Balat Kafeleri Gidebileceğiniz En İyi 10 Mekan – Gezilecek Yerler

Balat Kafeleri Gidebileceğiniz En İyi 10 Mekan – Gezilecek Yerler Tarifi

Bol Bol Fotoğraf Çekmelik!

Zamanı Unutturacak Balat Gezi & Mekan Keşfi

Balat tarihi dokusu ile öne çıkan köklü bir İstanbul semti. Semtin sokaklarında dolaşırken bile kültürel açıdan ne kadar zengin olduğunu hissedebilirsiniz. Haliç kıyısındaki bu büyülü semt, metropolün karmaşasından kurtulup biraz nefes almanıza da imkan tanır. Balat, eski İstanbul ruhundan izler arayan birçok yerli ve yabancı turist için de vazgeçilmez bir duraktır. Özellikle Balat sokakları ve bu sokaklara renk katan cumbalı evler, semtin simgesi hâline gelmiştir. Günümüzde popülerliği hızlanarak artan Balat’ta, özgün kafe ve restoranlar bulabilmeniz de mümkün.

Balat’ta gezebileceğiniz noktaları ve farklı atmosferleri ile yeni bir İstanbul deneyimi yaşatacak mekanları keşfetmek ister misiniz? O hâlde yazımıza davetlisiniz!

balat

Balat Nerede, Nasıl Gidilir?

İstanbul’a bir kez bile uğramış olan birçok kişi Balat ismini duymuştur. Fakat bu tarihi semte yolunuz düşmediyse aklınıza, “Balat neresi” gibi sorular geliyor olabilir. Balat, İstanbul’un Fatih ilçesi sınırlarında yer alır. Haliç’in kıyısındaki semt, şehrin en merkezi noktalarına komşudur.

Balat İstanbul seyahatinizde, özellikle Tarihi Yarımada’yı gezerken atlamamanız gereken yerler arasındadır. Balata gitmek için Eminönü’nden kalkan İETT otobüsleri kullanılabilir. Araba ile Balat’a gitmek için de Ayvansaray ve Eminönü arasında uzanan Haliç sahil yolu kullanılabilir.

balat nerede

İşte, Balat’ın En Meşhur 10 Mekanı!

Balat; tarihi evleri ve hareketli sokaklarının yanı sıra yeni nesil kafe ve restoran kültürü ile de adından söz ettiren bir semt. Köklü geçmişi ile öne çıkan Balat mekanlarına, yenilikçi konseptleriyle fark yaratan yerler de eklenmiş durumda. Her zevke hitap edebilecek alternatifleriyle dikkat çeken Balat’ın meşhur mekanlarını sizler için listeledik!

1) Maide Cafe

Balat demek eski İstanbul samimiyeti demektir. Bu samimiyeti, lezzetli yemekler eşliğinde yaşayabileceğiniz yerlerden birisi de Maide Cafe. Mekan, özgün iç tasarımı ve güler yüzlü çalışanları sayesinde Balat’ın sıcak semt atmosferini konuklarına fazlasıyla hissettiriyor. Yaprak sarma gibi atıştırmalıkları ve çeşitli ana yemekleri ile damaklarınızı tatlandıracak mekanın tiramisu ve elmalı tartını da mutlaka denemelisiniz.

Adres: Balat Mahallesi, Yıldırım Caddesi No: 26 A, 34087 Fatih, İstanbul

İletişim: 0531 497 52 65

maide kafe balat

2) Cumbalı Kahve

Cıvıl cıvıl bir Balat sokağının köşesine yerleşmiş olan Cumbalı Kahve, sıcak atmosferi ile sizi kendisine hayran bırakabilir. Güler yüzlü ve ilgili çalışanlar sayesinde gün sonunda Balat’tan keyifle ayrılabilirsiniz. Kahve çeşitleri konusunda oldukça iddialı olan mekanda sunum da son derece özenli. Filtre kahve çeşitlerini ve ıslak keki denemeden Cumbalı Kahve’den ayrılmamanızı öneririz.

