Dedeağaç’ta Nerede Yemek Yenir? En Meşhur 6 Lezzet Durağı

Dedeağaç’ta Nerede Yemek Yenir? En Meşhur 6 Lezzet Durağı Tarifi

Bavulları Hazırlayın!

En Yakın Komşumuz Dedeağaç’a Tatile Gidiyoruz

Dedeağaç, komşu ülkelerden Yunanistan’ın bir şehridir. Bilinen bir diğer adı da Alexandroupoli’dir. Bu isimle bilinmesinin bir nedeni Yunan Kralı’nın ismini taşımasıdır. Dedeağaç, Ruslar tarafından inşa edilen ve yaşamın başladığı yerdir.

Bir zamanlar sadece balıkçı köyü olan Dedeağaç, zamanın ve teknolojinin gelişmesinden etkilenmiştir ve turistlerin severek geldiği bir bölge olmaya başlamıştır. Şimdilerde yurt dışı gezisi için bir seçenek olan Dedeağaç, aslında liman şehri olması ile bir ayrıcalığa sahiptir. Türkiye’ye bu kadar yakın olan Dedeağaç’a gitmek de çok kolay ve eğlenceli. Gündüzü eğlenceli ve doyumsuz olan Dedeağaç gece hayatı ile de kendinden söz ettirir. Keyifli günlerle geçecek tatil yaşamak istiyorsanız, muhakkak ömrünüzün birkaç gününü Dedeağaç’a ayırmalısınız.

Şimdi Dedeağaç’ı daha yakından tanıma ve Dedeağaç gezilecek yerler hakkında bilgi edinme zamanı!

dedeağaç
hadigez.com

Dedeağaç Nerede, Nasıl Gidilir?

Yunanistan sınırları içinde kalan Dedeağaç’a gitmek istediğinizde, birçok seçenek karşınıza çıkacaktır. Yunanistan’ın Meriç bölgesinde bulunan Dedeağaç, sınıra oldukça yakın bir şehirdir. En kolay şekilde Dedeağaç’a gitmek için şu yolları deneyebilirsiniz:

  • Şahsi aracınızla yola çıkıyorsanız, Edirne iline gidip İpsala sınır kapısından geçmeniz gerekir. Eğer İstanbul’dan yola çıkacaksanız, bu yolculuğunuz yaklaşık 5 saat sürecektir.
  • Sabahın ilk ışıklarında yola çıktığınızı düşünürseniz, öğle vakitlerinde Dedeağaç’ta kendinizi iyi bir mekanda yemek yerken bulabilirsiniz.
  • Dedeağaç’a sefer düzenleyen otobüs firmalarını tercih edip yine aynı şekilde sınır kapısına ulaşabilirsiniz. Sınır kapısına vardığınızda, ülkeye giriş işlemlerini tamamlayıp 40 kilometre uzaktaki Dedeağaç’a gidebilirsiniz.

Dedeağaç Yunanistan içinde yer alan bir şehir olduğu için ülkeye giriş koşullarını yerine getirmeniz gereklidir. Bu şartlar ise şöyle ifade edilir:

  • Schengen vizesi ile girişler kabul edilmektedir.
  • En az 15 günlük yeşil sigorta yaptırmalısınız.
  • Ehliyetiniz güncel olmalı.
  • Kendi aracınız ile gidiyorsanız, aracınızın size ait olduğunu gösteren belgeyi, ruhsatı mutlaka yanınıza almalısınız. Bir başkasının aracı ile yola çıktıysanız, vekaletname işinizi kolaylaştıracaktır.
dedeağaç gezilecek yerler

Dedeağaç’ta Gidebileceğiniz En İyi 6 Lezzet Durağı

Yunanistan’a has lezzetleri tadabileceğiniz Dedeağaç restoranları listemize hoş geldiniz! Bu satırlarda daha önce hiç tatmadığınız özel lezzetler ve yöresel tatlar yer alıyor. Dedeağaç’ta bulunan restoranların menülerinin çok çok uygun olduğunu hatırlatmakta fayda var. Türk mutfağında olduğu gibi Dedeağaç restoranları da meze ve salataya önem veriyor. Bakalım Yunanistan’da meşhur lezzetler nelermiş? Yunanistan restoranlarında lezzetli dakikalar geçirmeniz dileğiyle!

1) Ouzeri Alexis Restoran

Yunanistan’ı gezip gördükten sonra durağınız Dedeağaç olmalı. Çünkü Dedeağaç’ta birbirinden lezzetli deniz ürünleri ve mezeler burada hazırlanıyor. Samimi ve sevimli mekanda kendinizi hiç yabancı hissetmeyeceksiniz. Bir an Alaçatı’da gezdiğinizi hissettiren bir mekan olduğunu düşünebilirsiniz. Mavi ve beyazın uyumunu iyi bir şekilde yakalamak ve lezzetli tatlara şahit olmak için adresiniz Ouzeri Alexis!

Adres: Foka Nikiforou 2, Alexandroupoli 681 31, Yunanistan

İletişim: +30 693 729 4012

ouzeri alexis

2) Abakas Restaurant

Tüm lezzetleri aynı mekanda bulabileceğiniz Abakas Kreofagion, sizlere mangaldan deniz mahsullerine kadar geniş bir menü sunuyor. Alkollü ve alkolsüz içecekler ise yemeklerin yanına iyi bir uyum sağlayacak. Yemeklerin kalitesi, personellerin samimiyeti, fonda çalan Yunan şarkıları ile “İyi ki gelmişiz!” diyebileceğiniz bir mekan. Yunanistan’da özel ve güzel yemekler yemek istiyorsanız, Abakas’a uğrayabilirsiniz.

Adres: Kanari 2, Alexandroupoli 68131, Yunanistan

İletişim: +30 2551 302321

abakas restaurant
www.facebook.com

3) Nisiotiko Taverna

Dedeağaç’ta lezzetli balıkların popüler adresi, Nisiotiko Taverna! Şık sunumlarla gelen lezzetli mezeler, yerli ve yabancı turistin midesini şenlendirecek kıvamda. Meşhur ızgara ahtapotu denemek ve Dedeağaç’ta iyi bir balık sofrasında buluşmak için siz de Nisiotiko Taverna’ya gidip gelen olumlu yorumların ne kadar haklı olduğunu düşünebilirsiniz.

Adres: Zarifi 1, Alexandroupoli, Yunanistan

İletişim: +30 2551 020990

nisiotiko taverna

4) St. George’s Taverna

Yunanistan’da yaygın olan taverna kültürü, St. George’s tavernası ile daha da keyifli hale geliyor. Dedeağaç’ın meşhur lezzetlerinden biri olan kabak kızartması, mevsim balıkları, ahtapot tava ve leziz mezeler ile Dedeağaç’ta doydum diyeceksiniz. Yunan ve Türk müziklerinin eşlik ettiği akşam yemekleriniz, hem keyifle hem de afiyetle geçirebilirsiniz. Üstelik makul fiyatlar ile lezzetli yemekleri tatma keyfini denize karşı yaşayacaksınız.

Adres: Makri 681 00, Dedeağaç, Yunanistan

İletişim: +30 2551 071777

st georges taverna

5) Sarikas Restoran

Deniz ürünleri ile donatılan sofraların meşhur olduğu Dedeağaç, sizlere nezih bir mekanı tanıma imkanı da sunuyor. Sarikas, Dedeağaç’ta gidip görebileceğiniz iyi adreslerden biri. Oldukça ekonomik olan Sarikas menüsü, gelen misafirlerini iyi şekilde doyuruyor. Bol kepçe servisleri ile 2 kişilik siparişinizle neredeyse 5 kişi doyabilir. Fix menü sistemi ile çalışan Sarikas, Dedeağaç’ta acıktığınız an aklınıza gelebilir.

Adres: Meg. Alexandrou, Alexandroupoli 681 00, Yunanistan

İletişim: +30 2551 034111

sarikas dedeağaç

6) Hovoli Restoran

Dedeağaç’ın işlek ve sevilen mekanlarından biri de Hovoli. Hovoli’de neler mi var? Izgara etler, zeytinyağlı tabaklar, kuzu etinin en yumuşak hali ve Yunan yemekleri var. Hangi birini yiyeceğim diyenler için ortaya karışık gurme lezzetler önerilmektedir. Hovoli sizi Dedeağaç’ta keyifli dakikalar yaşamanız için bekliyor. Akşam yemeklerinizi şarapla taçlandırmak isterseniz, durağınız Hovoli!

Adres: Meg. Alexandrou 50, Alexandroupoli 681 00, Yunanistan

İletişim: +30 2551 037777

hovoli restaurant

Dedeağaç Gezilecek Yerler Listesi – Görmeden Dönmeyin!

Dedeağaç gezisi boyunca birbirinden güzel ve iç açıcı yerleri göreceksiniz. Dedeağaç plajları, tarihi yerler, sahil mekanları, birbirinden konforlu oteller ve doğa harikaları sizi bekliyor olacak. İlk tatilinizde Dedeğaç’ı daha yakından görmek ve gezi hatıralarınıza bu güzel şehri eklemek istiyorsanız, şimdi sizlere önerdiğimiz noktaları ziyaret etmeden dönmemelisiniz. Yaz mevsiminde Dedeağaç plajlarında güneşlenmek ve denize girmek ise paha biçilemez derecede güzel olmalı. Unutulmaz bir tatil için; her sokağında neşe ve eğlence olan Dedeağaç’ta gezip görebileceğiniz yerler listemizde yer alıyor:

