Cold Brew Nedir? Nasıl Yapılır? İyisi Nerede İçilir?

Cold Brew Nedir? Nasıl Yapılır? İyisi Nerede İçilir?

Kolay İçimli, Eşsiz ve Buz Gibi! Cold Brew

Söz konusu kafeinse ve farklı aromalar aranıyorsa sizleri son neslin elinden düşürmediği bir kahve ile tanıştırmak istiyoruz. Sıcak ve soğuk kahveler arasında, yaz günlerinin aranan lezzeti olan cold brew, kahve markalarının en çok satan içeceği olmuş durumda. Farklı demleme yöntemleri ile dikkat çeken kahve firmaları ve popüler kahve evleri şimdi de müşterilerini “cold brew” ile mutlu etme hedefinde.

Kavurucu sıcaklarda buz gibi kahve keyfi yaşamak isteyenlerin, kahvesiz yapamayanların, kafein bağımlılığı olanların severek tüketeceği cold brew nedir ve nasıl demlenir konularına değineceğiz.

Evinizde kolayca yapmak istediğinizde hangi malzemelere ihtiyaç duyarsınız hepsini tek tek açıkladık. Sıcak içeceklerin modasını bir süre eskiten, içi ferah tutan cold brew tüm detayları ile bu satırlarda!

cold brew nedir

Cold Brew (Soğuk Demleme) Nedir?

  • Cold brew, bir tür kahve demleme yöntemidir. yüksek kafein içeren, arzuya göre şekersiz ve soğuk bir içecektir.
  • 1600 yılından günümüze kadar uygulanan bu kahve demleme yöntemi, Japonya’daki Hollandalı esnaflar tarafından keşfedilmiştir.
  • ‘Kyoto demleme şekli’ ifadesi ile de anılan cold brew, son neslin farklı ve popüler soğuk kahve demleme yöntemi olmuştur.
  • Yıllarca içilen soğuk kahve ile farkı nedir bu kahve demleme yönteminin diye soracak olursanız; cold brew kahveler kısa sürede hazırlanmamaktadır.
  • Soğuk kahve adıyla içtiğiniz tüm kahveler kısa sürede soğuk su ile hazırlanırken; cold brew en az 12 saat dolapta beklemelidir.
  • Talep doğrultusunda yenilik arayışı içinde olan firmalar, cold brew kahveyi yaz kış demeden piyasaya sunuyor. Yaz sıcağında serinleten, kış günlerinde zıt lezzetler arayanlar cold brew kahveyi severek tüketiyor.
  • Cold brewin aromasın veren kahve çekirdekleri mutlaka iri çekilmiş olmalıdır.
  • Türkiye’de son yıllarda adını duyuran cold brew, Amerika’da uzun zamandır popüler bir içecek konumuna gelmiştir.
  • Cold brew tat konusunda yeniliğe açıktır. Dilediğiniz aromalar ile karıştırabilir damak zevkinize göre tadını çeşitlendirebilirsiniz.
  • Cold brew, içimi ve sindirimi kolay olan bir kahve türüdür.
  • Cold brew, asidik özelliği çok düşük olduğu için mideyi de rahatsız etmediği için birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.
  • Ayrıca antioksidan maddeler içeren kahve çekirdeği sayesinde, vücudu rahatlatma etkisi de bulunur.
cold brew nasıl yapılır

Cold Brew Nasıl Yapılır?

Türk kahvesi ya da diğer kahveleri içmek için birkaç dakika hazırlama süresi geçirebilirsiniz. Konu cold brewe geldiğinde hazırlama evresi epey uzun sürecektir, işte, cold brew yapılışı:

  • En orijinal tarifi denemek isterseniz, iri çekirdekli kahvelerin ortalama 12 saat boyunca soğuk suda demlemesini sağlamalısınız. Çünkü cold brew kahve, demleme süresi ile diğer kahvelerden ayrılmaktadır.
  • Cold brew demleme yöntemi için son günlerde kahve ekipmanları satışa sunulmuştur. Bu ekipmanları temin ederek. çekirdeklerin kolayca demlenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Yaklaşık 100 gram iri çekilmiş kahve için ortalama 1 litre soğuk suya ihtiyaç duyarsınız. Karışan kahveler demlendikten sonra, filtreden geçirilir. ,
  • Filtreden süzülen kahve dilerseniz soğuk sütle ya da aromalar ile karışıp servise hazırlanabilir.
  • Eğer cold brew ekipmanı bulamadıysanız, French press ile demleyip dolapta bekletebilirsiniz. French press ile cold brew hazırlarken, pressin kapağının tam olarak kapanmasını sağlayın. Hava alan kahve, aromasını kaybeder.
  • Kahve ne kadar çok suyun içinde beklerse, suya o kadar çok kafein salınır ve kafein alımını yükseltir.
cold brew kalori

Cold Brew Kalori ve Besin Değerleri

Cold brew kahveler, metabolizma hızlandırma etkisi ile de diyet öğünlerinde tüketilmektedir. Diyette olanlar cold brew latte kalori değerlerini merak edecektir. Kalori hesabı ile beslenenler için cold brew kalori miktarının oldukça az olduğunu söyleyebiliriz. Cold brew kahvenin besin değerine ve kalori miktarına göz atacak olursak; şu rakamları ifade edebiliriz.

  • Tall boy: 58 kalori
  • Grande boy: 77 kalori
  • Venti boy: 91 kalori

Yağlı sütlü cold brew kalori:

  • Tall boy: 108 kalori
  • Grande boy: 142 kalori
  • Venti boy: 168 kalori

Tall boy cold brewde bulunan besin değerleri ise:

  • 148 mg kafein
  • 0.1 protein
  • 0 yağ
cold brew fiyatı

Cold Brew Fiyatı Ne Kadar?

Kahveyi soğuk sevenler Starbucks ya da Tchibo gibi kahve markalarından cold brew kahve satın alıp bir miktar kafein yüklemesi yapabilir. Bu gibi durumlarda kahvelerin etiketlerini merak edebilirsiniz. Marketlerde ya da kahve evlerinde satılan cold brew önceden demlenip tek kullanımlık şişeler içinde de satılır. Cold brew şişesi cam olduğunda daha soğuk kalma özelliğini korur. Sizler için, cold brew kahve fiyatlarını listeledik!

  • Taft 250 ml Cold Brew: 50 TL
  • Coffe Epoch Cold Brew 500 ml: 35 TL
  • İkram Dünyası Cold Brew 500 ml: 33 TL
  • Doz Roastery Cold Brew 150 ml: 17 TL
  • Starbucks Cold Brew: 12 TL civarındadır.
cold brew

Cold Brew Nasıl İçilir?

  • Cold brew, kahve saatinizin geldiği her anda içilebilir. İyi derecede demlenmiş olmasına dikkat ettiğiniz takdirde, cold brewin lezzetini tam anlamı ile alabilirsiniz.
  • Sade sevmeyenler süt ya da krema ile lezzetlendirerek içmektedir. Dilerseniz meyve şurupları ile de tatlandırabilirsiniz.
  • Kahveyi çok seviyorsanız cold brew demleme yöntemi ile akşamdan kahvenizi hazırlayıp gün içinde tüketebilirsiniz.
cold brew nedir

İstanbul’da En İyi Cold Brew İçin 5 Mekan Tavsiyesi

Sütlü, kremalı cold brew latte İstanbul’da çok yaygın tüketilen bir içecektir. Al – götür bardaklar ile de satılan bu nefis kahve çeşidi sıcaklar başladığında kapış kapış satılmaktadır. Şimdi, cold brew sunabilecek en iyi mekanları önerelim!

1) MOC

MOC Cafe, kafein yüklemesi yapabileceğiniz kendinizi deşarj edebileceğiniz bir mekan. Cold brew konusunda da uzman baristalar iş başında. Teşvikiye’nin sessiz sokaklarında yer edinen MOC Cafe, huzurlu buluşmaların keyifli sohbetlerin adresi olacak. Bu mekana gelen buranın artık müdavimi oluyor. Kahve saatiniz geldiyse, yeni bir kahve deneyimi için MOD Cafe’ye uğramayı unutmayınız!

Adres: Teşvikiye Caddesi Şakayık Sokak No: 4/A İstanbul

İletişim: 0212 234 44 65

2) Drip Coffee

Kaliteli kahve çekirdeklerin suyla buluşmasına sihirli dokunuşlar katan Drip Coffee, İstanbul’da cold brew arayanların uğrak noktası. Birçok farklı demleme yöntemlerini kullanan Drip Coffee, mekanın atmosferi ile de dikkat çekmekte. Kadıköy’ün kahve duraklarından biri olan Drip Coffee, sizlere kahve ve tatlı öğünlerinde hoşça zaman geçirmenizi sağlayacak!

Adres: Noter Sokak No: 17/C Şaşkınbakkal Bağdat Caddesi, Kadıköy

İletişim: 0216 360 35 47

drip coffee

3) Coffetopia

Coffeetopia, adeta bir kahve evreni. Her türde kahveyi bulabileceğiniz bu mekanda tüm lezzetler sizi şaşırtacak kıvamda. Sıcak ve soğuk kahveler tatlı sohbetlerinize eşlik ederken, fonda çalan rahatlatan müzikler ile stresten uzaklaşacaksınız. Coffeetopia, kahve çekirdeklerinin sanata dönüştüğü bir adres!

Adres: Hobyar Mahallesi Arpacılar Caddesi No: 4 Eminönü, Fatih

İletişim: 0212 522 61 77

coffetopia

4) Federal Coffee Company

Kahvenin cumhuriyetine hoş geldiniz! Federal Coffee Company’de cold brew ve dünya kahveleri en özel lezzette fincanınızda! Kahve yanına tercih edeceğiniz tatlılar, diyet bozduran türden. Sakin iç mekanı ile misafirlerine güzel dakikalar yaşatan Federal Coffee Company, kitap okuma saatlerinizi unutulmaz kılan mekanlardan biri olacak. Sunumda farklı dokunuş arayanlar, mutlaka uğramalı!

Adres: Şahkulu Mahallesi Küçük Hendek Caddesi No:7 İstanbul

İletişim: 0212 245 09 03

federal coffe ecompany

5) Brew Coffee Works

Brew Coffee Works kahve ile sanatın bir arada olduğu, nefis tatlıların servis edildiği, cold brewin lezzetli kıvamda sunulduğu mekanlardan sadece biri. İstanbul’un modern kahve kültürünü yaşatan duraklardan biri olan Brew Coffee Works, her yaştan kişinin severek geldiği bir kahve durağıdır. Samimi ve hızlı servis, modern ve özenli tasarım, bolca kahve kokusu için muhakkak uğramalısınız!

Adres: Hobyar Mahallesi Hamidiye Caddesi No: 64/16 Fatih

İletişim: 0212 512 19 86

brew coffee works

Kahve Çeşitleri Nelerdir? Türk ve Dünya Kahveleri Resimli Listesi

Espresso Kahve Nedir? Nasıl İçilir? Çeşitleri, Yapılışı, Kalorisi, Faydaları

Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir? Türk Kahvesi Çeşitleri ve Özellikleri

Soğuk Kahve Çeşitleri Nelerdir? Ev Yapımı Soğuk Kahve Tarifleri

Starbucks Bardaklarını Sıra Dışı Yapan 5 Özelliği

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda faydalı bilgiler kategorisini kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride söz konusu içeriğin açıklayıcı tanımlamalarına, en belirgin faydalı özelliklerine, doğru ve etkili kullanım tavsiyelerine kolaylıkla tek yazıdan ulaşabilirsiniz. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. İlgili besinin ya da ürünün faydaları her bünyede farklı etkiler gösterebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek sorunlardan sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

18. Gün İftar Menüsü

Nefis Yemek Tarifleri en lezzetli iftar menüsü seçenekleriyle 18. günde de yanınızda! Pratik ve iştahınızı açacak iftar çorbaları tariflerinden mis gibi lezzetiyle tavuklu sebze çorbası, ana yemekte farklı ramazan yemekleri arayanlar için çok leziz mantar kebabı yanında rengiyle iştah açan pancar ...

Tüm menüyü gör
Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Fırın Sütlaçların En İyisi Tarifi

Fırın Sütlaçların En İyisi

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Şekerpare Daha İyisi Yok Tarifi

Şekerpare Daha İyisi Yok

6-8 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Ne Var Ne Yoksa Çöreği Tarifi

Ne Var Ne Yoksa Çöreği

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Adana Kebap (Ev Yapımının En İyisi) Tarifi

Adana Kebap (Ev Yapımının En İyisi)

2-4 kişilik, 15dk Hazırlık, 20dk Pişirme
Mısırlı Tavuklu Taco (Daha İyisi Yok) Tarifi

Mısırlı Tavuklu Taco (Daha İyisi Yok)

4-6 kişilik, 20dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Pratik Etsiz Çiğköfte (Daha İyisi Yok) Tarifi

Pratik Etsiz Çiğköfte (Daha İyisi Yok)

12-14 kişilik, 30dk Hazırlık, Pişirme yok
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tarifi
Goji Berry Nedir? Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

Goji Berry (Kurt Üzümü) Gizli Antioksidan! Goji berry Çin tıbbında uzun süredir kullanılan bir besindir…

Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası Tarifi
Kinoa Nedir? Faydaları Nelerdir? 12 Önemli Faydası

Kinoa: Lif ve Protein Zengini, Glütensiz! Besleyici özellikleri ile öne çıkan kinoa, 7 bin yıllık…

Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar? Tarifi
Kefir Nedir? Kefirin Faydaları, Ne İşe Yarar?

Kefir: Sindirim Dostu Probiyotik Kaynağı! Hafif ekşi bir tada sahip olan kefir günümüzde Kafkasya ile…

Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?
Dut Kurusu Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Nasıl Yapılır?

Dut Kurusu Çayı: Bağışıklık Dostu Gizli Formül! Dut kurusu, meyveleri yaz aylarında olgunlaşan dut ağacından…

Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif Tarifi
Anneler Günü Pastaları: Çok Beğenilen 25 Tarif

Anneler gününde hediyenin yeri ayrı, özenle hazırlanmış bir pastanın yeri ayrı! Kendi yaptığı Anneler Günü…

Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler Tarifi
Anneler Günü Etkinlikleri: Evde En İyi Aktiviteler

Anneler Günü’ne Özel Etkinlik Önerileri Her yıl mayıs ayının ikinci haftası Anneler Günü olarak kutlanıyor.…

Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı Tarifi
Anneler Günü Şiirleri: Resimli, Kısa, Anlamlı

Anneler Günü İçin En Güzel Şiirler Tüm anneler ve çocuklar için senenin en güzel günü…

Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler Tarifi
Anneler Günü Sözleri: Anneye Resimli Sözler

Anneler Günü İçin Resimli Kutlama Sözleri En kıymetli varlıklarımız, annelerimizin gönlünü hoş tutmak ve onları…

Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal Tarifi
Anneler Günü Mesajları: Resimli, Kısa, Duygusal

Anneler Günü İçin En İyi Mesajlar 2024 Hiç kuşkusuz yılın en önemli günlerinden biri mayıs…

Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler Tarifi
Anneler Günü Hediyeleri: Anneye Özel En İyi Fikirler

Anneler Günü İçin Hediye Ne Alabilirim? Her sene mayıs ayı geldiğinde, çocukları ve eşleri tatlı…

Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Yemekleri: Pratik ve Leziz 30 Tarif

Anneleri hem gururlandıran hem duygulandıran nefis bir sofra hazırlamak ve onu şımartmak böylesi özel bir…

Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif Tarifi
Anneler Günü Tatlıları: Özenli ve Kolay 30 Tarif

12 Mayıs 2024 Anneler Günü gibi sevgi dolu özel bir gün için, yapılan hazırlıklara destek…

Tarifler Geri
Videolar Geri