Ayça Kaya Diyet Listesi, Metabolizma Çalıştıran Gıdalar

Ayça Kaya Diyet Listesi, Metabolizma Çalıştıran Gıdalar Tarifi

Ayça Kaya Diyet Listesi: Bütüncül Sağlıklı Yaşam

Zayıflamak, sağlıklı bir bedene sahip olmak, en doğal besinler seçmek ve daha rahat bir yaşam sürmek için bilinçli bir şekilde hareket edilmelidir. Bu yolda ise uzmanların görüşü önemsenmelidir.

Kulaktan dolma bilgiler yerine bilimsel şekilde kanıtlanan gerçeklerden faydalanılmalıdır. Beslenme uzmanları, doktorlar ve daha pek çok bilirkişi öncülüğünde sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz.

Televizyonda ve sosyal medyada sağlık konusunda adını sıkça duyduğunuz Ayça Kaya hakkında sağlıklı bir yazı hazırlandı. Bakalım sizler için bu sayfada neler yer alıyor?

Dr. Ayça Kaya Kimdir?

Ayça Kaya, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Mezun olduktan sonra Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde iç hastalıkları bölümünde uzmanlık eğitimine devam etmiştir.

Metabolizma, obezite ve iç hastalıkları üzerine çalışmalarını devam ettirmiş ve pek çok türde araştırma yapmıştır. Bu konuda kombine ilaç kullanımı ile tekli ilaç kullanımını kıyaslayan bir çalışması vardır. Dünyada bir ilki bu çalışması ile gerçekleştirmiştir.

Obezite üzerine yoğunlaşan Ayça Kaya, pek çok televizyon programına katılarak sağlıklı yaşam için gerekli olan bilgileri dinleyicilere sunmuştur. Ayça Kaya, son yıllarda kendi kliniğinde, danışanlarına tıbbi danışmanlık yapmaktadır. 2006 yılından beri topluma sağlıklı beslenme konusunda destek olma amacını taşır.

Klinikte tıbbi destek almak isteyenlere beslenme koçu, spor koçu ve psikologlar ile tam donanımlı bir sağlık hizmeti sunuluyor. Ayça Kaya ile sağlıklı bir yola çıkmak istediğinizde, İstanbul’da yer alan kliniği ziyaret edebilirsiniz.

Ayça Kaya muayene ücreti hakkında bilgi almak ve randevu oluşturmak için:

Adres: Feneryolu Mah Fahrettin Kerim Gökay Caddesi No: 84 Sevgili Apt D: 11 Kuyubaşı Kadıköy, İstanbul

İletişim: 0216 385 55 34

İlginizi çekebilir: Şems Arslan Güzellik Sırları, Doğal Cilt ve Saç Bakımı Maskeleri

ayça kaya diyeti

Ayça Kaya Diyeti Nasıl Yapılır? Örnek Diyet Listesi

Kan değerlerini düşürmeden en sağlıklı şekilde kilo vermek isteyenlere, Ayça Kaya diyeti öneriliyor. 7 günlük bir diyet sürecinden geçerek en verimli şekilde uygulayacağınız Ayça Kaya örnek diyet listesi fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için bu sayfaya eklendi.

Ayça Kaya 1 haftada 5 kilo diyeti deneyenlerde farklı şekilde kilo kaybı oluşturabilir. Bu farkın nedeni ise metabolik özelliğinizdir. 7 gün boyunca sabrederek kilolardan kurtulmak için ne tüketileceğine göz atalım!

1. Gün

  • Sabah: Şekersiz çay ile beraber 1 dilim ekmek, 1 dilim beyaz peynir, dilediğiniz kadar domates ve salatalık.
  • Ara öğün: Bir adet mevsim meyvesi
  • Öğlen yemeği: 1 kase çorba, 100 gram yağsız et ve 1 kase salata
  • Ara öğün: 1 adet mevsim meyvesi, 2 adet ceviz ve 6 adet fındık seçeneklerinden herhangi biri
  • Akşam yemeği: 7 yemek kaşığı etsiz sebze yemeği, 1 kase yoğurt, 1 ince dilim ekmek ve bol salata

2. Gün

  • Sabah: 1 dilim kepekli ekmekle hazırlanan kaşarlı tost, bol domates ve sebze, 5 adet zeytin, şekersiz çay
  • Ara öğün: 1 adet meyve ve 1 kase yoğurt
  • Öğlen: 6 yemek kaşığı etli türlü yemeği, 1 adet ince dilim ekmek, yağsız salata
  • Ara öğün: Meyve ve yoğurt
  • Akşam: 7 yemek kaşığı etsiz yeşil fasulye yemeği, 1 dilim ekmek, 1 kase diyet yoğurt, dilediğiniz kadar yağsız salata

3. Gün

  • Sabah: 2 dilim ekmek, 1 dilim peynir, salatalık ve domates, 5 zeytin ve şekersiz çay
  • Ara öğün: 1 meyve, diyet bisküvi ve 1 kase yoğurt
  • Öğlen: 1 dilim ekmek, 7 yemek kaşığı etsiz şekilde hazırlanan sebze yemeği, yağsız salata, yarım kase yoğurt
  • Akşam: Izgarada pişmiş bonfile et, yoğurt ve salata

4. Gün

  • Sabah: 1 adet haşlama yumurta, 1 dilim ekmek, şekersiz çay ve domates, salatalık
  • Öğlen: 1 adet istenilen sandviç, 1 bardak ayran, salata
  • Akşam: 7 yemek kaşığı etsiz hazırlanmış türlü yemeği, 1 dilim ekmek, 1 kase yoğurt, yağsız salata

5. Gün

  • Sabah: Yumurta ve peynirle hazırlanmış omlet, 5 zeytin, şekersiz çay ve sebze
  • Öğlen: 4 adet ızgara köfte, yoğurt ve bol salata
  • Akşam: Etsiz şekilde hazırlanan pırasa yemeği, salata ve yoğurt

6. Gün ve 7. Gün

  • Sabah: 5 zeytin, 1 dilim ekmek ve 1 porsiyon menemen
  • Öğlen: Izgarada balık veya et, salata ve yoğurt
  • Akşam: Arzu edilen zeytinyağlı bir yemekten 7 kaşık, yoğurt ve salata
ayça kaya diyeti

Ayça Kaya’dan Metabolizmayı Çalıştıran Gıdalar

Metabolizması durgun olan ve bir şekilde kilo veremeyen kişilere, Ayça Kaya metabolizmayı çalıştıran gıdalar önermektedir. Hangi gıdalarla beslenmeniz gerekiyor öğrenmek için listemizi inceleyebilirsiniz:

1) Yoğurt

Ayça Kaya, diyet listelerinde yoğurt tüketimine sıkça yer verir. Öğünlerde tüketilen yoğurt, metabolizma hızını yükselten bir besindir. Ev yapımı olduğunda etkisi daha iyi hissedilir. Diyet listelerinde sık sık önerilen yoğurt sayesinde, yağ yakımı hızlanmaktadır. Ara öğünlerin ve ana yemeklerin eşlikçisi olan yoğurdu, gün içinde tüketebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Düzenli Yoğurt Yemek Zayıflatır Mı?

yoğurt

2) Yeşil Çay

Kafein içeren yeşil çay, tıpkı kahve gibi yağ yakımını hızlandırmaktadır. Bu nedenle ara öğünlerde veya kahvaltıda yeşil çay tüketilmesini önerir. Sıcak günlerde ise yeşil çayı soğuk içecek olarak hazırlayabilir, meyve dilimleriyle tatlandırabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Yeşil Çayın Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Ne Zaman İçilmeli?

yeşil çay

3) Kırmızı Biber

Yağ yakan gıdalar arasında yer alan kırmızı biber, yapısındaki kapsaisin maddesinden dolayı metabolizma dostudur. Yemeklerde, salatalarda ve yoğurtlarda kullanılabilir. Kilo vermeyi kolaylaştırır. Kapya biber ya da kırmızı pul biber şeklinde tüketime açık olan bir besindir. Yağ yakımını hızlandırması için limonla beraber tercih edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Kırmızı Biberin Faydaları, Kalori ve Besin Değerleri

kırmızı biber

4) Kivi

C vitamini kaynağı kivi, bağışıklık sisteminiz güçlendirirken aynı zamanda metabolizmanızı da uyarıyor. Diyet yaparken meyve saatlerinde bir adet kivi tüketilebilir. Kivinin daha doyurucu olması için ufak dilimler halinde, yoğurt ya da bitki çayı eşliğinde tüketilmesi önerilir.

İlginizi çekebilir: Vitamin Deposu Kivinin Az Bilinen 5 Faydası

kivi

5) Maydanoz, Tere, Roka

En sağlıklı besinler arasında yer alan maydanoz, tere ve roka ödem attıran ve metabolizmayı canlandıran bitkilerdendir. Çiğ şekilde her öğünde tüketilebilir. Sabah maydanoz ve limon, öğle maydanoz salatası halinde, akşam da et yemeklerinin yanında tercih ederek kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. Ayrıca ana yemeklerin yanında temiz roka ve tere tüketebilir; salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Maydanoz Limon Kürü Yapılışı ve Faydaları

tere roka

6) Türk Kahvesi

Ara öğünlerde veya günün belirli saatlerinde Türk kahvesi içmek metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakmaya yardımcı olan bir destek olabilir. Türk kahvesini şekersiz tüketmek önemlidir; gün içinde 2 veya 3 fincandan ötesi fazla olabilir.

İlginizi çekebilir: Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir? Türk Kahvesi Çeşitleri ve Özellikleri

türk kahvesi

Ayça Kaya Zayıflama Sırları – Sağlıklı Beslenme İpuçları

Dr. Ayça Kaya sayarak zayıflama adlı sağlık kitabında şu ana kadar yaptığı çalışma ve araştırmalardan yola çıkarak, vücudunuza iyi gelen besinlere yer vermiştir. Bu kitabında yer verdiği bilgileri diyet yapanlar “Ayça Kaya 5333” diyeti olarak da ifade etmektedir. 5333 beslenmenin bir şifresidir.

En eğlenceli ve sağlıklı şekilde zayıflamak isteyenlere kitabında sağlıklı bilgileri öneriyor. Şimdi inceleyeceğiniz listede de bu sağlıklı beslenmeye dair bilgiler yer alıyor. Ayça Kaya zayıflamak isteyenlere ne önermiş bir göz atalım!

  • Yemek yerken ilk 3 lokma en lezzetli kısmıdır. Diyet yaparken ilk 3 lokmadan sonra dikkat etmenizi ve eğer yeterli ise yemekten kalkmanızı öneriyor. Porsiyon kontrolü zayıflama sürecinde önemli.
  • Yemek tabağınızda bol çeşit az ölçü olmalıdır. Her yemekten tadımlık aldığınız sürece bedeniniz de ruhunuz da yemeklere doyacaktır. Yemeklerin yanında içeceğiniz mutlaka şekersiz olmalıdır.
  • Acıkma da uyku gibi gerekli bir ihtiyaçtır. Aç kaldığınızda mutlaka bedeninizi doyurmaya çalışın. Ayran, kuru yemiş, meyve gibi anlık acıkmaları geçiştirebilirsiniz.
  • Dinamik olmaya çalışın. Hareketsiz kaldığınız günlerde vücudunuzda yağ depolanacaktır. Bu nedenle her öğün arasında mutlaka aktif olmaya çalışın.
  • Yemek tercihlerinizi sağlıklı şekilde düzenleyin. Az yağlı, daha az karbonhidratlı besinleri tüketin. Tuzdan kaçının. Hazır gıda ve şarküteriden uzak kaldığınız sürece, sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz.
  • Gün içinde mutlaka su içmeyi ihmal etmeyin. Vücudunuzun en büyük ihtiyacı sudur. Su içerek zayıflama sürecinizi daha kolay hale getirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Suna Dumankaya Tarifler, Cilt Beyazlatma Yöntemleri, Doğal Maskeler

ayça kaya

İbrahim Saraçoğlu Kürleri Zayıflatan 6 Doğal Kür Tarifi

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Tarifi, Ne Zaman Başlanmalı?

Osman Müftüoğlu Köşe Yazıları: Diyet, İnsülin Direnci, Omega 3, B12

Ender Saraç Diyet Listeleri, Zayıflama Yöntemleri, Beslenme Tüyoları

Erkan Topuz Kanser Kovucu Tavsiyeler, Şifalı Bitkiler ve Yasaklar Listesi

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar (10)
Yeni Gelen Yorumlar
NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Kaya Kurabiye Tarifi

Kaya Kurabiye

10-12 kişilik, 10dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Kaya Kurabiye Tarifi

Kaya Kurabiye

12-14 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Bağırsak Çalıştıran Sebze Çorbası Tarifi

Bağırsak Çalıştıran Sebze Çorbası

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kaya Kurabiye Tarifi

Kaya Kurabiye

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Metabolizma Hızlandır Tarifi

Metabolizma Hızlandır

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Kaya Lagosu Balığı Tarifi

Kaya Lagosu Balığı

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 10dk Pişirme
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı
Kapsül Kahve Nedir? Nasıl Yapılır? Çeşitleri, Kullanımı

Kapsül Kahve: Pratik & İşlevsel Kahve Deneyimi Kahve kültürü modern yaşamın vazgeçilmez rutinleri arasında yerini…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

Tarifler Geri
Videolar Geri