  • Demokrasi Caddesi
  • Selahattin Camii
  • Deniz Feneri
  • Ermeni Ortodoks Kilisesi
  • Trakya Etnoloji Müzesi
  • Makri Köyü
  • Dedeağaç Tarihi Müzesi
  • Vistonida Gölü
  • Agios Nikolas Kilisesi
  • Agia Paraskevi Plajı
  • Dadia Ormanları
  • Meryem Ana İkonası
  • Samothraki Adası
dedeağaç neresi
www.jti-rhodope.eu

Dedeağaç Otelleri – Konaklayabileceğiniz En Konforlu 5 Otel

Türkiye’den Dedeağaç’a gittiğinizde birkaç gün kalıp doya doya gezmeniz gerekiyor. Birkaç günlük tatiliniz için eğer tanıdıklarınız yoksa kaliteli ve güvenli otele ihtiyaç duyarsınız. Sizler gezi planını yaparken ve bir yandan bavulları toplarken, biz de Dedeağaç’ta konaklayabileceğiniz konforlu otelleri araştırdık. Yola çıkmadan önce arayıp rezervasyon yapmanız adına şimdi o otellerin iletişim bilgilerini inceleyelim:

1) Alexander Beach Hotel & Spa

  • Adres: Νea Chily, Alexandroupoli, Dedeağaç, 68100, Yunanistan
  • İletişim: +30 2551 039290
  • Web: https://www.alexbh.gr/tr

2) Ramada Plaza Thraki

  • Adres: 4th km Alexandroupolis-Thessalonikis, Dedeağaç, 68100, Yunanistan
  • İletişim: +30 2551 089100
  • Web: https://www.ramadaplazathraki.com

3) Avenue Luxury Apartments

  • Adres: Leoforos Makris 58, Dedeağaç, 68100, Yunanistan
  • İletişim: +30 697 657 4915

4) Dias Hotel

  • Adres: Troados 13, Dedeağaç, 68131, Yunanistan
  • İletişim: +30 2551 081934

5) 4 Seasons Luxury Apartments

  • Adres: Trapezountos 1, Dedeağaç, 68100, Yunanistan
  • İletişim: +30 697 383 8993

Yunan Adalarında Ne Yenir? Cenette Gibi Hissedeceğiniz 10 Ada Turu

Rodos’ta Ne Yenir? En İyi 8 Meşhur Lezzet Durağı – Gezilecek Yerler

Yunanistan Vizesi Ücreti, Başvurusu, Evrak İşlemleri 2019

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda nerede ne yenir sorunuza yanıt verebilecek yemek & mekan rehberi konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride yurt içi ve yurt dışından pek çok farklı şehir için derlediğiniz restoran ve yemek mekanlarına, söz konusu şehrin mutfak kültürüne, tadılması gereken meşhur yemeklerine dair bilgilere tek yazı içerisinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ziyaret etmeyi planladığınız şehir veya bölge için özel olarak listelenmiş fotoğraflı lezzet durakları, adres ve iletişim bilgileri, ün salmış yemekleri içeren rehber yazılar seyahatinizi kolaylaştırmayı hedefler. Sunmuş olduğumuz bilgiler öneri niteliğindedir. Yazı yayına alındıktan sonra bilgilerin zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebileceğini önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Lezzet Durağı Kurabiye Tarifi

Lezzet Durağı Kurabiye

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Tandır Lezzetinde Sebzeli Tavuk Tarifi

Tandır Lezzetinde Sebzeli Tavuk

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 35dk Pişirme
Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk Tarifi

Düdüklüde Tandır Lezzetinde Tavuk

6-8 kişilik, 10dk Hazırlık, 45dk Pişirme
Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni Tarifi

Mersin’in Meşhur Lezzeti Tantuni

6-8 kişilik, 20dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Fırında Tandır Lezzetınde Tavuk Patates Tarifi

Fırında Tandır Lezzetınde Tavuk Patates

4-6 kişilik, 10dk Hazırlık, 1 saat Pişirme
Urfanın Meşhur Yemeği Borani Tarifi

Urfanın Meşhur Yemeği Borani

4-6 kişilik, 2 saat Hazırlık, 1 saat Pişirme
Düdüklüde Tavuk Tandır (Ana Yemek) Tarifi

Düdüklüde Tavuk Tandır (Ana Yemek)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 40dk Pişirme
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D3 vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini, bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için ciddi…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif Tarifi
Yaz Çorbaları: Pratik ve Çok Hafif 30 Tarif

Yaz ayları, hafif ve ferahlatıcı tariflerin vazgeçilmez olduğu dönemlerdir. Özellikle sıcak havalarda ağır yemeklerden kaçınmak…

Tarifler Geri
Videolar Geri