Adres: Ayvansaray Mahallesi, Kürkçü Çeşmesi Sokak, No 12, Fatih, İstanbul 34087

İletişim: 0539 415 80 80

cumbalı kafe balat

3) Cooklife

Balat’a gittiğinizde iç açıcı bir mekanda soluk almak isterseniz Cooklife iyi bir tercih olabilir. Cooklife’ın, Balat’a has İstanbul zarafetini ön plana çıkarabilen ferah bir havası var. Gün boyu Balat sokaklarını gezdikten sonra soluklanıp kahve ya da çay içmek için ideal bir yer. Balat kahvaltı için de tercih edilebilen bir semt ve semtin en güzel kahvaltılarından birisini de Cooklife’da bulabilirsiniz. İdeal bir kahvaltı mekanı arıyorsanız, Cooklife’ın zengin ürün çeşitliliği ile öne çıkan serpme kahvaltı menüsünü deneyebilirsiniz.

Adres: Balat Mahallesi, Akçin Sk. D: No: 3/B, 34087 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 533 11 55

cooklife balat

4) Kadraj

Balat kendine has görselliği ile fotoğraf tutkunlarının vazgeçemediği semtlerden birisidir. Kadraj da fotoğrafçıların çok sevdiği Balat’ın, fotoğraf ve sinema konsepti üzerine kurulmuş şirin bir mekanı. Balat’ı seviyorsanız ve fotoğraf ile ilgileniyorsanız, Kadraj’a mutlaka uğrayın. Eski kameraların, fotoğrafların ve afişlerin süslediği bu mekan, kahve ve tatlılarıyla da lezzetli bir Balat deneyim yaşamanızı sağlar. Balat’ın tarihi dokusunu fotoğraf ve sinema ile tamamlayan Kadraj, İstanbullu sanatseverlerin görmesi gereken yerlerden birisi.

Adres: Ayvansaray Mahallesi, Kürkçü Çeşmesi Sk. No:10, 34087 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 635 57 83

kadraj balat

5) Coffee Department

Kahve konusundaki özeni ile dikkat çeken Coffee Department ferah atmosferi ile Balat’ın huzurlu mekanlarından birisi olmayı başarmış. Farklı demleme yöntemleri ile kahve tutkunlarının beğenisini kazanan mekan, bu alanda İstanbul’un en iyileri arasında sayılabilir. Kahveye odaklanan özgün bir mekan arıyorsanız Balat’a gittiğinizde, samimi ve rahat ortamıyla öne çıkan Coffee Department’a uğrayabilirsiniz.

Adres: Ayvansaray Mahallesi, Kürkçü Çeşmesi Sk. No: 5, 34087 Fatih, İstanbul

İletişim: 0532 441 66 63

coffee department

6) Cafe Naftalin K.

Balat kafeler açısından oldukça zengin bir semt. Sokaklarının ve evlerinin yanı sıra kafeleri de son derece farklı ve özgün tasarımlara sahip. Cafe Naftalin K. da vintage tarzdaki tasarımıyla size nostaljik bir atmosfer sunar. Ev limonatası ve lezzetli tatlıları ile dikkat çeken mekanda Balat’ın tarihi yönünü fazlasıyla hissedebilirsiniz.

Adres: Balat Mahallesi, Yıldırım Cd. No: 22, 34087 Fatih, İstanbul

İletişim: 0533 202 27 68

cafe naftalin

7) Asitane Restaurant

Balat gibi önemli bir İstanbul semtinde tarihi Osmanlı mutfağından izler görmemek olmaz elbette. Asitane, Osmanlı yemekleri konusunda sadece Balat’ın değil İstanbul’un en önemli mekanlarından birisi olarak gösterilir. Güler yüzlü çalışanları ve üst düzey servis kalitesi ile dikkat çeken mekan, turistlerin de gözdesi hâline gelmiştir. Semtin tarihi sokaklarını gezdikten sonra Osmanlı mutfağını keşfe çıkmak isterseniz Asitane’ye uğrayabilirsiniz. Asitane’ye geldiğinizde, gömlek kebabı gibi ilgi çekici Osmanlı lezzetlerini denemenizi öneririz.

Adres: Dervişali Mahallesi, Kariye Cami Sk. No: 6, 34240 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 635 79 97

asitane restaurant balat

8) Balat Sahil Restoran

Deniz ürünlerini seviyorsanız Balat’ta geçen bir günün ardından Sahil Restoran’a uğrayabilirsiniz. Mekan, mezeler konusunda İstanbul’un en iyi yerleri arasında. Özellikle pilaki, enginar dolması ve mantar turşusunu denemelisiniz. Balat Sahil Restoran’ın Vedat Milor tarafından da beğenildiğini belirtelim.

Adres: Balat Mahallesi, Mürselpaşa Cd. No: 245, 34087 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 525 61 85

balat sahil restoran

9) Agora Meyhanesi 1890

Şiirlere ve şarkılara konu olan Balat Agora Meyhanesi, köklü geçmişiyle bilinir. Balat’ın simge mekanları arasında gösterilen Agora Meyhanesi’nde dostlarınızla keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Izgara konusunda gerçekten başarılı olan mekanda çiroz ve şakşuka gibi tatları da mutlaka denemelisiniz.

Adres: Balat Mahallesi, Mürselpaşa Cd. No: 185, 34087 Fatih, İstanbul

İletişim: 0212 631 21 36

agora meyhanesi balat

10) Tarihi Balat Turşucusu

Balat’a gelince Tarihi Turşucu’ya uğramamak olmaz. İstanbul’un en iyi turşucuları arasında gösterilen mekanda, birçok farklı turşu çeşidini bulabilirsiniz. Turşu suyu da içebileceğiniz Tarihi Balat Turşucusu’nun nefis şalgamını denemelisiniz.

Adres: Balat Mah., Ayan Cad. No: 86, 34087 Fatih, İstanbul

İletişim: 0533 434 48 34

balat turşucusu

Fotoğraf Makinesini Alan Gelsin! Balat Gezilecek Yerler Listesi

Balat özellikle yürüyerek gezmeyi ve gezerken fotoğraf çekmeyi sevenler için son derece cazip bir semt. Cıvıl cıvıl sokaklarda yer alan rengarenk evleri, keyifli bir gün geçirmek için oldukça ideal bir ortam sunar. Her köşesinde yüzlerce fotoğraf çekmek isteyeceğiniz bu tarihi semtin kültürel zenginliğini keşfe çıkmak için tüm gün bile yeterli olmayabilir. Tarihi camileri ve eski evleri ile öne çıkan semtte farklı kültürlere ait izler de görebilirsiniz. Birçok Balat kilisesi özgün mimarisi ile semt kültürüne zenginlik katar.

İşte, sizin için hazırladığımız, eski İstanbul’u ruhunuzda hissetmenizi sağlayacak Balat gezilecek yerler listesi:

  • Ferruh Kethüda Camii
  • Cumbalı Tarihi Evler
  • Merdivenli Yokuş
  • Küçük Mustafa Paşa Hamamı
  • Çıfıt Çarşısı
  • St George Katedrali
  • Stefan Kilisesi

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Çukurcuma’da Ne Yenir? Eski Günlere Döndürecek 5 Nostaljik Mekan

Samatya Restoranları – Tarihin İzini Takip Edebileceğiniz 10 Mekan

Cihangir’de Nerede Ne Yenir? Uğramanız Gereken 10 Popüler Mekan

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

9. Gün İftar Menüsü

En güzel ramazan yemekleri tarifleri vermeye 9. günde de devam ediyoruz! Bugün iftar menüsü için başlangıcı bol vitaminli yöresel toyga çorbası ile yapıyoruz. Sonrasında göz alıcı ve etli rulo patlıcan ve yanında çıtır nohutlu semizotu salatası var. Çok beğenilen iftar tatlıları arasında ce ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En İyi Brownie Tarifi

En İyi Brownie

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Profiterol Tarifi

En İyi Profiterol

6-8 kişilik, 50dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Haşhaşpare Tarifi

En İyi Haşhaşpare

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 20dk Pişirme
En İyi Elmalı Kurabiye Tarifi

En İyi Elmalı Kurabiye

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
En İyi Hamburger Ekmeği Tarifi

En İyi Hamburger Ekmeği

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 20dk Pişirme
5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı Tarifi

5 i Bir Yerde Zayıflama Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 20dk Pişirme
ŞÜKUFE (Balattan Tatlı Bir Lezzet) Tarifi

ŞÜKUFE (Balattan Tatlı Bir Lezzet)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
En İyi Katmer Gibi Kete Tarifi

En İyi Katmer Gibi Kete

8-10 kişilik, 1 saat Hazırlık, 20dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en değerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. İnananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiğinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiğinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

Ağda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kişiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen İbadet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: İftar Sofralarının Baş Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. İftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: İftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri