Argan Yağı Faydaları: Cilt ve Saça Faydaları

Argan Yağı Faydaları: Cilt ve Saça Faydaları Tarifi

Saç ve Cilt Bakımında Mucize Etki
Argan Yağı

Fas’ta geleneksel olarak kullanılan argan yağı cilt enfeksiyonlarını, böcek ısırıklarını ve deri döküntülerini geçirmek için yüzyıllardır tedavi amaçlı tercih edilir. Modern dönemle birlikte argan yağının faydaları ve kullanım şekli değişerek bir bakım ürünü olarak tanınmasını sağlamıştır.

Günümüzde hem kadınlar hem de erkekler, argan yağını cildi ve saçları besleyecek doğal bir ürün olduğu için kullanırlar. Argan yağının faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından birçok kez detaylı olarak anlatılmış, yapısında bulunan yağ asitleri ve vitaminlerin yararları belirtilmiştir. Aile boyu kullanılabilen ve birçok farklı alanda etkileri olan argan yağının temel faydaları oldukça fazladır.

argan yağı

Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

  • Cildi nemlendirerek yumuşamasını sağlar. Argan yağı faydaları cilt üzerinde çok kısa süre içerisinde fark edilir. Katkı maddesi içermeyen yapısı ile yüz ve boyun bölgesi de dahil olmak üzere tüm vücuda uygulanabilir.
  • Saçları besler, nemlendirir, güçlendirir, korur ve şekillendirilmesine yardımcı olur.
  • İçerisindeki doğal yağlar ve antioksidanlar yaşlanmayı geciktirici özelliklere sahiptir. Cilde daha genç, sağlıklı, parlak bir görünüm kazandırırken özellikle küçük çizgilerin azalmasını sağlar.
  • Cilt kuruluğuna yol açan deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Egzama benzeri rahatsızlıklarda cildi sağlıklı şekilde yumuşatarak irite olmasını engeller.
  • Özellikle ergenlik döneminde karşılaşılan sivilce ve akne problemlerinin giderilmesine yardımcı olur. Diğer yağların aksine yapısı cildi daha fazla yağlandırmak yerine dengelemeyi sağlar.
  • Yaraların hızlı bir şekilde kapanmasında etkilidir. İçerisindeki etken maddeler cildin yenilenmesini hızlandırır ve böylece vücutta oluşan yaraların daha kolay bir şekilde iyileşmelerini sağlar.
  • Düzenli kullanıldığında hamilelik sonrası oluşan çatlakların iyileşme sürecini hızlandırır.
  • İçeriğindeki vitaminler el ve ayak tırnaklarının güçlenmesini sağlar.
  • Tamamen doğal bir ürün olduğu için hassas ciltlerde dudak nemlendiricisi olarak tercih edilir.
  • Kıl köklerine nüfuz eden yapısı ile sadece kadınlar için değil erkekler için de önemli bir destek üründür.

argan yağı saç

Argan Yağının Cilde Faydaları

Argan yağı, cildi dengelemek ve yumuşatmak için en çok cilt kremi olarak kullanılır. Yüksek E vitamini ve yağ asidi içeriği ile cilde doğal bir denge verir. Cilt argan yağını kolayca emer ve yağsız dokusu gözeneklerden rahat bir şekilde deriye nüfuz eder. Argan yağı cildi tahriş etmeyen doğal bir nemlendiricidir.

Argan yağı kremi faydaları arasında dikkat çeken özelliği, yapısı ve kullanımının kolaylığıdır. Yüz ve boyun dahil olmak üzere vücudun her yerinde uygulanması kolaydır. Birkaç damlayı parmak uçlarınıza aldıktan sonra herhangi bir yüz ve vücut losyonu kullanır gibi cilt yüzeyine hafif hareketlerle yedirebilirsiniz.

Argan yağı etkili bir nemlendirici olmasının yanı sıra cilde parlaklık kazandırır ve kırışıklıkların görünürlüğünü azaltır. Anti-oksidan etkisi, argan yağını ideal bir yaşlanma karşıtı ürün haline getirir. Deriye esnekliğini geri kazandırır ve cildin daha dolgun ve yumuşak olmasını sağlar.

Birçok yağ ve nemlendirici, akne gibi cilt rahatsızlıklarını şiddetlendirir. Oysa argan yağı cildi yatıştırır ve iyileşmeyi destekler. Akne genellikle yağlı cildin bir sonucudur. Argan yağı hafif yapısı sayesinde doğal nem sağlayarak cildi dengelemeye yardımcı olur. Argan yağı ayrıca hasar görmüş cilt hücrelerini iyileştirmeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan antioksidanlar içerir.

argan yağı kullanımı

Argan Yağının Saça Faydaları

Argan yağı saçlar için doğal yumuşatıcı ve şekillendirici olarak kullanılır. Saçları yumuşatmanın yanında ipeksi ve daha parlak olmalarını sağlar. Argan yağı şampuanı faydaları nedeniyle kuaförlerin en çok tercih ettiği ürünler arasındadır. İdeal bir saç kremidir ve kırık uçların onarılması, elektriklenen saçların düzeltilmesi gibi işlemlerde fayda sağlar.

Elektriklenmeyi önleyen etkisi, yumuşatma ve saç parlatma yeteneği sayesinde argan yağı yaygın olarak bir şekillendirme ürünü olarak da tercih edilir. Saçlar daha kolay şekle girer ve çekici bir parlaklığa sahip olur. Argan yağı kullanarak saça istenilen modeli vermek son derece kolaydır.

Antioksidanlar süper iyileştirici özelliğe sahiptir ve argan yağında yüksek miktarda bulunurlar. Argan yağı, saç hücrelerini canlandıran ve antioksidanlar içeren E Vitamini yağına sahiptir. E vitamini saç uzamasını hızlandırır ve sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlar. Ayrıca argan yağının içerisinde bulundurduğu Omega-6 ve Linoleik asit gibi maddelerin antioksidatif özellikleri saçınızı yeniler ve kaybettiği parıltıyı yeniden kazanmasına yardımcı olur.

argan yağı faydaları

Argan Yağının Kirpiklere Faydaları

Kaşların ve kirpiklerin genel yapısı saçlardan çok da farklı değildir. Saç lifleri baş bölgesinde ve diğer alanlarda benzerlik gösterir. Argan yağının saçları besleyen antioksidan ve vitaminleri, kaş ve kirpiklerin de doğal bir şekilde yenilenmesine yardımcı olur. Antioksidanlar kan dolaşımını hızlandırma özellikleri sayesinde kirpiklerin güçlenerek uzamasını sağlarlar.

Vücudumuz Omega 6’yı kendi başına üretemez. Bu yağ asidi günlük olarak beslenmeyle vücuda alınır. Argan yağı içerisinde bulunan Omaga 6‘nın özelliği kıl köklerini güçlendirmesidir. Güçlenen kıl kökleri kirpiklerin dökülmeden uzamasına olanak verir. Böylece daha güçlü, yoğun ve uzun kirpiklere sahip olursunuz.

Kirpik üzerine uygulanacak olan argan yağı maskesi faydaları ile tüm göz çevresi için iyi bir bakım ürünüdür. Bu bölgeye yapılan düzenli uygulamanın sadece kirpiklere ve kaşlara değil, göz çevresindeki olumsuz bölgelere de canlandırıcı etki sağladığı gözlenmiştir. Argan yağının canlandırıcı etkisi göz altı torbaları ve göz çevresindeki siyah halkaların azalmasına da yardımcı olur.

argan bitkisi

Argan Yağının Kaşa Faydaları

Yanlış ve fazla kaş almanın sonucu olarak kaşlar seyrelebilir. Uygulanan yoğun ve hatalı işlemlerle “kaş küsmesi” denilen, kaşın belirli bölgelerde çıkmayı tamamen durdurması gibi problemler oluşabilir. Bu gibi durumlarda kaş köklerini güçlendirmek ve sıklaşmayı sağlamak için argan yağı kullanılır. Güçsüz kökleri canlandırarak kaşların daha uzun süre dökülmeden kalmalarını sağlayan argan yağı, düzenli uygulandığında yeniden oluşuma olumlu etki eder.

Temiz cilde geceleri yatmadan önce yapacağınız uygulama ile kaş köklerinin sıkılaşmasını ve boş bölgelerin dolmasını sağlayabilirsiniz. Kalın kaşların insanı genç ve dinamik gösterdiği, ince ve seyrek kaşların bakışları silikleştirerek insana yorgun bir ifade verdiği bilinir. Düzenli olarak kullanımda kaşları yoğunlaştırma etkisi olan argan yağı sayesinde dolgun, etkileyici kaşlara ve bakışlara sahip olabilirsiniz.

argan yağı ne işe yarar

Argan Yağının Sakala Faydaları

Doğal yapısı ile vücudun pek çok bölgesinde rahatça kullanılan argan yağının sakala faydaları da oldukça fazladır. Saç, kaş ve kirpiklerde oluşan sorunlara benzer şekilde, sakalda da seyreklik ve belirli bölgelerde çıkmama gibi sorunlar olabilir. Bu gibi problemlerde argan yağı içerdiği vitaminler ve yağlarla natürel bir çözüm sağlar. Argan yağı tamamen bitkisel bir ürün olduğu için ağızla temasında bir sorun yoktur ve erkeklerde sakalla birlikte bıyık bölümünde de rahatlıkla kullanılır.

Argan yağı, sadece sakal ve bıyığın uzamasında değil, bakımında da çok iyi bir yardımcıdır. Düzenli olarak traş olan erkeklerin sakalları zaman içerisinde sertleşir. Tekrar sakal bırakmak istenildiğinde sertleşen kıllar, dağınık ve kaba bir görüntü oluşturur. Yapılarındaki bozulma nedeniyle taranmaları zorlaşır. Argan yağının içeriğindeki asitler ve yağlar, kıl yapılarını düzelterek yumuşamalarını sağlar. Sakallar kolay taranır ve sağlıklı, parlak bir görünüme kavuşur. Erkekler günlük bakımlarına birkaç damla argan yağı ekleyerek dolgun, parlak, yumuşak sakal ve bıyıklara sahip olabilirler.

Argan Yağı Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? yazımızı inceleyebilirsiniz.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Çam Balı: Aradığınız İlaç Akdeniz Çamlarında! Vücut direncini yüksek tutmak ve bağışıklığı güçlendirmek adına, beslenmenize…

Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Keten Tohumu Yağı Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Keten Tohumu Yağı: Omega 3 ve Lif Zengini! Keten tohumu yağı, sağlık için son derece…

Tarifler Geri
Videolar Geri