Bandırma’da Ne Yenir? 12 Meşhur Lezzet Durağı

Bandırma’da Ne Yenir? 12 Meşhur Lezzet Durağı Tarifi

Bandırma’nın En Sevilen Yemek Mekanları

Türkiye’nin her bölgesinde birbirinden lezzetli mekanlar bulunuyor. Bu mekanlar sayesinde Türkiye’yi ziyaret eden turistler aç kalma endişesinden uzak bir şekilde tatilini yapıyor. Edirne’den Kars’a kadar uzanan lezzet yolculuğunu yerli ve yabancı turistler iştah açan mekanlar sayesinde daha da unutulmaz yaşıyor.

Bilmediğiniz bir şehre gittiğinizde acıktığınızda ne yesem diye düşünme derdine son verecek bir yazımız sizinle. Yolunuz Bandırma’ya düştüğünde Marmara’nın ikliminden ve toprağından etkilenen Bandırma yemeklerini bulabileceğiniz Bandırma yemek mekanlarını sizin için tek tek inceledik. Her cebe hitap eden Bandırma restoranlarını bu satırlara ekledik.

Balıkesir’in bir sahil ilçesi olan Bandırma, Türkiye’nin en büyük limanlarına sahip olması nedeniyle de hareketli günler geçirmektedir. Antik ve doğal miraslar ile dikkat çeken Bandırma, Marmara Denizi’ne olan kıyısıyla da göz kamaştırıyor. Bir gün Bandırma’da zaman geçirmek ve bu ilçeyi yakından tanımak isterseniz öncelikle aklınızdaki Bandırma’da nerede yemek yenir sorusunu gidermelisiniz. Karnınızı listedeki mekan önerilerinde doyurduktan sonra Bandırma’yı keşfedebilirsiniz.

İşte Bandırma’nın sen sevilen lezzetli mekanları!

bandırma'da ne yenir

Bandırma’da Ne Yenir? 12 Meşhur Lezzet Durağı

1) Mobydick Balık Restoran

Bandırma’da balık nerede yenir diyenler için nefis bir mekan önerimiz var. Mobydick Balık Restoran, Bandırma’nın lezzetli balıklarını sunan bir restoran. Kalamar, karides, mevsim balıkları ve dilediÄŸiniz içecekleri bulabileceÄŸiniz bu noktada balık ziyafetine doyacaksınız. Sakin ve samimi bir ortamda balık yemek isteyenlerin Bandırma’daki adresi Mobydick Balık Restoran!

Adres: Cumhuriyet Caddesi No: 2 İnönü Caddesi Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0266 714 27 28

mobydick balık restoran
Kaynak: www.mobydickbalikrestaurant.com

2) Gülbaba Kebap, Pide, Lahmacun Salonu

Bandırma’da kebap ve lahmacun yemek isteyenler Gülbaba Kebap, Pide, Lahmacun Salonu’nda buluşuyor. Sıcacık iştah açan pide ve lahmacunlar, salata ve mezelerle masanızda buluştuğunda adeta bir ziyafet masası ortaya çıkacak. Adana kebap lezzetini ve doyurucu yemekleri bir arada görmek için siz de Gülbaba Kebap, Pide, Lahmacun Salonu’na uğrayabilirsiniz.

Adres: Haydar Çavuş, Saatçiler Caddesi No: 40, Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0266 718 13 45

gülbaba kebap pide lahmacun

3) Steakhouse & Coffee

Bandırma’da birbirinden lezzetli ve renkli tabaklar görmek isterseniz Steakhouse & Coffee’ye davetlisiniz Burada aradığınız pek çok yemeği bulabilirsiniz. Fast food ürünler, tatlı ve içecekler, en özel şekilde hazırlanan steak çeşitleri ve kahvaltı sizleri bekliyor. Nezih bir mekanda doya doya yemek yemek için Steakhouse & Coffee tercihiniz olabilir. Yemeğin sanata dönüştüğü yer olarak aklınızda kalsın!

Adres: Cumhuriyet Meydanı No: 6 (Cumhuriyet Meydanı) Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0266 713 11 00

steakhouse coffe

4) Gerçek Tarihi Bandırma İskender İsmail Usta

Bandırma’da tadı damaklarda iz bırakan bir iskender yemek için adresiniz Gerçek Tarihi Bandırma İskender İsmail Usta’nın yeri olacak. Buradaki iskender hem sosu hem de etinin kalitesiyle diğerlerinden ayrılıyor. Kendine has küçük ve samimi bir mekanda işletmeye açılan, yıllardır da kalitesini koruyan Gerçek Tarihi Bandırma İskender İsmail Usta sizlere doyumsuz iskender keyfini yaşatacak!

Adres: Haydar Çavuş, Hükümet Caddesi 6/10, Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0532 737 09 15

gerçek tarihi bandırma iskenderi

5) Karlahan Izgara Köfte Çorba

Bandırma’nın yeni nesil hamburgercisi Karlahan Izgara Köfte, ev yapımı köfteyle nefis bir hamburger keyfi sunuyor. Oldukça ekonomik rakamlarla hazırlanan hamburger menüleri dışında lezzetli sıcacık çorbalar da burada sizin için pişiriliyor. Steak ve köfte yemek isteyenlerin Bandırma’da güvenle tercih edebileceği Karlahan Izgara Köfte, acıkan herkesi bekliyor.

Adres: Ordu Caddesi Dere Mahallesi No: 51 Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0266 718 50 50

karlahan ızgara köfte çorba

6) Bandırma İnegöl Et Lokantası

Canınız mantı, zeytinyağlı yemekler, köfte ve et çekiyorsa bir an önce Bandırma’da Bandırma İnegöl Et Lokantası’na uğramalısınız. Pek çok damak zevkine hitap eden özenle hazırlanmış yemekler Bandırma İnegöl Et Lokantası’nda servis ediliyor. İnegöl köftesi ve incir dolması mekanın favori lezzetlerinden biri. Diğer tatları denemek için geç kalmayınız!

Adres: Cumhuriyet Meydani No:5 Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0266 714 14 00

bandırma inegöl et lokantası

7) Acar Köşe Çorbacısı

Bandırma’da börekten çorbaya, ev yemeğinden tatlıya kadar zengin bir menüsü olan restoran tanıtalım sizlere. Acar Köşe Çorbacısı, hemen hemen herkesin damak zevkine dokunan bir mekan. Mercimek çorbası, kol böreği, kuru fasulye ve diğer tüm lezzetler için Bandırma’da Acar Köşe Çorbası’na uğrmanızı öneriyoruz. En uygun rakamlarla dolgun lezzetleri siz de yakalayabilirsiniz!

Adres: Haydar Çavuş Mahallesi İnönü Caddesi Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0266 713 61 32

acar köşe çorbacısı

8) Cactus Beach Restaurant

Bandırma kahvaltı mekanı arayanlara önerimiz Cactus Beach Restaurant olacak. Plaj kenarında, tertemiz hava eşliğinde serpme kahvaltının tadını Cactus Beach Restaurant’a gelenler alıyor. Bol porsiyonlu, zengin bir kahvaltı deneyimi yaşamak isteyenler Bandırma’da Cactus Beach Restaurant’ı tercih edebilir. Bandırma’nın doyumsuz deniz manzarasını bu mekanda görebilirsiniz!

Adres: Aşağıyapıcı Köyü Çıkışı Kadıahladı Mevkii Tatlısu Köyü Girişi, Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0266 838 22 22

cactus beach restaurant

9) Noir Cafe & Kitchen

Bandırma’yı gezdiğiniz günlerde bir kahve içimlik soluklanmak istediğinizde tercihiniz Noir Cafe & Kitchen olabilir. Burada birbirinden lezzetli tatlıları deneyebilirsiniz. Sakin bir mekanda kahvaltı keyfini de Noir Cafe & Kitchen’de sevdiklerinizle yaşayabilirsiniz. Kaliteli hizmet, samimi çalışanlar ve konforlu iç mekanı ile Noir Cafe & Kitchen sizleri de bekliyor.

Adres: Haydarçavuş Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0530 307 09 38

noir cafe kitchen

10) Tarçın Cafe

Bandırma’da muazzam deniz manzarası eşliğinde köy kahvaltısı imkanını sunan mekanlardan biri de Tarçın Cafe’dir. Kendinize ve sevdiklerinize dolgun bir kahvaltı armağan etmek için Bandırma’da Tarçın Cafe’yi tercih edebilirsiniz. Bandırma’ya tatile gelenlerin, iyi bir mekanda ekonomik rakamlarla doyurucu kahvaltı yapmak isteyenlerin tercihi Tarçın Cafe olabilir!

Adres: Hacı Yusuf Mahallesi, Ortaokul Caddesi, 36 Sokak No 4 Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0532 275 46 72

tarçın kafe

11) Åžehir Restaurant

Şehir Restoran, Bandırma’da denize karşı balık ziyafeti yapabileceğiniz bir mekan. Özenle hazırlanan salata ve mezeleri, çeşitli içecek seçenekleri ile masanızı donatan Şehir Restoran sizlere kaliteli bir hizmet vermekten mutluluk duyar. En özel akşamlarınızı, nezih ve samimi bir mekanda geçirmek isterseniz Şehir Restoran’a siz de uğrayabilirsiniz!

Adres: Hacı Yusuf Mahallesi Yalı Sokak No: 1 Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0266 718 24 33

bandırma şehir restaurant

12) Dağbey Antep Baklavaları

Bandırma’da tatlı krizlerinizi sona erdirecek bir tatlı merkeziniz var. Dağbey Antep Baklavaları size taze taze sunulan nefis baklavaları tatma imkanı veriyor. Antep baklavasının lezzetini Bandırma’da almak isteyenlerin güvenle tercih edeceği Dağbey Antep Baklavaları, kan şekeriyle oynayan ve damakları çatlatan bir mekan olarak aklınızda kalabilir!

Adres: Atatürk Caddesi No: 89 A Bandırma, Balıkesir

Ä°letiÅŸim: 0266 718 27 00

dağbey antep baklavaları

Bandırma Yemekleri – Neyi MeÅŸhur?

Bandırma neyi meşhur diyenler için; biraz Marmara biraz Ege topraklarından etkilenen Bandırma mutfağı hakkında bilgi verelim. Bu listede Bandırma’nın en meşhur yöresel yemekleri ile tanışacaksınız. Yolunuz Bandırma’dan geçtiğinde tam yerinde tam tadında Bandırma yemeklerini denemeyi unutmayın!

  • Lor Tatlısı
  • Börülce
  • Sütlü Kadayıf
  • Höşmerim
  • Kızılcık Åžurubu
  • Balıkesir Mantısı
  • Peynirli Patlıcan
  • Sura
  • Balıkesir Kaymaklısı
  • Saçaklı Mantı
  • Düğün Çorbası
  • MafiÅŸ Tatlısı
  • Zerde
  • Börülce EkÅŸilemesi

Nefis Lor Tatlısı

Nefis Lor Tatlısı

Bandırma Gezilecek Yerler Listesi – Aktivite Tavsiyeleri

Bandırma, Türkiye’nin görülmesi gereken yerlerinden biridir. Buraya geldiğinizde doğal güzellikleri ve antik mirasları canlı kanlı görebilirsiniz. Ülke turunda Bandırma’ya yer verdiğinizde mutlaka listedeki durakları da görmelisiniz.

  • Bandırma Arkeoloji Müzesi
  • Åžehitler Anıtı
  • Manyas KuÅŸ Cenneti
  • Erdek Adası
  • KapıdaÄŸ Yarımadası
  • AvÅŸa Adası
  • Daskyleion
  • Kyzikos Antik Kenti

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Balıkesir’de Ne Yenir? 12 MeÅŸhur Lezzet Durağı

Çanakkale’de Ne Yenir? En Ä°yi 10 Mekanda Çanakkale Lezzetleri

Ä°zmir’de Ne Yenir? Ä°zmir Gezi, Yemek ve Mekan Rehberi – 25 Tavsiye

Manisa’da Ne Yenir, Nesi MeÅŸhur? En Ä°yi 9 Restoran – Gezilecek Yerler

Ayvalık’ta Nerede Ne Yenir? Ayvalık ve Cunda’da En Ä°yi 10 Lezzet Durağı

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

8. Gün İftar Menüsü

Birbirinden değişik iftar menüleri tariflerinde 8. gün! Açılışı midenizi yumuşatacak lezzet garantili kolay şehriyeli un çorbası ile yapıyoruz. İftar yemekleri için değişik tarifler arayanlara tavuklu sultan kebabı, iftarın favorisi olacak soğan mezesi ve iftar tatlısı olarak kadayıflı sütlà ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar (1)
Yeni Gelen Yorumlar
  • Profil fotoÄŸrafı

    Bir kaç saat önce Gülbaba da lahmacun yedim ve abartılacak kadar güzel bulmadım. Yani normal standart bir lahmacun hatta normalin altında bile diyebilirim. Bir kaç hafta önce onun hemen yanında ki (adını hatırlamıyorum) kokoreççi de kokoreç yesim ve bayıldım gerçekten güzeldi. Kokoreçi çok severim bir çok yerde yemişimdir ve burasıda yediğim güzel yerlerden bir tanesiydi.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Starbucks Da NeymiÅŸ Tarifi

Starbucks Da NeymiÅŸ

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Pekmez Tatlısı (Borcamda Bandırma) Tarifi

Pekmez Tatlısı (Borcamda Bandırma)

8-10 kişilik, 10dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Bandırmanın Koca Kulak Mantısı Tarifi

Bandırmanın Koca Kulak Mantısı

4-6 kişilik, 35dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni Tarifi

Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Karamanın Meşhur Lezzeti Lokur Tarifi

Karamanın Meşhur Lezzeti Lokur Tarifi

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Meşhur Helvacı Ali Lezzetinde Helva Tarifi

Meşhur Helvacı Ali Lezzetinde Helva

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 15dk Pişirme
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler Tarifi
Ramazan ve Oruçla İlgili Hadisler, Ayetler

Mübarek Ramazanı Taçlandıran Ayet ve Hadisler Tüm bir yılın bolluk ve bereket açısından en deÄŸerli…

Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Saç Boyamak Orucu Bozar Mı?

Oruçluyken Saç Boyatılır Mı? Ramazan ayı içerisinde, orucu bozan durumlar çok sık gündeme gelmektedir. Ä°nananlar…

Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları Tarifi
Seferi iken Oruç Tutulur Mu, Kaç Km Geçerli? Şartları

Diyanet Açıkladı: Seferi Oruç Tutabilir Mi? Ramazan ayı geldiÄŸinde insanların oruçlarının kabul olması için pek…

Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur? Tarifi
Tekne Orucu Nedir? Nasıl, Kaç Yaşına Kadar Tutulur?

Tekne Orucu: Çocuklar İçin Alıştırma Orucu Ramazan ayı geldiÄŸinde, büyüklerinin oruç tutmasına özenen çocuk sayısı…

Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı Tarifi
Oruçluyken Ağda Yaptırılır Mı? Diyanet Yanıtladı

AÄŸda Yapmak Orucu Bozar Mı? Ramazanın gelmesiyle beraber oruç tutacak kiÅŸiler tarafından oruçluyken nelerin yapılıp…

Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı? Tarifi
Oruçluyken Burun Kanaması Orucu Bozar Mı?

Burun Kanadığında Oruç Bozulur Mu? Oruç tutarken herhangi bir nedenden burnunuz kanadığında orucun bozulup bozulmadığı…

Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi? Tarifi
Nafile Orucu Nedir? Ne Zaman Niyet Edilir, Bozunca Kefaret Gerekir Mi?

Nafile Oruçlar: Sünnet Kabul Edilen Ä°badet Manevi doygunluk veren ibadetlerden biri olan oruç, birden fazla…

Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım Tarifi
Ramazan Pidesi Kaç Kalori? 1 Dilim, 1 Adet, Yarım

Ramazan Pidesi: Ä°ftar Sofralarının BaÅŸ Tacı Ramazan ayını özel kılan detaylardan biridir ramazan pidesi. Ä°ftara…

Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı? Tarifi
Güllaç Kalori ve Besin Değerleri, Kilo Aldırır Mı?

1 Dilim - Porsiyon Güllaç Kaç Kalori? Güllaç, asırlardır ramazan ayının en sevilen tatlısı olma…

Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri Tarifi
Yaş, Kuru Hurma Kaç Kalori? Besin Değerleri

Hurma: Ä°ftar Sofralarının Yıldız Tatlısı! Cennet meyvesi olarak bilinen hurma, güzel tadı ile evlere sık…

Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir? Tarifi
Arefe Günü Oruç Tutulur Mu? Fazileti Nedir?

Arefe Günü Oruç Tutmanın Fazileti ve Sevabı Arefe günü nedir ve Arefe günü ne zaman…

Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız? Tarifi
Sahurda Tok Tutan Yiyecekler: Ne Yersek Acıkmayız?

Sahurda Uzun Süre Tok Tutan Besinler Ramazanın en önemli öğünü sahurdur. Uzun süreli açlığa dayanabilmenin…

Tarifler Geri
Videolar Geri