakmayın lütfen….tekrar ellerinize sağlık afiyetler olsun….

      Hoşçakalın

  • Profil fotoğrafı

    Merhaba güzel kardesim, okadar güzel anlatmissinizki emeginize saglik suan yapiyorum ama meyane icin un ölcüsünü vermemissiniz ben iki yemek kasigi kattim umarim dogrudur. Henüz salcali sosunu katmadim ama suan itibariylede tadi cok güzel. Tarif icin tesekkürler.

    • Canan Gunduz

      Fatma hanım merhabalar,çok haklısınız farkettim ve yönetimden malzemelere 1 kahve fincanı un eklemesini rica ettim ……….ama henüz eklenmedi kusura bakmayın 1 küçük Türk kahvesi yeteli olur sizin koyduğunuz ölçüde yeterli olacaktır…tekrar özür diliyorum kusura bakmayın..ben böyle hataları çok sık yapıyorum çok çok üzgünüm…..

      Hoşçakalın

  • Emine A.

    Bu kadar uzun anlatıma elinize sağlık denir yani

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Topalak Çorbası Tarifi

Topalak Çorbası

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tarifi

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Hanımağa Çorbası Tarifi

Hanımağa Çorbası

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Tutmaç Çorbası Tarifi

Tutmaç Çorbası

8-10 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Terbiyeli Yayla Çorbası Videosu Tarifi

Terbiyeli Yayla Çorbası Videosu

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Helle Çorbası (Un Çorbası) (Videolu) Tarifi

Helle Çorbası (Un Çorbası) (Videolu)

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Hedik Çorbası Tarifi

Hedik Çorbası

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Karadutlu Tart Tarifi

Karadutlu Tart

12-14 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Bakla Salatası (Denemeyen Pişman) Tarifi

Bakla Salatası (Denemeyen Pişman)

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Antrikot Biberiye İle Tatlandırılmış Tarifi

Antrikot Biberiye İle Tatlandırılmış

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Arnavut Paçası Tarifi

Arnavut Paçası

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Yeşil Mercimekli Ekmek Tarifi

Yeşil Mercimekli Ekmek

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Buzlukta Sarımsak Saklama Tarifi

Buzlukta Sarımsak Saklama

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Yayla Çorbasının Yanında İyi Giden 10 Nefis Videolu Tarif Tarifi
Yayla Çorbasının Yanında İyi Giden 10 Nefis Videolu Tarif

Besleyici Yayla Çorbasının Yanına Ne Gider? Türkiye’nin hemen hemen pek çok yöresinde hazırlanan yayla çorbası,…

Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? 7 Kesin Çözüm Tarifi
Yanmış Tencere Nasıl Temizlenir? 7 Kesin Çözüm

Tencere Yanığı Nasıl Çıkar? Zamanının büyük bir bölümünü mutfakta geçiren kişiler için bazı mutfak kazaları…

Yanmış Yemek Kokusunu Gideren 7 Hızlı Çözüm Tarifi
Yanmış Yemek Kokusunu Gideren 7 Hızlı Çözüm

Evdeki Yanık Yemek Kokusu Nasıl Geçer? Mutfaktaki telaşlarınız bir türlü bitmiyor değil mi? Kahvaltı, atıştırmalıklar…

Wonton Nedir? Çorbası Nasıl Yapılır?
Wonton Nedir? Çorbası Nasıl Yapılır?

Wonton: Çin Mutfağının Leziz Başlangıcı Bugün sizi Çin mutfağından lezzetli bir başlangıç ile tanıştıracağız. Wonton,…

En Beğenilen Pratik Mercimek Çorbası Çeşitleri Tarifi
En Beğenilen Pratik Mercimek Çorbası Çeşitleri

"Mercimek çorbası nasıl yapılır" sorusunun en doyurucu cevabı olarak, birbirinden lezzetli seçenekler sunan mercimek çorbası…

Yarasa Çorbası: Koronavirüsün Gerçek Nedeni Mi? Tarifi
Yarasa Çorbası: Koronavirüsün Gerçek Nedeni Mi?

Dünya Salgına Neden Olan Bu Çorbayı Konuşuyor! Yarasa çorbası, 2020 yılının ilk aylarından itibaren tüm…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Tarifler Geri
Videolar Geri