B12 Depomuzu Arttıralım Mı? ( Doğal Probiyotik,antioksidan)

  • TARİF
  • DENEYENLER
  • YORUMLAR
  • 1-2 Kişilik
  • 5dk Hazırlık, Pişirme yok

B12 Depomuzu Arttıralım Mı? ( Doğal Probiyotik,antioksidan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 küçük beyaz lahana
  • 1 büyük  boy kırmızı lahana
  • 1 adet havuç
  • 1  adet elma
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu ya da  deniz tuzu
  • (Tuz toplamda 1 kg sebzeye için 1,5 yemek kaşığı şeklinde kullanıyor)
  • Kimyon,maydanoz ya da kişniş tohumu da ekleyebilirsiniz…

B12 Depomuzu Arttıralım Mı? ( Doğal Probiyotik,antioksidan) Tarifi Nasıl Yapılır?

Merhabalar,

B12  insan hayatında önemli bir yer tutan ama noksanlığı ile sık karşılaşılan önemli bir vitamin ( özellikle ülkemizde ki kadınlar da) ..B12 vitaminini insan kendi üretemiyor dışarıdan yiyeceklerle alıyor. .her gün yediğimiz gıdalarla bunu vücudumuza almamız biraz zor çünkü çoğu yediğimiz gıdada B12 yok  ( unlu,şekerli,tahıl,bakliyat sebze ve meyvelerde) nelerde var kısaca hayvansal gıdalarda  …

B12 vitaminini vücutta yükseltmek istiyoruz ama hayvansal gıda yemiyoruz ya da hayvansal gıdayı ekonomik olarak çok tüketemiyoruz… ne yapalım???..işte bunun için doğal bir tarif var yapımı da çok  kolay :)))…tam da lahana mevsiminde iken ilaç,iğne gibi kimyasallar alacağınıza bu doğal tarifi bir kere deneyin diyerek  hadi başlayalım…

Not : Bu bildiğimiz turşu değil bu sadece sebze ve tuz ile yapılan bir tarif o nedenle karışıma limon,sirke,limon tuzu,su eklemeyeceğiz..bunları eklerseniz fermantasyonu engellersiniz…sebze ve kaya tuzu bütün ihtiyacımız olan şeyler bunlar.

  1. İlk iş kullanacağınız tüm tencere,kavanoz,rende,kaşık vs. yi sirke ile yıkayarak sterilize etmek elleriniz dahil… ( sirke ile yıkayın sonrasında da sakın durulamayın)
  2. Şimdi lahanaları,havuç ve elmayı güzelce yıkayın..hepsini ya incecik incecik kıyın ya rendeleyin ya da robotta  da çekin ( ben genelde rendenin kalın yeri ile rendeledim beyaz lahanayı rondo dan geçirdim)..
  3. Geçirdiğiniz malzemeleri büyükçe bir CAM ya da METAL kaba alın..üstüne (sebze miktarınıza göre) 1-1,5  yemek kaşığı kaya tuzunu ekleyip tüm malzemeyi güzelce  10  dakika kadar mıncıklayarak ovun.. (ovmadan önce ellerinizi sabunla yıkayın durulayın en son olarak sirke ile ellerinizi tekrar durulayın).tadına bakın gerekiyorsa yarım yemek kaşığı daha tuz ekleyin….şimdi tüm malzemeyi  suyu çıkana kadar iyice ovalamalısınız ….bu ovaladığınız  sebzeleri oda ısısında bir saat kadar bekletin ki sebzeler iyice suyunu salsın..1 saat sonra sebzeleri temiz ellerinizle  tekrar bir ovun….bu tuzla ovalama  işlemi sebzelerin kendi suyunda fermante olmasını sağlar…
  4. Oda ısısında tuzla ovulan bekletilen  sebzeler iyice yumuşadı ve sularını  saldı şimdi ellerinizi tekrar sirke ile durulayın ve yumruğunuzla bastıra bastıra sebzeleri çok sıkışık olacak şekilde cam şişeye doldurun sebzelerin üstüne 1 lahana yaprağı kapatın ve yine  yumrukla bastıra bastıra sebzeleri şişenin dibine sıkıştırın  ( yumruğunuz girmiyorsa tahta sarımsak dövme tokmağını kullanabilirsiniz)….bu işlem yapıldıkça  yani sebze dibe sıkıştıkça suyu yukarı çıkacak ki bizim istediğimizde bu ..bu da demek oluyor ki şişeyi tepeye kadar doldurmayın..hatta şişenin üstünde 3-4 parmak boşluk bırakın….sakın suyu dışarı taşırmayın… tekrarlıyorum burada en önemli nokta sebzelerin su içinde kalması..işlem tamam şimdi sebzelerin üstüne yükselmesinler su içinde kalsınlar diye küçük bir cam tabak kapatabilirsiniz ve devamında da  şişenin en üstünü de bir süzgeç ya da tülbent ile kapatıp şişeyi  ve 24 saat güneş almayan karanlık bir yerde  bekletin..24 saat sonra ertesi gün su yeterli değilse sebzelerin üstüne biraz kaynamış soğumuş içme suyu ekleyin ( genelde buna hiç gerek kalmaz)..unutmayın üstte su olacak tüm sebzeler suyun altında kalacak…malzeme sıkışarak suyun altında kalıp hava almayarak fermante olacak ayrıca bu sayede sebzeler  çürümeyecek küflenmeyecek…sebzeler beklerken yükselmeye meyilli ..sebzeler su içinde kalsın diye  ellerimi sirke ile yıkayarak (ya da tahta tokmak ile)  yükselen sebzeleri arada sırada şişenin dibine bastırıyorum…
  5. Şişeyi bu şekilde üstü tülbent ya da süzgeç ile kapalı halde karanlık bir dolap içinde 2 gün daha bekletin ya da  ışık almayacak şekilde şişeyi sarın…3 gün sonra şişenin KAPAĞINI KAPATIN ve bir 3 gün daha ışık almayacak karanlık şekilde dolap içinde ya da üstü sarılmış olarak oda ısısında bekletin..
  6. 3 gün sonra (kapağı kapalı) şişeyi buzdolabına alın şişeyi 1 hafta hiç ellemeyin..şişe bir hafta da buzdolabında bu şekilde fermante olsun dinlensin…
  7. 1 hafta sonra fermante olan B12 deponuz artık yenmek için hazır…turşunuz bu şekilde 1-2 ay kadar  buzdolabında saklanabilir…bazıları bu süreyi 6 ay kadar dese de bence 1 en fazla 2 ay saklamak için yeterli bir süre ….zaten o kadar süreye kalmaz yersiniz biter bile :)))

Nasıl yiyeceksiniz akşam yemeklerinin yanında dolu dolu bir Türk kahvesi fincanı kadar ..ama ilk başladığınızda 1 tatlı kaşığı kadar yiyin vücudunuzun verdiği tepkiye bakın  sonra miktarı yavaş yavaş  arttırın..daha ilerleyen zamanlarda öğle akşam yemeklerinin yanında 2  yemek kaşığı olacak şekilde yiyebilirsiniz…

Not : Garnitür,salata ya da bir çeşit turşu ne olarak kabul ederseniz, adına ne derseniz deyin ama unutmayın bu tarif kefir kadar faydalı ve lezzetli bir ek gıda.. bu tarif sizin bağırsak floranızı iyileştirecek ..bu mucize besin takviyesi  bağırsaklarınızda ki  yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlayacak…size  A ve C vitamini  takviyesi yapacak……tarifi ihtiyacı olan değil erişkin,yetişkin tüm ev halkı tüketebilir ( çocuklara kullanmayın)..sadece ilk başta yavaş yavaş kullanın ki vücudunuzun tepkisini ölçün..örneğin akşam yemeklerinde 1 tatlı kaşığı ya da 1 yemek kaşığı  kadar..sonra vücudunuzun verdiği tepkiye bakıp bu miktarı 2 yemek kaşığına kadar çıkartabilirsiniz…sebze ve meyveleri turşuları rahatlıkla yiyorsanız genelde sorun olmaz ama siz yinede miktarı yavaş yavaş arttırın..

Tuz oranı şöyle 1 kilo sebzeye 1-1,5 yemek kaşığı  tuz kullanılıyor … ama size tavsiyem siz 1 yemek kaşığı tuz atın tadına bakın sonra ekleme yapın..çok tuzlu oldu ise + ek sebze koyabilirsiniz ki ben +kırmızı lahana  ekledim…..ama yapmamanız gereken tek şey sebzelere kesinlikle İYOTLU SOFRA TUZU EKLEMEMELİSİNİZ ..TUZ YA KAYA TUZU YA DA DENİZ TUZU OLACAK …..

Bu tarif Alman,Avusturya mutfağında ” Sauerkraut” ” ekşi lahana” anlamına gelen salata garnitür diyebileceğimiz bir besinmiş….sauerkraut genelde sırf beyaz lahana ile yapılıyormuş…İster sadece beyaz lahana ile yapın isterseniz de benim gibi mix yapın ama yapın ve afiyetle yiyin…

Turşuyu yapmadan önce ekipmanları elleri  sirke ile yıkamak önemli.. neden?.. çünkü turşunun içinde sirke yok doğal olarak zararlı bakterileri öldürecek bir şey de yok o nedenle sterilizasyon önemli..iyi bir şey yapayım derken kötü bir şey yapıp zararlı bakteri üretmeyin…her şeyi sirke ile yıkayın…ayrıca lahanaları tuzla ovmak için ya çelik tencere  ya da cam kase kullanın PLASTİK KULLANMAYIN..

Olmaz ama diyelim ki oldu….Her şeyi güzelce yaptınız halde  üstte küflenme oldu ne yapacaksınız ?? o turşuyu hemen atacaksınız kesinlikle yemeyeceksiniz..”bu küflenme neden olur??” derseniz  ya steril hazırlamadınız ya da tuz oranını ayarlayamadınız …

“Amannn aynı bizim lahana turşusuna benziyor ne gerek var” diyenler olabilir ama bizim bildiğimiz turşular ne yazık ki probiyotik değil..onların içinde koruyucu olarak sirke var…sirke de yararlı mikroorganizmaların üremesini engelliyor.. bu kendi kendine fermente olan yararlı bakterilerin içinde yer aldığı bir turşu yani içinde sirke gibi  ek hızlandırıcı koruyucu  bir yardımcı elemanı yok … bu şekilde olgunlaştığı içinde içinde yüksek miktarda laktik asit var bu da bağırsaklarımız için çok faydalı…sadece faydalı bakterilerle fermente olan lahana bağırsaklarımız için doğal bir destek ürün…hem son zamanlarda ne diyorlar ” bağırsaklarımız ikinci beynimiz” toplumda bu kadar bilinçsiz  ilaç( özellikle antibiyotik) kullanımı varken bozulmuş bağırsak florasını iyileştirmek gerek o nedenle bağırsak sağlığınız için  bu tarifi yapın bağırsaklarınızı iyi bakın…

Not :Her hangi bir rahatsızlığınız var ise bu tarifi denemeden önce  lütfen doktorunuza danışın …

Tarifle tanışmama  tarifi yapmama vesile olan ayrıntılı bir şekilde benimle bilgilerini paylaşan sevgili Ceylan’ a da çok teşekkür ederim ..iyi ki varsın güzel kız…:)))

Hoşça kalın

B12 Depomuzu Arttıralım Mı? ( Doğal Probiyotik,antioksidan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

B12 Depomuzu Arttıralım Mı? ( Doğal Probiyotik,antioksidan) 26.11.2018 10:45 tarihinde yayınlandı.

Bu sayfa 26.11.2018 10:45 tarihinde güncellendi.

Tarifi Deneyenler Ne Diyor?
1 Deneyen Fotoğrafı
Ben de Yaptım
Yorumlar (18)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoğrafı

    Geçen hafta yaptım , emeğinize sağlık. Çok güzel oldu gidip gelip kavanozu seyrediyorum. Salataya katılıpta tüketilir mi acaba Canan hanım yoksa sade mi tüketmek gerekir

  • Profil fotoğrafı

    İçine ne çok sirke girmesine sebep olmuşsunuz. Sirke lakto fermentasyonu durduruyor. Ellerinizi sabunla yıkamanız ve steril bir kağıt havluyla kurulamanız yeterli. Hatta Kathrine Green Home Fermentation kitabında “ellerinizi antibakteriyel olmayan bir sabunla yıkayın” diyor. Bence kavanozları da bulaşık makinesinde yıkadıktan sonra kaynar içme suyundan geçirmek yeterli.

    • Canan Gunduz

      Merhabalar,

      İlk önce bilgi paylaşımınız için çok çok teşekkür ederim sayenizde yeni bilgiler öğrendim mutlaka uygulayacağım yeni yaptığımı önerileriniz doğrultusunda deneyeceğim..tekrar çok teşekkür ederim..açıkçası bu konuda çok fazla bilgim olduğu söylenemez yani bilgimde yok fikrimde yok… ben tarifi bana anlatılanlar okuduklarım seyrettiklerim sonucu yapıyordum bundan sonra önerilerinizi dikkate alacağım…

      Ebru hanım bu konularda çok fazla bilginiz dolayısı ile de fikriniz olduğu belli size konu dışı ekstra bir şey sormak isterim buradan yanırlatsanız da çok sevinirim..şöyle ki bir tanıdığımız ileri derecede kanserdi ( erkek) kilosu 38-40 kg kadar düşmüştü ve kendisi kendine özel olarak yollanmış kombu çayı ile düzeldi..kendisi bizlere o çaydan veriyor ama mantarından vermiyor ( ki çayı bile çok sevdiklerine rica minnet veriyor) ..öyle olunca da ben kombu çayından ( mantarsız) kombu çayı üretmek istiyorum mantar oluşuyor ama üreyen bilinen kombu anası gibi şeffaf saydam değil yabani mantarların şapkasının iç yapısı gibi lifli ya da sirke anasının ilk oluşumu gibi bir mantar oluşuyor ürüyor ama ben üreyen şeyden emin olamıyorum o nedenle de çayı içemiyorum…demem o ki kombu çayından kombu mantarı ürer mi?üreyen o şeyin çayı içilir mi???? standart formun dışında ki bu oluşum normal mi? kişinin kendisi yüksek biyolog bu şekilde yapılacağını söylüyor kendi kombu anasından vermiyor….kendi anasından verse iş kolay ama mantarı vermiyor sadece çayını veriyor… bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz…..bşlgilerinizi benimle paylaşabilir misiniz..mümkün olsaydı size üreyen mantarın resmini göstermek isterdim ama mümkün değil artık olduğu kadar diyerek…

      Hoşça kalın

      • Profil fotoğrafı

        Estafurullah, ben de uzman değilim, bildiğim, okuduğum kadarıyla yazdım.

        Kombu çayını hiç içmedim. Ama şifalı olduğunu duydum. Kansere iyi geldiği söyleniyor ama işe yaramadığı durumlar da olabildiğini okumuştum. Belki hastalığın altında yatan nedenler veya ne aşamada olduğuyla ilgilidir. Ama sağlık için genel olarak çok faydalı diye biliyorum.

        Yerinizde olsam, nereden aldığını sorup, oradan getirtmeye çalışırdım. Ama belki de ondaki çok özel bir mantar değildir. İnternette arama motoruna kombu çayı kültürü yazıp içinize sinen bir yerden de satın alabilirsiniz.

        Veya çayından da üretim yapabilirsiniz diye okudum. Ağzını bir lastik yardımıyla sık dokulu bir mutfak beziyle kapatıp, ılık bir yerde (20-29.4 C) direkt güneş ışığından uzakta, 7 gün bekletince yüzeyde film şeklinde oluşmaya başlar diyorlar. Zamanla tipi daha çok kombu mantarına benzemeye başlarmış. 3 hafta geçip de hiçbir şey oluşmazsa çayı atmak lazımmış. Oluşan mantar 6 mm kalınlığına gelince kullanılabilirmiş. İlk kombu çayı için bu çay ve oluşan bu mantar kullanılıyormuş. Ama nasıl yapılıyor ayrıntılı olarak bilmiyorum. Normal çay, şeker, sirke vs kullanılıyor sanırım.

        Umarım hazırlayıp başarılı olursunuz da rahat rahat içersiniz.

      • Profil fotoğrafı

        Pardon kombu çayında da sirke yok. Dediğim gibi hiç yapmadım. Ama zaten sanırım o kolay kısmı. Umarım mantarını üretebilirsiniz. Hiç olmadı internetten alırsınız.

      • Profil fotoğrafı

        Bu arada, bu çayı evde üretince küf oluşma riski varmış ve bu sağlık için çok tehlikeliymiş. O yüzden ben evde yapmayı denemeye cesaret edemedim. İnternet üzerinden düzenli ölçüm yaptıran firmalardan çay olarak alınabilir ama ulaştırırken bozulmamasını nasıl sağlıyorlar bilmiyorum.

      • Canan Gunduz

        Ebru hanım merhaba… benim için çok araştırma yaptınız çok vakit harcadınız o nedenle size çok ama çok teşekkür ederim hakkınızı helal edin..bu çayı üreten maya alabileceğim bu konuda bilgili arkadaşlarım var onlardan da kültür alabilirim ama bu kişinin çayının sonucunu reel olarak gördüğümüz için gönlüm istiyorum ki o çayda mantar oluşsun ama yapacak bir şey yok kısmet diyelim…

        Hoşça kalın

      • Profil fotoğrafı

        Rica ederim. Çok kolay gelsin.

  • kubra tasdemir

    merhaba ilk defa bu uygulamada boyle uzun bi yaziyi komple okudum oyle istahli yazmisiniz ki yarin hemen yapasim geldi

  • Ebru ARI

    ABLACIM ELLERİNE YÜREĞİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSINIZ,
    İLK FIRSATTA DENEYECEĞİZ VE SONUCU PAYLAŞACAĞIM

  • Profil fotoğrafı

    ellerinize saglik cok guzel gorunuyor.Sadece lahan ile yapilani yaptim coook guzel oldu. icine antibakteriyel defne yapragi koydum cok sukur hic kuflenme felan da olmadi. sirke sevmeyen esim her zaman bu tusrsudan yap diye ister oldu😊 icine sari hardal tohumu da koyulabilir kuflenmeyi onlemek icin. instagramda fitmuhendisce hesabi var ayrintili bir sekilde anlatiyor fermente tursu yapilisini. Sadece lahana degil her sebzenin tursusunu yapiyor merak eden bakabilir.saygilar

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Doğal Ev Yapımı Turşu Tarifi

Doğal Ev Yapımı Turşu

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Probiyotik Fermente Turşu Tarifi

Probiyotik Fermente Turşu

8-10 kişilik, 40dk Hazırlık, Pişirme yok
Doğal Antibiyotik Sarımsak Turşusu Tarifi

Doğal Antibiyotik Sarımsak Turşusu

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, Pişirme yok
Lahana Turşusu (Probiyotik) Tarifi

Lahana Turşusu (Probiyotik)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Probiyotik Karışık Turşu Tarifi

Probiyotik Karışık Turşu

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, Pişirme yok
Kivi Rüyası Tarifi

Kivi Rüyası

12-14 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
İçi Dolgulu Milföylü Rulolar Tarifi

İçi Dolgulu Milföylü Rulolar

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Soslu Et Tarifi

Soslu Et

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Çilekli Kremalı Pasta (Erdbeer Käsesahne Torte) Tarifi

Çilekli Kremalı Pasta (Erdbeer Käsesahne Torte)

6-8 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Elmalı Kremalı Pasta (Apfel Sahne Torte) Tarifi

Elmalı Kremalı Pasta (Apfel Sahne Torte)

10-12 kişilik, 20dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Soya Soslu Ballı Kanat Tarifi

Soya Soslu Ballı Kanat

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
B12 Nelerde Bulunur? Eksikliği Nasıl Giderilir? B12 Kaynağı Besinler Tarifi
B12 Nelerde Bulunur? Eksikliği Nasıl Giderilir? B12 Kaynağı Besinler

B12 Vitamini Hakkında Her Şey İnsan vücudu yaşamı boyunca birçok dış etkene maruz kalır. Solunan…

B12 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri Nelerdir? Tarifi
B12 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Vegan Beslenmede Sık Görülen B12 Vitamini Eksikliği Vücut için önemli vitaminlerden birisi olan B12 vitamini…

Osman Müftüoğlu Köşe Yazıları: Diyet, İnsülin Direnci, Omega 3, B12 Tarifi
Osman Müftüoğlu Köşe Yazıları: Diyet, İnsülin Direnci, Omega 3, B12

Osman Müftüoğlu Köşe Yazıları Popüler Başlıklardan Seçmeler Sağlıklı yaşam hakkında yazdığı kitapları ve televizyon programları…

Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır? Doğal, Probiyotik Yöntemler
Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır? Doğal, Probiyotik Yöntemler

Doğal Yoğurt Mayası Tarifleri Her türlü yemeğe eşlik etmesiyle sofraların en popüler üyelerinden olan yoğurt,…

Parasetamol Etkili Evde 12 Doğal Besin Tarifi
Parasetamol Etkili Evde 12 Doğal Besin

Parasetamol Etkili Yiyecek ve İçecekler Bağışıklık sisteminin düştüğü durumlarda vücudunuz hemen alarm verir ve bazı…

Sakinleştirici Etkiye Sahip 12 Doğal Gıda Tarifi
Sakinleştirici Etkiye Sahip 12 Doğal Gıda

Stresi ve Kaygıyı Azaltan Sağlıklı Gıdalar Günümüz yaşam şartları, hızlı değişimi ve rekabetçi ortamıyla giderek…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar? Tarifi
Karanfilin Faydaları: Neye İyi Gelir, Ne İşe Yarar?

Karanfil: Doğal Antiseptik, Mikropsavar! Karanfil, yüzyıllardır kullanılan şifalı bir bitkidir. Özellikle Asya ve Orta Doğu…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024 Tarifi
Anneler Günü Ne Zaman, Hangi Gün? 2024

Anneler Günü Hangi Güne Denk Geliyor? Pek çok kişinin merakla beklediği anneler günü, çok yakın…

Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024 Tarifi
Ramazan Bayramı Namazı Saat Kaçta? Nasıl Kılınır? 2024

Ramazan Bayramı Namaz Saatleri 2024 Her yıl küçükten büyüğe herkesin heyecanla ve coşkuyla karşıladığı bayramlarda…

Tarifler Geri
Videolar Geri