Açık Pide Yapımı ( Kaşarlı + Kaşarlı Pastırmalı)

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 4-6 Kişilik
  • 5dk Hazırlık, Pişirme yok

Açık Pide Yapımı ( Kaşarlı + Kaşarlı Pastırmalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker ( tepeleme)
  • Yarım çay bardağı ocakta eritilmiş tereyağ ( yada sıvı yağ)
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( tuzu peynirinizin tuzluluk oranına göre siz belirleyin)
  • 3,5 -4 su bardağı un ( ben 4 silme bardak un  koydum)
  • Tereyağ

İstenilen her hangi bir iç malzeme

  • Kaşar ( rende)
  • Pastırma
  • Sucuk
  • Kıyma ( kavrulmuş)
  • Ispanak
  • Patates ( haşlanmış)
  • Çırpılmış yumurta
Deneyen Fotoğrafları
4 Deneyen Fotoğrafı

Açık Pide Yapımı ( Kaşarlı + Kaşarlı Pastırmalı) Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

Her ne kadar  hamurda çok başarılı olsak ,aslını yakalasak da evde pişen pideler dışarıda odun ateşinde pişen pideler ile kıyas kabul etmez…size vereceğim tarif  % 100 aslı gibi olmasa da   %70-80 idare eder …ev şartlarında da bundan iyisi olmaz zaten :)))))…tarif destan tariflerimden çok çok uzun  ama şunu da belirtmeliyim ki eğer  okumazsanız  tam olarak anlayamazsınız ve  güzel pideler de yapamazsınız..resimlerde ki güzel pideleri  yapmanın sırrı uzun tarifin içinde ki püf noktalarında  saklı…  üzgünüm ama güzel pide yapmak için   tüm yazdıklarımı okumanız lazım :)))…hadi başlayalım…

1 yemek kaşığı mayayı 1 su bardağı ılık su ile bir kasede eritin. Eriyen mayaya 1 çay kaşığı şekeri ekleyin ve bu karışımı bir 10 dakika bekletin. Maya kabarırken siz ağzını kapatabileceğiniz derin bir yoğurma kasesine 3,5- 4 su bardağı unu eleyin unun ortasını açın, unun ortasına kabarmış mayayı tuzu, erimiş tereyağı ekleyerek hamuru yoğurun. 

Mayalanacak hamurunuz hazır hamurun bulunduğu kabın ağzını kapatın ve kabın üstünü yoğurt sarar gibi sarın devamında sıcak bir yerde hamurunuzu 2 katı olana kadar kabartın.

Kabaran hamuru 5 bezeye bölün. Bezeleri yumak yapın. Her bir bezeyi unlanmış tezgahta un yardımı ile  tepsinize sığacak boyutta  40  cm uzunluğunda 16-17 cm genişliğinde açın. (herkes hamurlarını  kendi tepsi boyutuna göre açmalı ) Hamuru açarken döndüre döndüre (+) oval ve ince olacak şekilde açın ..açılan hamuru elinizle kontrol edin ,hamurun her yerini  düzeltin …hamurun her yeri aynı incelikte olmalı yoksa eşit kalınlıkta olmayan pideleriniz olur……Açık pideler ince olmalı bu nedenle de ince açılmalı.. ne kadar ince hamur o kadar çıtır pide :)))) çok çok da incecik tül gibi de açmayın sonuçta börek yapmıyoruz :)))) resimleri inceleyebilirsiniz…Hamurun üstüne istediğiniz harç malzemenizi koyun,harcı hamura yayın….

Not : Pideleri açarken tezgahı unlayıp hamuru da un yardımı ile açabilirsiniz..açılınca hamurun üstünde çok un olursa unu  kuru yumurta fırçası ile hamurun üstünden  süpürürsünüz…ben hamurlarda ki fazla unları hep kuru fırça yardımı  ile süpürürüm…size de tavsiye ederim…

Açık Kaşarlı  Pide için :

Hamurunuzu anlattığım şekilde açtınız  ..açtığınız hamuru unlanmış tepsinize alın ve hamurun kenarlarını 1-2 parmak içe doğru kıvırın pidenin uçlarını da sıkıştırın kısaca hamura pide şekli verin..(boş  hamurun içini çatalla bir kaç yerden  delin ki hamur pişerken kabarmasın)hazır  halde ki içi döşenmemiş boş hamurları 250 derecede ısınmış fırında 7-8 dakika kadar pişirin tepsiyi dışarı alın hafif pişmiş hamurun ortasına bol kaşar rendesi+(isteğe göre çırpılmış yumurta)+mutlaka tereyağ parçaları koyarak kaşarlı iç malzemenizi pişmiş hamura yerleştirin..hafif pişmiş hamurun kenarlarına da tereyağ sürün… 2.aşaması tamamlanmış pideleri kaşarlar güzelce  eriyene kadar 7-8 dakika daha fırınlayın…pideler kızardı kaşarlar da eridi şimdi tepsiyi fırından tezgaha çıkartın pişen pidenin  (kenarlarını +içini ) her yerini yine güzelce yağlayın…pidelerinizi bu şekilde yaparsanız kaşarlar pidenin üstünde erir ama çok kızarmaz,kaşarları yumuşak,erimiş çok kızarmamış  pideleriniz hazır :)))))

Kaşarlı + Pastırmalı pide yapılışı:

Hamuru anlattığım şekilde hazırladınız  ..hamurun tam ortasına bolca rende kaşar peyniri yayın..peynirin üstüne çemensiz pastırma dilimlerini yerleştirin pidenin kenarların 1-2 parmak olacak şekilde iç malzemenin üstüne kapatın ..hamurun 2 ucunu  da ortada büzerek hamura pide şekli verin..hazır halde ki pidenin üstüne ve kenarlarına ellerinizle  hafifçe bastırın..(tüm aşamaları açılan hamuru tepsiye alarak da yapabilirsiniz eğer tepside yer yok ise işlemleri tezgahta tamamlayıp pideyi tepsiye alabilirsiniz hangisi kolayınıza gelirse)…tepside ki hazır pideyi unlanmış tepsiye alın ve pideyi 250 derecelik ısınmış sıcak fırında 7-8 dakika kadar pişirin pidenizi dışarı tezgaha alın..pidenizin kenarlarını tereyağ ile yağlayın pastırmanın üstüne biraz çırpılmış yumurta gezdirin şimdi yine en üste kaşar rendesi serpiştirin ve kaşarlar eriyene kadar pidenizi tekrar fırına sürün ..pişen pideyi tezgaha alıp her yerini yine tereyağ ile yağlayın…( 2. fırınlanma aşamasında istemiyorsanız yumurta kullanmayın pişen pastırmanın üstüne sırf kaşar rendesi ekleyin tepsiyi tekrar fırına sürün … sorun yok yumurtasız da olur..)

Anlattığım tarifin yapılışında önemli olan bir nokta var….bu tarifte tepsi mayası kesinlikle yapmayacağız pideleri hazırlayıp sıcak  fırına atıp hemen pişireceğiz…tepsi mayası yaparsanız pideler tekrar mayalanır ve pidelerinizin altı kalın olur…bu tarifte tepsi mayası yok unutmayın:))))

Pideler genel olarak  toplamda  15 dakika da pişiyor ama bu sizin fırınınızın ısısına göre değişecektir 15 de olur 20 de olur …..pişirme süresini siz ayarlayın …ben toplamda 15 dakika pişirdim….

Eğer pidelerinizi  çıtır çıtır  yemek istiyorsanız pideleriniz şu anda çıtır çıtır yenmeye hazır… “yok ben yumuşak pide severim,pidem yumuşak olsun”  diyorsanız da Pişen pideleri  bir tepsiye ya da tabağa koyun…tabağı ya da tepsiyi de hemen temiz bir poşet içine alın poşeti  kapatın.Poşet hava almasın ama aynı zamanda poşet pidelere de değmesin torba ya piramit şekli verin torbanın üstünü yukarıya çekin o zaman torba pidelere değmez…….. Pideleri bir 10 dakika bu poşette tutun. 10 dakika sonra pideleriniz kendi buharları ile yumuşamış olarak yenmeye hazır.

Pide hamurunu ne kadar ince açarsanız pideniz o kadar gevrek olur ( pişen pidelerinizi tam pide şeklinde  yada dilimleyerek hiç fark etmez ) konuklarınıza sıcak sıcak servis  yapın.

Pideleri pişirirken kenarlarına yumurta sarısı sürenlerde var..tercihim  kenarlara yumurta yerine tereyağ sürüp fırınlanması yönünde son tercih yine de sizin……

Pidelerin üstüne tereyağ sürülüp 5 dakika daha fırınlanınca pide hem  daha gevrek oluyor hem de  5 dakika içinde pide  harika bir şekilde kızarıyor..fırından çıkınca yine tereyağ sürüyoruz…merak etmeyin yağlı olmuyor ama daha az yağ sürmek isterseniz de siz bilirsiniz..tereyağ yerine sıvı yağ,zeytinyağ yada margarinde sürebilirsiniz..en güzeli tabii ki tereyağ sürülmesi :)))

Tereyağı  eritip fırça yardımı ile pidelere sürebileceğiniz gibi katı halde ki yağı hızlı bir şekilde de pidelerin kenarlarına sürtebilirsiniz de tercih sizin …

Afiyetler olsun….

Not : Ben tüm ayrıntıları uzun uzunnnn yazdım…. artık pidelerde ki uzunluk kısalık,incelik kalınlık,çıtırlık yumuşaklık,altını yakmanız yakmamanız ,fırın ısısı ,hamur kıvamı kısaca her türlü sorumluluk size ait..pidede ki başarı sizin maharetinize kalmış….iyi ve dikkatli  okuyan,bir bir uygulayan  başarılı olur..ben yapmaya,resimlemeye uzun uzunnn anlatmaya ,yazmaya üşenmiyorum lütfen siz de bir 5-10  dakika okumaya üşenmeyin …siz de kendi  ev ortamınız da  başarılı pideler hazırlayarak  ev halkını mutlu edin…:))))

Son bir not tarifte yaş maya kullanmak isteyenler( bence ) yarım paket yaş maya kullanabilir, ınstant maya kullanmak isteyenlerde 1 poşet ınstant maya kullanabilir…pide tariflerinde  1 paket yaş maya kullananda var..ölçü ve  tercih size ait…ben “yuva yaş toz maya” kullandım…

Hoşça kalın

Açık Pide Yapımı ( Kaşarlı + Kaşarlı Pastırmalı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Açık Pide Yapımı ( Kaşarlı + Kaşarlı Pastırmalı) 14.06.2016 10:28 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 14.06.2016 10:28 tarihinde güncellendi.

Ben de Yaptım
19. Gün İftar Menüsü

İftara ne yapsam diye düşünmek yok, Nefis Yemek Tarifleri her gün yanınızda! 19. günde harika sunumlarıyla enfes bir iftar menüsü hazırladık. Yayla çorbası ile nefis bir başlangıç yapıyoruz. Doyurucu ramazan yemekleri taleplerinizi karşılayabilecek harika önerimiz var: Patates mantısı ve iştah ...

Tüm menüyü gör
Öne Çıkan Yorumlar Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Sarımsaklı Kaşarlı Pide (Ekmek) Tarifi

Sarımsaklı Kaşarlı Pide (Ekmek)

6-8 kişilik, 40dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yumuşak Peynirli Pide Tarifi

Yumuşak Peynirli Pide

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 10dk Pişirme
Kıymalı Mini Pide (videolu) Tarifi

Kıymalı Mini Pide (videolu)

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Kıymalı Pide Nasıl Yapılır? En kolay hali

Kıymalı Pide Nasıl Yapılır? En kolay hali

8-10 kişilik, 40dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Minik Kıymalı Pide Tarifi (Videolu)

Minik Kıymalı Pide Tarifi (Videolu)

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Evde Kaşarlı Yuvarlak Pide Tarifi

Evde Kaşarlı Yuvarlak Pide

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Evde Peynirli Pide Tarifi Videolu

Evde Peynirli Pide Tarifi Videolu

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 10dk Pişirme
Eli Böğründe Tarifi

Eli Böğründe

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 1 saat 30dk Pişirme
Piliç Topkapı Tarifi

Piliç Topkapı

2-4 kişilik, 25dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Meşhur Münver Tatlısı Tarifi

Meşhur Münver Tatlısı

8-10 kişilik, 30dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kıymalı Kuskus Tarifi

Kıymalı Kuskus

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Patatesli Bazlama Tarifi

Patatesli Bazlama

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 5dk Pişirme
Pastırmalı Aşırı Leziz 24 Tarif Tarifi
Pastırmalı Aşırı Leziz 24 Tarif

Etin tuzla kurutularak suyunun iyice çekilmesine dayalı bir yöntemle pastırma hazırlanır. Pastırma çok eskilerde buzdolabının…

İstanbul’un En İyi 14 Açık Hava Mekanı Tarifi
İstanbul’un En İyi 14 Açık Hava Mekanı

İstanbul Açık Hava Mekan Rehberi Açık havada olmanın tadı bir başka! Özellikle yemyeşil ağaçların gölgesi…

Ankara’nın En İyi 8 Açık Hava Mekanı Tarifi
Ankara’nın En İyi 8 Açık Hava Mekanı

Başkent Ankara Açık Hava Mekan Rehberi Sizler için hazırladığımız yazımızda Ankara açık hava mekanlarını tanıyabilir,…

Ankara’nın En Doyurucu 10 Açık Büfe Kahvaltı – Brunch Mekanı Tarifi
Ankara’nın En Doyurucu 10 Açık Büfe Kahvaltı – Brunch Mekanı

Başkent'in En İyi Kahvaltı Durakları Ankara’da açık büfe kahvaltı yapmak istediğinizde arkadaşlarınızı ve çevrenizi götürebileceğiniz…

İstanbul Açık Büfe Kahvaltı Mekanları – Tıka Basa Doyacağınız 10 Yer Tarifi
İstanbul Açık Büfe Kahvaltı Mekanları – Tıka Basa Doyacağınız 10 Yer

İstanbul’un En İyi Açık Büfe Kahvaltı Mekanları Kahvaltı, şüphesiz günün en önemli öğünüdür. Ancak çoğu…

Bazlamalı Pratik ve Doyurucu 20 Tarif Tarifi
Bazlamalı Pratik ve Doyurucu 20 Tarif

Mayanın ılık suda bekletilip yoğrulmasıyla şekil aldığı onlarca güzel ekmekten biri de bazlama! Tavada pişmesi,…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Sahura Kalkmadan Oruç Tutulur Mu? Kabul Olur Mu? Tarifi
Sahura Kalkmadan Oruç Tutulur Mu? Kabul Olur Mu?

Oruç Tutarken Sahura Kalkmanın Önemi Uzmanlar ramazan ayı boyunca beslenme ve sağlıklı şekilde oruç tutma…

Tarifler Geri
Videolar Geri