Diz Ağrısı Neden Olur? Dizinizdeki Ağrılar Neyin Habercisi?

Diz Ağrısı Neden Olur? Dizinizdeki Ağrılar Neyin Habercisi? Tarifi

Nedenlerinden Tedavisine

Diz Ağrıları Hakkında Her Şey

Diz ağrıları hemen hemen her yaşta görülen ve kişiyi rahatsız eden, sosyal yaşamını etkileyen bir ağrı türüdür. Toplumda çok önemsenmeye diz ağrıları, belirli bir süre sonra daha büyük etkilerle çeşitli rahatsızlıklara neden olabilir. Genellikle “biraz dinlenince geçer” dediğiniz diz ağrıları, bir sabah uyandığınızda dizinizin kitlenmesine bile neden olabilir. Bu nedenle bir an önce diz ağrılarınıza çözüm bulmanız için; sizlere çok faydalı ve şifalı bilgilerle dolu bir yazı hazırladık.

Diz ağrınızı dindirecek bu yazımızda, etkili bitkisel tedavi önerileri ve doktor tavsiyeleri yer alıyor. Yürüyüşünüzü engelleyen ve size zor günler yaşatan diz ağrıları için krem isimleri de bu sayfada listelendi. Dizinizde masum şekilde başlayıp tüm vücudunuzu etkileyen diz ağrısını yok etmenin çaresi, bir tık ile karşınızda.

diz ağrısı nedenleri

Diz Ağrısı Neden Olur? Neyin Habercisi?

Diz ağrısının sebepleri yaşa göre değişkenlik göstermektedir. Çocuklarda, yetişkinlerde ve yaşlılık döneminde diz ağrıları çeşitli durumların habercisi olabilir. Listede yer alan diz ağrısı nedenlerini önemsemediğinizde başka rahatsızlıklara davet çıkarabilirsiniz. Aman dikkat!

  • Çocuklarda görülen diz ağrısı boy uzaması durumundan kaynaklanmaktadır. Özellikle 12 ve 18 yaş arasında boy uzaması hızlı şekilde gelişir. Bu yaşlarda diz ve eklemlerde hissedilir şekilde ağrı oluşur. Çoğu zaman boy uzaması denilip önem verilmeyen ağrılar bazen enfeksiyonun da işareti olabilir. Uzun süre rahatsız eden ağrılar için doktora gitmek gerekebilir.
  • Sporcuların sıkça yaşadığı menisküs zedelenmesinde de diz ağrıları hissedilir. Bu gibi durumlarda dizdeki dokuların daha fazla hasar görmemesi için, vakit kaybetmeden doktora görünmek şart olacaktır.
  • Yaş ilerledikçe diz ve eklemlerde kireçlenme meydana gelmektedir. Günümüzde 45 yaşından sonra oluşan diz ağrısı kireçlenme sonucunda yaşanır. Tedavi edilmediğinde hasta hareket edemeyecek duruma gelebilir.
  • Artık her yaşta görülebilen romatizma yani eklem iltihaplanması da dizi ağrıtan nedenlerdendir. Erken tedavi ile sağlıklı dizlere sahip olabilirsiniz.
  • Dizlere verilen aşırı ağırlık, dizin uzun süre ağrımasına neden olacaktır. Fazla kiloya sahip kişilerde sıkça diz ağrıları yaşanır. Ağrılarla beraber obezite konumuna kadar gidebilirsiniz.
  • Diz ekleminde iç kısımda zarın kalınlaşmasından dolayı ağrılar yaşanır. Bu nedenle zaman zaman doktor kontrolü ihmal edilmemelidir.
  • Hareketsiz yaşama alışmak ve sürekli masa başında çalışmak da diz ağrısının bir nedenidir.
  • Düztaban adı verilen ayak yapısı da dizi ağrıtan sebepler arasında yer alır.
  • Doğuştan kemik ve eklem yapısındaki dengesizlik ve hasarlar da yoğun şekilde diz ağrısı yapmaktadır.

diz ağrısı nasıl geçer

Diz Ağrısı Nasıl Geçer? Evde Bitkisel Çözüm

Orta şiddetli diz ağrılarını evinizde hafifletebilirsiniz. Bunun için şifalı bitkilere ve bir süre dinlenmeye ihtiyacınız olacaktır. İşte diz ağrısı için evde çözüm önerileri:

  • Buz küplerini bir havlu içine alarak, ağrıyan dizinize soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Soğuk etkisi ile ağrılı bölgedeki kan akışı dengelenecek ve ağrı ortadan kalkacaktır.
  • Elma sirkesi ve zeytinyağı ile bir karışım hazırlayın. Bu karışımı diziniz ağrıdığı anda masaj yaparak uygulayın. Alkali bir madde olan sirke sayesinde, ağrıya neden olan zararlı maddeleri yok edebilirsiniz. Aynı zamanda bir fincan sirkeli su içmek de hızlı bir çözüm olabilir.
  • Zencefil yağını dizinize masaj yoluyla uyguladığınızda, ağrıya neden olan faktörleri ortadan kaldırabilirsiniz. Zencefil tıpkı zerdeçal gibi diz ağrısı için şifalı bitkiler arasında yer almaktadır.
  • 2 kaşık acı biber ve 2 kaşık zeytinyağından elde edeceğimiz karışımı dizinize sürerek, biberin içinde yer alan antioksidan maddeler sayesinde ağrıyı yok edebilirsiniz.
  • Hardal yağı, vücuttaki iltihaplanmayı azaltır. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırır ve temas ettiği bölgedeki ağrıyı yok eder. Diz ağrısı için de ılık hardal yağını kullanabilirsiniz.
  • Epsom tuzu da evinizde diz ağrısı için uygulayabileceğiniz alternatif yöntemlerdendir. Magnezyum sülfat içerdiği için ağrılı bölgedeki şişliği de alarak ağrıyı en aza indirecektir.
  • Kas ve eklem ağrıları için oldukça etkili olan okaliptüs yağı diz ağrıları için de önerilmektedir.
  • Ayrıca mümkün olduğunca hareket etmeye çalışın. Günün büyük bir kısmını oturarak geçirenlerin diz ağrısı şikayetleri artmaktadır. Önlemek adına diz ağrısı egzersizleri deneyin.
  • Sağlıklı beslenerek kilo kontrolü sağlamaya çalışın. Fazla kilolar dizinize baskı yapacağından kemiklerinize zarar verecektir.
  • Bol bol su tüketmeye özen gösterin. Dizinizde bulunan yumuşak dokular bol sıvı tüketimi ile sağlıklı kalacaktır.
  • Yüksek topuklu ayakkabılardan uzak durun. Ayak yapınıza uygun ayakkabı seçimleri yapmalısınız.
  • 10 günden fazla süren diz ağrılarınızı önemseyin ve bir doktora görünün.
  • Medikallerde diz ağrısı için dizlik satılmaktadır. Bu dizlikler dizinizde oluşacak ağrıları önler. Özellikle de spor öncesinde kullanılmaktadır. Evde de dizlik kullanarak diz ağrınızı kolayca dindirebilirsiniz.

diz ağrısı bitkisel çözüm

Diz Ağrısı İbrahim Saraçoğlu Kür Tarifleri

İbrahim Saraçoğlu pek çok rahatsızlık için bitkisel kürler hazırlamıştır. Bu yazımız için İbrahim Saraçoğlu’ndan diz ağrısını geçirecek kürleri seçtik. Diz ağrılarından kurtulmak için şu kürleri deneyebilirsiniz:

  • Kür 1: Diz kapaklarınızda iğne batması hissi ve sonrasında ağrı oluşuyorsa kerevizin rendeleyip yoğurtla karıştırıp tüketmelisiniz. Vücudunuzda ürik asit biriktiğinden dolayı dizlerinizde bu ağrıyı hissedebilirsiniz. Günde 2 kase tüketmeniz tavsiye edilir.
  • Kür 2: Kireçlenmeden kaynaklı diz ağrıları için çınar yaprağını tavsiye ediyor İbrahim Saraçoğlu. Derin yırtıklı çınar yapraklarını 2 dakika kadar kaynattıktan sonra gün içinde 2 defa içebilirsiniz. Bu su ile masaj da uygulamak ağrıyı hafifletecektir.
  • Kür 3: Diz ağrılarından şikayetçi olanlara kuşburnu çayını tavsiye eden İbrahim Saraçoğlu, günde 2 defa içildiğinde etkili sonuçlar görüleceğini de belirtiyor.

diz ağrısı tedavisi

Diz Ağrısı Tedavisi Nasıl Yapılır? Hangi Doktor Bakar?

Diz ağrısı tedavi süreci için öncelikle bir doktora görünmeniz gerekecektir. Gideceğiniz doktor “ortopedi ve travmatoloji” doktoru olacaktır. Dizinizde oluşan ağrının temel nedenini tespit etmek için gerekli filmler alınacaktır. Doktorunuzun uygun gördüğü tedavi süreci sonuçlardan sonra başlar. Hafif diz ağrısı için jel ve krem gibi ilaçları önerecektir. Kemiklerde sıvının yetersiz kaldığı durumlarda ve geç kalınmış tedavilerde cerrahi operasyon başlayabilir.

Kireçlenmeye bağlı ağrılarda öncelikle ilaç ve fizik tedavi uygulanır. Kireçlenme çok ciddi boyutta ise diz ağrısı için iğne gerekecektir. Çok eskilerden gelen bir tedavi yöntemi ile diz ağrısını yok etmek istediğinizde diz ağrısı hacamat ile hafifletilebilir.

diz ağrısı için krem

Diz Ağrısı İçin Krem İsimleri

Diz ve eklem ağrılarını krem kullanarak hafifletebilirsiniz. Bunun için aklınızda olması gereken diz ağrısı kremlerini listeledik. Kullanmadan önce yine de doktorunuzun tavsiye ettiği kremlere öncelik vermeniz daha sağlıklı olacaktır.

  • Cystrex krem
  • Gluchondrin jel
  • Kafur krem
  • Nimes Combo Jel
  • Dicol jel
  • Allecell krem
  • Salkom alabalık yağı kremi
  • Chondurax jel krem
  • Dolgit krem
  • Fortem Plus krem

diz ağrısı neden olur

Diz Ağrısı Kök Hücre Tedavisi

Eklem kıkırdağını neredeyse kesin olarak yenilemek için son yıllarda sıkça uygulanan kök hücre tedavisi, diz ağrıları için de tercih edilmektedir. Uygulanan kök hücre tedavisi ile hasta hareket etme yeteneğini daha sağlıklı şekilde kullanabilir. Ağrıların yok edildiği bu yöntem ile hasar görmüş dokular yenilenir ve iyileşir. Ameliyattan daha hızlı ve acısız olan bu tedavi yöntemi, yaklaşık bir iki saat içinde uygulanacak kadar kolaydır. Ayrıca diz ameliyatları ile kıyaslandığında daha ekonomiktir. Tedavi sonrasındaki iyileşme süreci de oldukça hızlıdır.

Eklem Ağrıları Neden Olur? Eklem Ağrılarına Ne İyi Gelir?

Romatizma Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Kas Ağrısı Nedenleri ve Belirtileri Nelerdir? Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diz Kapağı Ağrısı Nedenleri, Neye İşarettir? Ne İyi Gelir?

Diz Ağrısına Ne İyi Gelir? Ağrılarınıza Son Verecek 7 Bitkisel Çözüm

--

Nefis Yemek Tarifleri WhatsApp kanalı açıldı, hemen siz de katılın.

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Okuyucunun Dikkatine

Blog sayfamızda sağlıklı yaşam, diyet ve kişisel bakım konularını kapsayan yazılar genel bilgilendirme amaçlıdır. Kategoride çeşitli hastalıklar için evde bitkisel çözüm önerileri, besleyici fonksiyonel gıda takviyeleri, doğal cilt ve saç bakımı maskesi tarifleri ile uygulanışları, kilo kontrolüne yardımcı diyet listeleri ve sağlıklı beslenme programları yer almaktadır. İlgili besinin, ürünün ya da diyet listesinin etkileri her bünyede değişkenlik gösterebilir. Yazı yayına alındıktan sonra, zaman içerisinde güncelliğini ve geçerliliğini yitirebilir. Sunmuş olduğumuz bilgiler hiçbir zaman doktor teşhisinin yerini tutmaz, reçete niteliği taşımaz. Bilgileri uygulamadan önce alanında uzman görüşü almanızı tavsiye eder; aksi durumda oluşabilecek yan etkilerden sitemizin sorumlu tutulamayacağını önemle hatırlatırız.

Yorumlar

İlk yorumu sen yaz.

Yaptığın yorumlarla diğerlerine yardımcı ol.

NYT Yazar
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bursanın Dizi Ramazan Tatlısı Tarifi

Bursanın Dizi Ramazan Tatlısı

8-10 kişilik, 20dk Hazırlık, 25dk Pişirme
Yöresel Haside Tatlısı (Ağrı) Tarifi

Yöresel Haside Tatlısı (Ağrı)

2-4 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Boğaz Ağrısı İçin Şifa (Videolu) Tarifi

Boğaz Ağrısı İçin Şifa (Videolu)

1-2 kişilik, 5dk Hazırlık, Pişirme yok
Boğaz Ağrısına Birebir İçecek Tarifi

Boğaz Ağrısına Birebir İçecek

1-2 kişilik, 15dk Hazırlık, Pişirme yok
Bulamaç (Denemeyen Pişman Olur) Tarifi

Bulamaç (Denemeyen Pişman Olur)

4-6 kişilik, 5dk Hazırlık, 30dk Pişirme
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı Tarifi
L Karnitin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları, Zararları, Kullanımı

 L Karnitin: Yağ Yakan ve Enerji Veren Amino Asit Spor salonlarında zaman geçirenler, yağ yakmak…

D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları Tarifi
D3 Vitamini Nedir, Ne İşe Yarar? Eksikliği Belirtileri, Faydaları

D3 Vitamini (Kolekalsiferol) D vitamini, insan sağlığı için kritik bir rol oynayan ve birçok önemli…

B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri Tarifi
B6 Vitamini Nedir? Ne İşe Yarar? Nelerde Var? Eksikliği Belirtileri

B6 Vitamini (Piridoksin) B6 vitamini (piridoksin) bir B vitamin kompleksinin parçasıdır ve insan sağlığı için…

1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir? Tarifi
1 Saat Yürüyüş Kaç Kalori Yakar? Zayıflatır Mı? Faydaları Nelerdir?

1 Saat Yürüyerek Kaç Kalori Harcarım? Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2018 verilerine göre dünya nüfusunun…

Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler Tarifi
Bayram Tatlıları: En İyi, Resimli ve Videolu Tarifler

Bayramın neşesini ve birlikteliğini en leziz bayram tatlıları ile taçlandırmaya hazır mısınız? Bayram paylaştıkça güzel…

Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri Tarifi
Pek Food’tan Pek İyi Ramazan Tarifleri

Pek Food pratik ve çeşitli ürünleriyle sofralarınızı renklendirmeye geliyor! Yenilikçi çözümleri sayesinde dakikalar içinde pişirilmeye…

Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir? Tarifi
Chia Tohumu Faydaları: Ne İşe Yarar, Neye İyi Gelir?

Chia Tohumu: Sağlıklı Beslenme Trendi Süper Gıda! Chia tohumu, "Salvia hispanica" adlı bitkinin tohumlarından elde…

Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit Tarifi
Yoğurtlu Çorba Tarifleri: Lezzet Garantili 30 Çeşit

Nefis Yemek Tarifleri mutfağından, en beğenilen yoğurtlu çorba tarifleri huzurlarınızda! Ana malzemesi yoğurt olan ve…

Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Tarifi
Madımak Otu Nedir? Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Madımak: Anadolu'nun Binbir Şifalı Tarla Bitkisi! Madımak otu, Orta Anadolu mutfağında yaygın bir kullanıma sahip olan…

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil? Tarifi
2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Kaç Gün Tatil?

2024 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Hangi Gün? Her sene büyük bir heyecanla beklenen ramazan ayı,…

2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek? Tarifi
2024 Ramazan ve Ramazan Bayramı Kaç Gün Sürecek?

Bu Yıl Ramazanda Kaç Gün Oruç Tutacağız? Her sene hasretle beklenen 11 ayın sultanı ramazan…

En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği Tarifi
En İyi Nespresso Kahve Makineleri, Kullanımı ve Temizliği

Nespresso Kahve Makinesi İncelemeleri Nespresso kahve makineleri, kahve tutkunlarının favori seçimlerinden biridir ve evde, ofiste…

Tarifler Geri
Videolar Geri