Artvin’de Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 10 Mekan

Artvin’de Ne Yenir, Nesi Meşhur? En İyi 10 Mekan Tarifi

Artvin Gezi & Yemek & Aktivite Rehberi

Karadeniz turunun olmazsa olmaz durağı Artvin’e gitmeye hazır mısınız? Her zaman serin ve temiz havası olan bu şehre giderken biraz kalın kıyafetler almayı da sakın unutmayın. Çünkü şimdi sizlerle Artvin’e doğru yolculuğa çıkıyoruz. Yeşilin can bulduğu, lezzetli yemeklerin sunulduğu, bir defa gelenin zor ayrıldığı Artvin yerli ve yabancı turistlerin gönlünde taht kuruyor.

Doğal güzelliklerin, samimi insanlarla buluştuğu Artvin tatil fotoğraflarınızda bolca yeşil renge yer verecek. Şelaleler, göller, yöresel ağaç evler size bu şehri unutulmaz kılacak.

Sıradaki tatilinizde şöyle bir Karadeniz turu yapayım diyorsanız sizlere kolaylık sağlayacak Artvin’de nerede ne yenir ve Artvin’de gezilecek yerler nelerdir bilgilerini sunalım. Artvin geziniz oldukça keyifli geçecek. Acıktığınız anda Artvin’de ne yenir diyeceksiniz ve tam da o anda bu listedeki meşhur yerler aklınıza gelecek!

artvin'de ne yenir

Artvin’de Nerede Yemek Yenir? En İyi 10 Restoran

1) Kuşçunun Yeri Katrevan

Artvin’in yöresel lezzetlerini en taze şekilde tatma imkanınız olan Kuşçunun Yeri Katrevan, sizlere huzur veren manzara eşliğinde nefis bir deneyim sunacak. Bolca oksijen alabileceğiniz bu noktada, leziz yöresel yemeklerle midenizde bayram havası estireceksiniz. Silor, kuymak ve ötesi için Kuşçunun Yeri Katrevan’da masanızı ayırın. Buraya gelenler karnı tok ayrılıyor!

Adres: Balcıoğlu, Kafkasör Sokak No: 37 Artvin Merkez, Artvin

kuşçunun yeri katrevan

2) Dereboyu Alabalık Restaurant

Artvin’in tertemiz havasında lezzetli ve doyurucu bir balık ziyafeti için Dereboyu Alabalık Restoran’ı tercih edebilirsiniz. Buraya geldiğinizde sipariş vereceğiniz balıklar anında sudan çıkıyor ve en taze haliyle tabağınızda yerini alıyor. Balık yemeyenler için de diğer et alternatifleri bulunuyor. Artvin’de olduğunuzda bu mekanı mutlaka denemelisiniz! Dereboyu Balık Restoran, en leziz anlarınıza ortak olacak!

Adres: Dere Mahallesi Yurttaş Saraç Caddesi No: 116 Merkez, Artvin

İletişim: 0466 212 57 49

dereboyu alabalık

3) Artvin Kültür Evi

Artvin Kültür Evi, sizi kalabalıktan alıp en sakin anlara götürecek bir adres. Burada semaver çayı keyfini yaparak kendinize hoş vakit ayırabilirsiniz. Hem kapalı mekanda hem de bahçesinde yapacağınız kahvaltıyla güne başlayarak Artvin’de güzel bir sabaha uyanabilirsiniz. Kuymak ve ötesi için Artvin Kültür Evi sizi bekliyor. Artvin’deki dinlenme durağınız Artvin Kültür Evi!

Adres: Orta, Şen Sokak No: 2, Merkez, Artvin

İletişim: 0466 212 92 12

artvin kültür evi

4) Saklıca Lokantası

Saklıca Lokantası 1954 senesinden günümüze kadar ev yemekleri lezzetini yaşatan bir adres. Ekonomik fiyatlarla lezzetli bir masa hazırlayabileceğiniz Saklıca Lokantası’nda en meşhur yemek pilav üstü kuru fasulye. Artvin’e kadar gelmişken dillere destan Saklıca Lokantası’na uğramadan dönmeyin. Sulu yemeğin ve ev yemeklerinin adresi Saklıca Lokantası!

Adres: Çarşı, Cumhuriyet Caddesi No: 51, Merkez, Artvin

İletişim: 0466 212 60 40

saklıca lokantası

5) Klaskurelebi Gürcü Sofrası

Artvin’in karma lezzetlere de ev sahipliği yaptığını belirterek sizleri Gürcü mutfağının sunulduğu bir durağa davet edelim. Karadeniz ve Gürcü yemekleriyle donatılan masanızda, doyumsuz bir öğüne şahit olabilirsiniz. Özellikle de kahvaltısı çok meşhur! Klaskurelebi Gürcü Sofrası’na uğramadan dönmeyin. Kahvaltının mutlulukla ilgisi varsa, mutlu bir kahvaltı için adresiniz artık belli oldu!

Adres: Borçka Karagöl Yolu 15. Km Borçka, Artvin

İletişim: 0532 472 22 18

klaskurelebi gürcü sofrası

6) Çardak Restaurant

Çardak Restoran’da aradığınız tüm tatlar yer alıyor. Deniz ürünleri, ciğer şiş, kebap ve damaklarda iz bırakan köfteler lokma lokma yediren türden. Çardak Restoran otantik iç mekanıyla ve atmosferiyle birçok kişinin favori mekanı olacak. Artvin’de uğramanız gereken yerlerden biri de Çardak Restoran olacak. Burada bolca ziyafet ve samimiyet sizi bekliyor!

Adres: Çarşı, İnönü Caddesi No: 55, Artvin Merkez, Artvin

İletişim: 0466 212 88 98

çardak restaurant

7) Çifteköprü Restaurant

Karadeniz’in meşhur köprülerinden birine şahitlik eden Çifteköprü Restoran, hem ağzının tadını bilenlere hem de fotoğrafçılara kapılarını açıyor. Kuymak, laz böreği, semaver çayı ve sac kavurmayı en iyi yiyebileceğiniz yerlerden biri burasıdır. Çifteköprü Restoran’a geldiğinizde manzaraya da yemeklere de doyamayacaksınız!

Adres: Çifte köprü Mevkii. Ortalar Köyü, Artvin

İletişim: 0466 341 20 20

çifteköprü restaurantl

8) Meroli Ev Pansiyon & Yöresel Tatlar

Artvin’de hem kalacak hem de doya doya yemek yiyecek bir yer aradığınızda Meroli pansiyon sizlere merhaba diyecek. Kendi eviniz gibi hissedeceğiniz bu mekanda, kahvaltı da yemekler de anne eli değmiş lezzetinde. Zeytinyağlı yemeklerden silor gibi yöresel lezzetlerin tamamına ulaşmak için Meroli’ye uğramayı unutmayın!

Adres: Klaskur (Aralık Köyü) Borçka, Artvin

İletişim: 0538 058 17 35

meroli ev pansiyon artvin

9) Aspirin Pide

Artvin’e kadar gelmişken meşhur Aspirin pidelerini denemeden gitmek olmaz diyoruz. Tamamen damak zevkinize göre hazırlanan yumuşacık Artvin pideleri, damaklarınızda iz bırakacak. Acıktığınız anda ilaç gibi gelen Aspirin Pide, tüm açlığınızı unutturacak lezzette pideler sunuyor. Üstelik çok uygun rakamlarla masanızda pide şöleni oluşturabilirsiniz. Dolu dolu bir öğün için Aspirin Pide hizmetinizde!

Adres: Merkez Kuledibi, Dumlupınar Caddesi No: 21, Hopa, Artvin

İletişim: 0466 351 51 31

aspirin pide

10) Dede Cağ Kebap

Artvin cağ döner konusunda Erzurum kadar başarılı lezzetlere imza atıyor. Bunlardan biri de Dede Cağ Kebap evi oluyor. Vedat Milor’un tavsiyesine kulak verip siz de buraya gelirseniz, hayatınızın en lezzetli cağ kebabını tadabilirsiniz. Dede Cağ Kebap’a geldiğinizde kaç tane cağ kebap yediğinizi unutabilirsiniz! Yatık dönerin lezzeti adresi siz de görmelisiniz!

Adres: Merkez, Hükümet Caddesi, Ardanuç, Artvin

İletişim: 0466 611 20 05

dede cağ kebap

Artvin’in Yöresel Yemekleri – Nesi Meşhur?

Tertemiz havasıyla beslenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanların etleri, bol yağış alan sebze ve meyveleriyle şekillenen Artvin mutfağı; Karadeniz mutfağına önemli bir yere sahiptir. Şimdi sizlere Artvin yemekleri hakkında bir liste sunalım. Artvin’in nesi meşhur diyenler Artvin’e gittiğinde bu listeyi tatmalı. Listemizde çok vitamin, bol lezzet saklı!

  • Kaygana
  • Kalaco
  • Yoğurtlu Silor
  • Kuymak
  • Hamsili Ekmek
  • Mısır Ekmeği
  • Laz Böreği
  • Cevizli Kete
  • Karalahana Kavurması
  • Karalahana Sarması
  • Turşu Kavurması
  • Hamsili Pilav
  • Pancar Yemeği
  • Yatık Döner
  • Alabalık
  • Pushal
  • Hamsi Köftesi
  • Lenger

Tarif için: Tam Ölçülü Kuymak

Artvin Gezilecek Yerler – Yapılacak Aktiviteler Listesi

Son yıllarda Karadeniz’e yoğun ilgi gösteriliyor. Sıcaktan ve kalabalıktan bunalan turistler çantalarını aldığı gibi Karadeniz’in yolunu tutuyor. Hatta hızını alamayan gezginler Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a da tatile geçiyor. Bu rotada Artvin’de yerini aldı. Peki, Artvin’e gittiğinizde neler yapabilirsiniz? Gelin aktivite listesine göz atalım ve Artvin’i unutulmaz kılacak detayları hatırlayalım!

  • Şavşat Karagöl
  • Yüzen Adalar
  • Balık Gölü
  • Papart Vadisi
  • Bazgiret Maden Köyü
  • Suatan Şelalesi
  • Tamara Odaları
  • Şirata Buzul Gölü
  • Cehennem Deresi Kanyonu
  • Macahel
  • Maral Şelalesi
  • Çifteköprü
  • Mençuna Şelalesi
  • Sırt Yayla
  • Atatepe
  • Cam Teras
  • Delikli Kaya
  • Dört Kilise Manastırı
Çifte Köprü

Artvin’de Neler Yapılır?

  • Sarp Sınır Kapısı geçişi kullanıldığında Gürcistan’a geçebilir günübirlik bir gezi yapabilirsiniz.
  • Artvin’in tertemiz yaylalarında ciğerlerinizi temizleyerek doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
  • Çoruh Nehri’nin asi sularını fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştirebilir, bu manzara eşliğinde stresinizi de akan sulara bırakabilirsiniz.
  • Kamp yapmayı sevenler, güvenli bölgelerde çadırını kurup kamp yapabilir. Güvenli bölgeleri seçmenizi öneriyoruz çünkü bazı yaylalarda gece saatlerinde ayıların görüldüğü bilinmektedir. Aman dikkat!
Şavşat Karagöl

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Giresun’da Nerede Yemek Yenir? En İyi 10 Mekan

Ordu’da Ne Yenir? En Meşhur 10 Leziz Mekan

Trabzon’da Ne Yenir? Kalitesi Sabit En İyi 10 Restoran

Sinop’ta Ne Yenir? Uğramanız Gereken En İyi 10 Lezzet Durağı

Rize’de Nerede Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken En İyi 11 Restoran

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kolay Artvin Hıngeli Tarifi

Kolay Artvin Hıngeli

12-14 kişilik, 40dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri