Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir? 12 Bitkisel Takviye

Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir? 12 Bitkisel Takviye Tarifi

Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer?

Balgam solunum yollarında ortaya çıkar. Trake borusuna kaçan toz ve benzeri maddeleri kendine yapıştırarak dışarı atılmasını sağlamak için vücut tarafından üretilir. Balgam daha çok akciğerde toplanır. Ardından ağız yoluyla atılır. Akciğerler genelde balgamı dışarı atmakta zorluk çekerler.

Balgamlı Öksürüğe Ne İyi Gelir?

  • Tereyağlı Pekmez
  • Zerdeçal
  • Bal Limon Karabiber
  • Zencefil
  • Keçiboynuzu
  • Okaliptüs, Nane, Anason, Rezene, Kekik Çayı
  • Siyah Turp Bal
  • Meyan Kökü Çayı
  • Ihlamur Çayı
  • Soğan ve Su
  • Civanperçemi
  • Buharlı Su
balgamlı öksürük nasıl geçer

Balgamlı öksürük kişiyi oldukça rahatsız eden bir durumdur. Özellikle kış aylarında ortaya çıkar. Soğuk algınlığı sebebiyle meydana gelen balgamlı öksürüğün tedavisi mümkündür. İlaç tedavisi ve doktor kontrolüne ek olarak evde yapılabilecek bitkisel reçeteler de balgamlı öksürüğe iyi gelebilir. Balgam çıkarmakta zorluk yaşayan ve balgamlı öksürükten kurtulmak isteyen kişiler de çeşitli tedavi yöntemleri aramaktadır. Bu yazı ile siz de daha fazla vakit kaybetmeden balgam söktürücü reçetelere ulaşabilirsiniz.

Peki, balgamlı öksürüğe iyi gelen bitkiler nelerdir? Balgam doğal ve bitkisel tedaviler ile nasıl azaltılabilir? Balgam söktürmeye yarayan bitkisel tedaviler…

Sağlıkta en doğru tedavi yöntemleri ve kesin sonuçlar için mutlaka alanında uzman bir doktora başvurunuz. Tavsiyelerimiz hafif şiddetteki rahatsızlıklar için evde geçici bitkisel öneriler içerir. Sağlıklı günler dileriz…

Balgamlı Öksürüğe İyi Gelen 12 Bitkisel Takviye

Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir evde neler yapabilirim diye merak ediyorsanız işte balgamlı öksürüğü geçiren doğal takviyeler:

1) Tereyağlı Pekmez

Tereyağlı pekmez öksürük ve balgam söktürücü denilince akla ilk gelen bitkisel reçetelerdendir. 1 bardak suyu tencerede kaynatın. İçerisine 1 kaşık pekmezi ve 1 kaşık tereyağı ekleyin. Karışım ocakta kaynadıktan sonra ılıması için bekletin. Ilıdıktan sonra karışımı gün içinde tüketebilirsiniz.

Pekmezin Faydaları Nelerdir?

pekmez

2) Zerdeçal

Balgamlı öksürüğü kesmek için zerdeçalı kullanabilirsiniz. Zerdeçal güçlü bir antiseptiktir. Solunum yollarında balgam üretimine yol açan bakterilerin ölmesine yardımcıdır. Bir bardak süte bir çay kaşığı zerdeçalı ekleyin. Bu karışımı sabah ve akşamları birer kez için.

Zerdeçalın Faydaları: Az Bilinen 10 Özelliği

zerdeçal

3) Bal Limon Karabiber

Balgamlı öksürüğe bitkisel tedavi arayışlarında en kolay yapılan karışım ise ise limonlu sudur. Limon herkesin evinde kolayca bulunabilir. Bir suyun içine limonun suyunu sıkın. Limonlu ılık suyun içine bal ve karabiber ekleyerek etkisini artırabilirsiniz.

Gün içinde bu karışımı tüketin. Limonlu su balgam söktürmeye yardım edecektir. Gece öksürük krizine ne iyi gelir diyorsanız sadece limonlu ılık su içmeyi deneyebilirsiniz.

Limonlu Suyun Faydaları Nelerdir?

limonlu su

4) Zencefil

Balgamlı öksürük doğal çözüm arayışlarındaki en bilinenlerinden biri de zencefildir. En hızlı öksürük kesici nedir sorusu için zencefil favori cevaplardan biridir. Zencefil hem öksürüğü azaltır hem de balgam söktürücü özelliğe sahiptir.

Bir fincan suyu kaynatın. Bir kaşık zencefili kaynayan suya ekleyin. Birkaç dakika demlendirin. Ardından 2 çay kaşığı balı karışıma ekleyin. Bu çayı gün boyunca birkaç kez tüketebilirsiniz.

Zencefil Faydaları, Çayından Macununa Mucize Etkileri

zencefil

5) Keçiboynuzu

Keçiboynuzu da iyi balgam ve öksürük söktürücü bitkilerdendir. Yarım litre suyun için 7 tane keçiboynuzunu atın. Ardından karışımı kaynatın. Bu karışım birkaç gün içinde balgamı söktürecektir. Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir Saraçoğlu konuyla ilgili tavsiye vermiş midir diyenler için İbrahim Saraçoğlu’nun da keçiboynuzu kürünü tavsiye ettiğini belirtelim.

Keçiboynuzu Faydaları Nelerdir?

keçiboynuzu

6) Okaliptüs, Nane, Anason, Rezene, Kekik Çayı

Kekik, anason, rezene, nane ve okaliptüs oldukça eski dönemlerden beridir soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılmaktadır. Bu bitkilerden herhangi biriyle hazırlayacağınız bitki çayınızın içine bir kaşık balı ekleyin. Bu karışım hem öksürüğü yatıştırır hem de balgam söktürmeye yardım eder.

Kekik Çayının Faydaları Nelerdir?

7) Siyah Turp ve Bal

Balgamlı öksürük nasıl geçer sorusuna cevaben siyah turbun şifasından faydalanabilirsiniz. Siyah turp ve bal da balgam söktürücü özelliklere sahiptir. Orta boydaki siyah turpu içini (alt kısmına dikkat ederek) oyun. Turpun altına 3 – 4 küçük delik açın. İçine iki tatlı kaşığı balı ekleyin. Balın bu deliklerden süzülmesinin bekleyin. Karışımı akşam yaparsanız balınız sabaha süzülmüş olacaktır. Gece yatmadan önce bu karışımdan bir tatlı kaşığı tüketebilirsiniz.

Siyah Turpun Faydaları Nelerdir? Kara Turp Bal Kürü

Tarif için: Öksürük İçin Siyah Turp ve Bal

Öksürük İçin Siyah Turp ve Bal

8) Meyan Kökü Çayı

Meyan kökü çayının balgam söktürücü özellikleri vardır. Aynı zamanda meyan kökü solunum sistemiyle ilgili diğer rahatsızlıklara (bronşit, astım, vb.) da iyi gelir. Siz de düzenli olarak meyan kökü çayı tüketirseniz balgamlı öksürüklerden kurtulabilirsiniz.

Meyan Kökü Nedir? Faydaları Nelerdir?

meyan kökü çayı

9) Ihlamur Çayı

Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir evde hangi bitki çayını hazırlasam diyenlerin çoğu ıhlamura başvurur. Ihlamur soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir aynı zamanda balgamın vücuttan atılmasına yardım eder. Ihlamur çayı aynı siyah çay gibi demlenir.

Balgam söktürücü özelliğinin artması için ebegümeci de ekleyebilirsiniz. 2 kaşık ebegümecini ve 2 kaşık ıhlamuru 3 bardak suya ekleyin. Bu karışımı yaklaşık 20 dakika kaynatın. Ardından demlenmeye bırakın.

Tarif için: Ihlamur Çayı

Ihlamur Nasıl Demlenir? Şifa Kaynağı 10 Değişik Ihlamur Çayı Tarifi

Ihlamur Çayı

10) Soğan ve Su

Soğan üst solunum yolları hastalıklarının giderilmesine yardım eder. Orta boydaki sarı soğanı altıya bölün. 1,5 su bardağı su içinde kaynatın. Ardından soğumaya bırakın. Bu karışımı ılık bir şekilde tüketmeniz balgamlı öksürükten kurtulmanıza yardım edecektir.

Tarif için: Soğan Suyu Kürü

İbrahim Saraçoğlu Soğan Suyu Kürü Tarifi, Ne Zaman Başlanmalı?

Soğan Suyu Kürü

11) Civanperçemi

Özellikle alerji bağlantılı öksürük krizleri yaşayanlar için civanperçemi çayı yardımcı bir içecektir. Kaynamış suya bir kupa için bir tutam olacak şekilde civanperçemi ekleyin. 5-10 dakikalık demlenme süresinden sonra süzerek bitki çayınızı içebilirsiniz.

Civanperçemi Nedir? Faydaları Nelerdir?

civanperçemi

12) Buharlı Su

Boğazdaki tıkanıklık hissinin kolayca yumuşaması için buharlı su yardımcı olabilir. Suyun içine ferahlatıcı okaliptüs yağı ekleyerek etkiyi artırabilirsiniz. Buharlı sudan faydalanmak için bir kaptaki sıcak suyun buharını soluma yöntemini kullanabilir ya da okaliptüslü sıcak suyla dolu küvette bir süre dinlenebilirsiniz.

Buhar Banyosunun Cildinizi Tazeleyen 7 Faydası

buharlı su

Balgamlı Öksürükle İlgili Soru – Cevaplar

Geçmeyen balgamlı öksürük için ne yapmalı?

Eğer uzmana görünmenize ve her yöntemi denemenize rağmen bir türlü geçmeyen balgamlı öksürük sorunu inatçı bir durumla karşı karşıya olabilirsiniz. Sabırla yöntemleri denemeye devam etmek fayda sağlayacaktır.

Evde balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?

Kolayca deneyebileceğim bitkisel yöntemler nelerdir diye merak ediyorsanız, yazımızda verdiğimiz doğal reçeteler arasında, evinizde malzemesi bulunan bir seçenekle işe koyulabilirsiniz.

Balgam atmak için ne yapmak gerekir?

Boğazınızdaki doluluk hissini rahatlatmak için ballı karışımlar iyi bir tercih olabilir. Siyah turp ve bal ile zencefilli bal karışımları bunlar arasında sayılabilir.

Balgamlı öksürük ne kadar sürer?

Balgamlı öksürük eğer altta yatan çok ciddi bir problem yoksa gerekli önlemler alındığında 2-3 hafta içinde geçer. Uzman yönlendirmesi ve bitkisel yardımcı yollar sayesinde süreç daha hafif atlatılabilir. Balgamlı öksürük kaç günde geçer sorusunun cevabı tabii ki altta yatan sebeplere göre 2-3 haftadan daha kısa ya da uzun olabilir.

Balgamlı öksürük tehlikeli mi?

Basit bir soğuk algınlığından kaynaklı balgamlı öksürük tek başına ciddi bir tehlike oluşturmaz ama altında yatan ilerlemiş zatürre gibi önemli hastalıklar varsa hemen tıbbi önlemlerin alınması ve tedavinin yapılması gerekir.

balgamlı öksürük nasıl geçer

Bronşite İyi Gelen Evde 6 Bitkisel Çözüm

Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir? 12 Bitkisel Çözüm

Boğaz İltihabına Ne İyi Gelir? Belirtileri, Şifalı Bitkiler

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir? Evde İlaçsız 10 Bitkisel Çözüm

Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Evde Tedavisi, Şifalı Doğal Şuruplar

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çocukların Öksürüğüne İyi Gelecek Tarifi

Çocukların Öksürüğüne İyi Gelecek

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Bitkisel Şurup Tarifi

Bitkisel Şurup

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Öksürük Çayı Tarifi

Öksürük Çayı

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Öksürük Şurubu Tarifi

Öksürük Şurubu

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Öksürük Çayı Tarifi

Öksürük Çayı

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Öksürük Şurubu Tarifi

Öksürük Şurubu

6-8 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri