Affogato Nedir? Nasıl Yapılır? İyisi Nerede İçilir?

Affogato Nedir? Nasıl Yapılır? İyisi Nerede İçilir?

Tatlıyla Kahve Arasında Çifte Lezzet: Affogato

Kafeine olan tutkunuz günden güne artıyorsa, bu duyguyu biraz daha pekiştirmek için sizlere çok leziz bir yazı hazırladık. Yeni nesil kahvecilerde sıkça adı geçen “affogato” aslında çok da yabancı bir tat değil. Bazılarının ilk defa işittiği bu kahve türünü herkes öğrensin istedik ve sizlere dünya çapında sıkça tüketilen affogato kahvesini tanıtmayı hedefledik.

Kahve, hayatın her alanında karşınıza farklı şekillerde çıkmakta. Tatlıda, dondurmada, kurabiyede hatta kozmetik alanında. Kahvenin olduğu ürünleri ve yiyecekleri çok sevenler, bu yazımızı da çok beğenecek diye umuyoruz.

Son günlerin trendi affogato kahve hakkında merak edilenleri tek tek açıkladık ve iştahı kabaranlar için affogato yapımı üzerine detaylı püf noktaları da ekledik. Sıradaki kahve molasını affogato kahveye ayırmak için öncelikle yazımızı okumalısınız. Sayfanın sonuna geldiğinizde bu kahveyi yapmak için mutfağa doğru yol alacaksınız!

www.recipesavants.com

Affogato Nedir?

  • Affogato, İtalyanca’da boğulmak anlamına gelen bir kelimedir ve boğulma durumlarını ifade etmek için kullanılır.
  • Boğulma anlamını taşıyan bir kelimenin kahveyle ne ilgisi olabilir diyenlerdenseniz hemen açıklayalım.
  • Affogato kahvesi, bardak boyutundaki bir kap içinde olan dondurmanın üzerine sıcak espresso dökülmesiyle hazırlanan bir kahve türüdür.
  • Bu kahvenin hazırlık aşamasında, dondurma espresso kahve içinde boğulduğu için bu kelime ile tanınmaktadır.
  • Bazı gurmeler bu kahveyi tatlı olarak tabir etse de; affogato bir içecektir.
  • Espressonun verdiği acı tatla, dondurmadaki tatlı aroma buluştuğunda ortaya çıkan bu özel lezzet İtalyan mutfağının ferahlatan ve damak tatlandıran bir ürünüdür.
affogato kahve

Affogato Nasıl Yapılır?

Affogato kahvesini içmek için kahve evlerine ya da tam merkezine İtalya’ya gitmenize gerek kalmıyor. Sizlere vereceğimiz özel tarifle siz de evinizde affogato kahvesini deneyebilirsiniz. Oldukça kolay aşamalardan geçerek hazırlayacağınız bu kahve, keyifli sohbetlerinize eşlik eden tatlı bir detay olarak hafızalarda kalacak. Önce malzemeleri hazırlayalım, sonra da kahveyi!

Malzemeler:

  • Espresso için ince çekilmiş kahve çekirdeği
  • Servis sayısına göre vanilyalı top dondurma

Hazırlanışı:

  • Affogato kahvesini French press ya da espresso makinesi ile demleyebilirsiniz. Kahvenin yapımı için öncelikle espressoyu hazırlamalısınız.
  • Eğer kahve makinesi yoksa, bir bardak içinde sıcak suya karıştırıp kahveyi demleyin.
  • Kahve demlendiğinde, affogatonun servis edileceği bardakların içine vanilyalı top dondurmayı ilave edin.
  • Eğer bardağınız ve servisiniz büyük olacaksa her bir bardağa 2 top koyabilirsiniz.
  • Ufak kahve bardakları için 1 top dondurma yeterlidir.
  • Dondurmanın üzerine sıcak ve yeni demlenmiş espresso kahveyi usulca dökün.
  • Bu sırada dondurma hafiften eriyecek ve espresso ile buluşacaktır. İşte affogato kahveniz tam kıvamında hazır!

Tarif için: Affogato Ara Öğünü

Tarif: Affogato Ara Öğünü

Affogato Nasıl İçilir?

  • Affogatoyu içmenin türlü türlü halleri var ve bu seçenekler ise tamamen size kalmış!
  • Dilerseniz espresso içinde dondurmayı sonuna kadar eriterek içebilirsiniz.
  • Yok ben dondurmayı yemek istiyorum derseniz de; bir kaşık yardımıyla bu dondurmanın lezzetini alabilirsiniz.
  • Kaşıkla aldığınız dondurmada espresso tadını da hissedeceksiniz!
affogato nasıl yapılır

Affogato Nasıl Okunur?

Dilimize ve mutfak kültürümüze bir tık yabancı olan kelimeleri okumakta bazen zorlandığınız olmuştur. Bu kahveyi bir kafede sipariş ederken de yanlış telaffuz etmekten çekinebilirsiniz. Nerede olursanız olun, affogato kahvesini sipariş ederken çok zorluk çekmeyeceksiniz. Çünkü bu kahveyi garsondan isterken tıpkı yazıldığı gibi okuyacaksınız!

  • Kelime: Affogato
  • Okunuş: Affogato
affogato nasıl okunur

Affogato Fiyatı Ne Kadar?

Her sokakta neredeyse bir kafe bulunuyor artık değil mi? Bu sosyal mekanlar da sizlere yeni tatları tanıtmak için kapılarını açıyor. Gittiğiniz herhangi bir mekanda affogato servisi varsa; mutlaka bu kahvenin tadını almalısınız. Affogato fiyat bilgisini merak edenlere ise şu rakamları ifade edelim:

  • Affogato kahve fiyatı 13 TL ile 15 TL arasında değişkenlik göstermektedir.

Affogato Kahve Çeşitleri – Nasıl Sunulur?

  • Affogato, tercih edenlere likörle sunulmaktadır.
  • Beyaz affogato türü ise; kahveye süt eklenerek servis edilir.
  • İtalyan şef Jamie Oliver ise affogatoyu puding ve bisküvi parçaları ile hazırlamıştır.
  • Tadını yumuşatmak isteyenler ise dondurmanın üzerine karamel sos ekleyebilir.
  • İtalyan mutfağına göre bu kahvenin dondurma lezzeti vanilyalı dondurma ile olmaktadır. Eğer siz damak zevkinizi zenginleştirmek isterseniz sevdiğiniz dondurma toplarıyla hazırlayabilirsiniz.
affogato yapımı

En İyi Affogato Nerede İçilir?

Affogato kahvesini evde yapmak çok kolay; fakat biraz da sosyal mekanların tadını almak gerekli değil mi? O halde kendinize ayırdığınız bir günde, affogato kahvesini lezzetli şekilde hazırlayan mekanlara gidebilirsiniz.

Gideceğiniz yer konusunda kararsız kalıyorsanız; sizlere mekan önerilerimiz olacak. İşte Türkiye’nin dört bir yanında affogato servisi yapan mekanlar!

affogato

1) Coffee Noche – İstanbul

Affogato ya da dondurmalı kahve! Nasıl tanımlarsanız öyle lezzetli bir kahve. Peki İstanbul’da affogato nerede içilir? Kahvenin tam kıvamında, dondurmanın da buz gibi olduğu Coffe Noche’de içilir. Her mevsim bu lezzeti alabileceğinizi unutmadan, İstanbul’da Coffee Noche’ye uğrayabilirsiniz. Yazın ferahlatan, kışın da iç ısıtan tadıyla affogato, merak edenler için Coffee Noche’de!

Adres: Zuhuratbaba Mahallesi Yavuzevler Mektep Sokak No: 11 / B Bakırköy (İncirli Caddesi) Bakırköy, İstanbul

İletişim: 0212 542 85 88

coffee noche

2) Q Plus Cafe – İstanbul

Affogatonun çok sevildiği bir mekan daha var. Q Plus Cafe, sık sık affogato siparişi alan bir dinlenme yeri. Buraya hem kahve saatinde hem de diğer öğünlerde gelebilirsiniz. Sadece bir kahve ile yetinmeyip leziz tatlılarından almanız da önerilir. Şık tasarımlı mekana sahip olan Q Plus Cafe, makul fiyatlarıyla da birçok kişinin sosyal alanı oluyor. Kendinize vakit ayırmalısınız ve burada siz de sevdiklerinizle güzel zaman geçirmelisiniz!

Adres: Airport Outlet Center (Londra Asfaltı E-5 Karayolu) Bakırköy, İstanbul

İletişim: 0212 465 29 27

q plus istanbul

3) Monk Coffee House – Eskişehir

Monk Coffe House, Eskişehir’de kahve ve kitap eviniz olacak. Kitabınızı alıp bir köşeye çekilebileceğiniz samimi mekanda, kahve türleri de çok lezzetli. Eğer Eskişehir’deyseniz ve affogato kahvesi içmek istiyorsanız; hiç düşünmeden buraya gelebilirsiniz. Monk Coffee House, sizi sessizliğe ve sakinliğe davet ediyor. Kahve kokusuyla beraber tüm stresinizden arınacağınız bir adres!

Adres: İstiklal, Yeşiltepe Sokak 14/A, Odunpazarı, Eskişehir

İletişim: 0506 197 17 77

monk coffee

4) Zemmekan – İstanbul

Zemmekan, Çengelköy’de kitap ve affogato keyfini yaşayabileceğiniz nezih mekanlardan biridir. İçi huzurla dolan bu mekanda tüm derdinizi unutabilirsiniz. Affogatoyu tatmak ve mekanın atmosferini doya doya yaşamak için çok fazla uzaklara gitmeyin. Zemmekan, sizlere nefis tatlı sunumları ve kahve çeşitleriyle hizmet vermek için kapılarını açıyor. Bu kafeye uğramadan affogato içtim demeyin!

Adres: Çengelköy, Çengeloğlu Sokak No: 14, Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 318 10 16

zemmekan istanbul

5) Kanca Kafe – İstanbul

İlk gördüğünüzde biraz dağınık olduğunu düşüneceğiniz bu kafede aslında her şey tam da yerinde. Fonda çalan müzikler tam yorgunluğunuzu alacak nitelikte. Menüdeki leziz seçenekler ve affogato kahvesi tam damağınıza göre. İstanbul’da espresso kahvenin dondurmayla buluşmasını tam manasıyla yaşamak isterseniz Kanca Kafe sizi bekliyor olacak. Kahvenin yanına leziz tatlıları da eklemeyi unutmayın!

Adres: Moda Caferağa Mahallesi Leylek Sokak 26/A Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0532 431 80 28

kanca cafe ankara

6) 1453 Osmanlı – Ankara

Keyifli sohbetlerin ve dinlenme anlarının taçlandığı bir mekan olan 1435 Osmanlı Cafe, kendine has konseptiyle birçok kişinin favorisi olmuş durumda. Buradaki zengin menü içinden seçeceğiniz affogato kahvesi ise; aradığınız kıvamda! 1453 Osmanlı pek çok yerdeki şubesiyle tanınan, günden güne büyüyen bir mekan oluyor. Sıcak ve soğuk kahveler arasında tercih edeceğiniz affogato, en özel haliyle burada!

Adres: Kızılırmak Mahallesi, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi 11/B, Ankara

İletişim: 0312 284 1453

1453 osmanlı ankara

7) Paper Moon – İstanbul

En özel ve güzel akşamlarınızda buluşma noktası olarak seçeceğiniz Paper Moon, affogato servisiyle de beğeni topluyor. Şık buluşmalar ve özel günlerin vazgeçilmez adresi olan bu mekanda kahve tercihinizi affogatodan yana kullanabilirsiniz. İstanbul’un sevilen ve yükselen yıldızı Paper Moon Akmerkez’de seçkin menüsü ile sizleri bekliyor. Kendinizi ödüllendirin ve burada kahvenin tadını çıkarın!

Adres: Akmerkez, Kültür Mahallesi Nispetiye Caddesi No: 54 İstanbul

İletişim: 0212 282 16 16

paper moon istanbul

Espresso Kahve Nedir? Nasıl İçilir? Çeşitleri, Yapılışı, Kalorisi, Faydaları

Kahve Çeşitleri Nelerdir? Türk ve Dünya Kahveleri Resimli Listesi

Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir? Türk Kahvesi Çeşitleri ve Özellikleri

Soğuk Kahve Çeşitleri Nelerdir? Ev Yapımı Soğuk Kahve Tarifleri

Kahve Kaç Kalori? Çeşit ve Porsiyonlarına Göre Kahve Kalori Değerleri

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Affogato (Dondurmalı Kahve) Tarifi

Affogato (Dondurmalı Kahve)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Fırın Sütlaçların En İyisi Tarifi

Fırın Sütlaçların En İyisi

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Şekerpare Daha İyisi Yok Tarifi

Şekerpare Daha İyisi Yok

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ne Bulduysam Keki Tarifi

Ne Bulduysam Keki

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 40dk Pişirme
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Adana Kebap (Ev Yapımının En İyisi) Tarifi

Adana Kebap (Ev Yapımının En İyisi)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mısırlı Tavuklu Taco (Daha İyisi Yok) Tarifi

Mısırlı Tavuklu Taco (Daha İyisi Yok)

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Pratik Etsiz Çiğköfte (Daha İyisi Yok) Tarifi

Pratik Etsiz Çiğköfte (Daha İyisi Yok)

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Tarifler Geri
Videolar Geri