Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir? 13 Bitkisel Çözüm

Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir? 13 Bitkisel Çözüm Tarifi

Doğal Yöntemlerle Alerjik Kaşıntı Nasıl Geçer?

Kaşıntı vücudun herhangi bir noktasında pek çok sebeple meydana gelebilir. Kaşıntı hissedilen yerde bazen ağrı bazen de kabarcıklar oluşabilir. Kaşıntıya neden olan faktörler incelendiğinde pek çok madde sıralanır. Strese bağlı kaşıntılar yaşanabildiği gibi, bir besine ya da maddeye karşı oluşan alerjiden kaynaklı kaşıntılar da dikkat çeker.

Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir?

  • Maden suyu
  • Limon suyu
  • Aloe vera
  • Karanfil yağı
  • Limon
  • Kırlangıç otu
  • Papatya suyu
  • Hindistan cevizi yağı
  • Avokado kabuğu
  • Yeşil çay
  • Yulaf samanı
  • Siyah üzüm çekirdeği
  • Lavanta
alerjik kaşıntıya ne iyi gelir

Alerjik kaşıntının en doğru kaynağına ulaşmak elbette konunun uzmanı bir hekimden destek almakla mümkündür. Deri alerjileri ve tedavi yöntemleri için dermatologlardan randevu alabilirsiniz.

Vücutta kaşıntı sebebi olan hastalıklar arasında en sık rastlananı deri rahatsızlıklarıdır. Alerjik kaşıntı nedenleri nelerdir sorusundan yola çıkılarak araştırma yapıldığında ilaç, lateks veya besin alerjisi, mevsim alerjileri, alerjik egzama gibi rahatsızlıklar karşımıza çıkar; bu hastalıklarda birçok farklı semptom da ortaya çıkabilmektedir.

Kaşıntının alerjik olduğu nasıl anlaşılır derseniz bu sorunun net ve tek bir cevabı yoktur. Özellikle spesifik bir şeyi yedikten ya da bir şeye maruz kaldıktan sonra bariz şekilde kaşıntı oluyorsa; ancak alerji durumu netleşebilir. Bu durumu en net şekilde saptamak için alerji testi de yaptırabilirsiniz. Alerjik kaşıntıya hangi krem iyi gelir diye merak ediyorsanız bu soru da alerji tipinin ve kişinin vücut özelliklerine göre değişecektir; tüm ilaç kullanımlarında mutlaka doktor görüşüne başvurmalısınız.

alerjik kaşıntıya ne iyi gelir

Her yaşta alerjik kaşıntı oluşma ihtimali vardır. Alerji kaşıntı için bitkisel çözüm ve uzman doktor kontrolünde medikal destek önerilir. Cilt hastalıkları doktorunuz ya da aile hekiminiz tarafından verilen ilaçların düzenli kullanımı sonucunda alerjik kaşıntı iyileştirilebilir. Alerjinin yeniden meydana geldiği dönemlerde önerilen merhem ya da ilaçlar kullanılmalıdır.

Şimdi bu satırlarda alerjiye kaşıntıya ne iyi gelir sorusunun bitkisel çözümlerine değineceğiz. Kaşıntılı alerjiye ne iyi gelir diyenler kaşıntıyı giderecek etkili yöntemlerle tanışacak. Pek çok kişinin sık sık aklına takılan alerji ve kaşıntıya ne iyi gelir endişesi şimdi bu sayfada açıklığa kavuşacak.

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Reçete niteliği taşımaz. Sağlıklı günler dileriz…

Alerjik Kaşıntıya Ne İyi Gelir? 13 Bitkisel Çözüm

Aşağıdaki yöntemleri denemeden önce doktor onayı alınız; ilgili ürüne karşı alerjiniz olmadığından emin olunuz. Kesin tedavi yöntemleri için uzman doktor görüşü alınız.

1) Maden Suyu

Vücuttaki alerjik kaşıntıya ne iyi gelir diyenler, buzdolabındaki maden suyuyla kaşıntıya iyi gelebilir. Maden suyu, mineral kaynağıdır ve ciltte oluşan kaşıntılar için tercih edilebilir. Toza, baharata ya da herhangi bir besine karşı duyulan hassasiyet sonrasında maden suyu, bir miktar suyla karıştırılıp bölgeye sürülür. Maden suyu ve su karışımı, kaşıntının olduğu bölgeyi rahatlatabilir.

İlginizi çekebilir: Maden Suyu Faydaları, Cilde Faydaları – Çok Şaşıracağınız Bilgiler

maden suyu

2) Limon Suyu

C vitamini kaynağı olan limon, antioksidan bir besindir. Limon suyu, ciltte oluşan alerjik kaşıntıyı giderme konusunda etkili olabilir. Kaşıntıyı gidermek için bir miktar limon suyunu sodayla karıştırmalısınız.

Karışımı bir pamuk yardımıyla, kaşınan yere sürüp masaj yapabilirsiniz. Kaşıntıya ne iyi gelir evde ne yapabilirim diyenler için her evde bulunan limondan faydalanmak pratik bir yöntemdir.

İlginizi çekebilir: Limonlu Suyun Faydaları Nelerdir?

limon suyu

3) Aloe Vera

Cilt rahatsızlıkları söz konusu olduğunda ilgileri üzerine toplayan aloe vera, alerjiye bağlı oluşan kaşıntı ve kızarıklıkları gidermeye yardımcıdır. Aloe verayı kaşıntı durumunda kullanmak için jelini tercih edebilirsiniz. Aloe veranın suyunu çıkarıp kaşınan bölgeye masaj yoluyla sürebilirsiniz. Vücutta kaşıntı nedenleri araştırıldığında ortaya egzama çıktıysa aloe vera özellikle önerilen doğal çözümler arasındadır.

İlginizi çekebilir: Aloe Vera Suyunun Sizi Hayrete Düşürecek 8 Faydası

aloe vera

4) Karanfil Yağı

Karanfil yağı, ciltte meydana gelen kabarcıklar ve kaşıntı durumunda tercih edilen bir bitkisel yağdır. Karanfil yağının uygulanması, deri üzerindeki kaşıntı hissini giderebilir. Pamuk yardımıyla karanfil yağını kaşınan bölgeye sürün ve dairesel hareket çizerek masaj yapın.

İlginizi çekebilir: Karanfil Yağı Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar?

karanfil yağı

5) Yulaf

Yulaf, kaşıntıyı doğal yöntemlerle iyileştirmek için kullanılabilir. Peki ama nasıl? Yulafı bir miktar suyla karıştırın ve lapa kıvamına getirin. Hazırlanan yulaf lapasını kaşınan bölgeye sürün. En az 5 dakika kadar lapanın cildinizde kalmasını sağlayın.

İlginizi çekebilir: Yulaf Ezmesi Faydaları Nelerdir?

yulaf

6) Kırlangıç Otu

Kaşıntı problemine bitkisel bir destek arıyorsanız; kırlangıç otundan faydalanabilirsiniz. Kırlangıç otunu aktardan temin edip suyunu kaynatmanız önerilir. Soğuyan kırlangıç otu suyunu, pamuk üzerine dökün ve kaşınan bölgeye masaj yoluyla yedirin. Eğer sırt ve bacak gibi geniş bölgelerde kaşıntı meydana geliyorsa, bir bez yardımıyla bu suyu cildinize yedirin.

kırlangıç otu

7) Papatya Suyu

Papatya suyu, cildi rahatlatan kan dolaşımını hızlandıran faydalı bir sudur. Papatya tanelerini sıcak suda kaynatıp soğutarak kaşıntı için kullanabilirsiniz. Alerjik kaşıntı ve kabarma nasıl geçer diyorsanız papatya suyu size iyi gelebilir.

Şayet kaşıntı durumunda elinizde papatya taneleri yoksa papatya çayını da kullanabilirsiniz. Antioksidan etkiye sahip olan bu bitki sayesinde kaşıntı kızarma ve kabarmaları önlemiş olursunuz. Sinirsel kaşıntı belirtileri yaşıyorsanız papatya çayını içmeniz de sizi bir nebze rahatlatabilir.

İlginizi çekebilir: Papatya Çayının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Ne İşe Yarar?

papatya suyu

8) Hindistan Cevizi Yağı

Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir bitkisel olarak şöyle hoş kokulu bir öneri var mıdır diyenleri buraya alalım. Cilt hasarlarında oldukça etkili sonuçlar veren Hindistan cevizi yağı, alerjiden dolayı yaşanan kaşıntı için de etkili olabilir. Hindistan cevizi yağından bir parça alıp kaşınan yüzeye sürün. Yağın bir süre cildinizde kalmasını sağlayın.

Eğer güneşe, toza ya da farklı bir duruma karşı alerjiniz varsa, Hindistan cevizi yağını güne başlarken nemlendirici olarak kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Hindistan Cevizi Yağı Faydaları, Mucizevi Etkileri

hindistan cevizi yağı

9) Avokado Kabuğu

Hücrelerin yenilenmesine yardım eden avokado kabuğu, kaşıntı durumunda fayda sağlayabilir. Avokado kabuğunu kaşınan bölgeye kapatın ve bir süre bekleyin. Eğer avokado kabuğunu soğuk bir şekilde uygularsanız daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Avokado Maskesi, Tüm Ciltler İçin 5 Tarif, Cilde ve Saça Faydaları

avokado kabuğu

10) Yeşil Çay

Alerjik kaşıntı için önerilen bitkisel tavsiyelerden bir diğeri de yeşil çaydır. Gün içinde sağlıklı beslenmek için demlediğiniz poşet yeşil çayı, bu defa alerjik kaşıntı için demleyin. Poşeti biraz sulu bırakacak şekilde minik bir kaseye alın ve bu kaseyi de buzdolabında bekletin.

Yeşil çay poşeti soğuduğunda, alerjik kaşıntının hissedildiği bölgelere masaj yaparak bu çayı sürün. Yeşil çayın cildi rahatlatma, kızarıklığı giderme etkisi olduğu için alerjik kaşıntının da dinmesini sağlayabilir.

Demlenen yeşil çay suyunu da soğutup el ve ayaklarda oluşan kaşıntı için kullanabilirsiniz. Ellerinizi ve ayaklarınızı bu suda bekletebilirsiniz.

Bunun için sadece kaşıntıyı gidermek adına kullanacağınız bir kap seçin. Demlenen yeşil çayı bu kap içine dökün ve buz küpleri de ilave edin. Alerjik kaşıntının dinmesi için soğuk uygulama yapabilirsiniz. Yeşil çayın içinde yer alan mineraller, kaşıntıya neden olan durumları iyileştirebilir.

yeşil çay

11) Yulaf Samanı

En iyi kaşıntı ilacı tabii ki doktorunuzun önerisine göre belirlenir; ancak bir uzman olan İbrahim Saraçoğlu’nun tavsiyesine de kulak verilebilir. Alerjik kaşıntıya ne iyi gelir Saraçoğlu tarafından masaya yatırılan bir soru olmuştur ve yulaf samanını önermektedir.

Yulaf samanını suda 5 dakika kaynatın. Ilımış yulaf samanı suyunu 12 saat boyunca kaşıntılı bölgelere pamukla uygulayarak kullanabilirsiniz. Yulaf samanının yeşile kaçan renkte olmasına dikkat etmenizde fayda vardır.

yulaf samanı

12) Siyah Üzüm Çekirdeği

Egzama ve sedefe bağlı kaşıntılarda siyah üzüm çekirdeğini tüketebilirsiniz. Öğle ve akşam yemeklerinden yarım saat sonra bir tatlı kaşığı siyah üzüm çekirdeğini ezerek 1 kase yoğurtla karıştırıp tüketebilirsiniz.

siyah üzüm çekirdeği

13) Lavanta

1 tatlı kaşığı lavantayı 15 dakika kısık ateşte kaynatın. Akşam yemeğinden sonra içiniz. Lavanta özellikle polen mevsiminde alerjik kaşıntıları yaşayanlara önerilmektedir.

alerjik kaşıntıya ne iyi gelir

En doğru bilgiler ve sağlıklı sonuçlar için uzman doktor desteği alınız. İçeriğimizde yer alan bilgiler reçete niteliği taşımaz.

Vitiligo Tedavisi: 10 Bitkisel Çözüm

Siğile Ne İyi Gelir? Evde 10 Doğal Tedavi

Vücudunuzu Arındıracak 20 Antioksidan Besin

Saç Egzaması Nasıl Geçer? Evde 8 Bitkisel Çözüm

Homeopati Nedir? Hangi Hastalıkları Tedavi Eder?

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (2)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Glutensiz Tarifler

    Yazıda egzamadan bahsedildiğini gördüm de, eskiden ellerim özellikle kışın elde bulaşık yıkadıkça çatlardı ve o kaşıntılı derin yaralara dönüşürdü. eskiden diyorum, çünkü artık yok, olmuyor. ne zamandan beri? glutene alerjim olduğunu fark edip, glutensiz beslenmeye geçtiğimden beri. bunu buraya yazıyorum, ki bir çok kişinin bu tarz: egzama, sırtta omuzda sivilceler, sebebi anlaşılamayan ödem, eklem ağrıları, huzursuzluk (huzursuzluk demişken: huzursuz bacak sendromu da), başağrısı vs türlü şikayetinin ardında gluten veya bir başka besine, hatta deterjana, parfüme vs alerjisi olabilir. bu tarz birçok basit belirti ile vücut “yapma, bunu istemiyorum” diye bize sinyal veriyor yani. bunları vaktinde görebilmek sağlığınıza çok şey katar inşaAllah🌼

  • Profil fotoğrafı

    Teşekkürler .Limonu sıkıp sürerseniz kesinlikle en şiddetli alerjik kaşıntıyı hafifletiyor.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bitkisel Şurup Tarifi

Bitkisel Şurup

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
İshal Çözüm Tarifi

İshal Çözüm

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Alerjik Bebek Kurabiyesi Tarifi

Alerjik Bebek Kurabiyesi

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Bitkisel Antibiyotik (Videolu) Tarifi

Bitkisel Antibiyotik (Videolu)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Profiterol (Az Malzeme 13 Adet) Tarifi

Profiterol (Az Malzeme 13 Adet)

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Tatlı Krizine Çözüm Tarifi

Tatlı Krizine Çözüm

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri