Avrupa Yakası İftar Mekanları: En İyi 12 Restoran

Avrupa Yakası İftar Mekanları: En İyi 12 Restoran Tarifi

Avrupa Yakası’nda Oruç Açabileceğiniz Restoranlar

Herkesin heyecanla beklediği 11 ayın sultanı ramazan, bereketi ve birliği yanında getirir. Sofralara zenginlik katan ramazan ayında, her ne kadar evde ailecek iftar yapmanın anlamı büyük olsa da, dışarıda iftar yapmak da başka bir keyif taşır.

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

Avrupa Yakası İftar Mekanları

  • La Torre Restoran
  • Rocca Brasserie
  • Matbah Restoran
  • Tuğra Restaurant (Çırağan Sarayı)
  • Tahtasaray Restaurant
  • Abdülkadir Restaurant
  • Bitlisli Sirkeci
  • Baruthane Pilavcısı
  • Boğaziçi Borsa Restaurant
  • Firuzende Galata
  • Beyti Florya
  • Hamdi Restaurant

Sevdiklerinizle veya özel misafirlerinizle bir araya geleceğiniz iftar sofralarında restoran seçimi ise hayli zahmetlidir. İftar ruhunu yaşamak ve sevdiklerinizle keyifli zaman geçirmek için restoranın menüsü, mekanı, atmosferi, hizmet kalitesi ve fiyatları gibi birçok detayı araştırmak gerekir. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde fazla seçenek olması kafanızı karıştırır. İstanbul Avrupa Yakası’nda iftar yapacakların işini kolaylaştırmak için en iyi restoranları derledik!

avrupa yakası iftar mekanları

Avrupa Yakası En İyi İftar Mekanları

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

1) La Torre Restoran

Özel menüleri ile tekrar ziyaret etmek isteyeceğiniz mekanlardan biri olan La Torre, sıcak iç atmosferi ile samimi bir mekan isteyenlere hitap eder. Modern detaylara sahip ambiyansı, sıcak ışıklandırması ve geniş iç salonu ile keyifli bir iftar programı düzenlemenize imkan verir. Yalnızca iftarda değil iş yemekleri için de ideal bir tercih olur. Nezih bir ortamda dostlarınızla iftar yapabileceğiniz restoranın menüsü ise oldukça geniş.

Osmanlı mutfağının yanında Akdeniz mutfağını da bulabileceğiniz restoran, ramazan ayı boyunca da her zamanki hizmet kalitesini koruyarak misafirlerini ağırlar. Avrupa Yakasında mekanlar arasında Le Meridien İstanbul Etiler içinde bulunuyor olmasının avantajıyla, yemeğe gelen misafirlere lüks odalarda konaklama imkanı da sunar. Şehir dışından ramazan ayı için gelen misafirlerinizi Le Meridien’de ağırlayabilir, La Torre Restoran’da birlikte iftar açabilirsiniz.

Adres: Cengiz Topel Cad. No:39 Etiler Beşiktaş, İstanbul

İletişim: (0212) 384 00 00

İlginizi çekebilir: Sultanahmet En Meşhur İftar Mekanları

2) Rocca Brasserie

Avrupa Yakası şık mekanlar önerileri arayışındaysanız seçenekler arasında Rocca’yı da eklemenizi tavsiye ederiz. İstanbul’un gözde, lüks otelleri arasında bulunan Raffles İstanbul bünyesinde yer alan Rocca Brasseria’da kaliteli bir yemek deneyiminin garantisini verir. Deniz ürünlerinden ızgara et çeşitlerine, ev yapımı makarnalardan vejetaryen yemeklere kadar şef dokunuşlarını fark edeceğiniz keyifli bir sofrada sevdiklerinizle hoş bir akşam geçirebilirsiniz. Ramazan ayı boyunca misafirlerini özel iftar menüleri ve fasılla ağırlayacak olan mekanda yemek sonrası geleneksel sunumda tatlı ve şerbet servisi de yer alıyor.

Adres: Zorlu Center Koru Sokak, Zorlu Center, Levazım Mah. Raffles, 34340 Beşiktaş/İstanbul

İletişim: (0212) 924 03 32

İlginizi çekebilir: İstanbul İftar Vakti Ramazan İmsakiyesi, İftar Saatleri

3) Matbah Restoran

Ayasofya Müzesi’nin hemen yanında yer alan Matbah Restoran, çevresindeki tarihi mekanları ve ambiyansı ile iftar için ideal bir tercihtir. Açılabilir camlarla çevrili kış bahçesi, Osmanlı saray bahçelerinden ilham alarak dekore edilen yaz bahçesi ve giriş katında yer alan Sultan Odası ile üç farklı salonda hizmet verir. Osmanlı mutfağını esas alan bereketli iftar menüsü ile unutulmaz bir iftar geçireceğiniz restoran, Türk müziği eşliğinde ramazan atmosferini sonuna kadar yaşama şansı tanır. Lezzetli yemekleri ve atmosferi ile beğenilen mekan, aynı zamanda tarihi mekanlara yakınlığı ile akşamınıza farklı aktiviteler katmanızı sağlar.

Avrupa Yakası kaliteli mekanlar listesinde her zaman üst sıralarda yer alan Matbah Restoran’ı Vedat Milor’un cümlelerinden dinlemek isterseniz Milor’un yazısından birkaç cümleyi de ekleyelim:

“Matbah’ın yemekleri kesinlikle geleneksel Türk Mutfağı’nın prensiplerine uygun. Birçok yemekte daha tatlı ve hafif lezzetler ile daha keskin tatların harika uyumunu sofistike bir sunum içinde görüyoruz. Özellikle kuzu inciği İstanbul’da yediğim en iyilerden.”

Adres: Caferiye Sk. No:6/1 Sultanahmet

İletişim: 0212 514 61 51

4) Tuğra Restaurant

Atmosferi ile sizi büyüleyecek Tuğra Restaurant, deniz manzarası eşliğinde iftar yapabileceğiniz şık bir mekan. Çırağan Sarayı’nın birinci katında yer alan restoran, yüksek tavanları, tarihi iç dekoru ve otantik atmosferi ile önemli misafirlerinizle keyifli bir iftar yapmak için iyi bir tercih olur.

Şık atmosferinin yanında Osmanlı mutfağının seçkin lezzetlerini iftar menüsünde toplayan mekan, saray usulü geleneksel mutfak gereçleri ile tatmadığınız müthiş lezzetleri sizlere sunar. Avrupa Yakası güzel yemek mekanları denince lüks atmosferi ve nezih ortamıyla kendini kanıtlamış bir restoran olan Tuğra, özellikle ekstra özen isteyen iftar davetleri için iyi bir seçim olabilir.

Adres: Çırağan Palace Kempinski, Yıldız Mahallesi, Çırağan Caddesi, No:32 Beşiktaş/İstanbul

İletişim: (0212) 236 73 33

5) Tahtasaray Restaurant

Levent’te bulunan ve kebap sevenlerin ilk tercihi olan Tahtasaray Restaurant, ramazan ayında da alışkanlıklarından vazgeçemeyenleri bekler. Özenle hazırlanmış kebap çeşitleri ve pideleri ile akıllara kazınan mekan, iftara özel menüsü ile ramazan ayında da hizmet verir. Güleryüzlü çalışanları ve kaliteli hizmet anlayışı ile müşterilerini ağırlar.

Şık masaları ve ferah atmosferi ile dostlarınızla tercih edebileceğiniz mekan, keyifli bir iftar yemeğinin adresi olur. İftar için temiz ve leziz bir arayış içindeyseniz, Avrupa Yakası’nda nereye gidilir diye düşünüyorsanız rotanızı Tahtasaray’a çevirebilirsiniz.

Adres: Konaklar Mahallesi, Meşelik Sok No:25, 34330 Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 283 85 85

6) Abdülkadir Restaurant

Bakırköy’de yer alan Abdülkadir Restaurant, Avrupa Yakası uygun iftar mekanları arasında yer alır. Etli yemekleri ve dönerleri ile meşhur olan mekan, ramazan ayına özgü menülerinde iftariyeliklere, çorbalara, ara yemeğe, ana yemeğe ve tatlıya yer vererek yemek çeşitliliği ile müşterilerini memnun eder ve aynı zamanda uygun fiyatları her bütçeye hitap eder.

Dostlarınızla samimi bir ortamda iftar yapabileceğiniz mekan, güler yüzlü çalışanları ve samimi ortamı ile keyifli bir akşama ev sahipliği yapar. Avrupa Yakası yemek nerede yenir sorusuna cevaben gurmelerin 5 yıldız verdiği Abdülkadir Restaurant’ı, gönül rahatlığıyla orucunuzu açacağınız yer olarak seçebilirsiniz.

Adres: Sakızağacı Mahallesi, İstanbul Cd. No:28, 34142 Bakırköy, İstanbul

İletişim: 0212 543 49 36

7) Bitlisli Sirkeci

Eminönü’nde yer alan Bitlisli Sirkeci restoran, en gözde kebap ve lahmacun mekânlarından biridir. Kebapları ile adını duyuran restoran, ramazan ayına özgü sofraları ile uygun fiyatlı iftar menülerini müşterine sunar. Kayısıdan yeşil zeytine kadar zengin iftariyelikleri ile masayı donatan mekan; içli köftesi, lahmacunu, patlıcan kebabı, etli güveci, kuzu şişi ile gönülleri ve gözleri doyurur.

Bol porsiyonları ile ana yemekle doymayı garanti eden restoran güllaç, kadayıf gibi geleneksel tatlıları ile keyifli bir akşama ortam hazırlar. Uygun fiyatları ile bu yıl ramazan ayında mutlaka gidilmesi gereken Avrupa Yakası iftar mekanları arasına girer.

Adres: Hocapaşa Mahallesi, Hocapaşa Camii Sokak, No: 2/B Sirkeci – Eminönü, İstanbul

İletişim: 0212 513 77 63

İlginizi çekebilir: İstanbul’un En Ucuz İftar Mekanları

8) Baruthane Pilavcısı

Uygun fiyatlı Avrupa yakası iftar mekânlarından diğeri ise Baruthane Pilavcısı. Avrupa Yakası iftar için mekan tavsiye araştırması yaptığınızda Baruthane Pilavcısı’nın Instagram hesabındaki eğlenceli sunumlar karşınıza çıkar. Ev yemekleri tadında keyifli bir akşam geçirmek isteyenlerin tercihi olacak mekân, iftara özgü zengin menüleri ile gönlünüzü fetheder. Pilav çeşitleri, çorbaları ve ana yemekleri ile doymadan çıkmayacağınız pilavcı, samimi bir ortamda dostlarınız ile yemek yemek için ideal bir tercih olur.

Adres: Duatepe Mahallesi, Baruthane Cd. 51/B, 34377 Şişli, İstanbul

İletişim: 0212 296 01 02

9) Boğaziçi Borsa Restaurant

Boğaz manzarası eşliğinde iftar yapabileceğiniz Boğaziçi Borsa Restaurant, modern ve şık dekoru ile özel bir akşam geçirmenize imkân verir. İftar için özel menüleri, nazik çalışanları ve atmosferi ile müşterilerini büyüleyen mekan, ramazan ayında vereceğiniz özel iftar yemekleri için iyi bir tercihtir. Çorbadan başlayarak ramazana özgü lezzetleri deneyebileceğiniz restoranda keyif alacağınız bir iftar düzenleyebilirsiniz.

Adres: Harbiye Mahallesi, Gümüş Cd. No:4, 34367 İstanbul, Şişli

İletişim: 0212 460 03 04

10) Firuzende Galata

Galata Kulesi’nin hemen yanında yer alan Firuzende Galata, ramazanda iftar programı yapanlar için öneriliyor. Nefis ve leziz iftar menülerini sunan Firuzende Galata, manzarasıyla da dillere destan bir mekan. Karşınızda Galata Kulesi, arkanızda Boğaz yer aldığında bu mekana daha çabuk alışacaksınız. İstanbul’da iftar akşamlarında sevdikleriyle bir araya gelmek isteyenler, Firuzende Galata’yı tercih edebilir.

Adres: Anemon Galata Otel, Bereketzade Mahallesi Büyükhendek Caddesi Kuledibi Beyoğlu – İstanbul

İletişim: 0212 243 90 16

11) Beyti Florya

Ramazanda kebabı tam yerinde yemek için Beyti Florya’ya uğrayabilirsiniz. Oruç açmaya dakikalar kala sıcak sıcak hazırlanan et yemeklerinizi, ezan sesinden sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Sofrada birbiriyle uyumlu leziz salataların ve yemeklerin yer aldığı Beyti Florya, İstanbul’da iftar programı yapmak isteyenlerin beğenerek gittiği mekanlardan biri oluyor. Siz de bu ramazanda değişiklik yaparak Beyti Florya’da iftar yapabilirsiniz.

Adres: Şenlikköy Mahallesi Orman Sokak No: 8 Florya – Bakırköy

İletişim: 0212 663 29 90

12) Hamdi Restaurant

Pera, Eminönü ve Şişli’de şubeleri bulunan Hamdi Restaurant bu sene de ramazan akşamları için kaliteli ve lezzetleri servisleri için kapılarını açıyor. Yarım asırlık lezzetin ve emeğin değişmediği, çeşitli Türk yemeklerinin özenle hazırlandığı bu mekanda iftar yemeği yaptığınız için çok memnun kalacaksınız. Sıcak ve soğuk mezeler, tatlı ve tuzlu atıştırmalıklar, iftara özel hazırlanan çorba ve ikramlıklar ile iftar sofranız renklenip lezzetlenecek!

Adres: 19 Mayıs Mah. 19 Mayıs Cad. No: 2 Şişli – İstanbul

İletişim: 0212 375 00 16 (Şişli)

avrupa yakası iftar mekanları

Sıralama gelişigüzel verilmiştir; değer teşkil etmez.

İstanbul Teknede İftar Yemeği Turları

Boğaz’da Nezih İftar Yemeği Mekanları

Anadolu Yakası İftar Yemeği Mekanları

İstanbul İftar Mekanları: En İyi 8 Tavsiye

İstanbul Boğaz Manzaralı Akşam Yemeği Mekanları

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Kavurmalı Pide

4-6 kişilik, 25dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

Yiyebileceğiniz En İyi Köfte Tarifi

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri