Bodrum’da Ne Yenir? En Leziz 10 Meşhur Mekan

Bodrum’da Ne Yenir? En Leziz 10 Meşhur Mekan Tarifi

Bodrum En İyi Mekan & Yemek Rehberi

Bodrum, Muğla’da gezilecek yerler arasında en dikkat çeken ve hareketli olan bir ilçedir. Mavi – beyaz renkli evleri, tertemiz denizi, usul usul esen rüzgarı ile birçok kişiyi kendine çağırır. Muğla il sınırlarında yer alan ve turistlerin ilgi odağı olan Bodrum, yaz günlerinde adım atılacak yer bulunmayan bir yer! Yerli ve yabancı turistlerin aylar öncesinden tatil programını yaptığı Bodrum, Ege Denizi’nin sevilen bir yarımadası haline gelmiştir. Köyleri ve plajları ile gelenlerin yaşamında derin hatıralar bırakan bu tatil ilçesi, şarap ve mandalina festivalleri ile de kendinden söz ettirmektedir.

Tüm tatil beklentinizi karşılayan Bodrum, yaz tatiline dair hayal ettiğiniz ne varsa hepsini barındırıyor. Tüm zevklere hitap eden konaklama imkanları, tarihi ve doğal güzellikleri, tekne turları ve paraşüt deneyimleri ne ararsanız her sene olduğu gibi bu sene de Bodrum’da. Tarihin çok eski dönemlerinde Halikarnas adıyla bilinen bu iz bırakan semt, tarih boyunca birçok yazara ve sanatçıya da ilham kaynağı olmuştur. Halikarnas Balıkçısı’nın buram buram deniz kokan dizeleri, Bodrum’un sokaklarından gelen ilham ile kağıda dökülmüştür.

bodrum'da ne yenir

Her bütçeye hitap eden restoran ve oteller ile bir tatil şehrine dönüşen Bodrum’u daha yakından tanımak ister misiniz? Yaz tatili planını netleştirmek isteyenler için; Bodrum gezilecek yerler listesi ve Bodrum’da ne yenir ne içilir öneriler listesi hazırladık. Bilinçli ve keyifli bir gezi için Bodrum’da nerede yemek yenir sorusunun yanıtını öğrenmelisiniz.

Aradığınız tüm cevaplar ise sadece bu yazıda saklı. Bavulu kapatmadan önce yazımıza göz atmanızda fayda olacağını düşünüyoruz. Bu yaz Bodrum, çok sıcak ve eğlenceli olacak!

bodrum'da ne yenir

Bodrum’da Nerede Ne Yenir? Gidebileceğiniz En İyi 10 Leziz Mekan

1) Limon Gümüşlük

Bodrum kahvaltı keyfini Limon Gümüşlük’te doya doya yaşamaya hazır olun. En özel anlarınızı lezzetli şekilde geçirmek için önerdiğimiz bu mekan, güneşin doğuşu ve batışı ile unutulmaz olacak. Doğal ve taze ürünlerle donatılan kahvaltı sofralarınıza, özel Limon lezzetlerini de ekleyerek midenizde minik bir bayram havası yaratabilirsiniz. Limon börek ve Limon parfe, seçilmiş lezzetlerden biri. Gittiğinizde muhakkak denemenizi öneririz. Rahat ve konforlu bir kahvaltı keyfi için rezervasyon yapmayı aman unutmayın!

Adres: Gümüşlük Mahallesi, Kardak Caddesi, 10. Yıl sokak, Bodrum, Muğla

İletişim: 0554 740 62 60

limon gümüşlük

2) Gemibaşı Restoran

Bodrum restoranlar arasında en sevilen mekanlardan biri de Gemibaşı Restoran. Bodrum tatilinizde rakı – balık sofrasını leziz şekilde yaşamak istediğinizde, mutlaka Gemibaşı’ndan masanızı ayırmalısınız. Leziz mezeler ve özenli sunumlar ile kurulan masanız, Bodrum’un ılık akşamlarını taçlandıracak. Deniz mahsulleri ile hazırlanan kokoreç ve pilavlar, daha önce tatmadığınız için pişmanlık oluşturacak. Tüm lezzetler ve farklı deneyimler için Gemibaşı Restoran’a uğrayın!

Adres: Eskiçeşme Mahallesi, Fırkateyn Sokak No: 132, Gümbet/Bodrum, Muğla

İletişim: 0252 316 12 20

gemibaşı restoran

3) Memedof Restoran

Bodrum yemek konusunda deniz mahsulleri ile iddialı lezzetlere sahip. Daha önce duyulmayan deniz ürünleri ve yöresel bitkilerle hazırlanan mezeler iştahları açacak kıvamda. Bu lezzetleri denemenin en iyi yollarından biri de Memedof Restoran’da şık ve keyifli bir akşam geçirmek. Balık kokoreç, ızgara ahtapot, sıcak ve soğuk mezeler tabaklarınızda lezzet şöleni yaratabilir. Akşam saatlerinde geliyorsanız, güneşin batışını bu mekandan doyumsuz şekilde seyredebilirsiniz.

Adres: Eskiçeşme Mahallesi, Neyzen Tevfik Caddesi No: 176, Bodrum, Muğla

İletişim: 0252 313 42 50

memedof restaurant
memedof.com

4) Otantik Ocakbaşı

Ete dair neyi seviyorsanız, Bodrum’da da yemeye doyamayacaksınız. Adana kebap, et şiş, köfte, ızgara ve daha birçok lezzeti aynı anda bulabileceğiniz Otantik Ocakbaşı Bodrum’un leziz duraklarından biri. Kendin pişir kendin ye sistemini de uygulayan Otantik Ocakbaşı, dileyenler için siparişleri en hızlı şekilde hazırlayıp masanızı donatabilir. Zaman zaman fasıl eğlenceleri ile mekana ses ve neşe katan bu restorana uğrayıp yemeklere ve ziyafete doyabilirsiniz.

Adres: Çarşı Mahallesi Atatürk Caddesi No: 46, Bodrum, Muğla

İletişim: 0252 313 00 58

otantik ocakbaşı

5) Annalivia Restoran

Bodrum’un mavi beyaz evlerinin verdiği huzurla, lezzetle hazırlanmış bir masaya oturmak ister misiniz? Alabildiğine mavilik ve sonsuz deniz manzarası sunan Annalivia Restoran, Bodrum’a gelen misafirlerin öğünlerini lezzetlendirdiği bir durak oluyor. Güne dinamik başlamak isteyenler için nefis kahvaltılar, acıkanlar için şahane ana yemekler burada hazırlanıyor. Fast food ve Türk yemeklerini tatmak isteyenler ise Annalivia’da buluşuyor.

Adres: Gümbet Mahallesi, Erguvan Sokak No: 86, Bodrum, Muğla

İletişim: 0252 319 56 97

annalivia restaurant

6) Trata Meyhanesi

Sıcak ve soğuk mezeleri ile damaklarda iz bırakan, kendinden uzun süre söz ettiren Trata Meyhanesi Bodrum’da gidilecek restoranlardan sadece biri. Pek çok damak kültürüne hitap eden bu lezzet noktası, deniz ürünleri sevenlerini memnun edecek nitelikte. Sazlı sözlü eğlenceler, lezzetli yemekler ve unutulmaz dakikalar için Bodrum’a gelmişken Trata Meyhanesi’nde eğlenmeden dönmeyin.

Adres: Çarşı Mahallesi, 5. Sokak Bodrum, Muğla

İletişim: 0536 831 65 72

trata meyhanesi

7) Zahmetsiz Balık Evi

Zahmetsiz Balık Evi’nde siz hiçbir şey için zahmete girmiyorsunuz ve planınızdaki gibi nefis bir öğün geçiriyorsunuz. Deniz levreği lokumu, kalamar tava, sıcak ve soğuk Ege otları, nefis mezeler sizin için masanızda oluyor. Çorba ve yemekleri ile başarılı sonuçlar veren Zahmetsiz Balık Evi, şık sunumları ile de takdir topluyor. Bodrum’da ne yesem diyenlere bir mekan önerimiz de Zahmetsiz Balık Evi!

Adres: Eskiçeşme Mahallesi, Neyzen Tevfik Caddesi No: 146, Bodrum, Muğla

İletişim: 0252 316 16 36

zahmetsiz balık evi

8) Mistral Bay Steak & Wine House

Bodrum Gümbet’in hareketli mekanlarından biri de Mistral Bay Steak! Hızlı ve doyurucu yemeklerin servis edildiği bu noktada, yumuşacık et yemekleri hazırlanıyor. Oldukça ferah olan bu lezzet durağı, birbirinden serinletici içecekleri ile de misafirlerin ilgisini çekiyor. Bodrum’un kavurucu sıcaklarında yorulmadan yemek yemek istediğinizde artık adresiniz belli!

Adres: Gümbet Mahallesi Melengeç Sokak No: 16 Bodrum, Muğla

İletişim: 0533 399 41 07

mistral bay steak wine house

9) Antik Akdeniz Restoran

Anadolu mutfağının sevilen lezzetlerini bulabileceğiniz Antik Akdeniz Restoran, sizlere doyurucu bir öğün yaşatacak mekanlardan. Türk yemeklerini en iyi şekilde hazırlayan yerler neresi deseniz, yanıtlarımızdan biri de Antik Akdeniz Restoran olur. Nohut pilav, pide, kebap, ev yemekleri ve ötesi için Bodrum’da Antik Akdeniz Restoran sizleri bekliyor.

Adres: Çarşı Mahallesi, Cevat Şakir Caddesi No: 53 / A, Bodrum, Muğla

İletişim: 0252 313 10 20

antik akdeniz restaurant

10) Trança Restoran

Bodrum mekanlarının en dikkat çeken yönü denize çok yakın olmasıdır. Siz yemeğiniz yerken denizden geçen tekneler, yatlar, sürüler halinde yüzen balıklar bu leziz dakikanıza şahit olacak. Özel ve güzel gecelerinizi daha da unutulmaz kılmak isterseniz; Bodrum’da Trança Restoran’da bir akşam geçirebilirsiniz.

Adres: Çarşı Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No: 32 Numara: 32, Bodrum, Muğla

İletişim: 0252 316 66 10

trança restaurant

Yöresel Bodrum Yemekleri

Bodrum, bol yeşillikli ve zeytinyağlı yemekleri ile kendinden söz ettiren bir leziz mutfağa sahiptir. Dillere destan Bodrum yemekleri nelerdir diyenler için bir liste hazırladık. Bodrum’a gittiğinizde bu yemekleri mutlaka tadın!

  • Kabak Çiçeği Dolması
  • Bodrum Çökertmesi
  • Deniz Börülcesi
  • Sarmaşık Kavurması
  • Turp Otu Salatası
  • Bamya
  • Hardal Otu Salatası
  • Ekşili Palamut
  • Kefal Dolması
  • Kaya Koruğu Salatası
  • Lokum Pilavı
  • Ebegümeci Kavurması
  • Gemici Mezesi
  • Taze Börülce
  • Kabak Çiçeği Kızartması
  • Lokma

Tarif için: Çökertme – Bodrum Kebabı 

Bodrum Gezilecek Yerler – Yapılacak Aktiviteler Listesi

Antik dönemlerden birçok iz taşıyan Bodrum’da görebileceğiniz pek çok mekan mevcut. Güzel ve unutulmaz bir Bodrum tatilinde hatıralarınıza ekleyeceğiniz yerler listesi sizler için düzenlendi. Bu tarihi ve doğal güzellikleri görmeden Bodrum’u gezdim demek yok!

  • Bodrum Kalesi
  • Halikarnas Mozolesi
  • Sualtı Arkeoloji Müzesi
  • Bargilya
  • Karakaya Köyü
  • Zeki Müren Sanat Galerisi
  • Antik Tiyatro
  • Barlar Sokağı
  • Tavşan Adası
  • Myndos Kapısı
  • Pedesa Antik Kenti
bodrum gezilecek yerler

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Marmaris’te Ne Yenir? En İyi 10 Lezzet Durağı

Salda Gölü En İyi Yemek ve Mekan Rehberi

Azmak Nehri Sakin ve Huzurlu 8 Kahvaltı Mekanı

Datça’da Ne Yenir? Mutlaka Gitmeniz Gereken 10 Meşhur Mekan

Fethiye’de Ne Yenir? Tatil Cennetinde 10 Süper Mekan – Gezilecek Yerler

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Starbucks Da Neymiş Tarifi

Starbucks Da Neymiş

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Dama Pasta (Leziz) Tarifi

Dama Pasta (Leziz)

6-8 kişilik, 30dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Bodrum Mantısı Tarifi

Bodrum Mantısı

4-6 kişilik, 45dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Kızartma Da Neymiş? Tarifi

Kızartma Da Neymiş?

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
En Leziz Kısır Tarifi

En Leziz Kısır Tarifi

2-4 kişilik, 10dk Hazırlık, 5dk Pişirme
Köfteli Bodrum Kebabı Tarifi

Köfteli Bodrum Kebabı

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Güveçte Leziz Dana Kuşbaşı Tarifi

Güveçte Leziz Dana Kuşbaşı

4-6 kişilik, 15dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri