Açlık Otu Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Açlık Otu Faydaları, Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Tarifi

Açlık Otu Zayıflamak İçin Nasıl Kullanılır?

Açlık otunun adını diyet ve zayıflama konulu sohbetlerde duymuş olabilirsiniz. Çünkü açlık otu kişiyi tok tutan ve metabolizmasını hızlandıran çok şifalı bir bitkidir. Son dönem diyetlerin bitki çaylarında, kilo verenlerin zayıflama tavsiyelerinde yer alır.

Açlık Otunun Faydaları

  • Tokluk Hissi Verir
  • Bağırsakları Çalıştırır
  • Metabolizmayı Hızlandırır
  • Müshil Etkilidir
  • Yağ Yakımını Hızlandırır
  • Gaz Oluşumunu Önler
  • Tansiyonu Dengeler
  • Mide Hastalıklarına İyi Gelebilir
  • Kum Dökmeyi Kolaylaştırır
açlık otu çayı

Tarihi de çok uzaklara, Mezopotamya’ya kadar uzanır. Osmanlı Dönemi’nde de etkileri duyulan faydalı bir bitkidir. Sıkça merak edilen bir konu olan açlık otu nasıl kullanılır İbrahim Saraçoğlu tarafından da incelenen ve faydaları ilan edilen bir konudur. Şimdi bu yazı vesilesi ile sizlere açlık otunun kullanım bilgilerini sunuyoruz.

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için kullanım öncesi uzman görüşü alınız. Açlık otunun tek başına uzun süre kullanımı tehlikelidir. Doz aşımı istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Açlık Otu Nedir?

Ülkemizde sinameki adıyla da bilinen açlık otu; Çin, Pakistan ve Hindistan’da yetişen bir bitkidir. Senna olarak Arap coğrafyasında tanınan şifalı bitki kendiliğinden yetişebilir. Doğru kullanıldığı durumlarda sağlık için faydalı olabilir. Ancak kullanım öncesi mutlaka doktor onayı almak gereklidir.

açlık otu faydaları

Açlık Otunun Faydaları Nelerdir?

Açlık otu birçok faydası olan özel bir bitkidir ve açlık otu ile zayıflama son derece zahmetsizdir.

  • Öncelikle verdiği tokluk hissi nedeniyle kilo vermenize yardımcı olur.
  • Bağırsakların boşaltımında hızlandırıcı etkisi olan açlık otu vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanızı da sağlar; dolayısıyla boşaltım sisteminin çalışmasında etkilidir.
  • Yukarıdaki özelliğine ek olarak bağırsak florasının işleyişine katkı sağlar.
  • Metabolizmayı hızlandırır; bu özelliği ile zayıflama sürecini kolaylaştırır.
  • Doğal müshil etkisi ile kabızlık ve şişkinlik yaşadığınız günlerde tercih edebilirsiniz.
  • Yağ yakımını hızlandırdığı gibi yağ oluşumunu da engellemektedir.
  • Gaz çıkartamıyor iseniz açlık otu bunun için birebirdir; gaz oluşumunu da önler.
  • Tansiyonu dengeleyici özelliği ile tansiyon hastalarının da ilacıdır.
  • Mide hastalıklarına karşı etkilidir. Bu nedenle alternatif tıp dünyasının gözde bir ürünüdür.
  • Böbrek taşı veya kum dökenler için bu süreci hızlandıran önemli bir doğal ilaçtır. Bu noktada önemle vurgulamak gerekir ki, açlık otu İbrahim Saraçoğlu tarafından da kür şeklinde önerilen bir bitkidir.

İlginizi çekebilir: Ciğer Otu Nedir? Faydaları, Nerede Yetişir?

açlık otu

Açlık Otu Ne İşe Yarar?

Açlık otu gibi doğal şifa verici bitkilerden faydalanmak için onu doğru şekilde kullanmak ve açlık otu hazırlanışı hakkında bilgi edinmek çok önemlidir.

  • Öncelikle açlık otunun kaynatılarak suyunun içildiği bilinmelidir. Eğer bu husus bilinirse açlık otu çayı nasıl kullanılır onu da anlamış olacaksınız. Yani anlatmak istediğimiz şey, kısaca açlık otu çayı yapılması gerektiğidir.
  • Açlık otu kuru kuru yenmez. Eğer açlık otunu çiğneyerek yerseniz ağzınızda iki gün çıkmayacak ekşi bir tat oluşur ve yanma yapar. Ayrıca bağırsaklarınıza aşırı yüklenerek ağır ishal geçirmenize neden olabilir. Ancak açlık otu kullanım şekli doğru olduğu takdirde kilo vermeyi kolaylaştıracaktır.
  • Açlık otu emziren anneler kullanabilir mi diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabı ne yazık ki olumsuz olacaktır, açlık otunu hamileler kullanabilir mi diye heves ediyorsanız maalesef düşüncenizi değiştirmeniz gerekecektir. Çünkü anne, bebek ve çocuk metabolizmasına uygun değildir.
  • Çeşitli yorumlarda görülen açlık otu adet geciktirir mi gibi düşünceler doğrudur. Çünkü açlık otu adet düzensizliklerini gidermede ve ağrı azaltmada yardımcı olan bir bitkidir.

İlginizi çekebilir: Ölmez Otu: Ebedi Gençlik Bitkisi Faydaları

açlık otu faydaları

Açlık Otu Nasıl Kullanılır, İçilir? Zayıflatan İpuçları

Açlık otunu en iyi şekilde değerlendirmek için kaynatıp çayını içmeniz gereklidir. Açlık otu nasıl içilir? dediğinizde ise size hemen etkili ve zayıflatıcı bir fincan açlık otu çayı demlemenizi tavsiye edebiliriz. Açlık otunu kuru şekilde bitki haliyle yemeniz uygun değildir. En iyi yöntem sadece 1 adet kurutulmuş açlık otunu bir miktar sıcak su ile buluşturmak olacaktır.

Açlık otu nasıl zayıflatır diye düşünüyorsanız size bu bitkinin bedeninizde yapacağı değişimleri şöyle ifade edelim:

  • Açlık otu vücudunuzun ihtiyacı olan enerjiyi verecektir. Enerji alan vücudunuzda metabolizma hızlanacak ve yağ yakımı başlayacaktır.
  • Açlık otu tükettiğiniz günlerde su kaybı olacaktır. Yani ishal durumunu göze almalısınız. Bu nedenle kaybedilen suyu, bol su içerek yenilemeniz gereklidir. Bağırsaklarınızın daha aktif çalışmasını ancak su içerek destekleyebilirsiniz.
  • Aynı zamanda açlık otu tok tutucu bir etkiye sahiptir. Gece uyumadan önce bir fincan açlık otu çayı tüketirseniz, hem daha dinç uyanırsınız hem de gece acıkmalarınızın önüne geçebilirsiniz.
  • Düzenli şekilde tükettiğiniz açlık otu çayını gün içinde çok içerseniz, bağırsak sağlığınızı kaybedebilirsiniz. Bu sağlık sorununu yaşamamak için ölçülü olmak iyi bir adım olacaktır.

Eğer metabolizmanız gayet iyi çalışıyorsa ve kilonuz da ideal noktadaysa açlık otunu kullanmanız tavsiye edilmez. Sıkça ishal etkisi verebileceğinden dolayı zayıf kişilerde bağırsak hastalığına neden olabilir.

İlginizi çekebilir: Mayasıl Otu: Basur ve Egzamanın İlacı

açlık otu ne işe yarar

Açlık Otu Aç Karnına Mı İçilmeli? Ne Zaman İçilir?

Peki açlık otu ne zaman içilmeli? Açlık otundan hazırladığınız çayı sabah aç karnına veya akşam yatarken çok da tok olmadığınız bir saatte içebilirsiniz. Açlık otunu bağırsak problemi yaşadığınız günlerde içebilirsiniz. Sindirim sisteminizi harekete geçirecek etkidedir. Özellikle de kabızlık problemini gidermek için; 1 fincan açlık otu çok yararlı olacaktır. Gece yatmadan önce de tüketilebilen açlık otu cezvede kaynatılarak ya da direkt sıcak suyun içinde demlenerek kullanılabilmektedir.

Açlık otunu içeceğiniz bir dönem de zayıflama ve kilo verme sürecidir. Diyet yapan kişiler asitli ve şekerli içeceklerden uzak durmalıdır. Sıvı ihtiyacını ise sudan ve bitki çaylarından karşılarlar. Açlık otu çayı da işte bu noktada tercih edilebilir. Tok tutar ve yağ yakar.

Açlık otunu içerken 12 saat ara ile içmeniz tavsiye edilir. Gün içinde fazla tüketimi sakıncalıdır. Tavsiye edilen tüketim aralığı 12 saattir. Rahatsız edici ve sağlığınızı tehlikeye sokan kilolardan kurtulmak için; açlık otu çayı sağlıklı bir karar olacaktır!

Kabızlık sorunu için probiyotik takviye kullanıyorsanız; açlık otunu aynı anda almamalısınız. Çünkü iki destek de bağırsaklarınızı hızlandıracağı için ciddi ishale neden olabilir. Vücutta fazla su kaybı yaşandığında ise tansiyon düşüklüğü gibi sorunlar da yaşanır. Bu nedenle her gün ayrı bir seçim yapmanız önerilir.

açlık otu faydaları

Açlık Otu Nasıl Yapılır, Demlenir?

Açlık otundan bitki çayı yaparak, sağlıklı bir içecek içebilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan sadece 1 adet kuru açlık otudur.

  • Elinizdeki bitkiyi 250 ml ölçüdeki kaynar suyun içine atın ve demleyin.
  • Demleme süresi 5 dakikayı geçmesin.
  • Daha sonra suyu süzerek için.
  • Dilerseniz aynı miktardaki su ile kaynatıp da içebilirsiniz.

Fakat İbrahim Saraçoğlu, bitkilerin kaynayarak hazırlanmasını önermez. Kaynayan bitkiler besin değerini kaybeder. Açlık otunu en yakın aktardan temin edebilirsiniz. Taze olarak alabileceğiniz açlık otunu, kapalı kavanozda, serin yerde muhafaza ederek istediğiniz öğünlerde içebilirsiniz. Eğer kronik bir hastalığınız varsa veya düzenli bir ilaç kullanıyorsanız, hamilelik sürecinde iseniz açlık otunu içmeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız önerilir.

Tarif için: Diyette Kabızlığa Son Açlık Otu Kürü

Diyette Kabızlığa Son Açlık Otu Kürü

Diyette Açlık Otu Nasıl Kullanılır?

Açlık otunun kilo verdirme özelliğini görmek için öncelikle kendinize göre hazırlanan bir diyet listesine uymalısınız. Ara öğünde bitki çayı seçeneğinde açlık otuna yer verebilirsiniz. Bağırsakların hızlanmasına yardım edeceği için diyetle beraber daha rahat kilo vermenize yardım eder.

Kilo vermenin önünde oluşan en büyük engellerden biri olan durgun metabolizma, açlık otu sayesinde iyileşecek ve aktif hale gelecektir. Zayıflarken vitamin ihtiyacını da kazandıran açlık otu, ölçülü miktarda tüketilmelidir.

Gün içinde 1 adet açlık otu ile hazırlanmış 1 fincan açlık otu çayı dışına çıkılmamalıdır. Beslenme aralıklarınızı belirleyip her açlık otu öğünü arasında 12 saat olmasına özen göstermeniz tavsiye edilir.

Açlık Otu Her Gün Kullanılmalı Mı?

Açlık otunun uzun süre kullanımı böbrekleri yorabilir. Eğer gün içinde su tüketimine önem veriyorsanız günde 1 defa kullanım hakkınız olduğunu unutmayın. Ancak ilaç, probiyotik destek kullanıyorsanız açlık otunu haftanın birkaç gününe bölerek kullanabilirsiniz. Etkili bir ot olduğu için devamlı kullanılması önerilmez.

Açlık Otu Etkisini Ne Zaman Gösterir?

İlk defa kullanmaya başlayanların biyolojik özelliğine ve metabolizma hızına göre farklı sürelerde etkisini gösterebilir. Ortalama 3-4 saat sonra bağırsaklarda kendini hissettirebilir.

açlık otu nasıl kullanılır

Kullanım ve uygulama öncesi doktor onayı alınız. Sağlıklı günler dileriz.

Isırgan Otu Zayıflatır Mı? Faydaları ve Zararları

Şevketi Bostan Otu Nedir? Faydaları Nelerdir? Nasıl Pişirilir?

Yoğurt Otu Faydaları Guatrdan Böbrek Hastalıklarına Binbir Şifa

Ökse Otu Faydaları, Çayı Neye İyi Gelir? Kanser ve Diyabet Tedavisi

Yapışkan Andız Otu Faydaları, Kullanımı ve Kanser Tedavisine Etkisi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Öne Çıkan Yorumlar
  • Ayşe Türkmen

    Bu otu doğal müsil gibi düşünebilirsiniz ancak sürekli tüketmek içindeki bir maddeden dolayı bağırsak florasını tahriş edebilir. Kabız olanlar rahat büyük tuvaletini yapar. Kabızlık sorunu olmayanlar için ise ishal yapabilir mide ağrısı yapıyor belirtmekke fayda var. Emziren annelere önermem bebekte hem karın ağrısına hem ishale sebep olabilir.

  • Profil fotoğrafı

    açkenmi içilir tokkenmi?

Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri