Aynısefa Bitkisi, Yağı, Kremi ve Faydaları ile Tüm Kullanım Alanları

Aynısefa Bitkisi, Yağı, Kremi ve Faydaları ile Tüm Kullanım Alanları Tarifi

Henüz Tanışmadıysanız Çok Şey Kaçırdınız: Aynısefa Çiçeği

Kozmetik ürünlerine düşkünlüğümüz ne olacak böyle? Çeşit çeşit kremler, losyonlar, parfümler ve sabunlar için evde ayrı bir dolap alır hale geldik. Hepsi kendimize olan sevgimizden! İyi ki alıyoruz. Çünkü kendimizi çok seviyoruz. Almasına alırız da; cildimize ne iyi gelir, neyin faydası vardır, ne kadar bilgi sahibiyiz?

Kozmetik ürünlerinde özellikle tercih edilen aynısefa bitkisini duydunuz mu? Sizler duymasanız da; aldığınız her üründe bir nebze de olsa aynısefa bitkisi kullanılmaktadır. Cildinizin güzelliğini aynısefa çiçeği sağlıyor da haberiniz yok. Kremler, bitki çayları, vücut losyonları ve bakım yağları ile aynısefa bize bir adım uzakta. Onu keşfetmemizi bekliyor.

Peki nedir aynısefa çiçeği neye iyi gelir, hangi ürünlerde nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız; çayınızı alınız ve yazımızı okumaya devam ediniz. Zira burada çok faydalı bilgiler yer alıyor. Almak isteyenler için fiyat araştırması yaptık ve aynısafa otu ortalama 12 TL’den satışa sunulduğunu not aldık. Eğer krem olarak kullanmak isterseniz aynısefa fiyat olarak otuyla hemen hemen aynı civardadır. 30 ml’lik bir aynısefa kremi 15 TL’den satılmaktadır. Sabunu almak istediğinizde ise 10 TL gibi bir değeri olacaktır. Tabi firmalar arasında ufak tefek rakam oyunları olabilmektedir.

Turuncu Güzellik: Aynısefa Nedir?

Turuncu rengiyle her bahçede kendini belli eden aynısefa çiçeği ilaç ve kozmetik alanında kullanılan bir bitkidir. Oldukça dayanıklı ve güçlü bitkidir. Bakım ve ilgi gördüğünde boyu yarım metreye kadar ulaşır. En çok sevdiği yerler; kumlu, killi, ve güneşli topraklardır. Güneşi sevmesinde doğanın bir gizemi saklıdır aslında. Eğer günün ilk saatlerinde yaprakları kapalı ise; yüksek ihtimalle o gün yağmurlu geçecektir.

Estetik açıdan diğer çiçeklerle yarışır ve aynısefa faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da cilt bakımı konusunda dikkat çeken bir konu olmuştur. İbrahim Saraçoğlu, bir uzman tavsiyesiyle çiçekten elde edilen kremleri kullanmayı önermektedir. Doktora danışmadan kullanılan bitkisel kremler bazen olumsuz sonuçlarla karşınıza çıkabilir.

Doğal Nemlendirici Aynısefa Bitkisi Nerede ve Nasıl Yetişir?

Güçlü ve dirençli bir yapıya sahip olan aynısefa çiçeği güneşin, killi toprağın, kumlu arazinin olduğu her yerde yetişebilir. Genellikle bahçelerde kendine yer bulur ve oraya estetik bir güzellik katar. Güzelliğinin de farkındadır. Hayatta kalması için özellikle; Mart ayından sonbahara kadar ilgi ve bakım görmesi gerekir. Sonbahara kadar açan, sarıdan turuncuya çalan renkli yaprakları içten dışa doğru düzenli bir şekilde büyür. Öylesine tertiplidir ki; bu düzen ve sahip olduğu renk ile bakanları adeta büyüler. Bitki; aynısefa tohumu ile çoğalabilir.

Aynısefa Yağı Nasıl Elde Edilir? Ne İşe Yarar?

Son derece etkili bir çiçek olan aynısefa cilt bakım yağı ürünlerinde de kendine yer bulmuştur. Bahçenizde aynısefa bitkisi varsa siz de kolayca evinizde aynısefa yağı yapıp faydalarından payınıza düşeni alabilirsiniz.

Öncelikle hakiki zeytinyağı ve aynısefanın çiçeklerini elde etmelisiniz. Daha sonra 1 litre hakiki zeytinyağının içine 20-25 tane aynısefa çiçeğini koparıp atmalısınız. Elde ettiğiniz bu karışımı; güneş görecek bir yere koymalısınız. Şimdi sıra beklemede. Yaklaşık olarak 3 hafta kadar sabredip bu yağın birbirine karışmasını sağlamalısınız. Şişenizi her gün çalkalamayı da unutmayın. 3 hafta geçtikten sonra; doğal cilt losyonu olarak kullanabilirsiniz. Losyon şeklinde kullandığınızda; cildinize yumuşaklık, parlaklık verecektir. Sivilce lekelerinizi yok ettiği gibi çil lekelerini de hafifletecektir. Büyülü aynısefa kremi İbrahim Saraçoğlu tarafından onaylanan bir kremdir. Leke ve yaralarda kullanmak için lütfen doktorunuza danışın. Aksi durumları önlemek amacıyla bir doktor tavsiyesi almalısınız.

Bahçelerin Prensesi: Aynısefanın Faydaları Nelerdir?

Çay sevenlere bitki çayı olarak, krem isteyenlere şifalı krem olarak sunulan aynısefa; bakım yağı şeklinde de faydalarını göstermek için hazır ve nazır halde sizleri bekliyor. Gelin faydaları nelermiş, aynısefa ne işe yarar inceleyelim:

  • Ciltteki yaraları iyileştirme konusunda oldukça etkilidir. Şişlik, tahriş, leke ve yaralar için muhakkak aklınızda olsun.
  • Kan temizleyici özelliği vardır ve Hepatit A-B-C riski varsa hemen müdahale edebilir.
  • Böbrek iltihabı, damar iltihabı konusunda en iyi bitkisel çözümdür.
  • Krem şeklinde kullanırsanız, aynısefa ayak mantarı rahatsızlığınızı düzenli kullanımda yok edebilir.
  • Mide parazitleriyle savaşır; midenizi sağlığına kavuşturur.
  • Ciltteki siğillere karşı en iyi çözümdür. Nemlendirici özelliğe sahip aynısefa el kremi mutlaka çantanızda bulunmalı.
  • Onikiparmak bağırsağı ülserini giderir.
  • Düzenli kullandığınız takdirde aynısefa egzama sorunlarınızı giderecektir.
  • Aynısefa bitkisinin saplarından elde edilen aynısefa suyu ; siğil ve uyuz hastalıklarında tedavi amaçlı kullanılır.
  • Cilde oldukça faydalı olan aynısefa cilt lekeleri ve cilt kanserlerinde de etkisini gösterir.
  • Düzenli kullanımda aynısefa kremi cilt lekeleri ve yaşlılık lekelerini giderici özelliğe sahiptir.
  • Açık yaralara ve alerji durumlarına karşı kullanmak istediğinizde; lütfen doktorunuza danışınız.
  • Faydalarıyla kendini sevdiren aynısefa kremi zararları da mümkündür. Kronik ilaçlarla kullandığınızda ve gebelik döneminde tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Aynısefa Kremi Nasıl Kullanılır?

  • Eczaneden aldığınız aynısefa kremi size baş ağrısı yaşadığınız dönemlerde, ağrı kesici gibi iyi gelecektir. Şakaklarınıza masaj yaparak uygulayın ve kısa süre içinde ağrının hafiflediğini hissedin.
  • Cildinizde kaşıntı hissettiğinizde ise kaşınan bölgeye masaj yaparak uygulayın. Çok geçmeden kaşıntınız sona erecektir.
  • Mucize aynısefa mantar sorunlarında da size şifa olacaktır. Mantarlı olan bölgeyi öncelikle yıkayın daha sonra kremi uygulayın. Düzenli kullanımda mantarın yok olduğunu göreceksiniz. Böylesine etkili olan aynısefa kremi faydaları ile dileriz ki size de şifa olur.

Her Şey Sağlık İçin: Aynısefa Sabunu Ne İçin Kullanılır?

Aynısefanın faydalarını bu başlık altında, sabunla da görmek ister misiniz? Yazımızı okuduktan sonra aynısefa sabunu aramaya başlayacaksınız. Çünkü bu sabun makyaj temizleme yöntemleri arasında en sağlıklı ve doğal olanıdır.

Düzenli kullandığınızda cildinizde ne leke kalacak ne de sivilce. Çünkü antioksidan özelliği sayesinde cildinizdeki ölü derileri atacak ve cildiniz daha temiz ve canlı olacaktır. Sabunların cildi kuruttuğu bilinir aksine aynısefa sabunu cildinizi temizlerken nemlendirecek özellikte! Cildinizde sivilce, leke, güneş lekesi, yaşlılık lekesi ve kaşıntılar varsa aynısefa sabunu almanız için geçerli nedeniniz var. Ayrıca makyajlardan arınmak için de bu sabunu tercih etmelisiniz.

Bitki Çayı Aşkına: Aynısefa Çayı Nasıl Demlenir? Neye İyi Gelir?

Bitki çaylarından alınan sağlık ve mutluluk tarifsiz, öyle değil mi? Haydi bu sefer aynısafa çayı ile şifa bulalım. Aktardan alacağınız veya sizin kendi ellerinizle kuruttuğunuz aynısafa otu bir fincan kaynar su ile demlenmeli. Sağlıklı bir bitki çayı demlemek için; bitki çayı bardaklarını kullanabilirsiniz. 10 dakika demlenmiş çayı, günde bir kere içmek sağlıklı bir karar olacaktır.

Çayı içtiğinizde, öncelikle kanınızın temizlenmesine destek oluyorsunuz. Vücuttaki mikropları da çayla kolayca atabilirsiniz. Bir nevi detoks çayı olarak da düşünebilirsiniz. Bağırsak, mide, akciğer iltihaplarını aynısafa çayı ile ortadan kaldırabilirsiniz. Önemli olan bu çayı düzenli şekilde tüketmek.

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Airfryer İle Tüm Tavuk Tarifi

Airfryer İle Tüm Tavuk

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Teneke Tavuk (Tüm İhtişamı İle) Tarifi

Teneke Tavuk (Tüm İhtişamı İle)

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, 55dk Pişirme
Faydaları İle Taze Limon Çayı Tarifi

Faydaları İle Taze Limon Çayı

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Konserve Nohut Pratik Kullanım Tarifi

Konserve Nohut Pratik Kullanım

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Yaprak Sarma (Tüm Püf Noktaları İle) Tarifi

Yaprak Sarma (Tüm Püf Noktaları İle)

12-14 kişilik, 1 saat Hazırlık, 1 saat Pişirme
Un Kurabiyesi (Hindistan Cevizi Yağı İle) Tarifi

Un Kurabiyesi (Hindistan Cevizi Yağı İle)

12-14 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Fırında Palamut (Tüm Püf Noktaları İle) Tarifi

Fırında Palamut (Tüm Püf Noktaları İle)

2-4 kişilik, 20dk Hazırlık, 45dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri