Anadolu Yakası İftar Yemeği Mekanları

Anadolu Yakası İftar Yemeği Mekanları Tarifi

Anadolu Yakası’nda En İyi İftar Mekanları

Bir yıl boyunca heyecanla beklenen o mübarek ay geldi. 11 ayın sultanı için en güzel telaşlar başladı başlayacak. Dolaplardaki eksikler tamamlanıp vitrindeki o işlemeli tabaklar ortaya çıkacak. Eh, ramazanın neşesi her haliyle hissedilmeli öyle değil mi? En özel ve güzel lezzetli sofralar, aile üyeleri ve değerli misafirler için hazırlanacak. Peki, bu ramazan telaşında kendinize birkaç gün de olsa biraz vakit ayırmak istemez misiniz? Siz en iyisi kendinizi bu yıl da iftar vakitlerinde ödüllendirin.

Anadolu Yakası İftar Mekanları

  • Develi 1912 Ataşehir
  • Hacıbaşar Kebap ve Katmer
  • Çömlek Kuru Fasulye Evi
  • Şazeli Kısıklı Restoran ve Kafe
  • Tike Restoran
  • Tarihi Şen Lokantası
  • Hilton İstanbul Kozyatağı
  • Bridge Restaurant Kuzguncuk
  • Müdavim Restoran
  • Kanaat Lokantası

Bu yazımızı Anadolu Yakası’nda iftar mekanları arayanlar ve Anadolu Yakası’nda iftar yapılacak yerler hakkında ön araştırma yapanlar için hazırladık. Ramazana özel imkanları ve ortalama fiyatları içeren Anadolu Yakası iftar menüleri ile, memnun kalabileceğiniz yerler burada. Bu ramazan Anadolu Yakası iftar yemeği programlarınıza ailenizi ve sevdiklerinizi da dahil edebilirsiniz.

İstanbul’da yaşıyorsanız hayatınız büyük ihtimalle yoğun bir tempoda geçiyordur. Ramazan ayında oruç tutulduğunda iş sonrası iftar yemeği hazırlamak için enerjiniz az olabilir. Özellikle böyle günlerde nezih bir mekanda yenen iftar yemeği size çok iyi gelecektir. Anadolu Yakası iftar mekanları araştırması yapmanıza gerek kalmadan listemize göz atarak hemen rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

İşte sizler için seçilmiş Anadolu Yakası en iyi iftar mekanları listesi. Keyif ve afiyetle…

Anadolu Yakası En İyi İftar Mekanları

1) Develi 1912 Ataşehir

İstanbul’da iftar Anadolu Yakası için uygun mekanlara göz attığınızda Develi restoranın Ataşehir’deki merkezi konumu nedeniyle tercih sebebi olduğunu görebilirsiniz. Bu yüzden 2023 ramazan akşamlarında kendinize vakit ayırmak istediğinizde, gideceğiniz adres Ataşehir olacaktır. Sıcak ve soğuk mezelerin lezzetli ana yemeklere eşlik ettiği iftar menüleri Develi Ataşehir’de sizleri bekliyor. İçeceklerden tatlılara kadar sizi memnun edecek Develi Ataşehir, güler yüzlü ekibi ile sizlere hizmet etmek için, bu ramazan misafirlerini bekliyor. Anadolu Yakası’nda mekanlar araştırması yapıyorsanız Develi’nin Samatya, Kalamış ve Tuzla şubelerinin bulunduğunu da belirtelim.

Adres: Vedat Günyol Caddesi No: 9 Küçükbakkalköy İstanbul

İletişim: 0216 575 68 68

2) Hacıbaşar Kebap ve Katmer

Ataşehir ve civarında oturanlar için, lezzetli menüleriyle dikkat çeken bir mekan önerisi ile geliyoruz. Her çeşit damak zevkine göre hitap eden Hacıbaşar Kebap Restoran, perde pilavı ve kuzu şiş gibi lezzetli yemeklere de iftar menülerinde yer vermektedir. 1955 yılından günümüze kadar lezzetini ve kalitesini korumaya devam eden Hacıbaşar Kebap ustaları, sizleri bu ramazan da görmekten mutlu olacaklar.

İstanbul’da iftar Anadolu Yakası bölgesinde nerede açılabilir diye düşünüyorsanız aile geleneğinden gelen lezzeti 3. kuşakta da sürdüren Hacıbaşar’ı tercih edebilirsiniz. Anadolu Yakası mekanları arasında özellikle aileler için oldukça uygun olan Hacıbaşar Kebap ve Baklava Ataşehir dışında, Kurtköy, Erenköy, Göztepe, Acıbadem, Çekmeköy, Maltepe, Bahçeşehir, Kozyatağı ve Ümraniye’de de şubeleriyle hizmet veriyor.

Adres: Küçükbakkalköy Mahallesi, Vedat Günyol Caddesi No: 24, Ataşehir

İletişim: 0532 670 60 93

İlginizi çekebilir: İstanbul İftar Vakti, Ramazan İmsakiyesi, İftar Saatleri

3) Çömlek Kuru Fasulye Evi

Ramazan ayı iftar zamanında geleneksel yemekler daha da özlemle yenir ve kıymetlerini daha iyi anlarız. Anadolu Yakası mekan önerileri arasında geleneksel bir lezzetin peşinden gitmeyi tercih ederseniz Çömlek Kuru Fasulye Evi’ni tercih edebilirsiniz. Kuru fasulye sizin favorileriniz arasındaysa İstanbul’da kuru fasulyenin en leziz yapıldığı yerlerden olan Çömlek Kuru Fasulye Evi tam size göre.

Üsküdar’da kuru fasulyenin adresi olan Çömlek Kuru Fasulye, yemeklerindeki lezzetin bir avuç sevgi ve mutfağın sihri olduğunu ifade ediyor. Her gelenin memnun ayrıldığı Çömlek Kuru Fasulye, bu ramazan da sizlere hizmet vermek için kolları sıvadı. Çamlıca’da iftar keyfini Çömlek Kuru Fasulye’de yaşayabilirsiniz.

Adres: Kısıklı Mahallesi, Turistik Çamlıca Caddesi No: 50, Üsküdar

İletişim: 0216 335 14 34

4) Şazeli Kısıklı Restoran ve Kafe

Şazeli Kısıklı Restoran Anadolu Yakası iftar mekanları arasında özellikle et yemekleri ile öne çıkan bir yerdir. Et pişirmenin bir sanat olduğunu belirten Şazeli Kısıklı şefleri, bu sene de iftar akşamlarında sizlere daha lezzetli ve doyurucu yemekler hazırlamak için mutfağa geçiyor. Et yemeklerini sevenler ve vazgeçemeyenler için, şık sunumları ile etlerinin lezzetlerinin arkasında duruyorlar. İstanbul’un kalbi Çamlıca’da aileniz ve sevdiklerinizle güzel bir ramazan geçirmeniz dileğiyle.

Adres: Burhaniye Mahallesi, Nurbaba Sokak No: 27 Kısıklı, Üsküdar

İletişim: 0216 401 27 27

İlginizi çekebilir: Boğaz’da Nezih İftar Yemeği Mekanları

5) Tike Restoran

9 şubeye sahip Tike restoran, seçkin menüleri ile misafirlerini memnun etmeye açıldığı günden beri devam ediyor. Ayrıca sizlere daha iyi bir hizmet sunmak için özel otopark da düşünülmüş. 10 çeşitten fazla menü seçeneği ile her damağa hitap ederek sizlere doyurucu ve keyifli bir akşam vaat etmekte. Mezeleri ile ünlü olan Tike Restoran Kadıköy’de iftar mekanı arayanlar için doğru adres olacak. Gelen konukları her zaman olduğu gibi iftar yemeği için de “özel misafirler” olarak ağırlayan mekandan yüzünüz gülerek ayrılacağınızı düşünüyoruz. Anadolu Yakası kaliteli mekanlar arayışınız neticesinde Tike Restoran önerisi hoşunuza gittiyse rotanızı Suadiye’ye çevirebilirsiniz.

Adres: Suadiye Mahallesi Plaj Yolu Sk. Suadiye Park A Blok Kapı No:18/2 Daire No:3, 34740 Kadıköy/İstanbul

İletişim: 0216 380 57 57

İlginizi çekebilir: İstanbul Teknede İftar Yemeği Turları

6) Tarihi Şen Lokantası

11 ayın sultanının bir akşamını Bostancı’da aileniz ve sevdiklerinizle geçirmeye ne dersiniz? Tarihi Şen Lokantası, doyurucu ve lezzetli iftar menüleri ile bu ramazan da hizmetinizde. Her damağa uygun menüler hazırlayan Tarihi Şen Lokantası, sizleri memnun etmek için kapılarını açıyor. Tarihi Şen Lokantası’nın mekanını ve lezzetini çok seveceksiniz. Tarihi Şen Lokantası’nda kelle paça gibi şifalı çorbaları tatmanız, Anadolu Yakası yeme içme guruları tarafından özellikle tavsiye ediliyor.

Adres: Bostancı Mahallesi, Vukela Caddesi, No: 10 Kadıköy

İletişim: 0539 860 82 67

7) Hilton İstanbul Kozyatağı

Anadolu Yakası şık mekanlar başlığında önemli bir yeri olan Hilton İstanbul Kozyatağı, ramazan ayı boyunca Brasserie Restaurant’ta geleneksel lezzetleri misafirleriyle buluşturuyor… Hilton markasının kaliteli atmosferinde açık büfe iftar menüsünde ramazan lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Adres: Sahrayı Cedit, Batman Sk. No:4, 34734 Kadıköy/İstanbul

İletişim: 0216 468 00 00

8) Bridge Restaurant

Anadolu Yakası huzurlu mekanlar denince akla ilk gelen yerlerden biri olan  Bridge Restaurant Nakkaştepe misafirlerini ağırlıyor. İftarınızı boğaz manzarasını izlerken açmak isterseniz burası tam da aradığınız yer olabilir. Bridge Restaurant’ta yöresel lezzetlerle donatılacak bir sofrada, ramazan ayı bereketine şükürle orucunuzu açabilirsiniz.

Adres: Nakkaştepe Yolu Baba Nakkaş Sokak No:56 Bağlarbaşı 34632 İstanbul

İletişim: 0216 391 95 85

9) Müdavim Restoran

Kadıköy’ün sevilen mekanlarından biri olan Müdavim Restoran, sizi adıyla ve lezzetiyle büyüleyecek. Çünkü sadece iftar yemeği için değil ramazan sonrasında da buraya sık sık gelmek isteyeceksiniz. Lezzetli ve tadına hayran bırakan yemeklerini tadanlar, buranın müdavimi oluyor. Bütçeye ve mideye hitap eden sayısız lezzeti iftar sofrasında görmek için yerinizi önceden ayırıp rahat ve keyifli bir iftar akşamı geçirebilirsiniz.

Adres: Rasimpaşa, Uzun Hafız Sk. 104 A, 34716 Kadıköy / İstanbul

İletişim: 0531 279 09 32

10) Kanaat Lokantası

Anadolu Yakası içinde iftar programı yapmak isteyenlerin severek tercih ettiği mekanlardan biridir Kanaat Lokantası. Samimi ve kaliteli hizmet anlayışı ile günümüze kadar 1963’ten beri ayakta kalmayı başarmış. Sayısız lezzet seçenekleri ile iftar sofranıza nefis dokunuşlar yapabileceğiniz bu lokantada sevdiklerinizle, ailenizle beraber keyifli bir ramazan akşamı yaşayabilirsiniz. Tatlısından tuzlusuna kadar birçok geleneksel yemek sizi burada bekliyor.

Adres: Sultantepe, Selmanipak Cd. No:9, 34674 Üsküdar / İstanbul

İletişim: 0216 553 37 91

anadolu yakası iftar mekanları

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

İstanbul’un En Ucuz İftar Mekanları

Sultanahmet En Meşhur İftar Mekanları

İstanbul İftar Mekanları: En İyi 8 Tavsiye

Üsküdar İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

Avrupa Yakası İftar Mekanları: En İyi 11 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Anadolu Pilavı Tarifi

Anadolu Pilavı

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Anadolu Pizza Tarifi

Anadolu Pizza

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Anadolu Çorbası Tarifi

Anadolu Çorbası

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Tarifler Geri
Videolar Geri